takie znowu egzotyczne :)Zastanawiałam się jakiego mięsa użyć bo miałam do wyboru wołowinę, wieprzowinę kurczaka lub rybę. Z racji szybkości przygotowania wybrałam kurczaka inne rodzaje zostawiając sobie na inne okazje.Vindaloo razem ze mną i Kasią gotowały jeszcze Ola i Joasia - czyli ten sam team co przy poprzednim daniu jakim była wołowina po burgundzku. Vindaloo to popularne na całym świecie danie
Smaczna Pyzachilli and serve with rice. Jest to take away danie, które można zrobić w domu. Bardzo prosta i smaczna potrawa. Smak tego kurczaka, jest świetny i może to być miłą odmianą w codziennym gotowaniu. Składniki: ½ filiżanki sosu sojowego 1 łyżeczka sosu rybnego ¼ filiżanki sosu ostrygowego 4 łyżki oleju sezamowego ¼ filiżanki miodu 1 ząbek czosnku
Smaki Przyprawy i Kolorysmażymy kurczaka z dodatkiem sosu sojowego i pasty tahini około 4-5 minut. Siekamy drobno kapustę, szparagi kroimy w plasterki a główki zostawiamy. Do gotującego się ryżu wrzucamy pokrojoną kapustę oraz szparagi. Dodajemy również usmażonego kurczaka i całość dusimy kilka chwil. Doprawiamy solą, pieprzem, szczyptą oregano oraz wędzoną papryką. Potrawę ściągamy z ognia, dodajemy ser i dokładnie mieszamy. Danie
Mango Papajachilli and serve with rice. Jest to take away danie, które można zrobić w domu. Bardzo prosta i smaczna potrawa. Smak tego kurczaka, jest świetny i może to być miłą odmianą w codziennym gotowaniu. Składniki: ½ filiżanki sosu sojowego 1 łyżeczka sosu rybnego ¼ filiżanki sosu ostrygowego 4 łyżki oleju sezamowego ¼ filiżanki miodu 1 ząbek czosnku
Kulinarna rozmowaminutach w kuchni cieszyłam się smacznym posiłkiem, którego prawie nie musiałam doprawiać. No i ten zapach pozostający w kuchni jeszcze długo po gotowaniu. Rewelacja. Potrzebne nam: - słoiczek sosu curry zielone - pojedyncza pierś z kurczaka - pół papryczki ostrej - szalotka - sól do smaku - mięta otarta suszona - 3/4 szklanki ryżu - łyżka octu jabłkowego - 2 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie: Ryż gotujemy zgodnie z przepisem
W poszukiwaniu inspiracjipysznaSkładniki:szklanka makaronu łazankipuszka groszku puszka kukurydzy3 jajka1/2 kg piersi z kurczakapół pęczka natki pietruszkisól,pieprzsłodka papryka3 łyżki majonezuWykonanie:Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Przelewamy zimną wodą,wrzucamy do salaterki. Dodajemy osączoną kukurydzę i groszek. Pierś kurczaka kroimyw małą kosteczkę, oprószamy solą i pieprzem oraz słodką papryką, przesmażamy na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju. Studzimy idodajemy do sałatki. Dodajemy
Z Majeczką w kuchnitwardo 1 mała puszka kukurydzy 7-8 łyżek majonezu sól, pieprz do smaku 1 łyżka przyprawy gyros 3 łyżki oleju Sposób przygotowania: 1. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie ok 12 minut. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na małe kawałki i smażymy z przyprawą gyros na oleju na złoty kolor. Kukurydzę przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Paprykę kroimy w kostkę
Kuchnia w czekoladzieKolejna propozycja pysznej sałatki z kurczakiem. Tym razem kurczak w słodkim towarzystwie ananasa, kukurydzy i selera konserwowego. Sałatka jest bardzo pożywna więc na pewno zaspokoi wielki
Monia miesza i gotujeSkładniki pierś z kurczaka, 2-4 szt olej rzepakowy, 100ml cynamon, 1 łyżeczka papryka słodka, 1 łyżeczka sól, 1/2 łyżeczki pieprz, 1/2 łyżeczki coca-cola
Gotowanie moimi oczamikurczak sól pieprz 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka miodu 1 łyżka czosnku niedźwiedziego pół limonki oliwa ziemniaki 5-6 szt 1 dynia hokkaido Kurczaka umyć
Gotowanie jest łatweDziś wpadłam na pomysł przyrządzenia lekkiego, wiosennego obiadu. Miałam ochotę na danie z makaronem, do którego dodałam paprykę, pierś z kurczaka, kilka dodatków i ...
Codzienne GotowanieSpodziewałam się wizyty koleżanki i chciałam przygotować coś do przekąszenia, myślałam o jakiejś szybkiej sałatce, bo po pracy nie miałam czasu na długie stanie w kuchni
Codzienne GotowanieDziś, na zakończenie kulinarnej akcji Meggie kuchnia indyjska przygotowałam przepyszne curry z kurczaka z orzechami nerkowca. Jest to jedno z moich ulubionych potraw kuchni indyjskiej - lekko
Codzienne GotowanieWarto wspomnieć, że kuchnia arabska to nie tylko północna Afryka i Bliski Wschód, ale także kraje nieco bardziej odlełe i egzotyczne. Dzisiejsze danie pochodzi z kuchni
Codzienne Gotowanie