galaretka - 14130 przepisów (strona:293/942)

Prosty sernik na zimno z owocami 30

taką pogodę jak dziś (zimno, szaro, mokro) warto przywołać wspomnienie słonecznego upalnego lata. Wystarczy do tego porcja mrożonych owoców, galaretka i kilka innych składników z których wyczarujecie pachnący latem sernik.  Leciutki, kremowy z wyraźnie wyczuwalnym smakiem owoców dość prosty w przygotowaniu z pewnością poprawi samopoczucie w takie ponure dni jak dziś. Składniki (na tortownicę o średnicy(...)dobrym składem) 500 ml śmietany 30% 5 łyżek cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny 1/2 szklanki mleka ok 500 g  mrożonych owoców (u mnie mieszanka truskawek i borówek) 2 galaretki truskawkowe Na dnie tortownicy układamy równą warstwę herbatników (możecie zastąpić je biszkoptami) Żelatynę zalewamy mlekiem i odstawiamy do napęcznienia, a po ok 10 minutach rozpuszczamy w kąpieli wodnej.  Galaretki

Cynamonowe szczęście
Owocowe lato 34

Zamknęłam trochę lata w cieście. Owocowe lato jest delikatne i przepyszne ? To biszkopt, świetny krem czekoladowy i mnóstwo owoców w galaretce. Tak prosto i tak smacznie ? UWAGA: Szklanka 200 ml Składniki na biszkopt: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 1 ¼ szklanki mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier. Następnie zmniejszam obroty(...)wykładam ¾ porcji kremu, wyrównuję i przykrywam drugim blatem, który również nasączam. Górę smaruję pozostałym kremem. Dodatkowo potrzebuję: 500 g ulubionych owoców (u mnie to borówki, truskawki i mandarynki) 1 galaretka w ulubionym smaku (u mnie pomarańczowa) Galaretkę rozpuszczam w 500 ml wody i odstawiam do wystygnięcia. Owoce myję, kroję i układam na wierzchu ciasta. Kiedy galaretka zacznie tężeć, wylewam

Słodki sentyment
Sernik gotowany z brzoskwiniami 43

Przepis na kremowy, jedwabisty sernik, który nie wymaga pieczenia. Dodatek brzoskwiń i galaretki przełamuje waniliowy smak masy serowej. SKŁADNIKI (na blaszkę 24×24 cm) 200 g masła 200 g cukru 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 1 łyżeczka esencji waniliowej 2 budynie waniliowe bez cukru (po 40 g każdy) 100 ml mleka 4 jajka ok. 200 g biszkoptów okrągłych(...)puszka brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZYGOTOWANIE Galaretkę rozpuść w 500 ml wody Brzoskwinie z puszki pokrój w dużą kostkę Dno blaszki wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na nim warstwę biszkoptów W dużym garnku rozpuść masło z cukrem Budynie rozpuść w mleku Do garnka dodaj stopniowo ser i zmiksuj na gładką masę Następnie dodaj budynie, wanilię

Słodki Blog
Szarlotka bez pieczenia 49

szarlotka jest wilgotna, jabłka są miękkie i soczyste a całość smakuje wyśmienicie. Przygotowanie szarlotki bez pieczenia zaczynam od obrania, starcia na tarce i usmażenia jabłek. Do usmażonych jabłek dodaję galaretkę w proszku, studzę i wylewam na namoczone w mleku biszkopty. Ciasto wstawiam do lodówki, aby jabłka stężały po czym dekoruję je bitą śmietaną i posypuję drobno startą czekoladą. Ta szarlotka(...)życzę smacznego. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Szarlotka Składniki na szarlotkę bez pieczenia. 14 sztuk podłużnych biszkoptów 1,2 kg jabłek 2 galaretki cytrynowe w proszku (77 g każda) 150 ml wody 100 ml mleka Bita śmietana: 300 ml zimnej śmietanki kremówki (36%) 30 g cukru pudru 40 ml wrzącej wody 10 g żelatyny

MeCooks
Biszkopt z masą śmietanową kawowo-czekoladową 47

albo te z posmakiem kawy, koniecznie wypróbuj ten przepis. Biszkopt kakaowy, na nim śmietankowa masa z dodatkiem karmelowej kawy zbożowej, a dalej śmietankowa pianka z białą czekoladą usztywniona przezroczystą galaretką. Jest mięciutko, puszyście i słodziutko, jednym słowem – idealnie. Biszkopt: 3 jajka 4 łyżki drobnego cukru 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki kakao 2 łyżki oleju + 1 łyżka rumu(...)mnie karmelowa około 3-4 łyżki cukru pudru lub do smaku 3 łyżeczki żelatyny Warstwa z białą czekoladą: 330 ml śmietanki 36% 150 g białej czekolady 1 op. galaretki krystalicznej Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno. Pod koniec, łyżka po łyżce, dodajemy cukier. Miksujemy za każdym razem przez około minutę. Następnie dodajemy po 1 żółtku (znów za każdym razem dokładnie miksując

Smaki Na Talerzu
Malinowo- cappuccinowa pychotka 288

wyobraża sobie niedzielnego poranka bez filiżanki aromatycznej kawy i kawałka pysznego ciasta.  Ja dziś proponuję ciasto "Malinowo- cappuccinowa pychotka". To połączenie lekkiego dwukolorowego ciasta z kremem cappuccinowym, galaretką i malinami. Ciasto nie jest trudne do przygotowania i na pewno zaskoczy swoim smakiem wielu miłośników słodkości.  SKŁADNIKI: Ciasto ciemne: 6 żółtek, 2 całe jajka, 1/2 szklanki cukru, 4 łyżki(...)Masa budyniowa: 500 ml mleka, 2 opakowania budyniu o smaku cappuccino bez cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 3 łyżki cukru pudru, 200g masła, Dodatkowo: 500g świeżych malin, 3 opakowania galaretki malinowej, PRZYGOTOWANIE: 1.  Ciasto ciemne:  Żółtka, jajka oraz cukier razem ucieram na puszystą masę. Nie przerywając ucierania stopniowo dodaję do masy mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto Pupilek – puszysty biszkopt z kremem kukułkowym i pianką 183

mleka 100 g cukierków kukułki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 200 g masła   Malinowa pianka: 200 ml śmietany 30% 250 g malin (mogą być mrożone) 1 opakowanie galaretki malinowej 1/3 szklanki wody   Dodatkowo: napar z kawy do ponczu, 100 g biszkoptów okrągłych   Jak przygotować ciasto Pupilek? Opis przygotowania krok po kroku Biszkopt Jajka powinny być w temperaturze pokojowej(...)wystudzenia. Miękkie masło przełóż do dużej miski i ucieraj przez chwilę robotem kuchennym, następnie, cały czas ucierając, dodawaj po łyżce zimnego budyniu. Miksuj do połączenia się składników. Malinowa pianka Galaretkę rozpuść w 1/3 szklanki gorącej wody i odstaw do wystudzenia. Maliny zmiksuj blenderem. Wymieszaj je z chłodną, ale jeszcze płynną galaretką. Zimną śmietanę prosto z lodówki ubijaj na najwyższych obrotach

e-PrzepisyKulinarne
BISZKOPT Z MASĄ MALINOWĄ + FILMIK 31

szklanka oleju  1 łyżka mąki ziemniaczanej  2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mąki pszennej tortowej            MASA :  3 galaretki malinowe  750 ml gorącej wody  300 g malin  250 g mascarpone 200 ml śmietany 30 %          BITA  ŚMIETANA :  400 ml śmietany(...)PRZYGOTOWANIE :  Z podanych składników na biszkopt pieczemy ciasto. Przecinamy je na dwie połówki.  Do miski wsypuję 3 galaretki malinowe wlewam 750 wrzątku. Mieszam i odkładam do ostygnięcia, jak będą zimne dodajemy maliny. Galaretki chłodzimy aż będą tężeć. Następnie w misie robota ubijamy śmietanę z mascarpone i wlewamy tężejące galaretki z malinami.  Masę wylewamy na pierwszy blat ciasta

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto Inspektor – sprawdzi się nawet podczas wizyty teściowej 160

Ciasto Inspektor to pyszny wypiek, który jest stosunkowo prosty do zrobienia i zawsze wszystkim smakuje. Składa się z puszystego biszkoptu kakaowego, prostego kremu czekoladowego i owocowej galaretki poprzekładanych herbatnikami. Całość świetnie ze sobą współgra, ciasto jest słodkie, ale nie za słodkie, niezapychające, podzielne i rozpływa się w ustach. Taki domowy wypiek sprawdzi się zarówno do popołudniowej kawy, jak i podczas(...)mąki pszennej typ 450 lub 500 (niepełna szklanka) 100 g cukru (pół szklanki) łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao   Wkładka owocowa: 200 ml wody opakowanie galaretki truskawkowej 280 g dżemu truskawkowego lub innego o czerwonych kolorze   Krem: 500 g mascarpone 4 łyżki masła czekoladowego   Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 3 łyżki mleka (jeśli chcecie uzyskać

e-PrzepisyKulinarne
BISZKOPT Z TRUSKAWKAMI, GALARETKĄ I BITĄ ŚMIETANĄ 37

Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana. Ciasto jest smaczne, takie tortowe, idealne na ciapłe letnie dni.        SKŁADNIKI :  6 jajek klasa "M" 3/4 szklanki cukru  1/4 szklanka oleju  1 szklanka mąki pszennej tortowej (130 g ) 2 łyżeczki proszku do pieczenia  2 łyżki mąki ziemniaczanej      ŚMIETANA(...)zimnej śmietany  3 cukry waniliowe 3 łyżki cukru  3 śmietanexy       DODATKOWO :  2 galaretki + 4 szklanki wrzątku  500 g truskawek

Kulinarne Fantazje Marioli
Rurki z bitą śmietaną z musem truskawkowym 42

podaję, bo może ktoś z Was zechce sam zrobić. Rurki z bitą śmietaną z musem truskawkowym Potrzebujemy: Prostokątna tortownica o rozmiarach 27x18, 750ml zmiksowanych truskawek / 700g truskawek /, 3 torebki galaretki truskawkowej, 300ml wrzącej wody, 800ml śmietany 36% do musu truskawkowego, 400ml śmietany 36% do dekoracji, 2 śmietanki fix, cukier puder wg uznania, ja dodałam 1 kopiastą łyżkę, 6 rurek waflowych(...)owoce do przybrania. Dno i boki tortownicy smarujemy delikatnie olejem. Miksujemy truskawki. 300ml wody gotujemy w garnuszku, dodajemy 200ml śmietany mieszamy podgrzewamy do zagotowania. Zestawiamy z ognia i dodajemy galaretkę. Mieszamy do rozpuszczenia. Rozpuszczoną galaretkę dodajemy do musu truskawkowego i miksujemy do połączenia. 1/3 musu wlewamy na dno tortownicy i wstawiamy do lodówki, aby lekko stężał. Pozostałe 600ml śmietany ubijamy

Leśny Zakątek
Panna cotta z kwiatami czarnego bzu 39

kwiatami czarnego bzu 100 g mleka 330 g śmietany, min. 30% tłuszczu 2 łyżeczki żelatyny w proszku 50 g cukru pół laski wanilii 3 duże baldachu kwiatu czarnego bzu Galaretka z kwiatów czarnego bzu Thermomix 300 g soku z kwiatu czarnego bzu (patrz wskazówka) 2 łyżeczki żelatyny Wykonanie: Do naczynia Thermomix wlać śmietanę, mleko, kwiaty czarnego bzu, cukier, ziarenka wanilii(...)żelatynę. Całość podgrzewamy czas 10 min/90 stopni/obr 2 . Następnie przecedzamy i rozlewamy do pojemników np szklanych słoiczków. Zimną panna cottę chowamy do lodówki do stężenia. Teraz czas na galaretkę. Wskazówka: jeżeli nie mamy soku z kwiatów czarnego bzu to na czas schładzania panna cotty, zagotujmy 300 g wody z 100 g cukru i 3 baldachami kwiatów czarnego bzu i zostawmy

Themo przepisy
OBŁĘDNY gotowany sernik z brzoskwiniami, galaretką i bitą śmietaną 81

pieczenia Ebook znajdziesz tutaj – https://www.estante.pl/produkt/kulinaria/ciasta-i-desery/ciasta-bez-pieczenia-15-przepisow/ Składniki – gotowany sernik z brzoskwiniami sernik z brzoskwiniami biszkopty twaróg masło cukier jajka budyń waniliowy mleko brzoskwinie z syropu galaretki brzoskwiniowe śmietanka 30% lub 36% cukier puder żelatyna Czas przygotowania – 1 godz. 20 min. Na spodzie formy 24×24 cm ułóż okrągłe biszkopty. Następnie przejdź do zrobienia warstwy serowej(...)pokruszonych herbatników wymieszanych z masłem. Na spód formy wyłóż masę herbatnikową. W misce wymieszaj jogurt grecki, cukier pudru i sok z cytryny. Dodaj rozpuszczoną w małej ilości wody galaretkę. Na herbatnikowym spodzie wyłóż warstwę masy jogurtowej, a następnie dodaj pokrojone brzoskwinie z puszki. Powtórz warstwy jogurtu i brzoskwiń, aż wypełnisz formę. Schłodź w lodówce przez kilka godzin lub do stężenia

Via Gusto
CIASTO LODOWIEC BEZ PIECZENIA + FILMIK 38

Smaczne i łatwe w przygotowaniu ciasto bez pieczenia. Przełożone dwoma masami i do tego galaretka       z truskawkami. Polecam przepis na tego lodowca :)      SKŁADNIKI :  2 paczki podłużnych, słodkich biszkoptów (duża paczka około 500 g ) 2 galaretki truskawkowe + 3 szklanki wrzątku  300 g truskawek       MASA :   1 litr mleka(...)łyżek cukru 1 łyżka mąki pszennej  200 g masła 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka olejku waniliowego 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżka nutelli PRZYGOTOWANIE :   Galaretki rozrabiamy z wrzątkiem i odkładdamy do lekkiego stężenia.  Z mleka, budyniuw i mąki gotujemy gęsty budyń. Odkładamy go do ostudzenia. Kiedy będzie zimny uciaramy go z masłem aż powstanie puszysta masa

Kulinarne Fantazje Marioli
Lekki i orzeźwiający deser jogurtowy z galaretką i brzoskwinią 51

jeszcze użyłam brzoskwinie, które można zastąpić innymi z puszki dostępnymi w naszej okolicy lub użyć owoców z przetworów domowych, jeśli takie robiliśmy.  Lekki i orzeźwiający deser jogurtowy z galaretką i brzoskwinią Potrzebujemy Jogurt grecki, dwa kubki po 340g, połówki brzoskwiń w syropie, duża puszka, 1 galaretka owocowa o dowolnym kolorze, sok po brzoskwiniach z puszki, w mojej puszce było(...)werbeny cytrynowej, wiórki czekoladowe, 32-34g żelatyny, 7-8 łyżeczek, tortownica o średnicy 21cm, odrobinę oleju do posmarowania tortownicy. Wykonanie Wieczorem, dzień przed przygotowywaniem deseru, robimy w miseczce galaretkę, w/g przepisu na opakowaniu, aby stężała. Ja dodałam odrobinę mniej wrzątku. Boki i dno tortownicy delikatnie smarujemy zwykłym olejem. Oddzielamy brzoskwinie od soku. Sok przelewamy do małego garnka, wsypujemy żelatynę

Leśny Zakątek