gotowany kurczak - 5580 przepisów (strona:222/372)

Poniedziałkowy "fit" - Drobiowe roladki z kiełkami i ziarnem słonecznika 176

dwie porcje) 2 filety z kurczaka 2 łyżeczki musztardy Dijon kiełki brokuła ziarno łuskanego słonecznika sól i  pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE : Filet myjemy, oprószamy solą i pieprzem i rozklepujemy.  Jedną stronę smarujemy musztardą, nakładamy kiełki brokuła i posypujemy  ziarnem słonecznika. Zwijamy w roladkę.  Roladki układamy w parowarze i gotujemy przez 20 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zupa serowo kalafiorowa 142

Sposób przygotowania 1. • Pierś z kurczaka pokroić w grubą kostkę Podsmażyć na oliwie wyciągnąć  z patelni mięso dodać por smażyć aż się zeszkli dodać potarte na grubej  tarce marchew pietruszkę wszystko razem chwilkę przesmażyć  przełożyć do garnka zalać wodą ok 2 l dołożyć kalafior Zagotować  zupę dodać mięso  gotować aż wszystko zmięknie doprawić ulubionymi przyprawami

W królestwie smaków Beaty
Zupa jarzynowa 110

Składniki: 2,5 litra wody 3 skrzydełka z kurczaka 3 ziemniaki 1 pietruszka 2 garście fasoli szparagowej mały bukiet kalafiora 3 marchewki pół selera garść brukselek kalarepa Przyprawy do smaku: sól pieprz vegeta liść laurowy ziele angielskie Przygotowanie: Do garnka wlewamy 2,5 litra wody, wrzucamy oczyszczone i umyte skrzydełka i gotujemy. Warzywa obieramy i myjemy. Ziemniaki pokroić w kostkę

Smaczne Potrawy
Wywar drobiowy - baza na zupy 199

przygotowanym wywarze przyrządzam większość zup. Składniki: kawałek kurczaka ( porcja rosołowa, udko, dwa skrzydełka, pierś itp. ) włoszczyzna ( marchewki, pietruszka, zielona część pora, seler ) ziele angielskie, liść laurowy Warzywa umyć i obrać, opłukać mięso. Do garnka z zimna wodą wkładamy mięso, ziele angielskie i liść laurowy. Zagotowujemy, zbieramy szumowiny. Dodajemy warzywa i gotujemy do miękkości. Zimą często korzystam z przygotowanej zieleniny. Owijam

Atlas Smaków
Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym 180

mięsa zmielić oczyszczone mięso z piersi kurczaka, cebulę oraz bułkę (po odciśnięciu z wody). Wymieszać z solą, pieprzem oraz jajkiem. Z powstałej masy formować pulpety. Obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie – po kilka minut z obu stron. Przecier pomidorowy wymieszać z solą, pieprzem, wyciśniętym czosnkiem i oregano. Gotować około 15 minut w dużym garnku. Mąkę wymieszać dokładnie

Bullio
Sałatka chrzanowa 155

posmakowała. W oryginale dodajemy dwie usmażone piersi z kurczaka, które ja zastąpiłam kilkoma plastrami szynki Składniki: 5 jaj 30 dag żółtego sera 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 1/2 puszki groszku konserwowego 5-6 plastrów szynki 3 łyżki chrzanu 4 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego 4 łyżki majonezu sól pieprz koperek Wykonanie: Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę

Bea(u)ty kitchen
Rosół 165

rosół. Składniki: 1 porcja rosołowa lub cały kurczak 2 marchewki 1 pietruszka 1 gałązka selera naciowego zielone części pora 1 cebula 1 łyżka czerwonej czubricy sól pieprz ziarnisty liść laurowy ziele angielskie natka pietruszki domowy makaron Wykonanie: Porcję rosołową myję, przekładam do garnka, zalewam wodą,  wstawiam na mały gaz i gotuję około 30 minut. Warzywa obieram, oczyszczam i myję

Bea(u)ty kitchen
Piersi z kurczaka w delikatnym sosie (z groszkiem i pietruszką) 141

przeciąć na mniejsze porcje. Z jednej podwójnej piersi kurczaka powinny powstać 4 kawałki, czyli łącznie będzie 8 kawałków mięsa. Piersi przyprawić solą oraz pieprzem. Obtoczyć w mące krupczatce. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć kawałki mięsa. Przygotowane piersi przełożyć do garnka, zalać 1,5-2 szklankami wody, wsypać suszone warzywa i gotować pod przykryciem na średnim ogniu. Zieloną pietruszkę umyć

Ugotować
Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym 569

mięsa zmielić oczyszczone mięso z piersi kurczaka, cebulę oraz bułkę (po odciśnięciu z wody). Wymieszać z solą, pieprzem oraz jajkiem. Z powstałej masy formować pulpety. Obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie – po kilka minut z obu stron. Przecier pomidorowy wymieszać z solą, pieprzem, wyciśniętym czosnkiem i oregano. Gotować około 15 minut w dużym garnku. Mąkę wymieszać dokładnie

Bullio
Flaczki z żołądków drobiowych 427

żołądków z kurczaka, 6 skrzydełek z kurczaka, 1 cebula, ½ marchewki, ½ pietruszki, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1,5 łyżki masła, 1 łyżka mąki, majeranek, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, PRZYGOTOWANIE: Żołądki wkładam do garnka, zalewam wodą i zagotowuję. Odcedzam wodę i wlewam świeżą. Żołądki gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Skrzydełka zalewam 1,5 litra

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pierś kurczaka z serem kozim i kaparami 229

sól do smaku ryż Sposób przygotowania: Pierś kurczaka umyć, oczyścić z błon i osuszyć ręcznikiem papierowym. Z miodu, oregano i papryki przygotować gęstą mieszaninę i natrzeć nią mięso. Przyprawić odrobiną pieprzu i soli i  schować do lodówki na ok. 30 minut (w tym czasie przygotowałem sos pieczarkowy i wstawiłem do gotowania ryż). Na dużym ogniu rozgrzać na patelni olej

W SMAK
Zupa jarzynowa z jajkiem 164

łatwa do przygotowania.  SKŁADNIKI: 3 skrzydełka z kurczaka, 1 marchewka, 1/2 korzenia pietruszki, 1/2 pora, 15 dag fasolki szparagowej zielonej, 10 dag groszku zielonego, 5 ziemniaków, 2 łyżki śmietany 18%, 4 łyżki śmietany 30%, 2 jajka, natka pietruszki, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE : 1. Skrzydełka przekładam do garnka. Wlewam 2 litry wody. Gotuję 45 minut na małym ogniu. 2. Marchewkę, pietruszkę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tydzień w moim telefonie XXXXXXXIV 116

wracam do kuchni. Wykorzystuję wolny dzień na gotowanie - relaksuję się! I tego już od dawna potrzebowałam. Będzie na pewno sałatka z przepisu od Pani Ewy oraz jakieś aromatyczne mięsko. Taka kolacja dla znajomych. Już niedługo znajdziecie przepisy na blogu. Zaglądajcie koniecznie. * Michałek  * Walentynki mogą być codziennie przecież  * pyszna sałatka z kurczakiem i ananasem  Koniecznie polubcie Babeczki

Magiczne Życie Marty
Galaretka drobiowa 121

Galaretka drobiowa ====Składniki==== łapki kurcząt 1 kg zamiast żelatyny , woda 2,5-3 litra udka z kurczaka lub 3-4 szt piersi kurczaka 2 sztuki marchewki, pietruszka , kawałek selera i pora , sól, pieprz , listek laurowy 2 szt ,ziele angielskie 3 szt , vegeta do smaku jak ktos chce(...)WYKONANIE; W garnku zagotować 2,5l wody. Wrzucić lapki,mięso dokładnie wymyte w zimnej wodzie., warzywa i przyprawy . Gotować na niewielkim ogniu ok 1-2 godz. aż mięso i warzywa będą miękkie.Gdy wszystko jest juz miękkie ,przecedzamy wywar,odzielając mieso i warzywa od płynu. Gdy wywar jest mało klarowny przecedzamy go przez gazę zlożoną i zamoczona w zimnej wodzie

w mojej kuchni
Zapiekanka z kaszą jaglaną, kurczakiem, pieczarkami i serem feta 179

delikatnej w smaku kaszy. 2 filety z kurczaka + ulubione przyprawy, u mnie przyprawa barbecue od Przyprawy Świata Gdynia 1 szklanka kaszy jaglanej 2 kostki bulionowe (warzywne) 500g pieczarek 2 cebule sos sojowy 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny opakowanie sera feta 2 łyżki posiekanego szczypiorku olej sól, pieprz 1. Kaszę gotujemy do miękkości w wodzie z kostkami warzywnymi

Szefowa kuchni
Spring Rollsy z pieczoną kaczką 155

nowe dania :)Podobne danie robię z naleśnikami i kurczakiem. Od biedy zawsze można kaczkę zamienić na tańszą wersję drobiu :)Składniki na 6 sztuk:40 dag pieczonej piersi z kaczki 6 papierów ryżowych2 marchewkipor - zielona cześć2 kwadratowe serki topionesól, pieprznatka pietruszkiUpieczoną kaczkę kroimy w kostkę. Marchewkę gotujemy do miękkości. Następnie marchewkę kroimy w kostkę i odstawiamy na później

Bon Appetit Małgorzaty
Krem z cukinii i szpinaku z serem fetą 174

wody i dodajemy szpinak. Zupę gotujemy około 30-40 minut aż warzywa będą mięciutkie. Całość miksujemy przy pomocy blendera, doprawiamy solą, pieprzem, gałką oraz ziołami. Zupę rozlewamy na talerze, dekorujemy natką pietruszki i posypujemy pokruszoną fetą. Można zupę ozdobić także kleksami ze śmietany. Zupa dobrze smakuje ze smażonym kurczakiem i ziołowymi grzankami

Bon Appetit Małgorzaty
kurczak marynowany masłem czosnkowym,przyprawami pieczony z cukinią podany z ryżem z parowara czyli Pudliszki – pomidorowe 139

folii z 30 minut, zostawić w piekarniku do przestygnięcia kurczaka wyjąć na talerz i podzielić na połowędo sosu włożyć 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Pudliszki i zamieszać - nie trzeba zagotowywać sosu, taki jest dobrydo wkładu na parę włożyć młode obrane buraczki, fasolkę szparagową, na to położyć woreczek ryżu, przykryć pokrywką i gotować z 35 minut, ryż przełożyć do miseczki i wymieszać

W Mojej Kuchni Lubię
zupa kremowa z białych szparagów na rosole... 157

białe 3 pęczki, cukier 1 łyżka, wywar z kurczaka 2,5 litra, marchewka 2 średnie, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, mleko 3,2% 1 szklanka, mąka pszenna 2 łyżki, pieprz czarny mielony - do smaku szparagi białe obrać obieraczką i odciąć czubki i twarde końcówki szparagi włożyć do rosołu, wsypać cukier i gotować z 35 minut na niedużym ogniu - ugotowałam też

W Mojej Kuchni Lubię
Roladki z warzywami w sezamie 176

Uwielbiam roladki w panierce sezamowejRoladki z warzywami w sezamie SKŁADNIKI:piersi z kurczaka - 1 podwójnakalafior - 8 różyczekbrokuł - 4 różyczkifasolka szparagowa - 16 strąkówpapryka czerwona - 4 paskipapryka żółta - 4 paskiser żółty - 12 paskówsól i pieprztłuszczsezam do obtoczeniajajka -2 sztmąkaPRZYGOTOWANIE:Zagotować wodę z solą, wrzucić warzywa, gotować 3 minuty. Warzywa odsączyć na sicie. Piersi podzielić na 4 szt, cienko rozbić, oprószyć solą

Kuchnia Danusi
Zupa wiosenna 201

litra wody 3 udka z kurczaka lub inne części nadające się na zupę 6 sporych ziemniaków 9-składnikowa mrożona mieszanka "zupa wiosenna" 6 łyżek makaronu orzo (w kształcie ryżu) 4 łyżki śmietany 18% sól pieprz Wykonanie: Mięso myjemy i zalewamy zimną wodą, doprowadzamy do zagotowania,  zmniejszamy ogień i gotujemy przez 15 minut. W międzyczasie obieramy ziemniaki

Kulinarne przygody Gatity
Filet z kurczaka w sosie z musztardy francuskiej 247

Składniki : filet z kurczaka , na jedna osobę (niezbyt głodną ) wystarczy pojedynczy filet musztarda francuska śmietana, olej sól , pieprz ,ewentualnie kilka kropel soku z cytryny Przygotowanie : Fileta lekko rozbić (ale niekoniecznie) , pokroić w drobną kostkę i obsmażyć krótko na oleju Podlać niewielką ilością wody, przykryć pokrywką i gotować do miękkości (uważać , by nie przypalić, podlewać wodą !), wtedy mięso posolić

Proste Potrawy
Makaron w sosie cajun z owocami morza 229

Jeżeli nie lubicie owoców morza- krewetki i łososia możecie zastąpić upieczonym kurczakiem :) Polecam i zachęcam do sprawdzenia przepisu.Zaczynamy: Składniki:około 400 gr makaronu fusilli2 łyżki natki pietruszkipęczek szczypiorku150 gr gotowych krewetek400 gr łososia500 ml słodkiej śmietany50 gr startego sera2 łyżeczki przyprawy cajun*    2 łyżki oleju Wykonanie:Gotujemy makaron.Do garnka nalewamy śmietany-zagotowujemy. Dodajemy pokrojony szczypior, natkę pietruszki

Smaki Edyty
KOTLET DE VOLAILLE Z ZIEMNIAKAMI I BURACZKAMI 454

teraz pojawił się na blogu...? :) To moje ukochane danie, które zawsze, ale to zawsze będzie kojarzyło mi się z moją Mamą i domem rodzinnym. Kotlet de volaille obowiązkowo z gotowanymi ziemniaczkami z koperkiem i buraczkami to tradycyjny obiad w moim domu, który Mama serwowała w każdą niedzielę, na który wraz z Rodzeństwem czekaliśmy caaaaaały długi tydzień :) Moje Dzieci również(...)sobie równych :) Jeśli nie będziecie mieli pod ręką świeżej natki zawsze możecie użyć pietruszki suszonej.  Kotlety de volaille robi się bardzo łatwo i szybko, wystarczy filety z  kurczaka rozbić tłuczkiem, doprawić, nadziać ziołowym masłem i obtoczyć w panierce. Zwykle używam bułki tartej, ale ostatnio, żeby było zdrowiej, mieszam ją z mielonym siemieniem lnianym lub kupuję taką gotową mieszankę

Słodko-Słony Świat Ilony
Bulion drobiowy na pieczonych skrzydełkach. Kryształowe consomme 277

piersi. Tylko i wyłącznie skrzydełka.   Drugi komponent może wydać się dość dziwny – używamy bowiem mleka w proszku. Już kilka łyżek mocno podniesie i wydobędzie smak kurczaka. Kiedy pieczemy kurczaka, białko i cukry wchodzą ze sobą w reakcję i stąd tworzy się chrupiąca, brązowa skórka na mięsie.   Reakcja Maillarda (bo tak nazywa się ten proces) odpowiada zarówno za smak(...)gotuję nawet i 6) od czasu zawrzenia wody. Jeśli macie szybkowar, będzie on jeszcze lepszą opcją bo zatrzyma cały aromat wywaru – zajmie to 2-3 godziny. W obu przypadkach po wymaganym czasie wyłączcie ogień, doprawcie wywar solą i dajcie bulionowi kompletnie ostygnąć, pod przykryciem.   Przecedźcie całość przez sito wyłożone muślinem lub tetrową pieluszką. Warzywa i rozpadający się kurczak

Karo in the Kitchen
Jedne z ulubionych ;) 192

później robimy pierogi. Nic się nie marnuje. Lubię takie rozwiązania. Lubię kiedy dzięki daniu z dnia poprzedniego, później mogę przyrządzić całkiem nową potrawę i to jeszcze jaką smaczną. Takie gotowanie daje mi ogromną satysfakcję. Jak już wcześniej pisałam, pierogi z mięsem to dla mnie nie nowość i tym razem postanowiłam trochę pokombinować, ale nie bójcie się, nie za bardzo. Ostatnio(...)trochę zdrowsze :) Zapraszam na przepis. Pełnoziarniste pierogi z mięsem o ile dobrze pamiętam wyszły mi 63 spore pierogi Do farszu będziemy potrzebować: 2 ugotowane udka z kurczaka ok. 30 dag ugotowanej szynki wieprzowej (jeśli kupujemy szynkę z kością, to samego mięsa powinno być właśnie 30 dag) 30-40 dag kiszonej kapusty 1 niewielką marchew 1 niewielka pietruszkę 1/4 dużego selera

Ratunku obiad
Zupa ryżowa z jogurtem i miętowym masłem- Yalya 174

talerzu. Do tego czerwony akcent chili. SKŁADNIKI NA 4-6 porcji: 125 g ryżu gruboziarnistego (u mnie ryż na risotto 1 i 1/2 l bulionu lub rosołu z kurczaka (ostatecznie może być z kostki) 250 do 350 g gęstego jogurtu greckiego lub tureckiego 1-2 jajka 1,5 łyżki mąki kukurydzianej 50 g masła 2 łyżki suszonej mięty (nie przeleżałej(...)chili Sambal Wykonanie: Ryż (nie musi być płukany) umieścić z wodą i bulionem w dużym rondlu i zagotować go pod przykryciem. Po doprowadzeniu do wrzenia zmniejszyć ogień i gotować pod lekko uchyloną pokrywką przez ok. 15-20 minut. Wymieszać jajko z mąką kukurydziana na gładką papkę i połączyć z jogurtem Zmniejszyć ogień pod ryżem do minimum i wlewając jedną ręką

Sztuka gotowania w/g Samiry
Skrzydełka kurczaka teriyaki. 173

     Sos teriyaki wywodzi się z kuchni japońskiej i używany jest do marynowania ryb i mięs przed pieczeniem lub grillowaniem. Marynata nadaje mięsu cudownego

Rozpustne gotowanie
Roladki drobiowe ze szparagami 151

Dziś przedstawiam pomysł na szybki i bardzo smaczny, a jednocześnie efektowny obiad - są to roladki drobiowe ze szparagami. Pyszne, zdrowe i lekkie danie, które z pewnością

Codzienne Gotowanie
Kurczak w marchewce 152

Czyż nie zachęca to danie do sporządzenia go na dzisiejszy obiad? pięknie wygląda, wspaniale smakuje, szybko się przyrządza, w sam raz na letni obiad!  Składniki

kgwjanczewo
Mole Poblano z czerwonym ryżem 168

przygotowac jedno z bardziej charakterystycznych dan tej czesci swiata – Mole Poblano.  Wojciech -  http://gotujzwojciechem.blogspot.co.uk/ Mirabelka -  http://mirabelkowy.blogspot.co.uk/ Maggie -  http://maggiegotuje.blogspot.co.uk/ Jak zwykle przed przystapieniem do gotowania postanowilam nieco zglebic historie oraz tajniki przygotowania tej potrawy. Po raz kolejny zachwycilo mnie jak wiele mozna dowiedziec sie o zwyklym, jak by sie wydawalo, daniu. Mole to po prostu(...)czekolada jest jedynie jednym z wielu skladnikow i nie dominuje w potrawie, dzieki niej sos nabiera ciemnobrazowego koloru. Tego rodzaju sosem polewa sie zazwyczaj ugotowanego lub upieczonego indyka lub kurczaka, glownei na weselach, urodzinach, chcinach czy podczas Swiat Bozego Narodzenia, a takze podczas swieta Cinco de Mayo, ktore jest waznym swietem jedynie w rejonie Puebla. Sosy mole moge miec rozne

Codzienne Gotowanie
Drobiowe flaczki. 117

duże udka z kurczaka 1 marchewka 1 pietruszka  kawałek selera  listek laurowy, ziele angielskie 4 ziarenka,  przyprawa do flaków  pieprz , słodka papryka  majeranek 1 łyżka masła 1 łyżka czubata mąki   Mięso wymoczyć, umyć, zalać zimną wodą, zagotować, zebrać szumowiny. Dodać włoszczyznę, ziele angielskie, listek laurowy i sól, gotować na malutkim ogniu. Udka wyjąć

Radość kipiąca uśmiechem.
Potrawka z kurczaka z brukselką i mini marchewkami 166

kosteczkę, pieczarki w plasterki. Dokładamy do kurczaka. Brukselki kroimy na pół, wycinamy zdrewniałą część. Brukselkę oraz mini marchewki dodajemy do mięsa. Całość podlewamy bulionem. Doprawiamy solą, pieprzem, lubczykiem i ostrą papryką. Dusimy na wolnym ogniu do miękkości warzyw. Pod koniec potrawkę zaciągamy mąką z odrobiną wody (sos będzie gęstszy). Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Podajemy z potrawką. Dekorujemy

VioletoweKucharzenie
Udka kurczaka pieczone z warzywami 966

dużym naczyniu żaroodpornym umieścić udka z kurczaka, cebulę, papryki, pomidorki koktajlowe, czosnek. Całość posypać wędzoną papryką, solą i pierzem. Polać oliwą i octem balsamicznym. Posypać listkami tymianku. Całość wymieszać. Piec w 180 stopniach przez 1 godzinę. W trakcie pieczenia kilka razy przemieszać wszystkie składniki. Przepis pochodzi z książki Jamiego Olivera "Gotuj sprytnie z Jamie

Moja Galeria Smaku
Devolay z puree z fasolki szparagowej 169

olej do smażenia Przygotowanie   Filety z kurczaka cienko rozbijamy ,oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Na brzeg każdego kotleta dajemy pasek masła ,ciasno zawijamy w roladkę ,obtaczamy w mące ,następnie w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu ,na rumiano. Fasolkę płuczemy ,kroimy na małe kawałki i gotujemy w osolonej wodzie. Kiedy fasolka zmięknie ,odcedzamy

R'n'G Kitchen
Tajski bulion drobiowy z północy 297

makaronu jajecznego  1. Kawałki kurczaka oczyścić, włożyć do garnka, zalać 1,8 l zimnej wody. Wrzucić plastry imbiru, pieprz,  liście limonki, trawę cytrynową pociętą na kawałki ok. 4 kawałki każda i zmiażdżonej trzonkiem noża. Postawić na bardzo małym ogniu, kiedy zaczną zbierać się szumowiny, usuwać je łyżką cedzakową. Gotować bulion aż mięso będzie prawie miękkie.  2. Makaron

Kuchnia Prezydentowej
Pierogi porosołowe mięsno-warzywne 327

mnie z indyczego skrzydła i uda kurczaka resztki warzyw z rosołu: 2 czubate łyżki posiekanego selera 1 czubata łyżka posiekanej marchewki 1 czubata łyżka posiekanej pietruszki oraz: około 3 łyżek posiekanego ugotowanego al dente brokuła – najlepiej łodygi łyżeczka posiekanego koperku łyżka oleju 2 łyżki posiekanej cebuli sól pieprz DODATKOWO: do gotowania: sól, łyżka oleju do podania: 1-2 łyżki sklarowanego

Kuchenne zapiski Edyty
Zupa ogórkowa z ryżem 192

porcji  6 skrzydełek z kurczaka  4 spore ogórki kiszone 2 marchewki pietruszka 2 ząbki czosnku seler por cebula ziele angielskie liść laurowy 2 torebki ryżu pół szklanki śmietany 18% koperek sól i pieprz  przepis Skrzydełka dokładnie myjemy wkładamy do garnka z 2 litrami wody, dodajemy pokrojoną włoszczyznę, wszystko gotujemy na małym ogniu. Dodajemy ziele angielskie i liść

Smakowite Dania
Curry z dynią, kurczakiem, ciecierzycą i szpinakiem z cynamonowym ryżem 166

czerwoną cebulę. Chwilę smażymy. Dodajemy pokrojoną pierś kurczaka i smażmy kilka minut. Dodajemy dynię oraz ciecierzycę, pastę curry, passatę pomidorową i dusimy całość kilka minut. Dodajemy bulion oraz mleko kokosowe, doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz miodem. Dusimy kilka kolejnych minut na wysokiej temperaturze aby część płynu odparowało. Przed końcem gotowania dodajemy umyty szpinak. Ryż gotujemy w szklance wody

Mango Papaja
Kapuśniak pogardy 194

laurowy, magii, pieprz Przygotowanie: Do umytej ćwiartki kurczaka dolewamy około półtora litra zimnej wody, dorzucamy ziele angielskie i liść laurowy i stawiamy na ogniu. Po około 10 minutach licząc od zagotowania dorzucamy odsączoną i delikatnie przesiekaną kapustę. Sok z kapusty zachowujemy i dodamy go pod koniec jeśli kapuśniak będzie mało kwaśny. Gotujemy kolejne 30 minut a w międzyczasie w osobnym

Tanie przepisy studenckie
TOSTY WERSJA BIG :) 126

dalszy, a przy tej temperaturze chęci na gotowanie coraz mniejsze. Z racji braku obiadu (jeść się rodzince nie chciało), trochę bardziej obfita kolacja ;) A tosty robione na patelni, smakują równie dobrze jak z tostera. SKŁADNIKI: na jednego tosta 3 kromki chleba tostowego masło sałata pomidor czerwona cebula papryka wędzona pierś z kurczaka żółty ser oliwki sól pieprz suszone oregano ketchup

Kuchnia w opałach
Orientalny rosołek 163

łopatki lub biodrówki wieprzowej* 1 filet z kurczaka* sos sojowy* sól, pieprz* dowolny makaron pszenny soba, somen...Sposób wykonaniaPorcje rosołowe i żeberka umyć, włożyć do garnka i zalać zimną wodą.Marchewkę, pietruszkę, selera i cebulę, pora obrać, umyć i wrzucić do garnka. Całość zagotować zbierając w między czasie szumowiny i gotować na bardzo delikatnym ogniu.Mięso wieprzowe i filet podsmażyć

Mix smaku
Paella z kurczakiem 8071

filet z kurczaka – 400 g* papryka – 2 szt* czosnek – 2 ząbki* pomidor – 1 szt* oliwa – 50 ml* słodka papryka – 1 szczypta* chili – 1 szczypta* szafran – 1 szczypta* białe wino – 50 ml* koncentrat pomidorowy – 1 łyżka* ryż do paelli – 200 g* zielenina – 1 pęczekSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :Bulion gotujemy z dodatkiem

Ostra na Słodko
kapusta z kalarepką i makaronami na piersi kurczaka... 179

Składniki: pierś z kurczaka 1 podwójna, woda 4 litry, włoszczyzna 1 pęczek, kalarepka młoda 2 większe, kapusta młoda biała 1 mała, groszek konserwowy 1 puszka, kucharek 2 łyżki, papryka ostra 1 łyżeczka, makaron świderki 1 szklanka, makaron 1 szklanka, koperek 1 pęczek umytą pierś zalać wodą i gotować z 20 minut na mniejszym ogniu następnie wsypać młodą włoszczyznę rozdrobnioną

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania