papryka por ,zielona i biała część cebulka,mała pieczarki,kilka mała puszka pomidorów 2 łyżki przecieru pomidorowego sól,pieprz,ulubione dodatkowe przyprawy Kaszę płuczemy,następnie gotujemy w 3 szklankach wody 15 ,20 minut. Kurczaka kroimy na kawałki ,doprawiamy ulubionymi przyprawami i smażymy na rumiano .Do mięsa dodajemy pokrojoną cebulkę i smażymy krótko ,następnie pieczarki,paprykę i na końcu pora,wszystko
Ladylaura.Zupa pomidorowa, ulubiona zupa moich dzieci. Z tego względu dość często muszę ją gotować. Można ją podać z ryżem bądź z makaronem. U nas ryż wygrywa i to z nim podaję tę zupę. Składniki: 4l wody, udko i skrzydełko kurczaka, kilka marchwi, dwie średnie pietruszki lub jedna duża, kawałek selera, połówka pora, puszka pomidorów, przecier pomidorowy(...)sól, pieprz, dwa liście laurowe, trzy ziarenka ziela angielskiego, ewentualnie kostka rosołowa, ryż lub makaron. Przygotowanie: Do garnka wlać wodę, włożyć udko i skrzydełko kurczaka. Zagotować, zszumować. Dodać umyte i obrane warzywa. Gotować na średnim ogniu. Dodać liście laurowe i ziele angielskie, posolić i popieprzyć. Pomidory z puszki zmiksować i dodać do zupy gdy warzywa będą już miękkie
W kuchni u Monikiczerwonej cebuli 1 łyżeczka papryki słodkiej sól ziołowa do smaku kilka różyczek brokuła 50 g ryżu 20 g kiełek brokuła sól PRZYGOTOWANIE: Ryż gotujemy do miękkości z odrobiną soli. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przekładamy do miseczki dodajemy paprykę oraz sól ziołową - mieszamy i odstawiamy do lodówki na około 25-30 minut. Cebulę kroimy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipół wiązki selera naciowego puszka pomidorów bez skórki łyżka śmietany pierś z kurczaka (ja wykorzystałam ok 2/3 pojedynczej piersi) opcjonalnie pomidory suszone przyprawy: sól, pieprz, zioła, papryka ostra Wykonanie: Przed przystąpieniem do przygotowania potrawy, wstawiamy na gaz wodę na kaszę, ok szklanka wody na 4 garście kaszy, gotujemy na niewielkim ogniu od czasu do czasu mieszając. Wszystkie składniki
Taste Of My DaySkładniki na dwie porcje. Składniki: 200 g makaronu penne 2 piersi kurczaka 1/2 główki brokuła 1 cebula 75 g śmietany 12% 1 jajko 8 łyżek startego żółtego sera Sól, pieprz Oliwa z oliwek Przepis: Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Makaron(...)ugotowaniu odcedzamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, następnie podsmażamy na rozgrzanej oliwie do momentu zeszklenia. Następnie na patelnię dodajemy kurczaka pokrojonego w kostkę i smażymy do zarumienienia mięsa. W tym czasie do garnka z gotującą się lekko osoloną wodą, dodajemy podzielonego na różyczki brokuła. Gotujemy go przez ok. 8-10 minut. Po tym czasie, brokuła odcedzamy. W miseczce
Emcia Pichcidużo gotuje i naprawdę robi to wyśmienicie. Ma "smykałkę" do tego. Pomimo wielu moich prób namówienia Jej do prowadzenia własnego bloga, nie udaje mi się.Postanowiłyśmy, że będę na swoim blogu dodawać przepisy Mamy.Będą oznaczone tagiem "Mama" :).Kilka wcześniejszych przepisów też było mojej Ewci, więc je odpowiednio otaguję. Przepis na enchiladas z kurczakiem i fasolą
Przepisy Aleksandryoleju. Czosnek obieramy i wyciskamy na patelnię do kurczaka wraz z pokruszoną papryczką chilli. Zwróćcie uwagę, jak cukinia dzięki soli zmieniła objętość. Dodajemy ją do kurczaka i wszystkie składniki smażymy. W międzyczasie makaron gotujemy w osolonym wrzątku. Gdy cukinia zmięknie i na patelni nie będzie wody, zdejmujemy ją z ognia. Dodajemy gorący (nie przelany zimną wodą) makaron oraz pełną
Taste Of My DayPyszny zarówno z dodatkiem mięsa, jak i w wersji warzywnej. Szybkie, proste i smaczne danie, idealne kiedy nie mamy czasu na gotowanie. Makaron smażony z jajkiem po chińsku Składniki: 200-250 g chińskiego makaronu błyskawicznego 1 pierś z kurczaka 1/2 pęczka zielonej cebulki ½ marchewki ½ papryki ½ papryczki chilli 1 cm korzenia imbiru 1 ząbek czosnku 2 łyżki ziaren sezamu 3 jajka(...)cytryny lub limonki 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków 1 łyżka jasnego sosu sojowego 1 łyżeczka sosu ostrygowego pieprz cytrynowy Przygotowanie: Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą 5-smaków, jasnym sosem sojowym, ostrygowym i pieprzem cytrynowym. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Marchew, papryczkę, imbir, czosnek i paprykę kroimy na bardzo drobną kosteczkę. W woku rozgrzewamy olej roślinny
Mania GotowaniaPyszny pomysł na nieco inne roladki z piersi kurczaka. Smakują wybornie. Mięso jest delikatne i miękkie w środku a farsz bardzo pozytywnie mnie zaskoczył . Jedne z najlepszych roladek jakie jadłam! Gorąco POLECAM Post Roladki z marchewką pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujełyżki papryki ostrej mielonej, 1 płaska łyżeczka przyprawy "Złoty kurczak" RAFEX , szczypta pieprzu cayenne, szczypta pieprzu czarnego, sól. PRZYGOTOWANIE: 1. Fasolkę obieram i gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Odcedzam. 2. Filet z piersi kurczaka kroję w kostkę. Cebulę obieram i kroję w małą kosteczkę. Na maśle podsmażam mięso razem z cebulą. Mięso oprószam papryką mieloną oraz przyprawą "Złoty kurczak
Tradycyjna kuchnia Kasiszpinaku SKŁADNIKI: 100 g ryżu białego 1 mały filet z kurczaka 6 pieczarek 1 cebula 1 łyżka oliwy 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka 250 g szpinaku mrożonego sól pieprz czosnek granulowany PRZYGOTOWANIE: Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Pieczarki obieramy i kroimy w paski bądź w kostkę. Kurczaka kroimy w paseczki. Cebule obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkilekko osolonej wodzie około 20-25 minut - na garnek nakładamy durszlak do którego wrzucamy umytą fasolkę szparagową, od której wcześniej odcinamy końcówkę z szypułką. Gotujemy na parze razem z ziemniakami.Pierś z kurczaka myjemy, a następnie kroimy na niewielkie paski. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę, dodajemy ząbek czosnku, gałązkę świeżego tymianku i świeżego oregano, następnie na patelnię wrzucamy pokrojone
Słodkie Przyjemnościktóre przywędrowało do Tajlandii prawdopodobnie z Malezji lub Indonezji. Jest zdecydowanie delikatniejsze od pozostałych dań typu curry. Potrawę najczęściej przyrządza się z wołowiną, ale możecie z powodzeniem zastąpić ją kurczakiem (tak jak ja) lub wieprzowiną.Na Panang Curry składa się mięso pocięte w paski lub plastry, pasta Panang na bazie pasty krewetkowej, chilli, trawy cytrynowej i galangalu, liście limonki kafir(...)warzywnym, a mięso - tofu. Ja dziś przygotowałam uproszczoną wersję z kupną pastą, jednak w niedalekiej przyszłości przygotuję własną pastę, bo danie jest wyśmienite :) Zapraszam do gotowania!Składniki na szybkie Panang Curry z kurczakiem dla dwóch osób:3/4 szklanki mleka kokosowego1 pierś z kurczaka, pocięta w cienkie plastry3 liście limonki kafir, poszarpane*1-2 łyżki pasty Panang1 łyżeczka sosu rybnego1
Tajskie smakipraskę.Chili umyć, osuszyć, oczyścić z ziaren i pokroić w cienkie plasterki.Imbir obrać i drobno posiekać.Szalotkę obrać, drobno pokroić.Filet z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić z błon i pokroić w cienkie paski.W garnku, w którym będzie gotowana zupa, rozgrzać olej. Na rozgrzany olej wrzucić posiekany imbir, szalotkę, papryczkę chili i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażać, często mieszając, przez(...)dodać kurkumę, kumin i kolendrę. Podsmażać, stale mieszając przez 30 sekund.Po upływie tego czasu wlać bulion i mleczko kokosowe. Dodać pokrojonego kurczaka, sos sojowy, trawę cytrynową, sok z limonki, cukier i płatki chili. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na małym ogniu przez 15 minut.Po tym czasie do garnka z zupą dodać makaron i zestawić z ognia. Po upływie
Gospodyni Miejskapierwszy test, prostą i szybką potrawę, ryż po kantońsku. Ryż smażony to idealna propozycja na ciepły posiłek, szybka i pyszna alternatywa zamiast kanapkowej kolacji... Zamiast gotowanej szynki można dodać krewetki lub kawałki kurczaka. Natomiast w wersji bez mięsa i warzyw, świetnie pasuje do ryb i mięsa z grilla. Ryż smażony po kantońsku i test woka Ballarini Składniki
Mia Cucina Sofieta