gofry - 3108 przepisów (strona:68/208)

Orkiszowe gofry z jarmużem, szalotką i czosnkiem 116

zdrowy i bogaty w witaminy oraz mikroelementy. Warto więc włączyć go do naszej diety, zwłaszcza teraz, jesienią i zimą gdy trwa na niego sezon. Z przygotowanego ciasta możemy upiec gofry lub, kiedy nie dysponujemy gofrownicą, usmażyć na patelni małe placki. Wytrawne gofry jarmużowe podajemy z sałatką lub surówką. Możemy również obłożyć je jogurtem lub serkiem i podać np. z płatkami

Tajemnice Smaku
Gofry 132

Dawno nie było u nas w domu gofrów, a że moje dziecko mogłoby je jeść praktycznie codziennie to dzisiaj będzie radocha :) Składniki: - 1 szklanka mąki pszennej - 1 szklanka mleka - 2 jajka - 1 łyżka cukru pudru - 1 łyżka cukru waniliowego - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżki oleju - szczypta soli Przygotowanie: Białka oddzielamy od żółtek. W misce miksujemy wszystkie składniki(...)gładką masę. Pianę z białek ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z wcześniej przygotowaną masą. Gofry pieczemy na dobrze rozgrzanej gofrownicy. Gofry podajemy z ulubionymi dodatkami

Zainspirowana w kuchni
Domowe gofry marchewkowe 83

Marchewkowe gofry to coś pomiędzy porządnym, zdrowym pełnoziarnistym gofrem, a kawałkiem ciasta marchewkowego. Nastawiajcie gofrownicę, bo szykuje się wspaniałe śniadanie. Składniki (6 szt): 500 g mąki pszennej (2 szklanki)  500 ml mleka 1,5 % (2 szklanki) 3 jaja 9 łyżek oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g marchewki(...)Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy, wymieszać.  Ciasto nalewać do nagrzanej gofrownicy. Udekorować ulubionymi dodatkami  Wartość odżywcza w 1 sztuka gofra: kalorie –  283 kcal  białko – 8,4 g  tłuszcze -14,6 g  węglowodany – 30,3 g  błonnik

Wymiar Zdrowia
Domowe gofry marchewkowe 76

Marchewkowe gofry to coś pomiędzy porządnym, zdrowym pełnoziarnistym gofrem, a kawałkiem ciasta marchewkowego. Nastawiajcie gofrownicę, bo szykuje się wspaniałe śniadanie. Składniki (6 szt): 500 g mąki pszennej (2 szklanki)  500 ml mleka 1,5 % (2 szklanki) 3 jaja 9 łyżek oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g marchewki(...)Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy, wymieszać.  Ciasto nalewać do nagrzanej gofrownicy. Udekorować ulubionymi dodatkami  Wartość odżywcza w 1 sztuka gofra: kalorie –  283 kcal  białko – 8,4 g  tłuszcze -14,6 g  węglowodany – 30,3 g  błonnik

Wymiar Zdrowia
gofrownica Hoffen WM-9529 = polecam... 158

Gofrownica Hoffen WM-9529 to moja pierwsza gofrownica i jestem zadowolona, gofry są chrupiące, nie gumowate w środku, nawet jak suche poleżą na talerzu parę godzin też są chrupiące. moje pierwsze gofry zrobiłam "zobacz TUTAJ" z przepisu, który jest w instrukcji, dodałam tylko anyż. moc: 800-1000 Wat, uchwyt chroniący przed poparzeniem, antypoślizgowe nóżki zapewniają stabilność urządzenia podczas pracy, powłoka(...)zapobiega przywieraniu gofrów,łatwe czyszczenie, cena: 49,99 - oferta promocyjna od 21.10 do 02.11 2019 w Biedronce

W Mojej Kuchni Lubię
Chrupiące szpinakowe gofry 262

małego uwielbiam gofry. Ciężko jest jednak zrobić je w idealny sposób, jeżeli nie ma się gofrownicy o dużej mocy. Połączenie idealnego ciasta z dużą mocą urządzenia podwoi nasz efekt i uzyskamy dzięki temu pysznie chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku przekąski :) A co jeżeli postanowimy zagrać w zielone i dodać szpinaku do ciasta?   Składniki (ok 20 niedużych(...)dużych gofrów): 2 szklanki maki pszennej tortowej szczypta soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 szklanki mleka 2 duże jajka garść świeżego szpinaku 80 ml oleju rzepakowego Przygotowanie: Mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól, olej oraz mleko (pozostawiając 2 łyżki mleka w wysokim naczyniu) wkładamy do jednej miski i miksujemy na średnich obrotach.  Szpinak dorzucamy

ChilliJemy
Chrupiące, kawowe gofry z espresso 89

Pomysł na Chrupiące gofry z espresso podpatrzyłam na blogu smacznariposta.com. Nieco zmodyfikowałam kolejne kroki wykonania, ale muszę przyznać, że te gofry mają świetny, charakterystyczny smak i na stałe zagoszczą w mojej kuchni ;-) Składniki Mą The post Chrupiące, kawowe gofry z espresso appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Tradycyjne, chrupiące gofry z wiśniową frużeliną 128

Postanowiłam uczcić rozpoczęcie urlopu rarytasem, który jak mało który kojarzy się z wakacjami nad morzem: chrupiące gofry z bitą śmietaną i pyszną wiśniową frużeliną domowej roboty. Wychodzę z założenia, że na wakacjach trzeba sobie dogadzać! 🙂 Gofry piekę ostatnio dość często, w różnych konfiguracjach. Gdy dzieci chcą zjeść coś słodkiego, lubię podrzucić im coś owocami. […] Artykuł Tradycyjne, chrupiące gofry

Wiszniówka
Chrupiące gofry bez jajek i bez cukru 94

Letni przysmak w postaci gofrów można przygotować na tak wiele sposobów, że praktycznie każdy będzie zadowolony 🙂 Zapraszam dziś na wersję gofrów bez jajek i bez cukru, ale równie chrupiących, jak te klasyczne. Mam wrażenie, że alergie i nietolerancje pokarmowe zataczają coraz szersze kręgi. Coraz więcej osób musi wykluczać jakieś produkty ze swojej diety. Najpopularniejsze […] Artykuł Chrupiące gofry bez jajek

Wiszniówka
Gofry wytrawne 129

Gofry wytrawne to fajny sposób na urozmaicenie śniadania czy kolacji. Przepis przypadnie do gustu tym którzy nie przepadają za posiłkami na słodko.Gofry wytrawne możemy podawać z różnymi ulubionymi składnikami. Tutaj podane z rukolą szynką i jajem sadzonym.Ale to mogą być różnego rodzaju pasty, twarożki,wędliny, ryby wędzone czy sery i warzywa. 1 szklanka maki pszennej tortowej 3/4 szklanki mleka

Andzia Pichci
Gofry bananowe 150

Dzień dobry :-) Dziś mam dla Was przepis na pyszne gofry bananowe. Są chrupiące, delikatne, idealne na śniadanie i nie tylko. Posmakują Wam na pewno, nie musimy do nich dodawać cukru, bo całą słodycz dają banany. Z podanego przepisu wychodzi około 8 sztuk to na dużej gofrownicy. Jeśli macie do mniejszych gofrów to wyjdzie na pewno więcej :-) Przepis znalazłam tutaj ( klik(...)mąkę z proszkiem do pieczenia, miksujemy. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. 4. Gofrownice rozgrzewamy, ciasto wylewamy porcjami na rozgrzaną gofrownicę i smażymy gofry do zrumienienia się. U mnie około 7-8 minut. Podajemy z bitą śmietaną, dżemem, posypane cukrem pudrem, z owocami. Smacznego

kruche babeczki
WYTRAWNE GOFRY RYŻOWE Z SUSZONYMI POMIDORAMI 140

Wytrawne gofry w wersji bezglutenowej... wykonane z mąki ryżowej i mleka ryżowego, z dodatkiem suszonych pomidorów. Chrupiące i złociste! Są świetną alternatywą dla pieczywa, gdyż idealnie sprawdzą się do przygotowania kanapek gofrowych, pełnych warzyw i ulubionych dodatków. Dzięki aromatycznym, suszonym pomidorom zyskały wyjątkowy smak. Można je podawać także same lub z różnego rodzaju pastami kanapkowymi. Idealne na śniadanie, kolację(...)Kolejno dodajemy pokrojone pomidory suszone, a na końcu ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką. Rozgrzewamy gofrownicę i smarujemy olejem. Nalewamy po 2 łyżki ciasta i pieczemy, aż gofry będą rumiane i chrupiące. Studzimy na kratce. Podajemy z ulubionymi dodatkami lub w formie kanapek

Kuchnia MagdaLeny
Gofry serca na Walentynki 97

Gofry pieczone w gofrownicy prababci. Stara, zabytkowa, ale służy nam już kolejne pokolenie. Przepis na gofry też stary i łatwy. Jako, że dzisiaj Walentynki to kształt gofrów idealnie się wpasował. Składniki : - 2 duże jajka, - 3 szklanki mąki

Przepisy Mikołaja
Gofry ryżowe (bez laktozy, bez glutenu) 156

Zapraszam na pyszne gofry bez laktozy i bez glutenu. Gofry zrobione na mące ryżowej wyszły niezwykle chrupiące i pięknie przyrumienione. Polecam na śniadanie lub deser. Składniki: 200 ml śmietany kwaśnej 18% (bez laktozy) 100 ml mleka (bez laktozy) 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia (bez glutenu) 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka cukru (ksylitolu) 1,5 szkl mąki ryżowej(...)miski wsypujemy mąkę ryżową, proszek do pieczenia, cukier i mieszamy. Następnie wlewamy śmietanę, mleko, jajka i olej. Miksujemy na gładką masę. Rozgrzewamy gofrownicę i pieczemy na niej złote gofry. Smacznego

słodkie i nie tylko historie kulinarne
WYTRAWNE GOFRY RYŻOWE Z SUSZONYMI POMIDORAMI 141

Wytrawne gofry w wersji bezglutenowej... wykonane z mąki ryżowej i mleka ryżowego, z dodatkiem suszonych pomidorów. Chrupiące i złociste! Są świetną alternatywą dla pieczywa, gdyż idealnie sprawdzą się do przygotowania kanapek gofrowych, pełnych warzyw i ulubionych dodatków. Dzięki aromatycznym, suszonym pomidorom zyskały wyjątkowy smak. Można je podawać także same lub z różnego rodzaju pastami kanapkowymi. Idealne na śniadanie, kolację(...)Kolejno dodajemy pokrojone pomidory suszone, a na końcu ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką. Rozgrzewamy gofrownicę i smarujemy olejem. Nalewamy po 2 łyżki ciasta i pieczemy, aż gofry będą rumiane i chrupiące. Studzimy na kratce. Podajemy z ulubionymi dodatkami lub w formie kanapek

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania