gofry - 3099 przepisów (strona:37/207)

Chrupiące gofry owsiane FIT 143

Leciutkie, chrupiące gofry owsiane FIT. Doskonałe z owocami i syropem klonowym, obłędne z masłem orzechowym i bananami. Co więcej, gofry z mąki owsianej są mega sycące i dobrze zachowują świeżość. Koniecznie sprawdźcie. Uwaga na ksylitol! … The post Chrupiące gofry owsiane FIT appeared first on FitSweet

Fitsweet.me
3 desery, które dzieci lubią najbardziej 86

dzieci lubi słodycze. Warto zachęcić swoje pociechy do spożywania deserów przygotowanych w domu, ponieważ takie wypieki są zdrowsze, a często także smaczniejsze. Przedstawiamy 3 desery, które dzieci lubią najbardziej. Gofry domowe Gofry to pyszne, pulchne, a zarazem chrupiące wafle, które można przygotować samodzielnie. Potrzebna do tego jest gofrownica oraz następujące składniki: 1 i pół szklanki mąki pszennej, 1 i pół(...)łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki cukru pudru, 1 łyżka cukru wanilinowego, 2 jajka, pół szklanki oleju, 1 i 1/3 szklanki mleka.  Przedstawiamy przepis na gofry: Wsyp mąkę do miski, a następnie dodaj proszek do pieczenia, cukier puder i cukier wanilinowy. Zamieszaj wszystkie składniki w misce i dodaj jajka, olej roślinny i mleko.  Całość zmiksuj mikserem na gładką

Kuchcik gotuje
Gofry borówkowe 94

Pyszne gofry na maślance z borówką.  Uwielbiam gofry, często przygotowuje je w lecie, ale i każda inna pora jest również świetna na spożycie tego deseru. Tym razem postawiłam na mały wynalazek, aby wzbogacić je dodatkowo owocem i jednocześnie zabarwić. Może i kolor nie wyszedł bardzo fioletowy, bo bałam się, że zbyt dużo owoców rozmiękczy ciasto i wyjdą gumowate. Jednakże(...)dobrze wyczuwalne w cieście i śmiało można je zajadać same. :) Wartość odżywcza 1 gofra (wyszło 14 szt.) 123 kcal B 4 g T 7 g W 14 g  Składniki: 375 ml maślanki  200 g mąki (u mnie orkiszowa) pół szklanki mleka 5 łyżek skrobi ziemniaczanej  6 łyżek oleju  2 jajka 1 łyżeczka sody 50 g borówek

zdrowo i aktywnie
Gofry borówkowe 90

Pyszne gofry na maślance z borówką.  Uwielbiam gofry, często przygotowuje je w lecie, ale i każda inna pora jest również świetna na spożycie tego deseru. Tym razem postawiłam na mały wynalazek, aby wzbogacić je dodatkowo owocem i jednocześnie zabarwić. Może i kolor nie wyszedł bardzo fioletowy, bo bałam się, że zbyt dużo owoców rozmiękczy ciasto i wyjdą gumowate. Jednakże(...)dobrze wyczuwalne w cieście i śmiało można je zajadać same. :) Wartość odżywcza 1 gofra (wyszło 14 szt.) 123 kcal B 4 g T 7 g W 14 g  Składniki: 375 ml maślanki  200 g mąki (u mnie orkiszowa) pół szklanki mleka 5 łyżek skrobi ziemniaczanej  6 łyżek oleju  2 jajka 1 łyżeczka sody 50 g borówek

Zdrowie i pysznie na talerzu
Chrupiące gofry – podstawowy przepis 56

Moja przygoda z goframi zaczęła się z przytupem, od zielonych gofrów szpinakowych i zdecydowanie kupiła domowników, od tej pory szpinak u nas w domu kojarzony jest tylko z zielonymi goframi… Ale czym byłby blog bez … The post Chrupiące gofry – podstawowy przepis appeared first on FitSweet

Fitsweet.me
Marchewkowo-cynamonowe gofry z konfiturą z jabłek 55

Gofry powstały ekspresowo podczas tzw. czyszczenia lodówki, ale wyszły tak pyszne, że powtórzyłam je jeszcze raz i dzielę się z Wami przepisem :) szklanka mąki pszennej 0/5 szklanki jaglanej 0/5 łyżeczki proszku do pieczenia naturalny jogurt kokosowy (150 g) 2 jajka 120 g pure z marchewki (może być pure domowej roboty, ale czasem ułatwiam sobie pracę i kupuję je w słoiczkach(...)niemowląt) kopiasta łyżeczka cynamonu cejlońskiego skórka starta z pomarańczy dodatkowo: konfitura jabłkowa z pomarańczą i cynamonem (przepis –>KLIK ) Składniki na gofry dokładnie mieszamy trzepaczką. W nagrzanej lekko natłuszczonej gofrownicy pieczemy gofry (czas pieczenia zależy od naszego sprzętu, w mojej gofrownicy każda seria piekła się po 4 minuty). Gotowe gofry podajemy z konfiturą jabłkową lub dowolnymi dodatkami. Smacznego :) Artykuł

Mienta blog
Gofry drożdżowe (begijskie) 110

Tradycyjne gofry pojawiają się u mnie w domu dość często. Robię je z owocami, ub na bazie owoców bez cukru. Gofry drożdżowe to jednak hit, który smakuje przede wszystkim mojej Córce, która jest ich wielką fanką. Uwaga! Najlepsze są jeszcze takie podane na ciepło, ale i następnego dnia do kubeczka kakao będą smakować :) Spróbujcie :) Składniki (około 20 sztuk(...)mleka 30 g świeżych drożdży lub 14 g drożdży instant 3 duże jajka, temperatura pokojowa 1 łyżeczka cukru waniliowego 200 g masła 180 g cukru Przygotowanie: Przygotowanie ciasta na gofry należy rozpocząć od rozczyny (jeżeli używamy drożdży instant to wsypujemy je bezpośrednio do pozostałych składników) . Do kubeczka kruszymy drożdże i zasypujemy je 2 łyżeczkami cukru, 2 łyżeczkami ciepłego mleka oraz

ChilliJemy
Sernik na gofrach z serków homogenizowanych 381

masa jest zbyt słodka, dlatego mieszam serki waniliowe z naturalnymi. Masa serowa oprócz serków homogenizowanych zawiera jeszcze galaretki cytrynowe, które również zawierają sporo cukru.  Spód ciasta to gotowe gofry - pomysł podsunęła mi moja mama, natomiast na samym wierzchu znajduje się mus truskawkowy przygotowany ze zblendowanych świeżych truskawek z dodatkiem sypkiej galaretki truskawkowej. Ciasto jest bardzo proste w wykonaniu(...)składa się z niewielu składników - jedynie: serki homogenizowane, galaretki, truskawki oraz gofry. Do tego jest to deser bez pieczenia, podawany na zimno prosto z lodówki, więc idealny na letnie upały 🌞 Składniki: Masa serowa: 600 g serków homogenizowanych waniliowych (4 x 150 g) 300 g serków homogenizowanych naturalnych (2 x 150 g) 2 galaretki cytrynowe 300 ml wody Mus truskawkowy

Kuchnia MagdaLeny
Sernik na gofrach z serków homogenizowanych 381

masa jest zbyt słodka, dlatego mieszam serki waniliowe z naturalnymi. Masa serowa oprócz serków homogenizowanych zawiera jeszcze galaretki cytrynowe, które również zawierają sporo cukru.  Spód ciasta to gotowe gofry - pomysł podsunęła mi moja mama, natomiast na samym wierzchu znajduje się mus truskawkowy przygotowany ze zblendowanych świeżych truskawek z dodatkiem sypkiej galaretki truskawkowej. Ciasto jest bardzo proste w wykonaniu(...)składa się z niewielu składników - jedynie: serki homogenizowane, galaretki, truskawki oraz gofry. Do tego jest to deser bez pieczenia, podawany na zimno prosto z lodówki, więc idealny na letnie upały 🌞 Składniki: Masa serowa: 600 g serków homogenizowanych waniliowych (4 x 150 g) 300 g serków homogenizowanych naturalnych (2 x 150 g) 2 galaretki cytrynowe 300 ml wody Mus truskawkowy

Kuchnia MagdaLeny
Pyszne gofry, coś dla małych i dużych łakomczuchów :) 118

kiedy znalazłam wręcz idealny model gofrownica dla nas, z której gofry wychodzą pysznie chrupiące i smakują jak te w wakacje nad polskim morzem, robimy je przynajmniej raz w tygodniu, a czasami moje małe łakomczuchy proszą o nie nawet częściej :)  Czego nie robi się dla własnych dzieci, zwłaszcza niejadków. Polecam wypróbowany przez nas przepis, gofry z niego są naprawdę pyszne(...)Gofry , przepis na ok 16 sztuk  Składniki : - 3 szklanki mąki  -4 jajka  -1/4 łyżeczki soli  -1/2 szklanki cukru  -1 i 3/4 szklanki wody gazowanej -1/2 szklanki oleju  -1 łyżeczka proszku do pieczenia  Wykonanie : Oddzielamy żółtka od białek. Balko ubijamy na sztywno z odrobiną soli. Żółtka mieszamy z cukrem w innym

Aromatyczne Podróże
Chrupiące gofry – podstawowy przepis 93

Moja przygoda z goframi zaczęła się z przytupem, od zielonych gofrów szpinakowych i zdecydowanie kupiła domowników, od tej pory szpinak u nas w domu kojarzonych jest tylko z zielonymi goframi… Ale czym byłby blog bez … Artykuł Chrupiące gofry – podstawowy przepis pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
GOFRY 104

Polecam Ci mój sprawdzony przepis na gofry domowe, puszyste, delikatne w smaku, rozpływające się w ustach. Idealne na sobotnie lub niedzielne śniadanie albo deser, podane z ulubionymi dodatkami, np. świeżymi owocami, konfiturą, polewą czekoladową, kremem mascarpone lub posypane cukrem pudrem. Zimne lub odgrzane w piekarniku też dobrze smakują To szybki i prosty przepis, bez ubijania białek na sztywno – wystarczy(...)dłużej. Warto wspomóc się czasem podanym w instrukcji danej gofrownicy. Po upieczeniu jednej porcji należy ponownie odczekać aż temperatura osiągnie pożądaną wysokość. Unikniemy w ten sposób “gumowych” gofrów lub słabo dopieczonych przy tym samym czasie pieczenia co poprzednia tura. PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam wszystkie suche składniki, dodaję mokre. Szybko mieszam rózgą kuchenną lub mikserem (tylko do połączenia). Podobnie

Zasmakuj Kuchni
Gofry – przepis podstawowy 96

Gofry – przepis podstawowy to najprostsza wersja, która każdemu będzie smakować. Wystarczy dołożyć do nich ulubione dodatki w postaci owoców, konfitury czy bitej śmietany i mamy przepyszny deser dla całej rodziny. Moja córka jadła je w wersji bez niczego, więc taką prostotę również polecamy. *Wpis powstał we współpracy z marką Dezal . Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej(...)cukru szczypta soli 2 jajka 1/2 szklanki oleju 1 i 1/3 szklanki mleka   Wykonanie: Rozgrzać gofrownicę. Pędzelkiem namoczonym w oleju posmarować całą powierzchnię, na której będą piekły się gofry. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia do miski, dodać cukier i sól – wszystko wymieszać. Wbić jajka, wlać olej i mleko – zmiksować na gładką masę. Porcje ciasta nakładać

Pasja Smaku