galaretka - 14130 przepisów (strona:154/942)

Sernik na zimno z brzoskwiniami 170

Szybki serniczek, bardzo dobry. Składniki: 100 g cukru pudru 60 g masła 500 g białego sera – przepuścić 2 razy przez maszynkę, lub można użyć gotowego do serników 1 galaretka brzoskwiniowa 1 galaretka wiśniowa 1 puszka brzoskwiń okrągłe biszkopty Galaretkę brzoskwiniową rozpuszczam w 250 ml gorącej wody (czyli z połowy wody podanej na opakowaniu). Odstawiam do wystygnięcia. Galaretkę wiśniową rozpuszczam(...)gorącej wody – odstawiam do wystygnięcia. Do miski wsypuję cukier puder i rozpuszczone masło – miksuję. Dodaję stopniowo ser, nadal miksuję. Dodaję tężejącą galaretkę brzoskwiniową. Nadal miksuję. Tortownicę wykładam folią spożywczą (boję się że masa gdzieś ucieknie ale jeśli macie dobre tortownice ten etap możecie pominąć. Spód tortownicy wykładam biszkoptami. Na biszkopty wylewam masę serową. Wkładam do lodówki do czasu

MojaQchnia.pl
Galaretka z musem lodowo - owocowym 198

smakuje lepiej w gorące letnie dni niż deser prosto z lodówki. Stąd właśnie pomysł na dzisiejsze danie :). Mamy tutaj wspaniałe połączenie galaretki i lodów z dodatkiem owoców. Jest to świetna opcja jako deser po obiedzie, jak również propozycja na podwieczorek. Lekki mus lodowo - owocowy doskonale komponuje się z bitą śmietaną oraz galaretka. Ale przede wszystkim spełnia swoje dwa główne zadania(...)smakuje świetnie i przyjemnie orzeźwia gdy na dworze grzeje słoneczko. Składniki - opakowanie galaretki truskawkowej - 2 brzoskwinie z puszki ( 4 połówki ) - 1 banan - 4 gałki lodów waniliowych - 20 dag rodzynek - 20 dag orzechów włoskich - kilka kostek czekolady - 250 ml śmietany 30% - czubata łyżka cukru pudru Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz

Świat Smaku
Bananowiec bez pieczenia 272

bananowe, ale jednak nie mocno przesłodzone. Koniecznie sami spróbujcie. (Tortownica o średnicy 24-26 cm) Masa: 3-4 banany (mogą być bardzo dojrzałe; u mnie 3 duże)  2 galaretki cytrynowe (u mnie bez cukru , które można nabyć w sklepie eSłoneczko ) 300g cukru 150g masła (nie margaryny) Wierzch:  1 banan 1 galaretka bananowa (jest ciężko dostępna, więc użyłam(...)smaku owoców tropikalnych)   Dodatkowo:  około 200g biszkoptów (u mnie podłużne na 2 warstwy) Galaretki cytrynowe rozpuścić w 800 ml wody, a bananową/o smaku owoców tropikalnych w 450 ml. Masło utrzeć z cukrem, a następnie połączyć z dokładnie zblendowanymi bananami. Masę wymieszać z ostudzonymi galaretkami cytrynowymi i schłodzić w lodówce. (Uwaga: Galaretki nie powinny być schłodzone i należy

Di gotuje
Ciasto grysikowe z owocami leśnymi 277

łyżek kaszy manny 250 g masła 1 szklanka cukru pudru Masa owocowa: 450 g owoców leśnych (u mnie maliny, borówki i jagody) 2 szklanki wody (400 ml) 2 galaretki o smaku owoców leśnych Dodatkowo: ok. 300 g owoców leśnych 600 ml wody 2 galaretki o smaku owoców leśnych Masa grysikowa: Do garnka wlewamy mleko i wsypujemy kaszę manną. Cały czas(...)Owoce umieszczamy w garnku i wlewamy wodę. Zagotowujemy. Rozgniatamy owoce na mniejsze kawałki (za pomocą widelca lub tłuczka do ziemniaków) lub miksujemy w blenderze (jeśli wolimy gładką konsystencję). Wsypujemy galaretki i mieszamy do ich rozpuszczenia. Studzimy. Blachę wyłożyć folią spożywczą tak, aby duża część wystawała poza jej brzegi. Ułatwi to późniejsze wyjęcie ciasta z formy   - ciasto wychodzi wysokie

My simple kitchen
Sernik na zimno z brzoskwiniami 190

Jestem wielką fanką wszelkiego rodzaju serników. Tym razem polecam przepis na pyszny sernik na zimno z brzoskwiniami i galaretką na spodzie z herbatników. Jest prosty do zrobienia i nie wymaga wiele pracy. Składniki na sernik na zimno z brzoskwiniami: paczka herbatników (100 g) puszka brzoskwiń 1 kg sera trzykrotnie zmielonego 300 ml śmietany 36% pół szklanki cukru 3 galaretki (dałam(...)dwie brzoskwiniowe i jedną wiśniową) Przygotowanie Dwie galaretki rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody i zostawiamy do ostygnięcia. Brzoskwinie kroimy w kostkę. Śmietanę miksujemy z cukrem, następnie dodajemy stopniowo ser i zimną, ale jeszcze płynną galaretkę. Miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy brzoskwinie i mieszamy. Spód blaszki (moja ma wym. 24×26 cm) wykładamy herbatnikami, na nie wylewamy masę

e-PrzepisyKulinarne
Tarta z owocami 197

Składniki: Ciasto: 250 g mąki 150 g margaryny 100 g cukru pudru 1 żółtko szczypta soli Budyń: 1 budyń śmietankowy ½ l mleka 3 łyżki cukru 50 g masła Dodatkowo: ½ galaretki cytrynowej owoce (2 brzoskwinie, 1 banan, kilka truskawek, kilka poziomek) Przygotowanie: Ciasto: Margarynę posiekać z mąką, dodać cukier puder, żółtko oraz szczyptę soli. Szybko zarobić kruche ciasto. Z ciasta uformować(...)godziny do lodówki. Budyń rozmieszać w szklance mleka. Drugą część mleka zagotować z cukrem i masłem. Wlać rozmieszany budyń i zagotować całość ciągle mieszając. Odstawić do wystudzenia. Galaretkę rozpuścić w 200 ml gorącej wody, ostudzić. Ciasto rozwałkować na grubość 5 mm i wyłożyć nim formę na tartę (forma o średnicy 27 cm). Ciasto nakłuć i piec na złoty kolor

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto z kisielową pianką – biedronka 302

Przyznam się, że najbardziej podkusiła mnie do wykonania tego ciasta pianka kisielowa. Nie mogłam przejść obojętnie obok masy wykonanej z połączenia kremówki z kisielem i galaretką – musiałam jej spróbować. Wyszło coś na kształt ptasiego mleczka (choć byłam jedyną osobą, która miała takie skojarzenie;) Co mogę stwierdzić z pełną stanowczością, to to, że masy wychodzi dużo, dzięki czemu zwykły biszkopt(...)nabiera niezwykłego, delikatnego oblicza. Natomiast strona wizualna ciasta, czyli wykrawanie kółek przywodzących na myśl tytułową biedronkę, to dla mnie zbyteczny efekt. Ciasto i bez tego, przykryte w całości galaretką smakowałoby równie dobrze, a byłoby dużo bardziej podzielne;) Osobiście ciasto źle mi się w tej formie kroiło i następnym razem z pewnością nie bawiłabym się z nim w ten sposób. Biszkopt

Smaki Na Talerzu
Sałatka owocowa z galaretkami 160

Wasz stół na Sylwestra będzie mienił się różnymi kolorami. Nie jest to klasyczna sałatka owocowa (przepis na taką na pewno jeszcze się pojawi) ponieważ dodałam do niej kolorowe galaretki. A co jak szaleć to szaleć w końcu to ostatni dzień w roku A jeśli na Waszym przyjęciu będą dzieci, taka sałatka to strzał w dziesiątkę! Sałatka owocowa z galaretkami Składniki(...)średniej wielkości jabłka 4 banany 2 pomarańcze 3 mandarynki 5 kiwi mały kiść czerwonych winogron puszka brzoskwiń puszka ananasa sok z połowy cytryny 3 galaretki (czerwona, zielona i niebieska) Każdą galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance (250 ml) gorącej wody, dobrze mieszamy, przelewamy do pojemnika i pozostawiamy do stężenia. Najlepiej przygotować je dzień wcześniej, wtedy będziemy mieli pewność, że zdążą dobrze

PatiGotuje
Banana Dream (bez pieczenia) 159

ciasto z serii… to musi się udać. Bez włączania piekarnika, wystarczy lodówka. Efekt… bajecznie kremowy, mocno bananowy deser. Niezwykle smaczne połączenie słodkiej masy budyniowej z lekko kwaskową galaretką. Świetny dodatek do weekendowej herbaty, który zaspokoi także niebywale wymagające podniebienia naszych dzieci. Składniki (forma 24 cm x 30 cm): Krem: 2,5 szklanki (625 ml) mleka(...)mąki ziemniaczanej 0,5 – 0,75 szklanki (100 – 150 g) cukru 3 jajka 0,5 kostki (100 g) masła Dodatkowo: ok. 30 herbatników 3 banany 2 galaretki (w tym przypadku użyłam brzoskwiniowej) Przygotowanie: 1) Przygotować budyń. W rondelku zagotować 1,5 szklanki mleka oraz cukier. Pozostałe mleko zmiksować z mąką pszenną i ziemniaczaną oraz jajkami. Gotową masę dodać

Fitsweet.me
Jogurtowiec z galaretkami na herbatnikach 585

Prosty, kolorowy i bardzo smaczny deser, który nie wymaga pieczenia, ani dużego nakładu pracy. Idealnie sprawdzi się dla dzieci, które zazwyczaj lubią galaretki i herbatniki. 2 opakowania herbatników maślanych 5 galaretek w różnych kolorach ( u mnie żółta, pomarańczowa, zielona, niebieska, czerwona) 400 g jogurtu naturalnego 200 g śmietanki kremówki 30% 2 szklanki mleka 1 szklanki cukru pudru 4 łyżki żelatyny(...)Każdą galaretkę rozpuścić w 1 1/2 szklanki wody i przelać oddzielnie do płaskich naczyń. Wykorzystałam formy do pieczenia. Kiedy galaretki stężeją pokroić na małe kwadraty i wszystkie umieścić w dużej misce. Przygotować formę o wymiarach 23 x 33 cm układając na dnie warstwą herbatników. Żelatynę zalać 1/2 szklanki zimnego mleka i odstawić na około 10 min, aż napęcznieje. Resztę mleka

https:KKuchniaMniam
Shrek 185

mąki ziemniaczanej szczypta soli Masa budyniowa: 900 ml zielonego soku 3 budynie waniliowe lub śmietankowe Masę śmietanowa: 660 ml śmietany kremówki 30 % 2 łyżki cukru pudru 2 zielone galaretki 250 ml gorącej wody Dodatkowo: 2 opakowania delicji 2 zielone galaretki np. agrestowe 500 ml gorącej wody Sposób wykonania:  Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z solą(...)zagotowujemy i dodajemy do niego budyń. Cały czas podgrzewamy i mieszamy, aż masa zgęstnieje. Gorący budyń wylewamy na biszkopt i odstawiamy do przestygnięcia. Na przestudzony budyniu układamy delicje. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia*. Śmietanę ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy cukier oraz wystudzoną galaretkę i miksujemy. Gotową masę wylewamy na delicje, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki

Cukiernia Pychotki
Truskawkowiec 252

proszku do pieczenia szczypta soli Masa truskawkowa: 500 g mrożonych truskawek 3 serki homogenizowane waniliowe, każdy po 140 g 180 g jogurtu naturalnego 3 łyżki cukru pudru 2 op. galaretki truskawkowej Dodatkowo: 2 op. galaretki truskawkowej Mrożone truskawki przekładamy do miski lub na durszlak i odstawiamy do rozmrożenia. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy(...)wstawiamy na około 15-20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Studzimy. Pozostawiamy w formie (można jedynie lekko oddzielić biszkopt od papieru, by później łatwiej się kroiło) . Galaretki rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody. Odstawiamy. Truskawki miksujemy na mus. Dodajemy do nich cukier puder, jogurt oraz serki homogenizowane, ponownie krótko miksujemy. Na koniec wlewamy tężejącą galaretkę i miksujemy jeszcze

Smaki Na Talerzu
CIASTO SHREK 202

Pyszne orzeźwiające ciasto, z masą z zielonego soku, lekką pianką wiśniową, herbatnikami w czekoladzie, zalane galaretką ... pychotka     SKŁADNIKI Biszkopt: blaszka 24x 38 cm 5 jajek, 1 szkl. mąki  tortowej + 1 łyżka mąki ziemniaczanej, ½ szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka oleju Masa zielona: 900 ml soku zielonego Pysio, 3 budynie śmietankowe Masa różowa(...)śmietany 30%, 1 serek Danio (125g), 1 galaretka wiśniowa Dodatkowo: 20 herbatników regionalnych , 2 galaretki agrestowe WYKONANIE: Biszkopt:   Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, a następnie żółtka. Mąki przesiewamy wraz z proszkiem, dodajemy do masy, a na końcu olej, wszystko delikatnie mieszamy, wylewamy na formę wyłożoną pergaminem. Biszkopt pieczemy do suchego patyczka ok. 20 min.w

słodki bratek
Ciasto Jamajka i "Chata" 279

przy okazji Świąt, z którymi zbiegły się urodziny jednego z domowników. 10 lat! 🎂 Jak ten czas leci 😊 Warstwowe i kolorowe ciasto z bananami okazało się strzałem w dziesiątkę 😊🎯 Zieleń galaretki, kakaowe spody, żółta konfitura i banany przypominają nieco kolory flagi Jamajki, więc pewnie stąd nazwa ciasta. Jest nieco pracochłonne, ale - wierzcie mi - pyszne! Składniki (na blachę(...)śmietankowa 600 ml zimnej gęstej śmietany (używam 18%) 250 g sera mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny + 2 łyżki wrzątku (opcjonalnie) Dodatki 6-7 bananów 2 zielone galaretki 3 szklanki wrzątku 1 cytryna słoiczek konfitury morelowej (używam też dżemu z jabłek i mirabelek) 2 łyżki kakao Formę na ciasto wyłożyć papierem do pieczenia. Odmierzyć mąki i kakao

Weekendy w domu i ogrodzie
Galaretkowiec na biszkopcie 490

szklanki mąki ziemniaczanej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki gorącej wody 2 łyżki oleju Masa: 500 ml śmietany kremówki 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 4 galaretki różnego koloru Wykonanie: BISZKOPT: Przygotować blachę; wyłożyć papierem do pieczenia i lekko natłuścić olejem. Białka ubić na sztywną pianę (można dodać szczyptę soli) z cukrem waniliowym. Następnie dodać wodę i olej(...)długim ostrym nożem. Do biszkoptu najlepiej użyć dużych jaj. Jeśli posiadasz małe jajka, dodaj o jedno więcej. Po upieczeniu biszkopt powinien poleżeć trochę w blasze, aż przestygnie. MASA: Każdą galaretkę rozpuścić w 400 ml wrzątku. Schłodzone, ale nie stężałe galaretki przelałam do wyścielonych folią spożywczą keksówek (możesz zastąpić miseczką lub garnuszkiem) - dzięki temu mogłam je następnie łatwo wyjąć i pokroić

Mojewlasne.pl