Składniki: 4 duże ogórki kiszone 3 marchewki duża pietruszka 3 skrzydełka z kurczaka pieprz kolorowy zielona część dymki Przygotowanie: Gotujemy wywar na skrzydełkach. Obieramy warzywa i kroimy w kostkę. Po 20 minutach gotowania wywaru wrzucamy pokrojone warzywa razem z sokiem z ogórków, gotujemy przez kolejne 20 minut, doprawiamy kolorowym pieprzem, podajemy
Moja smaczna kuchniapszennej * łyżka jogurtu naturalnego * ulubione przyprawy Przygotowanie : Cebulę pokroić w kostkę , marchewkę w słupki. Zagotować razem z rosołem. Na patelni przysmażyć mięso z kurczaka razem z przyprawami. Dodać do warzyw. Gotować do miękkości marchewki. Posypać mąką , dodać jogurt naturalny. Zagotować aż potrawka zgęstnieje
Magiczne Życie Martypieprz do smaku szczyp-ta zmielonego kminku Sposób przygotowania: Kapustę wrzucamy do garnka i zalewamy do połowy wodą wstawiamy na mały gaz i gotujemy pod przykryciem, aż będzie miękka w tym czasie kurczaka kroimy w kostkę, solimy, pieprzymy wrzucamy na rozgrzaną patelnie teflonową i smażymy, aż nie będzie surowy cebulę kroimy w kostkę kiedy kurczak będzie gotowy dolewamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćPOZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Kurczaka oczyszczamy, kroimy w kostkę. W misce łączymy łyżeczkę soli, ziół prowansalskich i pieprzu, zalewamy olejem i wkładamy kurczaka. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na bok na 20 minut. 2. Brokuły gotujemy we wrzącej wodzie z łyżeczką cukru i łyżeczką soli do miękkości. Odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Kurczaka smażymy do zarumienienia i odstawiamy do ostygnięcia
My Culinary Artprosty i szybki przepis na kurczaka w 5 smakach. Przepis pochodzi z książki "Jamie 15 minut". Jak już kiedyś wspominałam bardzo lubię tego kucharza, moim zdaniem jest naturalny i ma ogromną pasję do tego co robi. Jego programy mogę oglądać w kółko, są takie wciągające i przekonywujące, że od razu chce się zacząć gotować. Wspominałam również o tym, że dania
Codzienne GotowanieSkładniki: kasza pęczak, 1 szklanka cukinia marchewka pieczarki, 5 sztuk kawałek kapusty białej papryczka chilli pojedyncza pierś z kurczaka olej przyprawy (curry, bazylia, oregano, papryka ostra, pieprz czarny, sól) Wykonanie: Szklankę kaszy przez kilka godzin moczymy w chłodnej, przegotowanej wodzie. Następnie gotujemy. Woda powinna przewyższać kaszę o jedną wysokość, czyli jeśli w rondelku warstwa kaszy to 3 cm, wody powinno(...)ogniu pod przykryciem do momentu wchłonięcia całej wody. Pod koniec gotowania solimy i dodajemy 2 - 3 łyżki oleju (np. rzepakowego), całość mieszamy i pozostawiamy pod przykryciem. Warzywa myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kapustę drobno kroimy i razem z pozostałymi warzywami dusimy, podlewając niewielką ilością wody. Kurczaka kroimy w kostkę, chilli w paski i smażymy przyprawiając curry. Następnie
Taste Of My Daygarść natki pietruszki sól, pieprz Wykonanie: Piersi z kurczaka umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym. Posypać solą i pieprzem. Na patelnię wlać zalewę z pomidorów i na niej obsmażyć kurczaka z obu stron na złoty kolor. Suszone pomidory pokroić na cienkie paseczki. Czosnek i natkę pietruszki posiekać drobno. Do smażonego mięsa dodać czosnek, wszystko zalać bulionem i śmietaną. Doprowadzić do wrzenia(...)Przykryć patelnię pokrywą i dusić na wolnym ogniu około 5 min. Wyjąć mięso na talerz. Do sosu na patelni dodać natkę pietruszki, sól, pieprz i gotować do zgęstnienia. Gorącym sosem polewamy pierś z kurczaka. Możemy podawać z ryżem, kaszą lub ziemniakami
O kuchni z uczuciemkurczakapuszka kukurydzy5 plastrów ananasa60g słonecznika łuskanegopieczarki konserwowe- około 20sztukgórna "liściasta" część ananasa3 łyżki majonezu2 łyżki jogurtu naturalnego2 łyżeczki musztardy sarepskiejpieprz, sólRyż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy, według przepisu na opakowaniu.Kurczaka nacieramy przyprawą do kurczaka. Można go usmażyć normalnie na oleju lub w "papirusie"- bez tłuszczu. Ja wybrałam opcję "w papirusie" :)Kurczak w papirusie:Do smażenia potrzebny nam będzie(...)tłuszczu!:).Po usmażeniu kurczaka kroimy w kostkę. Słonecznik podprażamy na patelni, a ananasa kroimy w kostkę.Z majonezu, jogurtu i musztardy robimy sos, doprawiamy solą i pieprzem.Wszystkie składniki mieszamy i zalewamy sosem.Na półmisku układamy sałatkę, tworząc kopułę. Na jednym końcu umieszczamy "liściastą" część ananasa.Wierzch sałatki obkładamy pokrojonymi w plasterki pieczarkami.Chłodzimy.SMACZNEGO! :)Przepis pochodzi z bloga Gotuj z Cukiereczkiem, plus
Czerwona PorzeczkaPomału wraca mi power do gotowania, dzisiejszy dzień jest tego dowodem, pomimo 9h w pracy, bólu głowy i późnym powrotem zdecydowałam się na nowy eksperyment w postaci lasagne, ale teraz nie o tym ;) przepis będzie na naleśniki z dość ciekawy farszem, do którego użyłam kalafiora ;) jak dla mnie wyszły pyszneeee ;) Składniki (5-6 naleśników): naleśniki wg. tego przepisu farsz: opakowanie(...)pewna ile wagowo było, ale chyba 450g) curry 1 łyżka oleju ryżowego firmy Oleofarm sól, pieprz wędzona pierś z kurczaka, lub wędzona szynka z indyka (z 10 plastrów powinno starczyć) serek wiejski (gęstsza część na wierzch) Sposób przygotowania: Kalafiora gotujemy w osolonym wrzątku, aż się rozmrozi, ale pozostanie twardy ugotowanego kalafiora, odcedzamy i czekamy, aż się osuszy do kalafiora dodajemy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpotrafię tak jak autorka książki bardzo radykalnie wyeliminować spożywanie chemii ale na pewno będę starała się ją ograniczyć. Książka godna polecenia! Składniki: - woreczek kaszy jaglanej - 1 pierś z kurczaka - 2 cukinie - 3 pomidory bez skórki - pęczek szczypiorku - sól, pieprz - po łyżeczce suszonych ziół: bazylii, oregano, curry i ziół prowansalskich - oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Cukinię myjemy, obieramy, wydrążamy pestki(...)oliwie aż do miękkości. Dodajemy pokrojone na małe kawałki pomidory. Kaszę jaglaną płuczemy naprzemiennie raz w zimnej raz w ciepłej wodzie aby pozbyć się goryczy. Gotujemy przez około 8 - 10 min. Piersi z kurczaka oczyszczamy z błon i kostek. Oprószamy solą, pieprzem i curry. Chwilkę smażymy z obu stron na złoty kolor. Przekładamy na talerz. Wszystkie składniki łączymy
Pan i Pani Smith w kuchniSposób przygotowania: Piersi kroimy w kostkę, mieszamy z przyprawą do kurczaka i mąką. Smażymy na patelni na złoty kolor. Przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w półplasterki. Dusimy na patelni do miękkości. Dodajemy do mięsa. Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy koncentrat. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy pod przykryciem ok. 10 min. Dodajemy wino, gotujemy jeszcze 5 minut
Pobite gary Barbarywysmaży dodajemy mieszankę warzyw, przyprawę dołączoną do opakowania (smażymy pod przykryciem) raz po raz mieszając, aż się rozmrozi na koniec dodajemy koncentrat, mieszamy makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu do warzyw i kurczaka dodajemy makaron, mieszamy i jeszcze chwilę smażymy tak przygotowany mix przekładamy do żaroodpornego naczynia serek blendujemy z jajkiem i powstałą mieszanką polewamy naszą zapiekankę pieczemy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćśmietany kremówki 30% sól pieprz bazylia zioła prowansalskie PRZYGOTOWANIE Brokuły umyć i podzielić na różyczki. Do wrzącej i osolonej wody wrzucić brokuły i gotować je ok. 4-6 min, aż będą al dente. Filet z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć, pod koniec doprawić pieprzem i solą. Cukinię przerobić na drobne kawałki i połączyć z filetem, całość smażyć
zabawa smakiemMrożona brukselka potrafi być gotowa do jedzenia już po ok. 6 minutach, a świeża – po 10-15. W dodatku czasy gotowania podane na opakowaniach z mrożoną brukselką potrafią wprowadzać w błąd poprzez zawyżenie tej wartości… Faszerowany filet z kurczaka z sosem pomidorowym i brukselką 2015-03-06 23:52:06 Apetycznie wyglądające, działające na zmysły danie w postaci sprawdzonej(...)minut powinno być przykryte folią aluminiową. W międzyczasie gotujemy brukselkę – al dente, w dobrze osolonej wodzie, wrzucając ją do wody gotującej się – sprawdzając na bieżąco jej stan i nie dopuszczając, aby się rozgotowała. Podgrzewamy również przygotowany wcześniej sos pomidorowy . Kurczaka podajemy od razu z brukselką i sosem pomidorowym , dekorujemy natką pietruszki. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-72 {margin: auto;} #gallery
Kulinarna Pokusałyżka suszonego estragonu 100 ml śmietany 30% 150 ml śmietany 18% pęczek szczypiorku sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Filety z kurczaka kroimy w paski lub kostkę (jak kto woli), podsmażamy na maśle klarowanym. Śmietany mieszamy ze sobą i estragonem, dodajemy do mięsa i dusimy na średnim
R'n'G Kitchen