pozbyć się nadmiaru tłuszczu i lekko posól. W głębokim naczyniu ułóż porcję ryżu, dodaj marynowane kurki i całość przykryj listkami jarmużu. 6. Panna cotta z białą czekoladą i galaretką na bazie Green koktajl Fit&Easy Składniki na 4 porcje : Śmietana 36 % x 0,4 l Żelatyna x 10 g Biała czekolada x 80 g Laska wanilii(...)Warzywa zmiksuj na gładką konsystencję, dodaj Agar i wstaw do lodówki aby masa zastygła, gdy masa będzie stała zmiksuj ją dodając sok z cytryny i syrop cukrowy. Gotową płynną galaretkę przelej na zastygniętą panna cottę. Było inspirująco i smacznie! Miłego dnia
SMYKWKUCHNIszczypta Krem śmietanowo twarogowy: 0,5 l kremówki 30% 0,5 kg sera twarogowego z wiaderka 7 łyżek cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny 0,5 szkl wody Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe 900 ml gorącej przegotowanej wody około 500 g truskawek Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem. Ubijając dodawać po jednym żółtku i ubijać do momentu aż masa(...)samej temperaturze. Na biszkopcie rozsmarować połowę kremu i rozłożyć około 200 g truskawek. Przykryć blatem kokosowy rozsmarować drugą połowę kremu i na całej powierzchni poukładać truskawki. Zalać tężejącą galaretką. Włożyć na kilka godzin a najlepiej na całą noc do lodówki
Ala piecze i gotujecytryny masa serowa: 500 g serka mascarpone 300 ml kremówki 1/3 szkl cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3/4 szkl ciepłego mleka 1,5 łyżki żelatyny wierzch: 1 galaretka cytrynowa z pianką Przygotowanie: spód: Masło rozpuszczamy, studzimy, a następnie mieszamy z pokruszonymi herbatnikami. Herbatnikami wykładamy spód tortownicy i odstawiamy do lodówki na kilka minut. Banany obieramy, kroimy w plastry(...)Resztę śmietany ubijamy na sztywno, a potem łączymy delikatnie z przestudzoną masą serową. Masę wylewamy na spód z bananami. Tortownicę odstawiamy do lodówki aby masa stężała. wierzch: Galaretkę cytrynową (ja użyłam takiej z pianką) rozrabiamy, studzimy i wylewamy na wierzch sernika
Bon appetit mon amieSkładniki: sernik 1 opakowanie, mleko 3,2% 500 ml, jogurt gęsty 300 ml/truskawkowy, pierniczki glazurowane 300 gram, mięta świeża siekana 2 gałązki, truskawki świeże 25 dag, galaretka poziomkowa 1 opakowanie sernik w proszku z opakowania wsypać do wysokiego naczynia, wlać zimne mleko, dodać zimne jogurty, takie 2 gałązki świeżej mięty pałką blendera zmiksować tyle, aby mięta się rozdrobniła, następnie mikserem(...)skropić np. łyżeczką z herbatą, szybko wyłożyć na pierniki sernik i łyżką przycisnąć do dna umyte truskawki pokroić na plastry i rozłożyć na serniku delikatnie je wciskając w sernik galaretkę poziomkową lub inną rozmieszać w 450 ml gorącej wody, tężejącą wylać na truskawki i schować do lodówki na kilka godzin sernik przełożyć na talerz i kroić porcje - sernik jest aromatycznie
W Mojej Kuchni LubięUwielbiam mielonki z galaretką. Tym razem postawiłam na mielonkę w słoiku z galaretką i dodatkiem czosnku. Wyszła pyszna, soczysta i jest prosta w wykonaniu a co najważniejsze domowa ;) Dużym plusem domowych kiełbas w słoiku jest ich długi termin do spożycia. Mielonka jest idealna na kanapki lub można też zabrać ze sobą słoiczek mielonki do pracy czy na wycieczkę
Zrób to smaczniełyżki żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szklanki gorącej wody 250 gram śmietany 36% 3 łyżki cukru pudru 800 gram jogurtu naturalnego lub greckiego 1,5 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe rozpuszczone w 750 ml gorącej wody Biszkopty rozkładam w formie. W dużej misie ubijam śmietanę, dodaję cukier i jogurty. Miksuję, dodaję ostudzoną żelatynę. Mieszam i wykładam masę(...)biszkopty. Odstawiam na 30 minut. Rozkładam umyte i pokrojone na pół truskawki. Zalewam gęstniejącą galaretką. Chłodzę w lodówce minimum 4 godziny lub całą noc. Podaję z pozostałymi truskawkami. Smacznego, Klaudia
Mango Papajakolor. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Jeden najcieńszy placek kruszymy i dodajemy do masy jabłkowej. składniki na masę jabłkową: 1000 g jabłek 1 łyżka cukru 1 i 1/2 galaretki wiśniowej, w proszku 3 łyżki wody wykonanie: Jabłka myjemy, obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do nich wodę i chwilkę dusimy na małym ogniu. Dodajemy cukier oraz galaretkę
Domowy Smak Jedzeniarazem do spodu z mąki kokosowej dodałem kakao i przygotowałem waniliowy krem pâtissière. Tartę wieńczą oczywiście najlepsze czerwcowe truskawki. Dodatkowo, jeśli macie ochotę, na wierzch możecie przygotować cienką warstwę galaretki. Koniecznie wypróbujcie, bo takie ciasto bez cukru, nabiału i glutenu całkowicie niweluje wyrzuty sumienia. ;) * SKŁADNIKI Spód: 5 łyżek mąki kokosowej 1 łyżka kakao 1 łyżka ksylitolu lub erytrytolu 3 białka(...)następnie wstaw do lodówki, aby budyń zgęstniał. Przed samym podaniem udekoruj ciasto owocami. Truskawki umyj, osusz, odkrój szypułki i wyłóż je na gotowy krem. Ciasto możesz dodatkowo polać galaretką. * * Przepis powstał specjalnie dla Dolnośląskiego Magazynu Kulinarnego KOCIOŁ . Najnowszy nr 16 – Lato 2017 znajdziecie po kliknięciu w obrazek
Food Squaredosładzam, a jak ktoś lubi to można też dodać jakiś olejek, czy aromat zapachowy. Inne desery truskawkami i bitą śmietaną: Eton mess Mini beza Pavlova z truskawkami Deser z galaretką, truskawkami i bitą śmietaną Galaretka z truskawkami i bitą śmietaną (deser) Deser lodowy z truskawkami Składniki na pyszne truskawki z bitą śmietaną: świeże truskawki schłodzona śmietanka o zawartości tłuszczu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmasła 1 budyń śmietankowy Dr.Oetker 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 100 ml mleka 3 jajka ½ szklanki cukru 16 g cukru waniliowego Warstwa malinowa: ½ litra malin ½ szklanki cukru 2 galaretki malinowe Dr.Oetker 1 szklanka wody Żelka kokosowa: ½ litra mleka kokosowego ½ szklanki cukru 25 g żelatyny Dr.Oetker 2 łyżki wiórek kokosowych 50 ml likieru kokosowego Wiórki do dekoracji Sposób przygotowania(...)serową, przykryć drugą warstwą herbatników. Masa malinowa: Maliny przesypać cukrem, wstawić na kuchenkę wlać wodę i doprowadzic do wrzenia, pogotować minutę, dwie, zestawić z ognia, wsypać do masy suche galaretki, wymieszać do rozpuszczenia, wystudzić, tężejącą masę wylać na herbatniki, przykryć kolejną warstwa herbatników, włożyć do lodówki na czas robienia żelki kokosowej. Warstwa kokosowa: Żelatynę zalać ½ szklanki mleka kokosowego, pozostałe mleko
Wanilia i Kardamonśmietany kremówki 200 g serka mascarpone 40 g drobnych wiórek kokosowych 35 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu kokosowego 1 łyżeczka żelatyny spożywczej Dodatkowo 500 g truskawek 1 galaretka truskawkowa Kruche ciasto Do przesianej mąki dodajemy pokrojone w kostkę masło. Siekamy nożem, aż powstanie coś w rodzaju kruszonki. Dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy kruche ciasto. Ciasto owijamy folia spożywcza(...)wciąż płynną dodajemy do kremu i mieszamy do połączenia się składników. Krem wykładamy na kruchy spód i równomiernie rozprowadzamy. Na wierzchu układamy truskawki, delikatnie wciskając je w krem. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Przestudzoną wylewamy na wierzch ciasta. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin do całkowitego schłodzenia. By Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl
Wędrówki po kuchnidodać do jogurtu. Wymieszać i rozłożyć jogurt do pucharków. Tak zostawić na 3 godziny. Pozostałe truskawki obrać z szypułek i rozłożyć na jogurcie. Ja zostawiłam szypułki dla dekoracji Galaretkę rozmieszać we wrzącej wodzie i zostawić tak długo aż zacznie gęstnieć. Rozlać galaretkę do pucharków. Zostawić do stężenia. Teraz już gotowe do jedzenia
Kuchnia Pokoleńsmakuje również z innymi sezonowymi owocami. składniki na tortownicę 26 cm 200 g masła 1 szklanka cukru kryształu 3 łyżki zimnej wody 7 lasek rabarbaru 1 opakowanie galaretki truskawkowej 2 szklanki mąki pszennej szczypta soli 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka kruszonka 100 g wiórków kokoswych 4 łyzki cukru kryształu 2 łyżki masła przepis Do garnka(...)Rozpuszczony tłuszcz z cukrem odstawiamy z ognia i dokładnie studzimy. Umyty i osuszony rabarbar kroimy na 2- 3 cmentymetrowe kawałki. Pokrojony rabarbar wrzucamy do miski i dokładnie łaczymy z galaretką. Do drugiej miski wsypujemy przesianą mąkę, szczyptę soli oraz proszek do pieczenia, wlewamy przestudzone masło z cukrem, wbijamy jajka i wszystko starannie miksujemy aż składniki dobrze się połączą. Gotowe ciasto
Smakowite DaniaSmaczny włoski deser z herbacianą galaretką o smaku porzeczek . Polecam na letni deser do popołudniowej kawy. 250 ml herbaty o smaku porzeczkowym Teekanne 1 łyżka cukru 1 łyżka żelatyny 330 ml śmietany 30% 100 g białej czekolady 2 łyżki cukru 50 ml mleka 1,5 łyżki żelatyny Ulubione owoce Herbatę podgrzewamy w garnuszku. Wsypujemy cukier i mieszamy(...)finki. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Śmietankę podgrzewamy wraz z mlekiem i cukrem oraz białą czekoladą. Wsypujemy żelatynę i odstawiamy do delikatnego stężenia. Przelewamy na zastygniętą galaretkę. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Dekorujemy ulubionymi owocami
VioletoweKucharzenieMasa truskawkowa: 0,5 kg truskawek mrożonych lub świeżych 5 łyżek cukru 0,5 szkl wody 2 galaretki truskawkowe 1 budyń waniliowy 0,5 szkl. wody Przygotowanie: Biszkopt makowy: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać aż do rozpuszczenia cukru(...)truskawki się "rozpadną" (Jeśli są to truskawki mrożone to nie podlewać wodą). W pół szklance wody rozmieszać budyń wlać do truskawek i mieszając zagotować. Zdjąć z ognia wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać. Ostudzić. Warstwy ciasta: biszkopt makowy-połowa kremu budyniowego-masa truskawkowa (poczekać aż stanie w lodówce i dalej wykładać)-reszta kremu-blat kokosowy. Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz
Cukiernia Pychotki