Wywar drobiowy - baza na zupy

Wywar drobiowy - baza na zupy

Wywar drobiowy - baza na zupy

Przepis spisany wyłacznie do powoływania sie na niego przy kolejnych przepisach. Na tak przygotowanym wywarze przyrządzam większość zup. Składniki: kawałek kurczaka ( porcja rosołowa, udko, dwa skrzydełka, pierś itp. ) włoszczyzna ( marchewki, pietruszka, zielona część pora, seler ) ziele angielskie, liść laurowy Warzywa umyć i obrać, opłukać mięso. Do garnka z zimna wodą wkładamy mięso, ziele angielskie i liść laurowy. Zagotowujemy, zbieramy szumowiny. Dodajemy warzywa i gotujemy do miękkości. Zimą często ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Atlas Smaków

Autor

Atlas SmakówAtlas Smaków

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

por , mięso, seler, warzywa, zupa, marchewka, pierś, udka , piersi, kurczak, skrzydełka, udka z kurczaka, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, zupa z selera, kurczak z porem, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, gotowany kurczak

Inne przepisy z Atlas Smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.