Gofry z twarogu to świetna alternatywa dla tradycyjnych gofrów. Dzięki zawartości twarogu, czyli dobrego źródła białka są bardziej sycące i zaspokoją głód na dłużej. Artykuł Gofry z twarogu pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne CudaPrzepis na gofry z sera z wiaderka jest bardzo prosty i będzie fajną alternatywą dla tradycyjnych gofrów. Artykuł Gofry z sera z wiaderka pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne CudaJako fanka gofrów mogłabym je jeść codziennie! Tym razem kolejna propozycja, a mianowicie gofry z dodatkiem kefiru naturalnego! Palce lizać! Składniki: 2 jaja 20 g cukru kokosowego lub erytrytolu 10 ml oleju rzepakowego 100 g mąki orkiszowej szczypta proszku do pieczenia 200 ml kefiru naturalnego olej do smażenia Sposób przygotowania: Jaja ubić z cukrem kokosowym lub erytrytolem na puszystą(...)masę. Dodać olej, mąkę, proszek do pieczenia i kefir. Całość dokładnie wymieszać. Gofry smażyć na bardzo dobrze rozgrzanej gofrownicy posmarowanej odrobiną oleju przez ok. 8 minut. Podawać z swoimi ulubionymi dodatkami. Smacznego
Truskawkowa FiestaProsty i sprawdzony przepis na gofry, które zawsze wychodzą! Pyszny deser gotowy w kilka chwil. Artykuł Gofry które zawsze wychodzą pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne Cudaosobiście uwielbiam gofry! A z dodatkiem twarogu to istne niebo! Polecam wypróbować! Składniki: 2 jaja 40 g erytrytolu 10 ml oleju rzepakowego 100 g mąki orkiszowej 250 g twarogu chudego aromat Sposób przygotowania: Jaja z erytrytolem utrzeć na puszystą masę. Dodać olej, mąkę, twaróg oraz aromat. Całość zblendować na gęstą, bardzo gładką masę. Gofry smażyć na bardzo dobrze rozgrzanej(...)gofrownicy z odrobiną oleju przez 7-8 minut. Gotowe gofry podawać z swoimi ulubionymi dodatkami. Smacznego
Truskawkowa Fiestajajka ,żółtka oddzielone od białek kakao Wykonanie: Wszystkie składniki oprócz białek ubić mikserem na gładką masę.Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem .Moja córcia uwielbia gofry czekoladowe ,dlatego odlewam trochę masy ,dosypuje 2 łyżeczki kakao,delikatnie mieszając powstaje masa czekoladowa. Artykuł Chrupiące gofry. Gofry czekoladowe pochodzi z serwisu Olcia Gotuje
Olcia gotuje!olejem, włączyć aby się rozgrzała, wlać chochelką porcję ciasta, zamknąć gofrownicę, piec wg czasu podanego do mocy gofrownicy (u mnie 13 minut) i nie otwierać w trakcie pieczenia. Upieczone gofry kłaść na kratce, aby odparowały, nie będą gumowate tylko chrupiące, przed podaniem posmarować dżemem ulubionym (u mnie czarna porzeczka) i posypać pudrem cukrem - domowe, chrupiące gofry kakaowe, są bardzo smaczne(...)łatwe, potrzebna tylko gofrownica moc od 1000 Wat, im mocniejsza, tym lepsze gofry.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiężycia, bo wiecie jak jest. Stąd też moja mniejsza aktywność na blogu. Wybaczcie. Ale dziś mam dla was coś super prostego i pysznego, w iście jesiennej odsłonie, a mianowicie gofry marchewkowe z dodatkiem jabłka i cynamonu. Genialne! Właściwie nie trzeba do nich żadnych dodatków, bo same smakują świetnie. Dbajcie o siebie, umilajcie sobie jak tylko możecie ten mroczny listopad(...)cynamon, sól, proszek do pieczenie i wszystko razem mieszamy. Na rozgrzaną gofrownicę nakładamy łyżką porcję ciasta i pieczemy kilka minut (zgodnie z zaleceniami producenta sprzętu) do zrumienienia się gofrów. Polecam gofrownice o dużej mocy, przynajmniej 1000W, gwarantuje to że gofry będą chrupiące
Smakowity Blog KulinarnyKeto gofry z cukinii to smakowita alternatywa dla pieczywa stanowiąca bazę do kanapek w różnym wydaniu, także na słodko. W dodatku sycąca i pożywna. Idealna na śniadanie na wynos. :) Artykuł Super łatwe keto gofry z cukinii (Paleo, LowCarb) pochodzi z serwisu Dieta ketogeniczna, Paleo i LowCarb - sposób na zdrowie
Modern Cave Girlcukru z wanilią 350 ml wody gazowanej 90 ml oleju 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Pooglądaj film jak przygotować chrupiące gofry krok po kroku : wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. W osobnym naczyniu mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem, cukrem z wanilią,oraz solą. Dodajemy wodę gazowaną, olej oraz żółtka(...)dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Gotowe ciasto stopniowo nakładamy do gofrownicy i pieczemy na rumiano. Stopień wypieczenia zależy od mocy gofrownicy. Z podanych składników wyszło mi 11 szt. gofrów
Domowy Smak JedzeniaSmaczne gofry zrobione we własnej kuchni wymagają dobrego przepisu i gofrownicy, która wypiecze je idealnie. Jeśli najlepszy przepis na gofry nie jest… Artykuł Gofry jak z budki pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z Fantazjąwątpienia najbardziej chrupiące gofry, jakie znam. Według mnie nie nadają się na śniadanie jak większość gofrowych przepisów z bloga, natomiast na deser jak najbardziej. Pozostają chrupiące nawet długo po upieczeniu, są bardzo słodkie i myślę, że nie potrzebują zbyt wielu dodatków. Najbardziej lubię je ze świeżymi malinami i truskawkami, a zimą z jogurtem naturalnym i konfiturą np. z pomarańczy(...)masę. Stopniowo dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, a na koniec wodę ciągle miksując. Na koniec dodajemy cukier perlisty i delikatnie mieszamy. W natłuszczonej i rozgrzanej gofrownicy pieczemy gofry (w mojej było to 4,5 minuty na każdą serię). Studzimy na kratce. Podajemy z dowolnymi dodatkami. Smacznego :) Artykuł Najbardziej chrupiące gofry pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogBezglutenowe i bezjajeczne (wegańskie) gofry na dodatek w wersji wytrawnej. Ciekawa odmiana zwykłych gofrów. W tej wytrawnej wersji nadają się idealnie jako zastępstwo dla chleba. Można podać je z jajkiem sadzonym lub serem i szynką. Pomysłów tyle co wersji kanapek Składniki (6 gofrów w kształcie koniczynki) 140g mąki z ciecierzycy 70g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200ml dowolnego
Mohiella