czyścimy i kroimy na połówki, bądź ćwiartki. Pierś z kurczaka również kroimy w paski, lub nieduże kawałki, doprawiamy pieprzem. Smażymy mięso na oliwie, aż się ładnie zarumieni. Zdejmujemy z pieca. Osobno smażymy grzyby z cebulą. Ocet balsamiczny, miód i bulion mieszamy razem i dodajemy do podsmażonych grzybów z cebulą. Chwilę gotujemy i dodajemy zagęszczacz, lub mąkę. Czekamy aż się zagotuje
KasiaiKrzysiu.plZiemniaki są najpopularniejszym składnikiem obiadów. Można je gotować,smażyć, piec albo...zapiekać i nadziewać jak to ja zrobiłam. Duże ziemniaki umyłam i podgotowałam w całości. Farsz można przygotować w zależności od gustów za każdym razem inny. Dzisiaj proponuję: Posiekaną białą kapustę,marchewkę,starte jabłko, kukurydzę i pokrojonego wędzonego kurczaka. Dodałam majonez, jogurt grecki,sól,pieprz. Wszystko wymieszałam i odstawiłam
potrawyregionalnepodsmażamy oprószoną pieprzem na minimalnej ilości oleju. Gdy kurczak się obsmaży dodajemy pokrojoną drobno paprykę i posiekanego w półplasterki pora. Dusimy około 3-4 minuty pod przykryciem. Gdy papryka zmięknie dodajemy pomidorki koktajlowe przekrojone na połówki. Całość przyprawiamy i mieszamy. Na patelnię wlewamy gorącą wodę, wsypujemy makaron, mieszamy i gotujemy pod przykryciem, aż makaron będzie miękki. Co jakiś czas należy
Kolorowy Przepisownikkwestię osobom do tego powołanym i zajmę się samym gotowaniem. Wolę oczywiście wersję oryginalną, kiedyś jednak trzeba zużyć zakupione kurczacze piersi w sposób nieco bardziej finezyjny niż devolay, czy najzwyklejsze w świecie "schabowe z piersi" (moje kolejne ulubione stwierdzenie..) Napisałam o piersi drobiowej, jednak użycie indyczej w moim wypadku odpada. Kurczak jest w tej wersji o wiele delikatniejszy i smaczniejszy
Kuchenna KontrrewolucyaSkładniki: 500-550g mięso mielone z indyka/ kurczaka 4 łyżki sera chudego białego Emilka 150g ryżu brązowego 1 mała biała kapusta (jeżeli nam zostanie to polecam pokroić i ugotować jako jarzynkę do obiadu) 1 słoik koncentratu (z NETTO) 1 kostka rosołowa sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Ryż gotujemy ugotowany ryż mieszamy z mięsem i serem, przyprawiamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćjadłam je pierwszy raz :) Niektórym przypominają słodką, gotowaną marchewkę w smaku... ja sama nie wiem do czego bym je porównała, ale na pewno wiem, że są bardzo słodkie ;) Na pierwszy ogień poszły frytki z piekarnika :) Składniki: 2 bataty, 4 łyżki oliwy, 1 łyżeczka suszonego rozmarynu, 2 piersi z kurczaka, kilka plasterków żółtego sera, suszone pomidory, kilka listków świeżej
Aga w kuchniczasie zdejmujemy całość z ognia i wyjmujemy kurczaka na talerz, aby nam nieco ostygł. mięso oddzielamy od kości i szarpiemy na mniejsze kawałki, po czym wrzucamy wszystko z powrotem na patelnię, oczywiście bez kości ;) Całość jeszcze chwilę podgrzewamy. Mąkę orkiszową rozrabiamy z niewielką ilością wody i dodajemy do gotującego się mięsa z płynem z duszenia i energicznie mieszamy
MamaOskarkaugotowanego na twardo smakuje wybornie. SKŁADNIKI: 3 skrzydełka z kurczaka, 1 marchewka, 1/2 korzenia pietruszki, 4 ziemniaki, 2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej, 1 pęczek szczawiu, 100 ml śmietany 30%, 2 jajka, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Skrzydełka przekładam do garnka. Wlewam 2 litry wody. Dodaję pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Wsypuję przyprawę uniwersalną. Gotuję 30 minut na małym ogniu. Ziemniaki obieram i kroję
Tradycyjna kuchnia Kasipysznymi obiadkami u mamy. Krupnik Składniki: udko z kurczaka, 3/4 szklanki kaszy jęczmiennej, 3-4 ziemniaki, 2-3 marchewki, pietruszka, mały seler, 5 ziarenek pieprzu, 2 ziela angielskie, 1 liść laurowy, łyżeczka wegety, sól, pieprz, woda, natka pietruszki. Wykonanie: Warzywa (oprócz ziemniaków) i udko obieramy ze skóry, myjemy i gotujemy do miękkości (około 1 godziny). Z bulionu wyławiamy warzywa
paapilotkaaSkładniki: pierś z kurczaka 3 podwójne, groszek konserwowy 1 puszka, marchew 2 sztuki, kucharek smak lata luz zwykły 1 łyżka, woda 3 litry, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, żelatyna 6 łyżeczek opłukane piersi zalać wodą i zagotować, usunąć szumy cedzakiem wsypać kucharka, marchew i gotować na mniejszym ogniu do miękkości piersi ugotowane piersi pokroić na drobno, marchewkę pokroić wsypać pieprz
W Mojej Kuchni Lubięgoście będą bardzo zadowoleni. SKŁADNIKI: 40 dag. filetu z kurczaka 1 udko 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera i pora 125ml śmietany słodkiej 18% 1 żółtko 1-2 łyżek mąki vegeta, sól, pieprz koperek lub pietruszka jak kto woli WYKONANIE: filet kroimy na kawałki i razem z udkiem, warzywami, vegetą gotujemy, studzimy i miksujemy, następnie zaprawić mąką wymieszaną
Kuchnia Beatysosem chrzanowym lub innym ulubionym. Składniki: 3 piersi z kurczaka 1 łyżka sosu sojowego kawałek pora, ok. 10 cm 1 cebula, może być czerwona opcjonalnie można dodać natkę pietruszki - ja nie dodałam, bo nie miałam. Użyłam suszony majeranek 2 łyżki śmietany 18% oliwa z oliwek do smażenia folia aluminiowa do gotowania roladek Piersi oczyszczamy z błonek, myjemy Jedną pierś tniemy
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comSkładniki: 1 podwójna pierś, 2 sztuki uda kurczaka, 1/2 pęczka włoszczyzna, 1,5 litra woda, 1 łyżeczka vegeta, - do smaku pieprz czarny mielony, 1 puszka fasolka czerwona, 2 łyżki natka pietruszki, - ile potrzeba cytryna, 1 opakowanie na litr żelatyna,- maggi do smaku pierś, uda zagotować i zebrać "szumy" gotować z włoszczyzną na małym ogniu do miękkości mięsa i warzyw - wywar
W Mojej Kuchni Lubiępołączenia wszystkich składników. Na całym plastrze kurczaka rozsmarowujemy mięso mielone, na długości dodajemy w jednej linii serek. Całość zwijamy jak roladę, która przekładamy na natłuszczoną oliwą folię aluminiową. Folię zwijamy jak cukierek (końcówki skręcamy). Czynność tą powtarzamy z drugą częścią mięsa. Otrzymane w ten sposób dwie rolady gotujemy ok. 30 min. na parze. Kuskus mieszamy
Moniki Smakołykityle czasu, ile bym chciała na gotowanie. Tym bardziej, że coraz większymi krokami zbliża się sesja. Ale przejdźmy do sedna. Do zapiekanki można wykorzystać praktycznie każdy rodzaj makaronu, u mnie na początku miało być tagliatelle. W końcu były kokardki. Natomiast jeżeli nie lubicie ryb, możecie je zastąpić kurczakiem. Dodatkowo można dorzucić warzywa, wtedy zapiekanka będzie bogatsza. Ja jednak
Fabryka pomysłównawet wycinałam nim piersi kurczakowi. Od razu zaznaczam nie jestem lekarzem, nie macie szans wpaść mi pod nóż :) Tak więc nóż do warzyw, ja osobiście nazwałabym podręczny i pomocny nóż szefa kuchni. Uważam, że w każdej kuchni powinien się taki maluszek znaleźć. Bez dwóch zdań!Obiecałam też o sklepie. Już piszę. Tu pójdzie gładko. Przyjemne Gotowanie - jaka przyjemna nazwa
Blondynka GotujeDziś przepis na wyśmienitego kurczaka, który stanie się chyba moim ulubionym. Chrupiący z wierzchu, w lepkiej słodko-słonej glazurze z dodatkiem sezamu - mniam! :) Przyznam, że nie
Cooking MonsterMinimum składników – maksimum smaku. Mało pracy – tylko doglądanie, czy w piekarniku wszystko się ładnie rumieni i przypieka. I pomysłowe nadzianie głównego bohatera na komin – bo forma
Karo in the KitchenTe klopsiki to spora konkurencja do tradycyjnych klopsów z mięsa wieprzowego. Są bardziej suche ale za to w smaku są rewelacyjne. Do tego smak wzbogacony dodatkiem
Ala piecze i gotujeSkładniki: na 4 porcje 4 filety z kurczaka 3 łyżki oregano 2 łyżeczki kurkumy 3 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżki sosu sojowego 4 łyżki oliwy z
Luźna Kuchniamarynatę rozcierając czosnek na miazgę i łącząc z pozostałymi składnikami. Miód powinien być płynny. Całe nogi przekroiłam na pół otrzymując udka i podudzia oraz ściągnęłam skórę. Przygotowaną marynatą natrzeć kurczaka i odstawić na co najmniej godzinę. U mnie leżakowały całą noc w lodówce. Formę, moja o wymiarach 21×30, wysmarować w środku olejem i rozsypać na dnie ryż. Ziarna ryżu(...)wlać do ryżu. Przyprawić pieprzem czarnym i oprószyć solą. Wyłożyć startą na tarce jarzynowej marchewki i pokrojone w piórka cebule. Brokuł podzielić na różyczki i wrzucić na wrzątek. Gotować 1 minutę po czym wyłowić i na sicie przelać zimną wodą. Zamarynowane udka i podudzia obsmażyć na oleju z dwóch stron i przełożyć do naczynia żaroodpornego, tak aby leżały jedno przy
https:KKuchniaMniamkonsystencji dość gęstej śmietany.Przyprawione kawałeczki kurczaka zanurzać w cieście naleśnikowym i wkładać na głęboki gorący tłuszcz. (Najwygodniej jest użyć głębszej patelni.) Kurczaka obsmażać na średnim ogniu, z dwóch stron na rumiany kolor.Sos słodko-kwaśny:1 duża puszka ananasa w syropie,3 średnie marchewki, 1/2 małej papryki pomarańczowej,1/2 małej papryki(...)średnim ogniu.Do warzyw wlać sok ananasowy z puszki. Dodać sól, słodką i ostrą paprykę oraz imbir - zagotować. Ananasa pokroić w kostkę, dołożyć do sosu. Gotować na niewielkim ogniu przez kilka minut. Marchewka nie powinna być do końca miękka, lecz lekko al dente. Sos doprawić do smaku cukrem i octem. Powinien mieć smak
Codzienna kuchnia niecodziennaligola/ kasza gryczana niepalona gotowana w soku jabłkowym / musztardowiec /galaretka z palonego zboża. Doskonały pomysł na gotowanie kaszy w soku, nadającym jej lekko owocowego smaku. Podpatrzyłam i już tak gotuję, jest super. Świetna galaretka, ta palona nuta.. no i świetnie przygotowana ryba. Ośmiornica - kasza kuskus/granita z pomarańczowego pomidora/ puder z czarnej oliwki. Ciepła, miękka, delikatna ośmiornica, kuskus w soku(...)prośmy o wysmażenie, on jest dokonały, nie zabijajmy go. Do niego sezam, kalarepka!, to troszkę zapomniane warzywo i lody miso... wykorzystanie smaku umami w postaci lodów... fajne, dobre. Kurczak kukurydziany - pierś z kurczaka sous vide/ jarmuż / pure z patisona/ patison Kurczaka kukurydzianego odkryłam już jakiś czas temu i zakochałam się w nim, tu kolejny raz otrzymałam potwierdzenie, że jest
królestwo garówodpowiedni sposób. Wartości odżywcze porcji schabu na 100 gram (źródło: ilewazy.pl): eneria 174 kcal białko 21 g tłuszcz 10 g W porównaniu na przykład z piersią z kurczaka, która ma aż 21,5 g białka a tłuszczu jedynie 1,3g/100g, schab wypada nie najlepiej, ale nie oznacza to, że należy z niego rezygnować. Moja propozycja na danie ze schabu jest(...)dodać pieczarki. Następnie dodać śmietanę oraz posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku. Gdy sos będzie gotowy, rozłożyć na nim kotlety, aby się jeszcze trochę podgrzały. Podawać na przykład w gotowanymi szparagami
Zgrabne GotowanieKrokieciki" ziemniaczane z mięsem to nic innego jak kluski gotowane z mięsnym farszem, obtoczone w bułce tartej i usmażone. To taka wariacja byczków - niby to samo, a jednak inaczej podane i w smaku też się różnią. SKŁADNIKI: (ok 40 szt czyli 4-5 porcji) Ciasto: 1 kg ugotowanych ziemniaków 25 dag mąki pszennej 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej(...)jajko 1 płaska łyżeczka soli Farsz: 50 dag mięsa drobiowego z rosołu/udek/pieczonego kurczaka 1-2 cebule kilka łyżek gorącej wody lub bulionu sól, pieprz, papryka słodka i ostra, czosnek granulowany , przyprawa uniwersalna Dodatkowo: bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia 1. Cebule obrać, pokroić w piórka, zeszklić i poddusić do miękkości. 2. W tym czasie ziemniaki przepuścić przez maszynkę
Kto ugości moich gości?Świetna włoska zupa z mieszanych warzyw, lekka, w sam raz na końcówkę lata. Świeże pomidory możemy zastąpić krojonymi pomidorami z puszki. Makaron gotowałam osobno, bałam
Stare Garypasuje mleczko kokosowe, więc i tym razem jest jako balans i łącznik między smakami. W połączeniu z indykiem mamy sycący, smaczny obiad, wykonany przy minimalnym nakładzie pracy. Polecam również kurczaka curry z mleczkiem kokosowym . Składniki: 500 g piersi z indyka 1 duża czerwona papryka 3 ząbki czosnku 1 puszka mleczka kokosowego (400 ml) 2 - 3 łyżki żółtej pasty curry(...)umyć, oczyścić z wszelkich żyłek i pokroić w małe paski. Paprykę umyć, oczyścić, pokroić w cienkie paseczki. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. W tym momencie można nastawić do gotowania ryż. Ryż opłukać zimną wodą, wsypać do garnka z 4 szklankami zimnej wody. Od momentu zagotowania się ryżu, gotować na wolnym ogniu 12 minut bez mieszania, przykryć lekko uchyloną pokrywką
Kuchcik gotujepieczona papryka i dymka grają tu pierwsze skrzypce. Kurczak jest dopełnieniem a ricotta powoduje, iż całość jest spójna i kremowa. Składniki (25 pierogów): 1/2 ciasta na pierogi z tego przepisu 100 gram mielonego drobiu 1/2 czerwonej papryki 3 łyżki ricotty 1 cebula dymka sól i pieprz 2 łyżki oleju do gotowania ewentualnie masło, jeśli mamy ochotę podać pierogi smażone
Mango Papajanarodowych potraw polskich. Składniki na 4l wody : korpus kurczaka, udko i skrzydełko, 4 średnie marchwie, 1 większa pietruszka, kawałek selera, 1 por, sół, pieprz, natka pietruszki, ewentualnie kostka rosołowa lub vegeta, makaron nitki. Przygotowanie: Korpus dokładnie oczyścić i opłukać, udko i skrzydełko również opłukać. Włożyć do garnka i zalać wodą. Gotować, ale w między czasie szumować. Gdy woda zacznie się
W kuchni u Monikigram wędzonki ( mogą być mieszanką wędzonych kości, kurczaka itp.) 2 marchewki 1 pietruszka Kawałek selera 4 ziemniaki 1 cebula 4 ząbki czosnku Sól, pieprz Liść laurowy Ziele angielskie Majeranek Zakwas żurku w butelce ( warto kupić 2 opakowania i znaleźć smak dla siebie odpowiedni ) jajka Wykonanie: W lekko osolonej wodzie gotujemy kości, mięso. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę warzywa, czosnek
Smaki EwySmaczna przystawka Składniki 2 filety z kurczaka 400 g świeżej żurawiny 200 g cukru 2 łyżki żelatyny 2 łyżki oleju sól ,pieprz Przygotowanie Mięso dokładnie opłukałem , osuszyłem . Natarłem solą i pieprzem , skropiłem olejem , odstawiłem w chłodne miejsce. Żurawiny umyłem , w rondelku zasypałem cukrem , skropiłem wodą , zagotowałem , stale mieszając . Gotowałem do momentu , aż cukier się rozpuści , a owoce rozgotują. Wtedy
R'n'G Kitchendodajmy podsmażony w kosteczkę boczek lub podsmażone kawałki kurczaka. Składniki: 200g dowolnego makaronu - u mnie spaghetti Na pesto: liś cie szpinaku świeża bazylia kilka orzechów włoskich oliwa sól pieprz 2 małe ząbki czosnku 2 łyżki startego żółtego sera grana padano lub parmezanu (jeśli nie mamy - pomijamy ten składnik) Wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy. Szpinak, bazylię, orzechy, pokrojony czosnek
Walijskie Pichceniesolimy, pieprzymy i dajemy przyprawę do kurczaka. Gdy kurczak zacznie mięknąć dodajemy obrane i pokrojone na kawałki szparagi. Potem dodajemy pomidora drobno pokrojonego i wrzucamy kostkę szpinaku. Wszystko razem dusimy a następnie dodajemy gałkę muszkatołową i tymianek i mieszamy. Na końcu wlewamy śmietankę i chwilę wszystko dusimy. W między czasie gotujemy makaron w osolonej wodzie. Gotowy makaron wrzucamy stopniowo
Kuchenne Wariacjegrubsze kawałki i doprawiamy solą i pieprzem. Jak kurczak się troszkę poddusi dajemy pomidory obrane i pokrojone w kostkę oraz miód. Kiedy z pomidorów odparuje nam woda i zrobi nam się gęsty sos dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę a jak ona zmięknie to fasolkę odsączoną z puszki. W między czasie gotujemy makaron w osolonej wodzie. Gdy całość mamy gotową
Kuchenne Wariacjemnie świderki ) Wykonanie Piersi z kurczaka, paprykę, pieczarki kroję w paseczki, cebulę w piórka. Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju obsmażam na niej najpierw mięso, przyprawiam, kiedy jest lekko rumiane zmniejszam ogień, dokładam cebulkę, chwilkę duszę, następnie dodaję paprykę i pieczarki. W osobnym naczyniu w lekko osolonej wodzie gotuję makaron w/g przepisu na opakowaniu. Kiedy zawartość patelni jest już miękka ( trwa
Kuchnia z widokiem na ogródŚwietne danie meksykańskie z odświeżającym guacamole, które jak zostanie można wykorzystać do posmarowania grzanek. Składniki: 6 tortilli 400 gram sera żółtego 3 filety z kurczaka
kgwjanczewotermicznej. 200g kaszy jaglanej 2 filety z kurczaka 2 duże czerwone cebule 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 4 średniej wielkości pomidory lub puszka pomidorów krojonych 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka czerwonej papryki 1 łyżeczka suszonego oregano 1/2 łyżeczki czosnku 1 łyżeczka chilli sól, olej 1. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. 2. Cebulę kroimy
Szefowa kuchniwarstwę warzyw (cebula, papryka). Druga warstwa to kawałki kurczaka. Jako trzecia warstwa - pomidory, posiekana kolendra i 6 papryczek chilli peperoncini. Wszystko zalewamy mleczkiem kokosowym, dodajemy olej dende i kostki (Jumbo, rosołowe). Garnek przykrywamy i dusimy 15 -20 minut na średnim ogniu. Czas zależny oczywiście od kuchenki. Później odkrywamy przykrywkę i gotujemy przez 5 minut, tak aby sos zgęstniał. Podajemy
Smaki Brazyliićwiartka z kurczaka 1 czerwona cebula 100 g sera feta 100 g suszonych pomidorów z oliwy 100 g pomidorków żółtych 150 g makaronu drobnego kokardki sól, pieprz kolorowy 1 duży pomidor czerwony 3 korniszony 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego czarnuszka Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkizdrowo! 2 woreczki ryżu 2 filety z kurczaka 2 duże cebule 250g pieczarek 1/2 papryki 4-5 średniej wielkości ogórków kiszonych garść kukurydzy przyprawa kebab/gyros, u mnie od Przyprawy Świata Gdynia olej 100g żółtego sera Sos: 150ml jogurtu naturalnego 150ml keczupu pikantnego 3 ząbki czosnku sól, pieprz 1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. 2. Cebulę i filety kroimy
Szefowa kuchniMarchewkę pokroić w kostkę. Pozostałe warzywa wyciągnąć, a kurczaka i marchewkę ponownie przełożyć do wywaru. 3. W miseczce rozrobić mąkę i śmietanę z połową szklanki wody. Dodać do wywaru dokładnie mieszając. 4. Dodać masło, posiekany koperek i groszek (jeżeli jest mrożony należy dodać go wcześniej). Doprawić solą oraz pieprzem i gotować przez kolejne 3-4 minuty
A Ty Smakuj Mniesól, pieprz, liście laurowe - ziele angielski - 2 uda kurczaka - 1 i 1/2 litra sosu pomidorowego, lub z 4 puszki z całymi pomidorami U da umyj, wrzuć do zimnej, osolonej wody, dodaj kilka ziaren pieprzu, 3 liście laurowe i 5-6 ziaren ziela angielskiego. Obierz i umyj warzywa, wrzuć do wywaru. Gotuj na małym ogniu ok. 1,5 godziny. Wyjmij
Pasje Jolkigotowanie, wtedy do kuchni wkracza A. Najczęściej gotuje wtedy, kiedy ja znikam na całe dnie, więc kiedy wracam zostaję zaskakiwana pysznym obiadem. Paskuda – nigdy nie chce się zdradzić, co zamierza zrobić, choć może to lepiej, gdyż mam wtedy niespodziankę. Tym razem, więc publikuję Wam przepis jego autorstwa, a mianowicie kurczaka curry w doborowym towarzystwie ananasa i papryki. Boskie połączenie
Fabryka pomysłówDzień dobry!Ach, co za piękny dzień! Sobota, i do tego słoneczna! Czego chcieć więcej? Oczywiście, tylko pysznego śniadania...a za nim drugiego śniadania, obiadu, kolacji
Gotowanie to kochanieudka lub inne części kurczaka – ok. 400g* pieczarki – 200 g* cebula – 1 szt* sól* pieprzCIASTO:* szpinak – 80 g* czosnek – 1 ząbek* klarowane masło – 2 łyżki* mąka pszenna – 550 g* jajko – 1 szt* gorąca woda – 250 ml* olej – 2 łyżki* sól* pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:FARSZ:Mięso gotujemy do miękkości
Ostra na Słodkochudym mięsie.Potrzebne nam:- pojedyncza pierś z kurczaka- słoik siekanego szczawiu (280g)- spora marchewka- włoszczyzna (250g)- 2 kostki rosołowe- 2-3 średnie ziemniaki- 3x ziele angielskie- 3x liść laurowy- pieprz- ugotowane na twardo jajkaPrzygotowanie: Do litra zimnej wody wkładamy umytą pierś, pokrojoną w plasterki marchewkę oraz włoszczyznę i gotujemy na średnim ogniu. Wrzucamy kostki rosołowe, ziele angielskie i liście
W poszukiwaniu inspiracjiZnane z chińczyka, w wersji bez oleju i panierki, za to na parze. Polecam :) (hmm... poprawnie jest wiórek czy wiórków kokosowych? :) )Składniki (1 porcja - zdjęcie):250
Malowane smakiemSezon na dynie trwa, a ja przygotowując się do środowych warsztatów, które będę prowadziła właśnie z dyni wypróbowuje przepisy, które będziemy na nich gotować. Jako danie
Bernika - moj kulinarny pamietnikugotowłam rosół z podudzi kurczaka, dodałam sól do smaku I zioła. Wyciągnełam kurczaka.Skroiłam kapustę, paprykę, marchew I seler.Popłukałam brokuły, pokroiłam por.Wszystkie warzywa dodałam do rosołu.Doprawiłam sokiem z cytryny I przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać puszkę pomidorów I natkę pietruszki, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć gaz I pod przykryciem na małym gazie gotować około
Smaki Edyty