Jak już pewnie niejednokrotnie pisałam uwielbiam kuchnię indyjską i bardzo lubię przygotowywać wszelkiego rodzaju potrawy z tego regionu, szczególnie jednak curry. Staram się dojść do perfekcji, aby moje dania przypominały te jedzone w restauracjach czy take-awayach (na wynos) przygotowywane przez rodowitych mieszkańców tamtych regionów. To jednak jest trudne, bo przecież żaden z kucharzy nie podzieli się swoją tajemną wiedzą, a obecnie nie mam żadnego znajomego pochodzącego z półwyspu indyjskiego. Uczę się w... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...