lepszego niż gofry ze śmietaną i owocami polane karmelem lub sosem owocowym. Wypiek powstał z myślą Ciasto na Niedziele- Gofry Składniki na gofry : soja waniliowa 1 lit błonnik kakaowy 2 łyżki ksylitol 150 g jaja 2 szt mąką pszenna 500 g proszek do pieczenia 1 łyżeczka Dodatkowo: śmietana 30% 500 ml ksylitol 3 łyżki(...)Fruit Cocktail del Monte 2 puszki ( po odsączeniu 250 g) Wykonanie gofrów : Do misy wlewamy soje waniliową i wbijamy 2 jaja . Dodajemy ksylitol i błonnik kakaowy nadal miksując. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy na najmniejszych obrotach. Dodajemy oleju rzepakowego 100 g. Smażymy koło 4-5 minut ( każda gofrownic inaczej piecze więc trzeba sprawdzać
Różowa kuchniaskładniki na ok. 12 szt. gofrów: 360 g mąki 140 g cukru 4 jajka 320 g mleka 100 g oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 szczypta soli wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Wszystkie składniki, oprócz białek, miksujemy na jednolitą masę. Białka ubijamy z solą na sztywno a następnie dodaje je do ciasta i np. przy(...)pomocy drewnianej łyżki delikatnie mieszamy. Gotowe ciasto wlewamy na dobrze rozgrzaną gofrownicę. Upieczone gofry podajemy z np. z dżemem, bitą śmietaną, owocami
Domowy Smak JedzeniaIdealna propozycja na śniadanie, kiedy w domu zabraknie Wam chleba. Pyszne, chrupiące gofry z jajkiem sadzonym, z płynnym żółtkiem i podpieczony bekon. Niebo w gębie. Kombinacji tego typu śniadania jest sporo - można dodać plastry awokado, paprykę, pomidor - co tylko zachcecie. Gofrowe śniadanie zostaje u nas na dłużej :) 'serowo-czosnkowe gofry z sadzonym jajkiem i bekonem' Składniki: - 160g mąki pszennej (niepełna(...)mąkę, cukier puder, granulowany czosnek, starty ser żółty, dodać żółtka i mleko. Zmiksować na gładką masę. Dodać, delikatnie białka i wymieszać. Gofrownicę rozgrzać. Wylewać porcjami ciasto i piec, aż gofry będą złote. Na każdego gofra położyć podsmażony na złoto bekon i jajko sadzone. Przykryć drugim gofrem i podawać. Smacznego
CookYourselfOtrzymałam paczuszkę pełną bakalii od Świadome Odżywianie , dziękuję ślicznie za to że mogę je przetestować. Dziś postanowiłam przygotować gofry z moim ulubionym sosem adwokatowym, a dodam że bardzo lubię gofry i zamiast samej mąki , dodałam migdały i olej. Gofry z tymi produktami wyszły pyszne i bardzo chrupiące. Gofry z migdałami i olejem Składniki : 1,5 szklanki mąki pszennej(...)cukier. Zmiksować dokładnie składniki. Białka jaj ubić na sztywną pianę, delikatnie wkręcić do ciasta. Wysmarować tłuszczem gofrownicę, nakładać ciasto łyżką do rozgrzanej gofrownicy. Piec na złoty kolor. Gofry podawać z sosem adwokatowym. Zapraszam również na stronę Świadome Odżywianie . (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id
Kuchnia DanusiGofry przygotowuje sie przez wymieszanie kilku zaledwie skladnikow.Wydawaloby sie,ze to takie proste.Owszem,gdy ma sie dobry,sprawdzony przepis.Do niedawna gofry jadlam tylko z budki i to bardzo rzadko.Dlatego tez nigdy nie kupowalam gofrownicy,bo i po co, bedzie tylko miejsce zajmowac. W zeszlym roku w rozliczeniu w MM dostalam bon i nie za bardzo wiedzac co z nim poczac(...)Gofrownica lezala,tak jak przewidywalam zagracajac juz i tak przepelnione szafki kuchenne. Nie dalam jednak za wygrana i powrocilam do gofrow.Dzisiejszy przepis moge polecic z czystym sumieniem,gdyz gofry sa naprawde chrupiace,mieciutkie , puchate w srodku i smaczne.Przepis pochodzi z ksiazki "Chleb" niezawodnego J.Hamelmana.Jedyna niedogodnosc tego przepisu polega na przygotowaniu ciasta okolo 12-tu godzin przed pieczeniem.Takze najlepiej zrobic
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Gofry ... kto ich nie kocha ! Zwykle robiłam tradycyjne, proste ciast na gofry. Pewnego dnia, moja Igusia mówi: mamo, chcę gofry cynamonowe - zrobisz ? Pewnie, że zrobię ! I tak oto gofry cynamonowe zagościły na naszym stole. Składniki: 0,5 kg mąki pszennej 2 jajka 1/2 szkl. cukru 1/3 kostki margaryny ( około 80 dag ) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżeczka(...)zależności od mąki, jej chłonności będzie to około 1,5-2 szklanek wody. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do ciasta gofrowego, dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Smażyć gofry w rozgrzanej gofrownicy, aż nabiorą złocistego koloru. Upieczone gofry odkładać na siatkę, nigdy na talerz - gdyż zawilgotnieją od pary i już nie będą chrupiące ! A ... i zjadać od razu, tylko
kolorowotorcikowoPrzepis na te gofry zapisałam do swojego zeszytu już dosyć dawno temu. Nie ukrywam, że najbardziej lubię przepis na gofry chrupiące – one niezaprzeczalnie są najlepsze i jeśli tylko w domu pada hasło „GOFRY”, wszyscy oczekują właśnie tamtych (sprawdzonych i lubianych). Uparłam się jednak, że może spróbuję zrobić też wg innych proporcji. No i jako pierwsze wybór(...)padł na te z zeszytu. Gofry z tego przepisu są miękkie w środku z delikatnie (!) chrupiącą skórką. Najlepiej smakują zjadane od razu po przygotowaniu, na świeżo (po chwili stają się trochę „gumowate”). Wychodzi +/- 12 sztuk, ale pamiętajcie, że to zależy też od wielkości gofrownicy. 2 szkl. mąki 2 szkl. mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżki
Smaki Na Talerzusprawdzi też, gdy odwiedzą Was przyjaciele czy rodzina. Żeby jednak nie było tak klasycznie ja postanowiłam trochę skomplikować sobie życie i zamiast podać sałatkę z pieczywem przygotowałam orkiszowo-migdałowe. Gofry orkiszowo-migdałowe z sałatką caprese - przepis na 4 porcje Do przygotowania gofrów będą Ci potrzebne: 200g mąki orkiszowej jasnej, 50g mąki migdałowej, łyżeczka proszku do pieczenia, 2 jajka, 370ml mleka(...)waniliowy, wszystko razem zmiksuj. 5. Masę przelej do suchych składników i wszystko jeszcze raz zmiksuj, a następnie stopniowo dodawaj pianę i delikatnie wymieszaj. 6. Gofrownicę posmaruj olejem i usmaż gofry. 7. Pomidory i mozzarellę pokrój w plastry, ułóż je na przemian z bazylią na gofrach i skrop oliwą z oliwek
Z notatnika dietetykaDomowe gofry bananowe Rumiane i chrupiące gofry z ciasta bananowego. Banalnie proste i szybkie w przygotowaniu. Polecam! Składniki: 1 dojrzały banan 1 jajko 1/3 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju 150g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: cukier puder do posypania gofrów *** Banana przekładamy do miski i rozduszamy widelcem na papkę *** *** Wbijamy jajko, mieszamy *** *** Dodajemy(...)pieczenia *** *** Całość dokładnie mieszamy, aż uzyskamy jednolitą konsystencję *** *** Nakładamy porcję ciasta do rozgrzanej gofrownicy *** *** Smażymy na rumiano *** *** Podajemy na ciepło, posypane cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO *** Artykuł Domowe gofry bananowe pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemBubble waffles-czyli gofry bąbelkowe to inna wersja znanych i lubianych wszędzie gofrów, ciasto jest bardziej kruche, choć po upieczeniu są elastyczne i dzięki temu możemy je zawijać w rożek i nadziewamy czym dusza zapragnie, może być to bita śmietana, lody, słodycze i dowolna polewa oraz owoce, w każdej werji są przepyszne! Gofry pokryte są charakterystycznymi bąblami które(...)szybki wypieczenie wafla w zaledwie niecałe 4 minuty. Gofrownica bąbelkowa to uniwersalny sprzęt o szerokim zastosowaniu dla każdego. Marka Dezal jest niezawodna jeśli chodzi o sprzęt do wypieków gofrów. Bardzo polecam. Składniki na 5 sztuk bubble waffles 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki kukurydzianej ½ szklanki cukru pudru ½ szklanki mleka 1 łyżka oleju 1 łyżeczka pasty
Wanilia i KardamonKtóż z nas nie lubi pochrupać gofra? Jedni cieplutkie inni na zimno. Jedni z cukrem pudrem, inni z polewą, z owocami czy bitą śmietaną. Ja zajadałam akurat z bitą śmietaną i polewą jak widać na zdjęciu. Oto przepis na ciasto: Z podanej porcji wyjdzie ok 12 gofrów. Co nam trzeba? mierzymy standardową szklanką 220ml 1,5 szklanki mleka(...)mlekiem i olejem na gładko i dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy ubite białko i mieszamy całość delikatnie by nie ubić mocno ciasta. I już. Smażymy gofry! Ja używam gofrownicy Dezal od lat, lekko natłuszczam, ale tylko na początku, przed pierwszą porcją. Smacznego Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares The post Gofry. first appeared
LatosiowydomSkładniki ok. 6 gofrów: – 200 g mąki kukurydzianej – 50 g mąki ryżowej – 250 ml mleka – 1 jajko – 1 łyżka cukru – 3 łyżki oleju – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – szczypta soli do podania: borówka amerykańska, maliny, śmietana 30 % ubita z 2 łyżkami cukru pudru. Przygotowanie: Ubij białko. Mąki i proszek do pieczenia(...)koniec dodajemy ubita pianę i delikatnie mieszamy. Rozgrzewamy mocno gofrownicę. Nakładamy chochlą porcję i smażymy ok. 3-4 minuty, aż ciasto się przyrumieni. Ubijamy śmietanę 30% z cukrem pudrem. Gofry dekorujemy bitą śmietaną a następnie układamy borówki i maliny. Smacznego. Artykuł Gofry kukurydziane pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFESkładniki ok. 10 gofrów: – 220 g mąki pszennej – 300 ml mleka – 150 g puree z dynii – 2 jajka – 1 łyżka cukru – 1/2 łyżeczki cynamonu – 60 g masła – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – szczypta soli – 200 g śmietanki kremówki 36 % – 1 łyżka cukru – syrop klonowy lub waniliowy – duża(...)Rozgrzewamy mocno gofrownicę. Nakładamy chochlą porcję i smażymy ok. 3-4 minuty, aż ciasto się przyrumieni. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem. Orzechy włoskie kroimy na mniejsze kawałki. Na gofry kładziemy kleksy bitej śmietany oraz posypujemy orzechami Całość polewamy opcjonalnie syropem klonowym lub waniliowym. Smacznego. *Wskazówka Jak upiec dynię: około 2kg dyni umyć i pokroić na około 6 części, usunąć
I LOVE LIFEpory za miękkie gofry zwalałam winę na moją gofrownicę gdyż mam starą i z małą mocą. Ten przepis na gofry jednak to mistrzostwo, gofry są super chrupiące, smakują jak z budki z nad morza. Czytaj więcej
Ana Mari's worldpory za miękkie gofry zwalałam winę na moją gofrownicę gdyż mam starą i z małą mocą. Ten przepis na gofry jednak to mistrzostwo, gofry są super chrupiące, smakują jak z budki z nad morza. Czytaj więcej
Ana Mari's world