O sosie barbecue z Jacka Danielsa słyszałam już nie raz. Widziałam wielokrotnie przepisy z jego użyciem i wiedziałam, że jeśli zobaczę go w sklepie muszę koniecznie
Mania Gotowaniaprzykryłam i gotowałam go do miekkości. W razie potrzeby można dolewać wodę lub bulion. Pięknie napęczniał ;-) Teraz wystarczy wymieszać warzywa z kaszą. Jeśli uznacie,że danie jest za gęste wystarczy podlać jeszcze bulionem. Smacznego! Jeśli lubicie kaszę to polecam: CZULENT DANIE JEDNOGARNKOWE TABBOULEH SAŁATKA Z BAKŁAŻANA KASZY BULGUR Z MIĘTĄ I SOKIEM Z CYTRYNY KURCZAK Z FENKUŁEM WARZYWAMI
potrawyregionalnegotować na średnim ogniu. Ryż stopniowo będzie wchłaniał płyn, należy więc go dolewać, aż zrobi się miękki. W razie konieczności można dodać więcej wody. Używając bulionu należy uważać z dodawaniem soli. Na koniec dodałam 2-3 łyżki masła i starty parmezan. Przykryłam na 3 minuty. Gotowe! Smacznego! Zapraszam na risotto RISOTTO Z KURCZAKIEM
potrawyregionalneFilet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę i doprawiamy ostrą czerwoną papryką. Podsmażamy na oleju z cytryną i bazylią. Czerwoną paprykę kroimy w kosteczkę, czerwoną cebulę w piórka, pieczarki w plasterki. Stopniowo dokładamy do mięsa, dusimy pod przykryciem. Pod koniec przyprawiamy pieprzem i dodajemy keczup. Natkę pietruszki siekamy, połowę dosypujemy do mięsa na patelni. Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie
VioletoweKucharzeniegotować dla kogoś i temu komuś to smakuje ;) 2. Moje ulubione połączenie smaków? cynamon, goździki i wszystko co piernikowe ;) 3. Zaczęłam prowadzić bloga ponieważ ....? pomyślałam, że komuś mogą przydać się moje przepisy ;) 4. Mój pierwszy wpis na blogu dotyczył .....? zaczęłam bez żadnego wstępu wprowadzającego, po prostu dodałam przepis na dietetyczny naleśnik z kurczakiem
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćudko z kurczaka lub 4 skrzydełka marchewka 2 pietruszki połowa selera 3 ząbki czosnku 50 dag białych szparagów 5 dag zielonych szparagów 80 dag ziemniaków groszek konserwowy 3 listki laurowe 4 kulki ziela angielskiego płaska łyżeczka pieprzu cytrynowego pół łyżeczki imbiru sól i biały pieprz grzanki lub groszek ptysiowy ( poleca czosnkowe z KLIK ) Najpierw gotuję wywar z mięsem
Takie tam pichceniecanelloni) pierś kurczaka (nieduża) - zmielona jajko łyżeczka oliwy z oliwek ząbek czosnku pół papryki czerwonej pół papryki pomarańczowej papryczka chili do smaku gałązka selera naciowego łyżka posiekanej natki pietruszki pół kulki mozarelli na sos: 2-3 szklanki passaty pomidorowej gałązka selera naciowego ząbek czosnku łyżeczka oliwy z oliwek sól łyżeczka oregano Przygotowanie: Muszle makaronowe gotować 7 minut
Kulinarne Inspiracjewodą, solę i gotuję ok 20 min, aż zmiękną. Odcedzam, przelewa zimną wodą i zostawiam by ściekły. Na dużej patelni rozgrzewam masło, wrzucam ugotowaną marchew, dodaję miód i chwilę podsmażam. Groszek odcedzam i dodaję do marchewki. Wymieszam i dodatek gotowy. Moja propozycja podania, to ; marchew glazurowana, ziemniaki z wody z koperkiem i kotlet z piesi kurczaka:) SMACZNEGO
Bea(u)ty kitchenskrzydełek z kurczaka włoszczyzna ( 2 marchewki , pietruszka, mały seler ) 100 g kaszy jęczmiennej 2 ząbki czosnku 1 cebula natka pietruszki 4 duże ziemniaki kilka ziaren ziela angielskiego 2 listki laurowe sól i pieprz przepis Umyte mięso zalewamy w garnku wodą około 1,5 litra , dodajemy przyprawy ( ziele angielskie, liść laurowy ) doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy ok 20 minut. Następnie dodajemy
Smakowite Daniasól Piersi z kurczaka myję ,osuszam i dzielę na połowę, każdą połówkę przecinam wzdłuż, „polędwiczki odcinam. Płaty mięsa posypuję delikatnie solą, papryką i czosnkiem. Następnie smaruję musztardą, ilość wg gustu. Tak zamarynowane mięsko odkładam na godzinkę lub dwie do lodówki. Po tym czasie piersi układam w parowarze, grubsze kawałki na niższym poziomie, cieńsze na górze. Gotuję na parze około pół
Takie tam pichcenieSkładniki: udka kurczaka 4 duże, woda 2 litry, włoszczyzna 1/4 pęczka, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, jajka ugotowane na twardo 2 sztuki, ogórki konserwowe 2 sztuki, szczypiorek 1 pęczek, żelatyna 6 łyżeczek udka zagotować w małej ilości wody i tę wodę wylać - wlać 2 litry wody, dodać małą porcję włoszczyzny i gotować do miękkości udek
W Mojej Kuchni Lubięudko z kurczaka Sposób przyrządzenia: Ziemniaki i włoszczyznę oczyścić, pokroić w kosteczkę ugotować w rosole. Pieczarki, cebulę obrać i pokroić w paski, zeszklić na maśle. Dodać liścia laurowego i ziele angielskie. Dusić ok. 2 min. Gdy włoszczyzna i ziemniaki będą prawie miękkie dodać uduszone grzyby, a gdy zupa zawrze dodać zacierkę - po czesku haluszki . Gotować chwilę aż kluseczki
pieprzny smaczekpałeczki z kurczaka 1 łyżeczka hinduskiego curry aji-no-moto sól morska 1 ostra papryczka 1 cm świeży imbir 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 cytryna sok 10 goździków 0,5 l mleko 3,2% mąka kukurydziana Wykonanie: Pałki posypać curry, solą i aji-no-moto, włożyć do garnka w którym będziemy gotować. Dodać posiekany czosnek, imbir, ostrą papryczkę
Kulinarny karnet Christopheramięsa tym lepiej, ale nawet jak jest ich dużo a bigos nie gotował się wystarczająco długo to i tak bardziej przypomina smakiem kapustę z dodatkami a nie bigos.Ja zawsze gotuję bigos trzy dni. Pierwszego 2-3 godziny a następne dni po 1-2 godzin. Zawsze na małym ogniu i zawsze od czasu do czasu mieszam, żeby się nie przypalił(...)przepłukuję kapusty wodą i też nie mieszam jej z ugotowaną białą kapustą. Jeśli chodzi o kaloryczność, to dla mnie bigos nie jest bigosem jeśli jest z np. kurczakiem czy jakimiś innymi dietetycznymi dziwactwami… Wolę zjeść mniej i rzadziej prawdziwego bigosu niż jakieś jego podróbki. Jak ktoś lubi inaczej, to mi to zupełnie nie przeszkadza, ale nie lubię
UgotujmyTo.plTe małe cudeńka zawsze wzbudzają zachwyt. Pięknie się prezentują, szybko się je przygotowuje, ale co najważniejsze są pyszne. Delikatne drobiowe mięsko wypełnione koperkiem
Rozpustne gotowanie