składniki:400 g makaronu500 g piersi z kurczaka2 łyżki koncentratu pomidorowego100 ml śmietanki 30 %1 łyżka posiekanej świeżej bazyliiolej do smażeniasól i pieprz do smakuPierś kurczaka
Monia miesza i gotujeDziś danie z kuchni chińskiej z błyskawicznym makaronem chow mein i chrupiącymi grzybkami mun, doprawione tylko sosem sojowym. Przepis znalazłam na opakowaniu makaronu i trochę go
Monia miesza i gotujenaprawdę pyszne danie! Składniki na jajka zapiekane na cebuli, wędlinie i jarmużu na 3 kokilki: 3 liście jarmużu 1 kiełbaska np. śląska lub kawałek szynki kawałek gotowanego mięsa, u mnie kurczak z rosołu (niekoniecznie) 1 cebula olej sól pieprz 3 jajka szczypiorek do dekoracji Jarmuż gotujemy w osolonej wodzie kilka minut, do miękkości (bez przykrywki). Cebulę obieramy
Rozpustne gotowaniepapryka 1/2Sztuki pomidory 1/2Sztuki sałata lodowa 1/2Sztuki pierś z kurczaka 300gram cebula czerwona 1/2Sztuki Sposób przygotowania: 1. Do garnka wkładamy mięso zalewamy wodą i gotujemy do czasu ugotowania kurczaka. 2. Sałatę kroimy na mniejsze części lub rwiemy, ogórka na pół i w talarki cebule tak samo w talarki , pomidora i papryka w kostkę, 3. Kroimy
pichcisztooczywiście dowolnie modyfikować i dodać wspomniane sk ładniki . Postanowiliśmy przygotować je do akcji wspólnego gotowania ;) Wraz ze mną pad thai przygotowali Mirabelka , Panna Malwinna i Bartoldzik . Składniki : Opakowanie makaronu ryżowego (płaski, szeroki na kilka milimetrów) 200-300g piersi z kurczaka 1 łyżeczka maki kukurydzianej 3 łyżki sosu sojowego 3 ząbki czosnku 1 czerwone chili
Codzienne Gotowanieminut, tak, by się ładnie rozmroził. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy masło i zmieloną sól. Całość smażymy kilka minut. Na drugiej patelni obsmażamy małe kawałeczki kurczaka w przyprawach. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z kilkoma kropelkami oleju. Na talerz wykładamy makaron, przygotowany szpinak i kawałki kurczaka. Posypujemy startym parmezanem. Jak to mawia mój syn: Picha
Lawendowe Niebododać do usmażonej cebuli, dokładnie wymieszać i smażyć kilka minut, jeśli cebula będzie zbyt sucha podlać wodą. Dodać kurczaka, śmietankę kokosową, pomidory i koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać i smażyć na średnim ogniu przez około 15-20 minut. Pod sam koniec gotowania wsypać przyprawę garam masala, dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze 2 minuty. Posypać posiekaną, świeżą kolendrą i od razu
Codzienne Gotowaniekostki grzybowej (polecam Wam borowikowe z Knorra) lub mielone grzyby. Całość dokładnie mieszamy, dodajemy pokrojone pory i wlewamy śmietankę. Solimy i pieprzymy do smaku, wkładamy piersi z kurczaka usmażone wcześniej i gotujemy do zgęstnienia sosu, na małym ogniu, aż smaki się połączą a pory uduszą do miękkości. Posypujemy całość posiekanymi ziołami i jemy jak lubimy. Do tego kurczaka w sosie
Karo in the Kitchensmakować. Składniki: 3/4 szklanki ryżu, 2 pomidory, papryka, 1/4 puszki kukurydzy, 1/2 główki cebuli, 3 ogórki kiszone, garść oliwek: zielonych i czarnych, ser typu Feta, pierś z kurczaka, sos vinegrett. 1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. 2. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Doprawiamy, np przyprawą gyros. Wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy. 3. Warzywa myjemy, kroimy kosteczkę. Dodajemy
Kuchnia Pełna Pasjisosów 100g mrożonego szpinaku, rozdrobnionego ząbek czosnku oregano, gałka muszkatołowa, pieprz, sól Dodatkowo: makaron spaghetti pierś z kurczaka (podwójna) mozzarella suszone pomidory przyprawa do kurczaka masło do smażenia Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Pierś z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, ale niezbyt drobno. Oprószamy przyprawą do kurczaka i smażymy na oleju. Następnie kroimy w drobną kostkę
Czerwona PorzeczkaCzęstym gościem w naszym codziennym menu jest kurczak. Ale warto zadbać o jego podanie. Znudziły mnie już nudne, monotonne i wszędobylskie filety z kurczaka. Warto urozmaicić
kulinarnyJaPotrzebujemy: 1 główka brokułów 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 piersi z kurczaka 150g startego sera żółtego 1 mozzarella 1 jajko oregano sól pieprz majeranek Brokuły gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 5 min., kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na złoty kolor, pod koniec smażenia doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i oregano. Na blasze rozkładamy płat ciasta francuskiego wykładamy kurczaka
Kolejny blog o gotowaniubrukselki -papryczka chili -sól, pieprz -olej rzepakowy -dwa ziela angielskie -dwa liście laurowe Oczyszczoną włoszczyznę ( marchewkę, pietruszkę, seler, por,cebulę ) oraz ćwiartkę kurczaka, zalewamy 1 l wody, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy na wolnym ogniu przez 40 minut. W tym czasie brukselkę dobrze płuczemy i obieramy ewentualnie(...)wierzchnich, pożółkłych liści. Zalewamy wodą i gotujemy 10 minut. Z rosołowego wywaru wyciągamy warzywa i mięso. Wrzucamy natomiast odgotowaną i odcedzoną brukselkę i pokrojone mięso kurczaka, oddzielone od kości. Chwilę jeszcze gotujemy. Papryczkę chili oczyszczamy z gniazda nasiennego, kroimy w krążki i podsmażamy krótko na rozgrzanym oleju. wrzucamy do zupy. Solimy i pieprzymy do smaku. Pieprz doradzam stosować z umiarem
Kulinarne przemysleniamoże być również jęczmienna) 100ml białego, wytrawnego wina 2 średnie białe cebule łyżka masła klarowanego sól, czarny pieprz, tymianek natka pietruszki do dekoracji WYKONANIE: Bulion: Podudzia z kurczaka myjemy. Zalewamy woda i gotujemy na małym ogniu. Odszumowujemy. Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebule obieramy i opalamy palnikiem. Warzywa dodajemy do kurczaka razem z zielem angielskim
Pyry na Gazłyżeczka kurkumy 2 torebki brązowego ryżu 1 brokuł sól pieprz Filty z kurczaka kroimy na kawałki. Do oliwy dodajemy paprykę, sól, pieprz i marynujemy w tym kurczaka przez ok. 2 godziny. Ryż gotujemy wedłu przepisy na opakowaniu, dodając pod koniec kurkumę. Brokuł gotujemy tak, aby nie był zbyt miękki. Kurczaka razem z marynatą smażymy na patelni. Pod koniec smażenia dodajemy
Salonik smaków