marchewki - 1 łyżka śmietany 18% - sól, pieprz - przyprawa Schab po beskidzku z kapustą kwaszoną Royal Brand (papryka czerwona, cebula, kapusta kwaszona, czosnek, kapusta suszona) dodatki: - gotowany ryż Przygotowanie: Mięso z kurczaka zalewam wodą, dodaję drobno posiekaną cebulę oraz marchewkę startą na tarce o dużych oczkach. Gdy już się wszystko zagotuje, dodaję przyprawę Royal Brand, sól i pieprz. Przykrywam(...)pokrywką. Gotuję na małym ogniu aż mięso zacznie odchodzić od kości. Wtedy wyciągam je i studzę. Usuwam kości, a kurczaka dzielę na mniejsze części. Dodaję z powrotem do sosu, który zagotowuję, ewentualnie doprawiam do smaku. Odstawiam z ognia i dodaję śmietanę, dokładnie mieszam. Tak przygotowaną potrawkę podaję z ugotowanym białym ryżem
Kuchnia co dniaTo druga propozycja na wykorzystanie pasternaku.Pieczony jest jeszcze smaczniejszy.Nie potrzebuje zadnych przypraw.Wystarczy sol i oliwa,a pieczenie wydobywa z niego smakowita slodycz.Polecam!Skladniki na 4 porcje
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!łyżka śmietany 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego odrobina oregano mniej niż pół łyżeczki wegety Przygotowanie: Do garnuszka wlewamy wodę, dodajemy mniej niż pół łyżeczki wegety. Zaczynamy gotować dodajemy umyte skrzydełka kurczaka, następnie umyte i obrane warzywka, sparzonego i pozbawionego skórki pomidora pokrojonego w kostkę,liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy dalej wywar jak na rosół
ClauditteMissCookingpiersi z kurczaka 300-400g makaronu penne 50g masła 2 łyżki mąki 2 szklanki mleka 250g startego sera żółtego posiekana natka pietruszki sól, pieprz Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Kurczaka myjemy i kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy. W średniej wielkości garnku/rondlu rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę. Smażymy cały czas mieszając
Kolejny blog o gotowaniupora wyjąć go z wywaru, a do wywaru dodać kostkę rosołową i ją rozpuścić– wywar sam w sobie jest za chudy i za mało treściwy, gotowaliśmy przecież nie rosół, a tylko samo mięso. Mięso kurczaka dokładnie oddzielamy od kości, pomagając sobie widelcem. Kości wyrzucamy, a mięso bardzo drobno kroimy w poprzek włókien. Odstawiamy. W sporym garnku (musi zmieścić i warzywa(...)czas mieszając na małym ogniu , około 8-10minut. Powinny delikatnie zmięknąć i zeszklić się. Do zeszklonych warzyw wrzucamy rozdrobnione mięso kurczaka, wlewamy (najlepiej przecedzając przez gęste sito, pozbywając się szumowin i przypraw) wywar z kostką rosołową. Całość gotujemy na malutkim gazie, pod przykryciem, do miękkości warzyw. Warzywa już miękkie, zupa powoli sobie pyrka, pora ją zabielić, zagęścić i doprawić
Karo in the Kitchenpierś kurczaka dwa ząbki czosnku sok z połowy cytryny sól, pieprz i gałka muszkatołowa oliwa do smażenia garść płatków migdałowych Przygotowanie 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Pierś kurczaka kroimy w kostkę, smażymy mieszając do miękkości około 5 minut. Czosnek przeciskamy przez praskę lub siekamy w kostkę i smażymy na tej samej patelni gdzie był kurczak(...)zamrożony szpinak i w całość podsmażamy 10 minut, do momentu, aż zrobi się zielona papka. 2. Do szpinaku dodajemy słodką śmietankę i na malutkim gazie gotujemy jeszcze 5min, aż zgęstnieje, następnie dodajemy usmażonego kurczaka, sok z cytryny ( smak bardzo poprawi ale kolor szpinak straci ;/ ), doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Płatki migdałów prażymy na suchej patelni. Nakładamy
zjem to blog kulinarnyskładniki:400 g makaronu500 g piersi z kurczaka2 łyżki koncentratu pomidorowego100 ml śmietanki 30 %1 łyżka posiekanej świeżej bazyliiolej do smażeniasól i pieprz do smakuPierś kurczaka
Monia miesza i gotujeDziś danie z kuchni chińskiej z błyskawicznym makaronem chow mein i chrupiącymi grzybkami mun, doprawione tylko sosem sojowym. Przepis znalazłam na opakowaniu makaronu i trochę go
Monia miesza i gotujenaprawdę pyszne danie! Składniki na jajka zapiekane na cebuli, wędlinie i jarmużu na 3 kokilki: 3 liście jarmużu 1 kiełbaska np. śląska lub kawałek szynki kawałek gotowanego mięsa, u mnie kurczak z rosołu (niekoniecznie) 1 cebula olej sól pieprz 3 jajka szczypiorek do dekoracji Jarmuż gotujemy w osolonej wodzie kilka minut, do miękkości (bez przykrywki). Cebulę obieramy
Rozpustne gotowaniepapryka 1/2Sztuki pomidory 1/2Sztuki sałata lodowa 1/2Sztuki pierś z kurczaka 300gram cebula czerwona 1/2Sztuki Sposób przygotowania: 1. Do garnka wkładamy mięso zalewamy wodą i gotujemy do czasu ugotowania kurczaka. 2. Sałatę kroimy na mniejsze części lub rwiemy, ogórka na pół i w talarki cebule tak samo w talarki , pomidora i papryka w kostkę, 3. Kroimy
pichcisztooczywiście dowolnie modyfikować i dodać wspomniane sk ładniki . Postanowiliśmy przygotować je do akcji wspólnego gotowania ;) Wraz ze mną pad thai przygotowali Mirabelka , Panna Malwinna i Bartoldzik . Składniki : Opakowanie makaronu ryżowego (płaski, szeroki na kilka milimetrów) 200-300g piersi z kurczaka 1 łyżeczka maki kukurydzianej 3 łyżki sosu sojowego 3 ząbki czosnku 1 czerwone chili
Codzienne Gotowanieminut, tak, by się ładnie rozmroził. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy masło i zmieloną sól. Całość smażymy kilka minut. Na drugiej patelni obsmażamy małe kawałeczki kurczaka w przyprawach. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z kilkoma kropelkami oleju. Na talerz wykładamy makaron, przygotowany szpinak i kawałki kurczaka. Posypujemy startym parmezanem. Jak to mawia mój syn: Picha
Lawendowe Niebododać do usmażonej cebuli, dokładnie wymieszać i smażyć kilka minut, jeśli cebula będzie zbyt sucha podlać wodą. Dodać kurczaka, śmietankę kokosową, pomidory i koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać i smażyć na średnim ogniu przez około 15-20 minut. Pod sam koniec gotowania wsypać przyprawę garam masala, dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze 2 minuty. Posypać posiekaną, świeżą kolendrą i od razu
Codzienne Gotowaniekostki grzybowej (polecam Wam borowikowe z Knorra) lub mielone grzyby. Całość dokładnie mieszamy, dodajemy pokrojone pory i wlewamy śmietankę. Solimy i pieprzymy do smaku, wkładamy piersi z kurczaka usmażone wcześniej i gotujemy do zgęstnienia sosu, na małym ogniu, aż smaki się połączą a pory uduszą do miękkości. Posypujemy całość posiekanymi ziołami i jemy jak lubimy. Do tego kurczaka w sosie
Karo in the Kitchensmakować. Składniki: 3/4 szklanki ryżu, 2 pomidory, papryka, 1/4 puszki kukurydzy, 1/2 główki cebuli, 3 ogórki kiszone, garść oliwek: zielonych i czarnych, ser typu Feta, pierś z kurczaka, sos vinegrett. 1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. 2. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Doprawiamy, np przyprawą gyros. Wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy. 3. Warzywa myjemy, kroimy kosteczkę. Dodajemy
Kuchnia Pełna Pasji