gołąbki na szybko - 144 przepisów (strona:5/10)

Gołąbki z ryżem i pieczarkami 238

musimy kontrolować, czy kapusta mięknie). 8. Gołąbki podajemy z ulubionym sosem . Smacznego!!! Przepisy na sosy do gołąbków można znaleźć tutaj (wystarczy kliknąć na zdjęcie):  Sos pomidorowy na soku pomidorowym Sos pomidorowy z papryką Szybki sos pomidorowy Sos pieczarkowy Mam nadzieję, że każdy znajdzie coś dla siebie:) Miłego dnia

Kuchnia domowa Ani
PULLED PORK – SZARPANA WIEPRZOWINA + test szybkowaru Gerlach 358

czasie delikatnych produktów, które z łatwością uległyby uszkodzeniu i rozgotowaniu pod wyższym ciśnieniem. JAK OBSŁUGIWAĆ SZYBKOWAR? Z obsługą szybkowara nie ma absolutnie żadnych problemu – jest to bardzo łatwe, szybkie, ale pamiętajmy, by zawsze wewnątrz urządzenia była woda, która umożliwi wytworzenie się pary niezbędnej do gotowania w szybkowarze. Po ugotowaniu poddajemy urządzenie dekompresji, a już po chwili cieszymy się smacznym(...)świetnym pomysłem dla każdego! Dla rodzin gotujących domowe obiady – świetnie sprawdzi się przy gotowaniu prawdziwego niedzielnego rosołu, przy robieniu gołąbków, gulaszu i warstwowych zapiekanek. Dla zabieganych singli, którzy nie mają czasu na stanie przy garach, a w szybkim czasie chcą zrobić coś pysznego czy też np. na imprezie zaskoczyć znajomych wyjątkowo smacznym pomysłem! Urządzenie bardzo łatwo się myje

Ostra na Słodko
Zupa gołąbkowa 268

zupę, ale nie ostatni, wszystkim bardzo smakowało. Zupa jest smaczna i syta.  Smakiem nie odbiega od tradycyjnych gołąbków. Jeśli nie masz czasu na zawijanie mięsa w kapustę, polecam tę zupę, nie zawiedziesz się :)  Doskonale smakuje i szybko się ja robi, polecam :) około 0.5 kg mięsa mielonego ( u mnie z indyka) może być z łopatki np takiej

Takie tam pichcenie
Łupcie - wigilijne gołąbki z kaszą gryczaną 478

potrawa regionalna, która powstała w podlubelskiej wsi Dziuchów. U nas te gołąbki królują od zawsze, a smak jest naprawdę świetny. Połączenie kaszy gryczanej, oleju konopnego i liści kiszonej kapusty - bez łupci nie wyobrażam sobie Wigilii.  /wybaczcie jakość zdjęcia, ale było robione na szybko/ Składniki: 1 główka kiszonej kapusty 1/2 kg kaszy gryczanej olej konopny sól, pieprz(...)Kaszę doprawić do smaku, dodać olej konopny i dobrze wymieszać.  Kapustę obrać z liści i ugotować je. W liście kapusty nakładać farsz i zawijać, jak przy każdych innych gołąbkach. Ciasno układać w naczyniu żaroodpornym. Przykryć pozostałymi liśćmi kapusty, by nie spaliły się z wierzchu.  Gołąbki zapiekać przez 30-40 minut w temperaturze 180 st.C

Pasja Smaku
Gołąbki wołowe z boczkiem parzonym z szybkowaru 177

liścia kapusty. Potem dognij do środka prawą stronę liścia kapusty. Tak przygotowanego gołąbka zacznij rolować od dołu do góry. Gotowy gołąbek. POmidorowy Wywar do gotowania gołąbków Składniki 900 ml wywaru drobiowego ze składników: parę skrzydełek i nóżek, 1 opieczona cebula, kawałek pora, 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, parę ziaren ziela angielskiego, sól(...)Etap I Wybór Ciśnienia Niskie Czas Gotowania 30 min Otwieranie Garnka Naturalne Wywar Etap II Wybór Ciśnienia Wysokie Czas Gotowania 10 min Otwieranie Garnka Szybkie Jeśli powyższe wskazówki nic Ci nie mówią, zapraszam tutaj . ugotuj szybki wywar ze składników do wywaru drobiowego zgodnie z przepisem Wywar Etap I  (Przykładowy przepis na wywar drobiowy krok po kroku znajdziesz tutaj

Szybko Szybkowar
Colesław z młodej kapusty. 185

pewnie już przepis na moją  młodą kapustę z koperkiem i śmietaną  oraz na tradycyjne  gołąbki z młodej kapusty , a dziś przedstawię Wam kolejny przepis z kapustą w roli głównej, czyli na surówkę colesław. Niesamowicie prosta i szybka do zrobienia, a do tego baaardzo smaczna. Polecam! Składniki na surówkę colesław z młodej kapusty: 1 młoda

Rozpustne gotowanie
Bulion wegetariański i Włościańskie Jadło 268

Kasza jaglana z marchewką na słodko – moja ulubiona kasza w nowej wersji. I trochę klasyki (Rafał): Gołąbki z kaszą gryczaną (wiem, zdjęcie niezbyt urokliwe). Kotleciki ziemniaczane z sosem warzywnym curry. Paszteciki z kiszoną kapustą. Krokiety z grzybami (zjedzone bardzo szybko – brak zdjęcia). Vegetarian broth Recipe (slightly changed) form the Polish Vegetarian cuisine by W. Rusin. I wrote

Qlinarnie i Qlinarnie
Gołabki inaczej, czyli bez zawijania 6344

Takie gołąbki moja Mama robi od lat stosunkowo często, bo każdy u nas lubi, a są mniej pracochłonne od tradycyjnych, zawijanych. Ja osobiście nie robiłam już ponad 2 lata - mieszkamy w jednym domu, więc szybko by się przejadły :) Smakują zarówno do gotowanych ziemniaków jak i do chleba :) i są bardzo sycące! Porcja jest duża, dlatego dla mniejszej(...)kostek rosołowych czy przyprawy uniwersalnej używam baaardzo rzadko.. Ale są przepisy, w których zwyczajnie mi one pasują i nie chce mi się kombinować, by uzyskać "ten smak" :) Składniki: Gołąbki: 1 kg mięsa mielonego 1 mała główka białej kapusty 5 dużych jaj 6 łyżek kaszy manny 6 łyżek ryżu 2 łyżki słodkiej papryki mielonej pieprz sól przyprawa uniwersalna

Kolorowy Przepisownik
Powrót do źródeł w kuchni 265

Wśród naszych rodaków coraz częściej można spotkać osoby stroniące od polskich dań. Młodzi eksperymentują w kuchni z nowościami, które nie mają nic wspólnego z polskim żurkiem czy gołąbkami. Nadeszła jednak moda powrotu do korzeni. Niekoniecznie oznacza to typowe smaki, które gościły na stołach naszych babek, daje jednak szansę hołdowania tradycji, w połączeniu z nowoczesnymi elementami innych kuchni. Korzenie(...)Tradycyjne potrawy przygotowane i podane w nowoczesny sposób, pozytywnie zaskoczą naszych gości. Najlepsi polscy szefowie kuchni pokazują, że tradycja w nowoczesnej postaci może być świetną alternatywą dla jedzenia „na szybko” w restauracjach typu fast food. Autor artykułu Artykuł przygotowała Restauracja Okrasa z Wrocławia specjalizująca się w kuchni polskiej

Kuchcik gotuje
Kotlety kurczaka z nadzieniem kurkowym 288

Zupa kurkowa po tajsku Zupa z kurek z karmelizowanym porem Pizza mini z kurkami Gołąbki z ryżem i kurkami Kotlety kurczaka z nadzieniem kurkowym były mega smaczne, no te pieczone ziemniaki, w których również znalazły się kurki. Danie wyglądało bardzo apetycznie, szybko zniknęło z talerza. Dziwicie się? Składniki: 2 piersi pojedyncze z kurczaka 250 g kurek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gołąbki z kapusty włoskiej, z mięsem indyczym i ryżem 266

pół środeczek kapusty i jeszcze jakiś zabłąkany listek. Całość zalałam wrzątkiem tak aby gołąbki były tylko co przykryte, lekko posoliłam, dodałam ziela angielskie i liść laurowy. Gotowałam pod przykryciem na wolniutkim ogniu około pół godziny. Czas uzależniony jest od tego, jak szybko zmięknie kapusta

Kuchenne zapiski Edyty
Obiad – gołąbki z komosą ryżową. Blogerzy z pomysłem. 173

Często o swojej kuchni mówię, że szukam nowych pomysłów na stare przepisy. Poza tym przy dwójce dzieci staram się gotować szybko (stąd w końcu to

bistro mama
Zrazy z kaszy jaglanej 170

przepis z kaszy jaglanej , którą taki bardzo lubię. Robiłam już GOŁĄBKI Z KASZĄ JAGLANĄ oraz KOTLETY Z KASZY JAGLANEJ . Były też przepyszne KOPYTKA Z KASZY JAGLANEJ . A dziś ma dla Was przepis na zrazy / frykadelki. Z dodatkiem kukurydzy są fantastycznym pomysłem na szybki i smaczny obiad! Można jeść je solo lub podać z ulubionym sosem np. śmietanowym

Ostra na Słodko
Gołąbki z włoskiej kapusty. 184

Gołąbki z włoskiej kapusty. Składniki : 1 duża włoska kapusta 1 kg ryżu 2,5 l wody 0,5 kg mięsa mielonego 0,5 kg kiełbasy 1 duża cebula majeranek pieprz czarny (mielony) sól 1/2 szklanki oleju Sposób przygotowania : Kapustę włoską parzymy około 10 minut w gotującej wodzie,najlepiej pojedyńcze liście wtedy szybko nam zmiękną. Do garnka wlewamy(...)dodajemy przyprawy do smaku. Teraz wszystko razem dokładnie mieszamy. Z liści kapusty usuwamy twarde części i łyżką nakładamy gotowy ryż,nie za dużo tak aby nam się dały nasze gołąbki zawinąć. Na patelnię wlewamy olej,rozgrzewamy go i smażymy gołąbki z obu stron,tak aby się lekko zarumieniły. Gotowe gołąbki możemy polać sosem pieczarkowym

Przepisy i porady kulinarne