Kochamy gofry. Odkąd pojawiła się u nas w kuchni gofrownica stały się jednym z ulubionych deserów, ponieważ do tej pory były to gofry tylko na słodko. Ale ostatnio odkryłam, że równie dobrze smakują podane w … The post Gofry serowe z jajkiem appeared first on FitSweet
Fitsweet.meZielona jest trawa w maju, zielona jest moja nowa kawiarka, zielone może być ciasto i zielone są dzisiejsze gofry. Nikt się nie oprze tej zieleni, nawet największe niejadki zahipnotyzuje i zjedzą gofry z ochotą. W … The post Zielone gofry ze szpinakiem na słodko appeared first on FitSweet
Fitsweet.meGofry na stałe zagościły w naszym menu. Tak, wiem, rozpusta, ale na swoje usprawiedliwienie mogę powiedzieć tylko tyle, że nasze wafle zazwyczaj są w zdrowszej odsłonie, jak te pyszne, pełnoziarniste gofry czekoladowe, które uwielbiamy. Jak … The post Pełnoziarniste gofry czekoladowe appeared first on FitSweet
Fitsweet.meDieta, dietą ale coś słodkiego się należy. Dziś w postaci kokosowych gofrów na mące ryżowej, z dodatkiem świeżej pomarańczy. Tak na prawdę to nic więcej nie potrzeba... no z wyjątkiem kawy. Niestety kawa to mój zły nawyk, a raczej uzależnienie. Śmiało możecie sięgać po przepis i przygotować gofry na deser. Porcja na ok 10 gofrów Składniki(...)mleko, olej kokosowy. wszystko ze sobą dobrze mieszamy za pomocą miksera. Na sam koniec dodajemy ubite wcześniej białka i delikatnie mieszamy łyżką, tak aby ciasto było bardzo puszyste. Gofry smażymy w gofrownicy na złocisty kolor. Smacznego
Niezły Młynekniechęć moich domowników do samej dyni skłania mnie do różnych kulinarnych eksperymentów, w których dynię można przemycić w sprytny sposób. Dziś chciałam podzielić się z Wami przepisem na gofry dyniowe, możecie je wykonać w opcji bez cukrowej i zjeść na wytrawnie np. z pesto lub innymi pysznymi dodatkami. Możecie je także odrobinę posłodzić i posmarować dżemem. Jeśli już o dżemie(...)łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajo 1 łyżka ksylitolu, erytrolu lub cukru Wszystkie składniki blendujemy ze sobą na gładką masę i może przystępować do robienia gofrów. Z mojej gofrownicy wyszło 4 porcje takich cienkich wafelkowych gofrów. Następnym razem podwoję porcję, bo gofry sa przepyszne
Cynamonowe szczęścieCalibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Porcja na 5 podwójnych gofrów Składniki: 2 jajka 2 szklanki mąki pszennej 3-4 płaskie łyżki cukru O,5 szklanki oleju u mnie rzepakowy 1,25 szklanki kefiru 0,5 szklanki białej wody gazowanej(...)płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli Przygotowanie: Wszystkie podane składniki dokładnie wymieszać na gładką masę. Przed wypiekaniem pierwszej partii gofrów posmarować olejem płytę gofrownicy. Gofry wypiekać na rumiano około 5minut, w zależności od mocy sprzętu. Gofry po upieczeniu układać na kratce i zajadać na świeżo wtedy smakują najlepiej
W garach u Gosicała blacha znika w mgnieniu oka. Ciasto jest bardzo delikatne, jeśli chcemy aby było bardziej „stałe” możemy użyć mniej masy kajmakowej :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: jedno opakowanie gofrów 250 gram, możemy użyć gofrów własnej roboty 1 litr śmietany 30% 6 łyżeczek żelatyny 1 puszka masy kajmakowej 2-3 garście orzeszków ziemnych solonych 100 gram mlecznej czekolady 3 łyżki(...)mleka 4 łyżeczki cukru pudru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: na spód blachy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 36×24 cm wykładamy pierwszą warstwę gofrów, do miski przelewamy 500 ml dobrze schłodzonej śmietanki 30%, dodajemy 2 łyżeczki cukru pudru i ubijamy na sztywno, w międzyczasie do szklanki wsypujemy 3 łyżeczki żelatyny i zalewamy ją trzema-czterema łyżkami zimnej wody, mieszamy
Blog kulinarny S9.PLGofry na stałe zagościły w naszym menu. Tak, wiem, rozpusta, ale na swoje usprawiedliwienie mogę powiedzieć tylko tyle, że nasze wafle zazwyczaj są w zdrowszej odsłonie, jak te pyszne, pełnoziarniste gofry czekoladowe, które uwielbiamy. Jak … The post Pełnoziarniste gofry czekoladowe appeared first on FitSweet
Fitsweet.meChyba każdy z nas uwielbia gofry, mogą być z cukrem pudrem, owocami, dżemem, bitą śmietaną i nie tylko, każdy ma swój ulubiony smak. Ale najważniejsze jest ciasto... Ciasto takie jak z budki, pyszne chrupiące.. teraz jest na to sposób... Gofrownice firmy DEZAL : https://dezal24.pl/gofrownice Przepis na 18 sztuk SKŁADNIKI: 300g mąki 500ml mleka 75g cukru pudru szczypta soli(...)jednej misce ubijamy białka na sztywno ze szczyptą soli. 2. W drugiej misce umieszczamy pozostałe składniki ubijamy na jednolitą konsystencje. Pod koniec delikatnie dodajemy ubite białka. 3. Gofry pieczemy w gofrownicy na złoty kolor. (Polecam zakupić gofrownice DEZAL bo w tym urządzeniu ukryty jest smak gofrów) Upieczone gofry podajemy z owocami i cukrem pudrem
Dziś Ja gotujeGofry wytrawne możemy przygotować na obiad, kolację. Zastąpienie mleka maślanką sprawia, ze gofry są mniej słodkie ,a dzięki temu bardziej uniwersalne. Gofry możemy podawać z dowolnymi dodatkami. Gofry wytrawne na maślanceSkładniki• 2 duże jajka• 1 ½ szkl maślanki• 1/2 szkl rozpuszczonego masła• 2 łyżeczki proszku do pieczenia• 1 łyżeczka sody• 1 1/2 szkl mąki• 1/4 łyżeczki soli
Kulinarne pyszności MolkiChrupiące, lekkie gofry z orzeźwiającymi truskawkami i puszystą bitą śmietaną to świetny pomysł na domowy, sezonowy deser ze świeżymi owocami. Składniki: Gofry: 2 jajka 340g mąki pszennej 1/3 szklanki oleju 2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki cukru pudru szczypta soli olej do wysmarowania gofrownicy Frużelina truskawkowa: 200g truskawek 30 cukru 80ml wody 1 czubata łyżeczka mąki(...)całość dokładnie wymieszać szpatułką. 2. Gofrownicę nasmarować olejem, rozgrzać i partiami nakładać do niej przygotowane ciasto, piec około 5-6 minut (czas pieczenia zależy od mocy gofrownicy). Gotowe gofry studzić na metalowej kratce. 3. Frużelina truskawkowa: Truskawki umyć, pozbawić szypułek i pokroić na połówki. Następnie przełożyć do rondelka, dodać cukier, zagotować, dodać wodę wymieszaną z mąką ziemniaczaną i energicznie wymieszać
Szalona Kuchnia EwelinyDziś zapraszam na bardzo proste, szybkie w przygotowaniu fit gofry, wykonane z mąki pełnoziarnistej, bez białego cukru i z mąłą ilością cuku. Idealne na śniadanie lub deser. Swoje podałam z dżemem wiśniowym, ale dodatki można dobrać według uznania, albo zjeść gofry na samo. Takie też są pyszne :) Składniki (ok. 6 sztuk): 1 i 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej(...)miski, dodać proszek do pieczenia, sól, ksylitol. Wszystko wymieszać a następnie dodać jajka, olej roślinny oraz mleko. Zmiksować mikserem na gładką masę, tylko do połączenia się składników. Rozgrzać gofrownicę. Gofry piec przez około 3 - 3,5 minuty. Gofry po upieczeniu odkładać na metalową kratkę i podawać z ulubionymi dodatkami np. marmoladą, dżemem, owocami, czekoladą
Healthy food explorerWiecie, że gofry mogą być fit? Wystarczy przygotować je na bazie pulpy bananowej. Te gofry idealne bądą dla osób, które lubią banany bo smak banana jest wyczuwalny. Składniki: 2 banany 80 g mąki 50 g jogurtu naturalnego 2 jajka 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie) DODATKOWO: jogurt ulubione owoce sezonowe wiórki kokosowe Banana rozgnieść. Dodać mąkę, jogurt, jajka oraz miód. Wymieszać. Gofry(...)smażyć na rozgrzanej gofrownicy. Gofry podajemy z jogurtem, owocami i wiórkami kokosowymi
Kuchnia w oparachDziś chciałabym się z Wami podzielić przepisem na wytrawne gofry. Jest to dobra propozycja na śniadanie lub kolację. Podane z warzywami i jajkiem w koszulce (zawsze można zamienić na sadzone). Wytrawne gofry na śniadanie Składniki 250 g mąki pszennej 200 ml mleka 1/3 szklanki oleju 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ziół ... Czytaj dalej Wytrawne gofry(...)śniadanie Artykuł Wytrawne gofry na śniadanie pochodzi z serwisu Pink Envelope - Proste przepisy
Pink Envelopelaicy. Potrzeba naprawdę niewiele składników aby zaskoczyć zarówno domowników jak również gości – nie tylko wyglądem ale również smakiem margaretki. Jeśli nie posiadacie w domu gofrownicy, możecie użyć gotowych gofrów dostępnych w sklepach – paczka to naprawdę niewielki koszt. Jednak jeśli lubicie nieco bardziej pokombinować proponuję ich własnoręczne przygotowanie (przepis znajdziecie tutaj ). Ciasteczka potrzebne do ozdobienia dostaniecie w większości sklepów(...)Składniki: ok 250 g gofrów 0k 310 g ciasteczek z nadzieniem (margaretek) 3 galaretki przezroczyste (ja użyłam o smaku cytrynowym) 2 galaretki cytrynowe 600 ml śmietanki 30% Formę o wymiarach 24x30cm wykładamy papierem. Na spód jeden obok drugiego układamy gofry. Galaretki przezroczyste rozpuszczamy w 600 ml wrzątku. Pozostawiamy do wystudzenia. Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy powoli wystudzoną
Fascynacje Ani