kawy używać) w moździerzu rozgnieść, wsypać do ciasta, wymieszać, ciasto odstawić na minimum 30 minut na blat kuchenny. Gofrownicę wg instrukcji rozgrzać, wlać porcję ciasta, zamknąć pokrywę. Tutaj piekłam gofry około 13-15 minut, po upieczeniu odkładam na kratkę aby odparowały i będą chrupiące, można podawać z czym się lubi lub takie suche podjadać - moje pierwsze domowe gofry przygotowałam(...)instrukcji, dodałam tylko anyż, gofry są chrupiące, w środku wypieczone nie gumowe, będę ten przepis robić z różnymi dodatkami na słodko i na słono..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięDobrze wiecie, że jestem totalnym gofrożercą i uwielbiam wszystkie gofry z wszystkimi dodatkami. Dziś, tak na zakończenie lata przygotowałam dla Was przepis na przepyszne, bezglutenowe gofry z dodatkiem smażonych w karmelu bananów Idealne na słodkie, leniwe śniadanie, jak i deser czy podwieczorek. Do ich przygotowania użyłam mąki bezglutenowej Mehl Farine Schär , o której już kiedyś Wam pisałam. Mąka bezglutenowa Mehl(...)Farine Schär to uniwersalny mix przeznaczony w szczególności do naleśników, gofrów czy też domowych makaronów. Spróbujcie! SKŁADNIKI: * mąka bezglutenowa Mehl Farine Schär – 280 g * jajko – 3 szt * mleko – ok. 350 ml * olej rzepakowy – 70 g * proszek do pieczenia b.g – 2 łyżeczki * cukier -1 łyżka * sól – 1 szczypta DODATKOWO: * banany * masło * cukier SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Żółtka
Ostra na SłodkoPyszne, chrupiące gofry. Lepsze niż te z nadmorskiej budki ! ;-) Poniżej propozycja podania gofrów z frużeliną czereśniową i bitą śmietaną. Składniki Mąka pszenna tortowa 2 szklanki o pojemności 250ml (ok. 350g mąki) Cukier pół szkla The post Gofry chrupiące appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeScroll down for recipe in English. Gofry : (8 szt.) 1,5 szkl. mąki pszennej typ 450 3/4 szkl. mleka 1/2 szkl. wody gazowanej szczypta soli 1 łyżka cukru 2 jajka 2 łyżki margaryny Śniadaniowej o smaku solonego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Oraz: 250 g. groszku cukrowego 250 g. bobu 2 łyżki margaryny Śniadaniowej o smaku solonego masła(...)minut). Porcje ciasta nabieraj chochelką i rozprowadzaj jej grzbietem na obu kratkach. Zamknij gofrownicę i piecz przez 4 – 4,5 min. (w trakcie pieczenia nie otwieraj gofrownicy). Po upieczeniu gofry odkładaj na metalową kratkę. Bób gotuj przez 10 minut, odcedź i obierz z łupinek. Groszek cukrowy podgotuj przez około 3 minuty, odcedź. Migdały posiekaj na mniejsze kawałki i upraż
Delicious Placehansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Są już na blogu przepisy na gofry, które są bardzo smaczne. Zwłaszcza lekkie gofry na kefirze. Ale te są po prostu rewelacyjne. Chrupiące, pięknie się wypiekają a z dodatkiem domowej frużeliny gruszkowej uważam(...)ubić z dodatkiem soli na sztywną pianę. Oddzielnie utrzeć żółtka z cukrem, dodać olej, wodę, mąkę oraz proszek do pieczenia. Na koniec delikatnie wmieszać w masę, ubitą wcześniej pianę. Gofry piec około 7 minut, bez otwierania gofrownicy w trakcie pieczenia. Studzić na kratce
W garach u Gosiblogu coraz więcej pojawia się przepisów na gofry. Kombinuje na wszelkie, aby ich smak był coraz lepszy! Niniejsze są z moim ulubionym napojem mlecznym fermentowanym - kefirem. Z dodatkiem zielonego barwnika idealnie komponują się z zielenią za oknem. Składniki: 4-5 gofrów 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 szklanka mąki orkiszowej 1/2 szklanki kefiru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia aromat kilka(...)Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Całość dokładnie mieszamy. Masę przelewamy do bardzo dobrze natłuszczonej i rozgrzanej gofrownicy. Pieczemy przez ok. 5-7 minut. Gofry podajemy z swoimi ulubionymi dodatkami. Smacznego
Truskawkowa FiestaGofry to mój ulubiony posiłek jako drugi po omletach. Ostatnio po raz kolejny zakupiłam mąkę orkiszową. Grzech by było z niej nie skorzystać! Z dodatkiem mleka są obłędne! Składniki: 4-5 gofrów 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 2 łyżki oleju 1 szklanka mąki orkiszowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki mleka lub napoju roślinnego aromat Sposób przygotowania(...)Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Dokładnie miksujemy. Masę wlewamy na dobrze rozgrzaną i natłuszczoną gofrownicę. Pieczemy przez ok. 5-6 minut. Gofry podajemy z swoimi ulubionymi dodatkami. Smacznego
Truskawkowa Fiestaznowu kolejny wpis konkursowy... Sama nie dowierzam, że dałam się tak ponieść kulinarnie haha :D A pomysłów jeszcze kilka mam :) Gofry każdemu kojarzą się z deserem, gdyż podawane są zazwyczaj na słodko. A w wersji wytrawnej wcale nie są gorsze. Doskonale zastąpią pieczywo. Możemy je dowolnie urozmaicać, np. ziołami czy serem przez co nigdy nie będą nudne. Moja kolejna propozycja(...)mleko, proszek do pieczenia, sól i oliwę zmiksować na gładkie ciasto. Dodać posiekane zioła i przemieszać łyżką. Gofrownicę lekko natłuścić olejem. Wylewać porcje ciasta na rozgrzaną gofrownicę i usmażyć gofry na złoty kolor. Gotowe gofry posmarować serkiem, na wierzch poukładać plasterki awokado i wędzonego pstrąga. Całość posypać świeżo zmielonym pieprzem, skropić sokiem z cytryny i udekorować gałązkami koperku. Przepis
My simple kitchendobrze wiecie, że ja gofry uwielbiam! Na bogu są już klasyczne, na słodko , wytrawne, na ostro i pizzowe . Dziś zapraszam na pyszne, puszyste i chrupiące gofry czekoladowe. Idealne solo, z cukrem pudrem, bitą śmietaną, czekoladą i bananami, masłem orzechowym lub owocami. Z każdym ulubionym dodatkiem będą smakowały genialnie! Najlepsze gofry czekoladowe ever! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI : * mąka pszenna
Ostra na SłodkoNowy rok, nowa ja, nowe gofry :) Jaglane, bez glutenu, laktozy i cukru (no chyba, że go tam sypniecie). Robione na mące jaglanej, delikatnie słodkie, aby dodając słodkie dodatki totalnie się nie zasłodzić. Może by też powiedzieć, że są FIT. A na dodatek pyszne. Żyć, nie umierać, prawda? Składniki na ok 10 gofrów: 170 g mąki jaglanej(...)łyżeczka proszku do pieczenia Szczypta soli Przygotowanie: Wszystkie składniki miksujemy. Odstawiamy na 30 min. Rozgrzewamy gofrownice i smarujemy odrobiną oleju. Przekładamy masę i pieczemy gofry
Czarnawisienkacukrzycą, zespołem metabolicznym, insulinoopornością czy po prostu odchudzających się i dbających o linię. Mąka orkiszowa nadaje się do pierogów, makaronów, naleśników itp. Dzisiaj proponuję Wam pyszny przepis na gofry z mąki orkiszowej. Szykujcie ulubione dodatki i pieczemy :) SKŁADNIKI (na 6 kwadratowych sztuk) 1 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1 szklanka mleka 40 ml oliwy 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku(...)waniliowego do podania: grecki jogurt + jagody leśne w żelu Z białka jajka ubijamy na sztywno pianę. Resztę składników miksujemy na gładko, dodajemy pianę i delikatnie mieszamy łyżką. Pieczemy gofry na złoto. Podajemy z ulubionymi składnikami. Np. z jogurtem greckim, owocami, orzechami. U mnie dzisiaj właśnie gęsty jogurt + jagody w żelu, pychotka :) Wpis powstał we współpracy z marką
Moje Kuchenne Rewelacjeprzygotowałam wersję gryczaną , która smakuje obłędnie pysznie! Nie wiem czy to za sprawą dobrej kaszy gryczanej (pierwszy raz używałam w swojej kuchni kaszę tej marki) czy po prostu gryczane gofry tak smakują 😂 Są przyjemnie chrupiące i nawet nie poczułam, że są z gryki! Także dla osób, które nie przepadają za charakterystycznym posmakiem tego zboża będzie to pozytywny aspekt. Dodatek malin(...)borówek , chrupkich płatków migdałowych i słodkiego syropu daktylowego zwieńczył ten słodki wypiek i całość smakowała fenomenalnie! Koniecznie skorzystajcie z tego przepisu 😊 Składniki (4 gofry): 70 g kaszy gryczanej niepalonej (Edena) 1 jajko 100 ml mleka 1 łyżka ksylitolu (użyłam w pudrze od Edena) 1/2 łyżeczki cynamonu cejlońskiego (Edena) 1 łyżeczka proszku maca (Edena) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia dodatki: maliny
Zdrowie na języku :PSłodka rozpusta, czyli bananowe gofry. Jeśli masz rano 15min na przygotowanie śniadania to koniecznie musisz wypróbować ten przepis. Dla mnie nie ma nic lepszego niż śniadanie na słodko. Super lekkie i puszyste, bananowe gofry, które umilą ci poranek. Przepis jest na dwie porcje, ale uważam że trzy osoby spokojnie się najedzą bo wychodzi ok... Artykuł Bananowe gofry pochodzi
Fit Food BrunetkiCzekoladowych łakoci ciąg dalszy, gofry podwójnie czekoladowe. bo oprócz kakao z dodatkiem drobinek czekolady. Gofry na wzór belgijskich, tych z rodzaju trochę racuchowatych. Mięsiste, czekoladowe wnętrze zadowoli wszystkich czekoladocholików. Jeśli wolisz gofry lżejsze i bardziej chrupiące, wystarczy zwiększyć dodatek maślanki, także przepis bardzo uniwersalny. Proste składniki, które na pewno masz na stanie. Zatem do dzieła! Nałożenie wg uznania
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Uwielbiam gofry , o czym już pisałam nieraz na blogu! Przygotowuję je zarówno w wersji na słodko, jak i tej ostrej czy wytrawnej. Każde są pyszne! Dziś przygotowałam dla Was przepis na genialne gofry pizzowe – z żółtym serem, kukurydzą, świeżym szczypiorkiem oraz kawałkami pieczonego kurczaka. Podałam je z jajkiem po benedyktyńsku, które sprawiło, że danie stało się na tyle sycące(...)śmiało może być daniem obiadowym! Takie gofry robi się błyskawicznie! Są również świetnym pomysłem np. na wycieczkę czy przekąskę do pracy. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 1 szkl * duże jajko – 1 szt * mleko 2% – 140 ml * oliwa z oliwek – 2 łyżki * proszek do pieczenia – łyżeczka * sól, pieprz, kurkuma, chili, papryka ostra – do smaku DODATKI
Ostra na Słodko