gotowany kurczak - 5580 przepisów (strona:79/372)

Makaron z borowikami 177

makaron tasiemka Czaniecki, 3 łyżki oliwy Oliviana, sól, pieprz. Przygotowanie:     Grzyby gotujemy ok. 3 minutek. Następnie kroimy je w kosteczkę. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na oliwie podsmażamy pierś kurczaka pokrojoną w kostkę. Przyprawiamy pieprzem i solą. dodajemy grzybki i dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Zalewamy kremówką i podgrzewamy, aż do zgęstnienia. Przyprawiamy

Aga w kuchni
Jak zrobić kurczaka w glazurze miodowej? 163

często. Ten przepis na kurczaka jest idealnym rozwiązaniem na obiad dla dzieci, dużo białka, mało tłuszczu i w dodatku bardzo smacznie. Zapraszam Was do wspólnego gotowania, zobaczcie poniższą listę składników. SKŁADNIKI: - 2 filety z kurczaka - mieszanka przypraw: sól, pieprz, rozmaryn, bazylia, oregano (wszytko utarte w moździerzu) - 4 łyżki oliwy z oliwek - 2 łyżki miodu - 1 łyżeczka soku z cytryny Filet

SMYKWKUCHNI
krupnik z prawdziwkami... 183

gotować z 35- 45 minut na mniejszym ogniu, co jakiś czas mieszając pod koniec gotowania dodać jarzynkę kucharka, pieprz mielony i z 5 minut gotować na koniec wsypać natkę pietruszki podać z pałką kurczaka i ze śmietaną słodka 18% na talerzu.......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Roladki drobiowe ze szpinakiem 211

szpinak, wlać odrobinę wodę i przyprawić solą/pieprzem. W międzyczasie ząbek czosnku obrać i drobno posiekać. Do gotującego się szpinaku dodać posiekany czosnek i gotować, aż woda się zredukuje. 3. Rozbite piersi kurczaka położyć na folii do pieczenia, następnie rozsmarować na nich przestudzony szpinak (najlepiej nakładać nie za dużo szpinaku, aby podczas zwijania nie wypłynął) i posypać

Ugotować
Galaretka wołowo-drobiowa 203

popozycja na tę zimną przekaskę. Były już: Goloneczka w galarecie Skrzydełka w galarecie   Galaretka z nóżek wieprzowych i wołowiny Schab w galarecie Galaretka z kurczaka Dzisiejsza galareka powstała  z mięsa, na którym gotował się pyszny rosołek. Zrobiłam ją w małych porcjachm, wygodnych do konsumcji. Idealna na zblizajace się Święta. Składniki: 1 kg antrykotu 4 udka 3 marchewki

Gosia gotuje
Gnocchi 224

Podajemy jako alternatywę dla ziemniaków, do mięs. Albo z sosem (pomidorowym, pieczarkowym…). Ja podałam gnocchi  z sosem pieczarkowym, natką pietruszki i bazylią, do pieczonego kurczaka z warzywami. Ziemniaki jadamy pod różną postacią: gotowane, smażone, pieczone, frytki… długo można jeszcze wymieniać. Są one nieodzownym elementem nie tylko naszej kuchni. Dla urozmaicenia tradycji warto czasem podejrzeć, co i jak inni gotują

mojewypiekiinietylko
Na śniadanie zamiast chleba - pancakes. Z karmelizowanymi jabłkami 180

był w pracy, po prostu jadłam tosta. Teraz, gdy wraca do domu późno, zmęczony, mam ochotę podać mu coś ciepłego i smacznego. Więc gotuję - zupy, makarony z sosami, ostatnio nawet upiekłam kurczaka. Tyle, że to mnie aż tak nie kręci, robię to trochę z przymusu, a nie dlatego, że bardzo mi się chce. I ten czas, który spędzam w kuchni

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sałatka z pieczarkami, grzankami i kurczakiem. 370

jabłko 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka sosu pomidorowego 1 łyżeczka słodkiego sosu chilli Sól, pieprz Przygotowanie:  Wszystkie składniki kroimy w kostkę. Marchewkę i pieczarki gotujemy w osolonej wodzie. Na rozgrzanej patelni podsmażamy kurczaka i robimy grzanki. Złączamy wszystkie składniki sosu, dodajemy do raniej przyszykowanych warzyw, kurczaka i grzanek, solimy, pieprzymy i wszystko dokładnie mieszamy. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Kurczak w sosie słodko kwaśnym -sweet&sour chicken 253

odkładamy na 30 min do lodówkiSos:Składniki:8 łyżek octu ryżowego4 łyżki cukru6 łyżek ketchup 2 łyżki sosu sojowegoWykonanie:Wszystkie składniki łączymy i gotujemy do rozpuszczenia cukru. Odkładamy na bok.Smażymy kurczaka na łyżce oleju do lekkiego zbrązowienia- na wysokim ogniu. Wyciągamy z woka.Warzywa- 2-3 papryki kroimy w większe kawałki2 cebule pokrojone w ćwierćtalarki1 marchew- talarkiszczypior2

Smaki Edyty
Zapiekanka z kurczakiem, porem i ryżem + film 180

mniejsze piersi z kurczaka lub jedną większą 2 woreczki ryżu ( po 100 g ) 200 g sera żółtego 2 pory 5-6 łyżek przyprawy do kurczaka 250 g majonezu kieleckiego z czosnkiem przepis Ryż w woreczkach gotujemy według przepisu na opakowaniu. Białe, opłukane  części pora kroimy w talarki. Oczyszczonego i umytego kurczaka kroimy na niewielkie paseczki. Żółty ser ścieramy

Smakowite Dania
Naleśniki z kurczakiem, warzywami i serem pleśniowym 375

lekkiej chrupkości. Są bardzo smaczne i aromatyczne. Polecam zrobić je na obiad, to doskonała alternatywa dla tradycyjnych naleśników. Post Naleśniki z kurczakiem, warzywami i serem pleśniowym pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Jajka panierowane z sosem estragonowym z szybkowaru 190

serwowałam z sosem estragonowym na mleku i wywarze drobiowym. Jajka s makują wyśmienicie natychmiast po przygotowaniu! Sos fantastycznie nadaje się również jako dodatek do gotowanych warzyw, delikatnych ryb i mięs jak np. kurczak, indyk. Smakuje on wybornie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Możesz oczywiście użyć do sosu swoje ulubione zioło lub w ogóle je pominąć. Jajka

Szybko Szybkowar
Smaki Indii: Kurczak maślany/ Taste of India: Butter chicken 543

która zwykle zawiera garam masala, imbir, czosnek, cytrynę, kminek, kurkumę i chili. Tradycyjnie przygotowywany jest w piecu tandoor, podobnie jak kurczak Tandoori. My jednak zrobimy go na patelni :) Potrawa inspirowana jest przepisem ze strony Kuchnia Azjatycka. Zapraszam do gotowania!Butter chicken or Murgh makhani - classic dish of Indian cuisine. Dish was supposedly invented by Kundan Lal Gujral(...)łyżeczki garam masala, łyżeczkę mielonej kurkumy i pokruszoną chilli (opcjonalnie) - smażymy kolejną minutę do uwolnienia aromatu. Dodajemy zmiksowane pomidory, gotujemy kilka minut, aż sos zgęstnieje (około 6-7).4. Do sosu wrzucamy kurczaka, dodajemy 20 g masła i śmietanę. Mieszamy, aż sos stanie się jednolity, a całe masło się rozpuści. Przekładamy na talerze, posypujemy posiekaną kolendrą. Podajemy

Tajskie smaki
Zupa drobiowa z papryką i ryżem jaśminowym 181

false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ryż zalewamy wodą (objętość ryżu ma być równa objętości wody. Wody nie solimy). Zagotowujemy ,zmniejszamy płomień i gotujemy do momentu ,aż woda wyparuje. Pozostawiamy pod przykryciem 5 min. Filety z kurczaka kroimy w grubą kostkę ,oprószamy przyprawą do kurczaka ,ostrą papryką ,dodajemy pastę imbirową i podsmażamy na oliwie. Po kilku minutach dodajemy pokrojone w kostkę warzywa(...)dodajemy do kurczaka ,smażymy jeszcze kilka minut. Oprószamy mąką ,mieszamy ,po czym zalewamy gorącym bulionem (cały czas mieszając). Gotujemy 20 min. Następnie dodajemy koncentrat ,tymianek ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na sam koniec do zupy dodajemy ryż. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.  /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Kurczak w sosie porowym z ziemniakami 353

słodki smak sosu nadaje kurczakowi bardzo fajnego smaku Składniki: - 2 pojedyncze piersi z kurczaka + 2 łyżki oliwy - 2 pory - 2 łyżki masła - trochę natki z pietruszki - 200 g śmietanki 18% - 1/2 kg ziemniaków + masło - pieprz, sól, słodka papryka, mąka Najpierw obieramy, myjemy, koimy ziemniaki i gotujemy. W drugim garnku(...)roztapiamy 2 łyżki masła i wrzucamy pokrojonego w ćwierć plasterki pora. Pora dusimy do miękkości i dorzucamy natkę pietruszki a potem wlewamy śmietankę i chwilkę gotujemy do zredukowania sosu. W między czasie czyścimy kurczaka a następnie obtaczamy go w mące i posypujemy solą, pieprzem i czerwoną papryką. Gotowego kurczaka wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą i obsmażamy z obu stron

Kuchenne Wariacje