galaretka - 14130 przepisów (strona:593/942)

Pomarańczowa delicja 133

Fantastyczne ciasto, które rozpływa się w ustach. Delikatne, lekko kwaskowe dzięki pomarańczom i pomarańczowej galaretce. Dość proste w przygotowaniu. Szczerze polecam. Składniki Biszkopt 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Budyń 1 l świeżego soku pomarańczowego 2 budynie waniliowe 500 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru 4 galaretki … Czytaj dalej Pomarańczowa delicja

gotuj ze mną
Szybkie ciasto bez pieczenia z bananami 184

paczka herbatników 250g serka mascarpone 1 galaretka ( smak dowolny, u mnie wiśniowa) opakowanie śmietany 36% cukier puder – wedle uznania puszka masy kajmakowej czekolada gorzka banany – obrać i pokroić, skropić cytryną   Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem, dodać serek mascarpone i ubijać dalej. Do masy wsypać opakowanie galaretki i ubijać do połączenia składników. Blaszkę o wymiarach

Moje Wyroby
malinowy król 160

krem budyniowy: 750 ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego łyżka mąki pszennej 150 g masła 4 łyżki cukru na masę malinową: 300 ml jogurtu naturalnego 2 opakowania galaretki malinowej 200 g malin (świeżych lub mrożonych) Składniki ciasta zagnieść. Gotowe ciasto podzielić na dwie części. Każdą rozwałkować na wielkość blaszki i piec w 180*C około 15 minut. Wystudzić(...)szklance mleka rozrobić budynie, mąkę i cukier. Resztę mleka zagotować z masłem. Wląć rozrobione budynie i ugotować na gęsto.  Gorącym budyniem przełożyć placki miodowe.  Galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki wrzątku. Wystudzić. Dodać jogurt i zmiksować na gładko. Na końcu wmieszać maliny (mrożonych nie rozmrażać).  Wstawić do lodówki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Rolada -Galaretka 113

cienkich plastrów szynki konserwowej sól 1-2 łyżki octu jabłkowego foremka keksowa półokrągła Wykonanie W gorącym rosole rozpuścić żelatynę ,mocno doprawić solą ,dodać 1- 2 łyżki octu dla oczyszczenia galaretki . Troszkę galaretki wlać do keksowej foremki, (kilka łyżek) i odstawić do lodówki do stężenia. Ugotować jajka na twardo, obrać. Wyciągnąć foremkę z lodówki i wyłożyć plastrami sera żółtego i szynki

mojej kuchni
Ciasto Poezja 259

mąką pszenną. Delikatnie mieszamy i wykładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 35 minut w temp 175 stopni. Studzimy. Składniki na masę z jabłkami: 1 kg jabłek 1 galaretka czerwona 1 łyżka masła Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Prażymy pod przykryciem z dodatkiem masła ok 8 minut. Nadmiar soku odsączamy. Wsypujemy galaretkę i dokładnie mieszamy

Domowe ciasta
Ciasto Urodzinowe 233

następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Pieczemy 25-30 min. w temp. 180 stopni. Studzimy. Masa jabłkowa: ok. 1 kg jabłek 1/3 szklanki cukru 2 galaretki pomarańczowe Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Smażymy z cukrem ok. 7 minut. Wsypujemy galaretki i jeszcze chwilę smażymy. Studzimy. Składniki na krem kawowy: 2 budynie śmietankowe

Domowe ciasta
Tort Jogurtowy 134

niekoniecznie) 3-4 łyżki żelatyny rozrobione w 1/3 szklanki gorącej wody Jogurty przekładamy do miski. Dokładnie mieszamy z pudrem, stopniowo dodając lekko ciepłą żelatynę( masa niebawem zaczyna tężeć) Dodatkowo: galaretka brzoskwiniowa WYKONANIE: spód biszkoptowy nasączony ponczem 1/2 kremu jogurtowego roladki wiśniowe 1/2 kremu jogurtowego roladki brzoskwiniowe  galaretka brzoskwiniowa Tort odstawiamy do lodówki na 3-4 godziny. Smacznego

Domowe ciasta
Ciasto z jabłkami i masą orzechową 124

boków nie smarujemy). Pieczemy 45-50 minut w temp. 175 stopni. Studzimy . Kroimy na 3 równej grubości blaty. Składniki na masę jabłkową: 1 kg jabłek 4 łyżki cukru 2 galaretki agrestowe Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem i dusimy 10 minut na małym ogniu. Galaretki rozrabiamy w ¼ szklanki wody. Dodajemy do jabłek

Domowe ciasta
Ciastka Grzybki mleczno- owocowe 152

blachę wyłożoną papierem do pieczenia.  Pieczemy po 25-30 minut w temp. 180 stopni . Studzimy. Składniki na masę jabłkową: 1 kg jabłek 1 łyżeczka masła 1 opakowanie galaretki brzoskwiniowej Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Prażymy pod przykryciem ok. 10 minut. Dodajemy galaretkę. Mieszamy. Prażymy jeszcze 2 minuty. Lekko studzimy( masa nakładana na ciasto ma być

Domowe ciasta
Jabłecznik 131

pieczenia kostka masła Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy na 2 części. Wkładamy na 30 minut do zamrażarki. Składniki na nadzienie jabłkowe: ok. 14 sporych jabłek szklanka cukru galaretka cytrynowa 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej rozmącona w niewielkiej ilości zimnej wody Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przekładamy do garnka i dusimy pod przykryciem(...)minut. Wsypujemy cukier i   galaretkę.           Gotujemy 2 minuty. Wlewamy zawiesinę z mąki ziemniaczanej i gotujemy jabłka do zagęszczenia masy. Lekko studzimy.   Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

Domowe ciasta
Kilimandżaro 120

wyłożonej papierem, formy o wym. 25x36cm. Pieczemy około 30-35 minut. Ciasto studzimy i przekrawamy na dwie równe części. Masa jabłkowo - malinowa: 1 kg jabłek 150 g malin 2 galaretki (u mnie malinowe), łyżka masła Obrane jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Maliny i jabłka dusimy wraz z masłem na małym ogniu przez około 8 minut. Dodajemy sproszkowane galaretki

Na moim talerzu
SERNIK Z MUSEM JABŁKOWYM 174

cukru 2 budynie waniliowe lub śmietankowe sok z połowy cytryny 3/4 szklanki oleju biszkopty na spód MUS: 30 dag podprażonych jabłek (zostało mi z szarlotki) 0,5 szklanki wody galaretka pomarańczowa cynamon do smaku WYKONANIE: Tortownicę wykładamy papierem, układamy biszkopty, piekarnik nagrzewamy na 150 st. C, termoobieg lub 170 -180 st. C ustawienie góra dół. Wszystkie składniki na sernik przekładamy(...)pieczemy ok. 1 godziny. Po upieczeniu na chwilę zostawiamy w piekarniku. Następnie odstawiamy do wystudzenia. MUS: Jabłka przekładamy do garnka, podlewamy wodą i dusimy aż zaczną się rozpadać. Dodajemy galaretkę i dobrze mieszamy. Blendujemy na gładką masę. Próbujemy, jeśli jest potrzeba słodzimy, możemy dodać również cynamon. Odstawiamy do stężenia. Gdy mus już zgęstniał wykładamy na zimny sernik. Wyrównujemy i wkładamy

Pani na deser
Sernik na zimno z galaretką 104

Sernik na zimno z galaretką – prosty, błyskawiczny w przygotowaniu i, co najważniejsze, niezwykle pyszny! Ciasto to jest moją propozycją przygotowaną z okazji Światowego Dnia Pieczenia z Kasią. Główną ideą akcji jest własnoręczne przygotowanie i wręczenie bliskiej osobie słodkości, wykorzystując jako pretekst ważną okazję lub wręcz przeciwnie – robiąc to bez jakiejkolwiek okazji. Podziękuj w słodki [...] Artykuł Sernik na zimno(...)galaretką pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Top 3 proteinowych serników - Instagram cz. III 158

Sernik proteinowy z naleśnikami Składniki (śr. 18cm): - 2 kostki chudego twarogu (500g) - 400g serka homogenizowanego lub jogurtu greckiego - 2 lub 3 miarki odżywki białkowej - 5 łyżeczek żelatyny - jedna porcja galaretki (u nas BCAA ale może być zwykła) - maliny - 3 czekoladowe naleśniki : * 2 jajka * 120g mąki gryczanej * 2 łyżki skrobi * 1 szklanka mleka * 3 łyżki ksylitolu * 1-2 łyżka kakao * olej(...)wyciąć okrąg aby pasował do średnicy blachy. 5. Wyłożyć na spód naleśnika, wylać część masy serowej i w ten sposób zrobić kilka warstw. Na górze ułożyć maliny. 6. Rozpuścić galaretkę według instrukcji na opakowaniu i wylać na sernik. Wstawić do lodówki na parę godzin. Sernik z jagodami i popcornem Składniki: - 500g chudego twarogu - 2 miarki (60g) odżywki białkowej

Candy Pandas
ciasto kora orzechowa 835

żółtek 2 paczki delicji pomarańczowych (24 ciastka) 2 łyżeczki kawy rozpuszczone w 1/4 szklanki wrzątku 1/4 szklanki spirytusu brzoskwinie z 1 puszki - osączone i pokrojone w kostkę 2 galaretki brzoskwiniowe - rozpuszczone w 3 szklankach wody wykonanie: Rodzynki przelewam wrzątkiem i odstawiam na kilka minut, wykładam na sitko do odsączenia. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia, zmielonymi orzechami, wiórkami kokosowymi(...)lekko wciskając je w krem. Na ciastka wykładam drugą część kremu, zostawiając kilka łyżek. Przykrywam plackiem i cieniutko smaruję pozostałym kremem.. Pokrojone w kostkę brzoskwinie mieszam z tężejącą galaretką i wykładam na ciasto. Całość wstawiam do lodówki na co najmniej 24 godziny. Ciasto najlepiej smakuje po 2-3 dniach

babka w formie

Proponowane wyszukiwania