Wlewamy sok brzoskwiniowy i ananasowy, dodajemy sos sojowy, imbir i słodką paprykę. Gotujemy 5 minut, po czym wrzucamy brzoskwinię i ananas. Doprawiamy octem i cukrem i gotujemy jeszcze 5 minut.2. Piersi z kurczaka dokładnie myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Nacieramy solą i pieprzem, dokładnie obtaczamy w mące ziemniaczanej. W woku lub na głębokiej patelni na wysokim ogniu rozgrzewamy(...)łyżki oleju. Wrzucamy kurczaka i smażymy około 4 minut, cały czas potrząsając i mieszając. Wlewamy przygotowany sos i od razu zmniejszamy ogień. Gotujemy jeszcze 5-10 minut. Gotowe! :)*w zależności od marki, ketchupy mają różną zawartość octu i cukru. Przed dodaniem tych składników, koniecznie sprawdźcie smak sosu
Tajskie smakibyć porcja rosołowa ) 3 marchewki 2 łodygi selera naciowego 4 ziemniaki 2 l wody Sól Czosnek granulowany Pieprz czarny mielony Pieprz cayenne Ser mozzarella Wykonanie: W osolonej wodzie gotujemy wywar z kurczaka z marchewką, selerem i ziemniakami. Bakłażana kroimy w plastry o grubości 1 cm. Układamy na blaszce. Pomidory, paprykę, cebulę kroimy na mniejsze kawałki. Dokładamy do bakłażana. Całość skrapiamy
Smaki Ewywłożyć pionowo związane szparagi i gotować około 2-3 minuty, pamiętając by główki szparagów nie były zanurzone. Po ugotowaniu przełożyć do zimnej wody. W wodzie po gotowaniu szparagów ugotować makaron. Pierś z kurczaka pokroić w małe plastry, doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło i usmażyć kurczaka. Przełożyć na talerzyk. Na patelnie po smażeniu kurczaka wlać śmietanę dodać drobno(...)pokrojony czosnek, łyżkę natki pietruszki, pokrojone na mniejsze kawałki szparagi, trochę gałki muszkatołowej i mieszając całość chwilę gotować. Gdy sos się lekko zredukuje dodać podsmażone kawałki kurczaka, wymieszać i doprawiamy do smaku. Na końcu dodać ugotowany makaron i resztę natki pietruszki. Całość chwilę podsmażyć. Podajemy na gorąco. Inspiracje: Kuchnia Lidla
Ala piecze i gotujeNawet sobie nie wyobrażacie jaka ta sałatka jest smaczna. Powstała przez przypadek z tego co miałam w lodówce. Taka spontaniczna sałatka a jaka smaczna. Każdy da
Ala piecze i gotujepotraw. Dzisiaj prezentuję je z szynką gotowaną i serem. Potrawa prosta w wykonaniu, nie pochłania wiele czasu no i jest smaczna. Polecam. Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka ( duże ) 150 szynki gotowanej 150 sera żółtego typu gouda Sól, pieprz czerwona słodka papryka Olej sznurek wędliniarski Wykonania: Każdy kawałek fileta kroimy wzdłuż w taki sposób aby powstały nam duże, płaskie filety
Smaki EwyKurczak często gości na stole w naszym domu, można go bowiem przygotować na 1001 sposobów. Pieczony, gotowany, z grilla, w potrawce, zapiekany czy na zimno w galantynie, mi nie znudzi się nigdy. Zwłaszcza gdy dobierzemy do niego ciekawe sosy czy marynaty. Składniki: 5 udek z kurczaka Marynata: 50 ml ciemnego sosu sojowego 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka startego
Gosia gotujepatelnię - puszka kukurydzy - puszka pomidorów - 3 małe papryczki chilli - woreczek kaszy jaglanej - 3 łyżki śmietany 18 volt - 1,5 łyżeczki pasty curry - przyprawy: kumin, ostra papryka, majeranek, kolendra Gotujemy pałki z kurczaka, po 15 minutach do wywaru dodajemy warzywa na patelnię, po kolejnych 10 minutach wrzucamy papryczki chilli, pomidory oraz kukurydzę z puszki ( w obu przypadkach nie odsączamy sosu tylko
upichconaPropozycja na pyszny i szybki obiadek. Użyłam makaronu ryżowego, który jest bardzo smaczny i błyskawicznie się go przygotowuje. Całe danie jest doprawione sosem sojowym. składniki
Monia miesza i gotujeBo lenia każdy może czasem miec! Mój brat leń tym razem odwiedził mnie. Z pomocą przyszedł IGLOTEX z mieszanką warzyw :) Jestem zadowolona. Obiad lekki ale sycący
Blondynka GotujeUwielbiam gotować na winie, oczywiście mój czołgista śmieje się ze mnie, że raczej co się nawinie :-) Łobuz !! Tym razem do sosu dodałam piweczko i jogurt :-) a zapach goździków w całym domu... bezcenny :-) Składniki: 250 g piersi kurczaka 1 cebula pęczek natki pietruszki 2-3 goździki (opcjonalnie) kilka pieczarek 2 spore łyżki naturalnego jogurtu szczypta kardamonu, imbiru sól, pieprz, chilli
Gaździnka warzyprzesolimy bulion, dobrym rozwiązaniem jest wlać do niego roztrzepane białko, które później wyciągamy. Zasady gotowania zup: włoszczyznę trzeba gotować zawsze w naczyniu przykrytym i nie za długo, kurczaka i wieprzowinę lepiej gotować wkładając je do zimnej wody, zupy solimy na końcu gotowania ( kiedy zupę gotujemy dłuższy czas, jej objętość zmniejsza się i zupa może zrobić się za słona), przyprawy, które
Smaczne Potrawyjakieś 20 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Sos: Wszystkie składniki sosu wrzucamy do wysokiego naczynia i rozdrabniamy blenderem na jednolitą masę. Farsz: Piersi z kurczaka myjemy, czyścimy i gotujemy w wodzie z przyprawami. My dajemy przyprawę do kurczaka, ale równie dobrze, może to być dowolna mieszanka ziół. Ciasto wałkujemy bardzo cienko i przenosimy na wysmarowaną tłuszczem
Kolizje Smakównastępnie paprykę i marchew. Ananasa obrać, pokroić w kostkę i dodać do warzyw wraz z kukurydzą i fasolą. Na koniec dodać kurczaka, wlać przecier pomidorowy oraz sok z cytryny, dodać zioła prowansalskie, oregano, cukier, doprawić do smaku. gotować około 5 min. Podawać z brązowym ryżem
Zgrabne Gotowaniepołowę kolendry, rodzynki i kurczaka. Smażyć przez kilka minut. Dodać pieczarki wodę i jogurt, w takich proporcjach aby sos nie był za rzadki ani zbyt gęsty, gotować na wolnym ogniu aż kurczak będzie usmażony (około 10 minut). Posypać pozostałą kolendrą i podawać z chlebkiem naan lub ryżem
Codzienne GotowanieSkładniki 4-6 porcji: 50 dag pieczarek 1 pojedyncza pierś z kurczaka(...)klarowanego sól morska Falksalt pieprz czarny świeżo mielony Prymat natka pietruszki Przygotowanie: Umyte pieczarki smaż na maśle na patelni do momentu aż odparuje woda. W tym czasie gotuj pierś z kurczaka w bulionie około 30 minut. Gdy pierś będzie gotowa wyciągnij i pokrój na drobne kawałki. Do bulionu dodaj pieczarki. Zmiksuj blenderem. Dodaj kremówkę, pokrojonego kurczaka. Oprósz
Bike By Life