Bezglutenowe gofry z nabiału

Bezglutenowe gofry z nabiału

Bezglutenowe gofry z nabiału

Pomysł na te gofry chodził mi po głowie od dawna. Ich postawą są składniki nabiałowe, a wypełniaczem jest mąka z prosa, nowość w mojej kuchni, którą bardzo polecam. Gofry są chrupiące z wierzchu. Mają natomiast bardziej wilgotną strukturę niż te klasyczne na mące pszennej. Składniki (na 4 gofry): 2 jajka 30 g masła 90 g ricotty 30 g mąki z prosa łyżka mleka 6 g proszku do pieczenia czubata łyżeczka cukru Wszystkie składniki zmiksować. Odstawić na ok. 15 minut. W tym czasie rozgrzać gofrownicę. Wykładać po 2 łyżk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.