upalny dzień najlepiej sprawdzi się deser z galaretką. Potrzebne tylko 3 składniki-truskawki, jogurt i galaretka i deser gotowy. Jak chcemy żeby deser ładniej się prezentował przyda się kleksik śmietany i listek mięty, ja jeszcze dorzuciłam posypkę z pokruszonego ciastka. Desery można zrobić różnej wielkości, można pobawić się też w warstwy. składniki: 300 g truskawek 1 duży jogurt grecki(...)galaretki truskawkowe dekoracja ok 200-250 ml śmietanki 30 % 1-2 kruche ciastka lub herbatniki listki mięty Jogurt i truskawki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Galaretki truskawkowe rozpuścić w 250 ml wody, każdą osobno i odstawić do wystudzenia. Jogurt przełożyć do miski i zmiksować z jedną wystudzoną galaretką. Masę jogurtową przelać do pucharków lub szklaneczek czy słoiczków. Jeśli
Monia miesza i gotujebędzie równie smaczny z truskawkami czy malinami. Idealny letni deser 300 gramów jagód( u mnie mrożonych) 300 ml śmietanki kremówki 500 gramów sera twarogowego mielonego z wiaderka 1 żółta galaretka 2 galaretki o smaku owoców leśnych ok 8/9 łyżek cukru ok. 15 szt. biszkoptów opcjonalnie do dekoracji świeże jagody lub borówki Żółtą galaretkę zalewamy 250 ml wrzątku dokładnie mieszamy(...)odstawiamy. Dwie galaretki o smaku owoców leśnych zalewamy 500 ml. wrzątku i również dokładnie mieszamy, odstawiamy Jagody rozmrozić i zasypać dwoma łyżkami cukru ,odstawić na jakiś czas aby puściły sok następnie przecedzić przez sitko, sok pozostawiamy. W wysokim naczyniu ubijamy śmietankę z pozostałym cukrem na puszystą pianę następnie stopniowo dodajemy ser cały czas miksując na sam koniec dodajemy połowę soku
Andzia Pichciszklanki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia pianka: 500 ml śmietanki 36% 2 truskawkowe galaretki 200 g pokrojonych truskawek 150 g borówek ponadto: kilkanaście truskawek 100 g borówek 1 galaretka krystaliczna kilkanaście podłużnych biszkoptów kilkanaście rurek waflowych poncz: sok z połówki cytryny(...)piec 30 minut bez używania termoobiegu. Upieczony biszkopt odstawić do ostygnięcia po czym przekroić tak aby powstały dwa krążki. Nasączyć je ponczem z wody i soku z cytryny. Galaretki truskawkowe rozpuścić w 500 ml wrzątku i odstawić do wystygnięcia. Przygotować okrągłą formę lub wysoki rant. Na dole ułożyć biszkoptowy krążek,wokół ustawić na przemian biszkopty i rurki. Śmietanę
Kolorowa kuchnia Elkiskładników, połączenie i wstawienie do lodówki. Dopełnieniem jest posypka z masła, cukru i wiórków kokosowych – wspaniale się komponuje, chrupie i pięknie zdobi ciasto. Do Śnieżnego puchu dodaje się galaretki cytrynowe, lecz nie jest to obowiązkiem, mogą to być galaretki np. o smaku winogronowym lub owoców egzotycznych, także galaretka przezroczysta o smaku cytrynowym. Ja wybrałam mix: cytrynową i winogronową. Wyszło(...)pysznie! Śnieżny Puch – ciasto bez pieczenia SKŁADNIKI: 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 2 galaretki cytrynowe (2 x 77 g) 500 ml wody – (2 szklanki od herbaty o pojemności 250 ml) 1/2 szklanki drobnego cukru lub cukru pudru, u mnie cukier puder ok. 150-200 g herbatników typu “petitki” (ilość zależy od użytej formy lub wielkości
Zasmakuj Kuchniktóre skutecznie mnie oślepiało. Później znowu deszczyk, słoneczko, i tak aż do wieczora ;) Samo ciasto wydaje się pracochłonne jednak wcale takie nie jest. Najwięcej czasu zabiera... schładzanie masy i galaretki;) Nie jest przesłodzone. Można zjeść więcej niż jeden kawałek gdyż nie jest również zbyt "ciężkie". Śnieżki możecie zamienić na śmietanę kremówkę i też będzie pysznie (ja po prostu trzymałam się(...)łyżki mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa wiśniowa: 0,5 l kompotu wiśniowego 0,5 l wody 2 łyżki cukru 2 budynie śmietankowe 2 galaretki wiśniowe Pianka wiśniowa: 2 opakowania śnieżki 1 galaretka wiśniowa 300 ml mleka Biszkopt : Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Partiami wsypywać cukier i mieszać
My simple kitchenprzepisu na sernik, bo jest bardzo pyszny, delikatny i prosty w wykonaniu. Dla urozmaicenia dekoruję go różnymi dodatkami, i tak też tym razem zaserwowałam sernik z brzoskwiniami w białej galaretce. Możecie ją oczywiście zamienić na brzoskwiniową, ale biała, a raczej przejrzysta, ma ten urok, że ładnie eksponuje owoce. SKŁADNIKI 1 kg sera twarogowego z wiaderka 125 g masła(...)opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 40 g kaszy manny skórka starta z 1 cytryny 4 jajka szczypta soli 1 duża puszka brzoskwiń 2 białe galaretki WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Masło rozpuścić i zostawić do ostudzenia. Formę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia podwijając boki do góry, aż poza formę
Passions hobbies lifezrobić jogurtowiec truskawkowy pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative , żeby być na bieżąco z nowymi przepisami. JOGURTOWIEC TRUSKAWKOWY SKŁADNIKI: Masa jogurtowa: galaretki cytrynowe (2 opakowania) + gorąca woda (1 szkl.) jogurt grecki gęsty ( 600 g) cukier puder (2 łyżki) truskawki (250 g) Masa truskawkowa: truskawki (500 g) galaretki truskawkowe (2 opakowania) + gorąca woda (1,5 szkl(...)gadżety: mikser waga kuchenna szklanka 250 ml. Rękaw cukierniczy foremka z odpinaną opaską 28 x 18 cm. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1.) Biszkopty układamy w foremce. 2.) Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do wystudzenia. Ostudzone galaretki miksujemy z jogurtem i cukrem pudrem. Masę przelewamy na biszkopty w foremce. Do masy wciskamy pokrojone truskawki
RITA food channelSernik na zimno z połówkami brzoskwiń i galaretką krystaliczną z wyglądu przypominający sadzone jajka to idealna propozycja na Święta Wielkanocne. Masa sernikowa wykonana jest z prawdziwego twarogu z dodatkiem ubitej śmietanki kremówki, dzięki temu jest kremowa i delikatna w smaku, dosłownie rozpływająca się w ustach. Spód sernika to podłużne i kruche biszkopty, a na masie sernikowej układamy połówki brzoskwiń(...)odsączone z syropu, i całość zalewamy krystaliczną galaretką o smaku cytrynowym. Dodatkowo do masy sernikowej możemy dodać skórkę cytrynową, wtedy otrzymamy lekko orzeźwiający smak, który będzie współgrał z galaretką. Sernik jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu, a otrzymujemy efektowny deser w sam raz na Wielkanoc 🥚 Składniki: ok. 300 g podłużnych biszkoptów 1 kg twarogu mielonego (może być
Kuchnia MagdaLenySernik na zimno z połówkami brzoskwiń i galaretką krystaliczną z wyglądu przypominający sadzone jajka to idealna propozycja na Święta Wielkanocne. Masa sernikowa wykonana jest z prawdziwego twarogu z dodatkiem ubitej śmietanki kremówki, dzięki temu jest kremowa i delikatna w smaku, dosłownie rozpływająca się w ustach. Spód sernika to podłużne i kruche biszkopty, a na masie sernikowej układamy połówki brzoskwiń(...)odsączone z syropu, i całość zalewamy krystaliczną galaretką o smaku cytrynowym. Dodatkowo do masy sernikowej możemy dodać skórkę cytrynową, wtedy otrzymamy lekko orzeźwiający smak, który będzie współgrał z galaretką. Sernik jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu, a otrzymujemy efektowny deser w sam raz na Wielkanoc 🥚 Składniki: ok. 300 g podłużnych biszkoptów 1 kg twarogu mielonego (może być
Kuchnia MagdaLenySernik z truskawkami jest obłędny w smaku i szczerze Wam polecam ten przepis. Sam sernik jest delikatny i przepyszny, po prostu idealny, zaś dodatek truskawek w galaretce nie tylko podkreśla smak, ale również bardzo ładnie wygląda. Taki sernik sprawdzi się nie tylko na Wielkanocny stół, ale również z okazji imprez okolicznościowych lub po prostu do kawy w weekend. Osobiście(...)cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 40 g kaszy manny skórka starta z 1 cytryny 4 jajka szczypta soli 500 g truskawek 2 białe galaretki + 700 ml wody WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Masło rozpuścić i zostawić do ostudzenia. Formę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia podwijając boki do góry
Passions hobbies lifeCiasto jest niezwykle proste oraz ekspresowe w przygotowaniu, a dodatkowo bardzo smaczne. Delikatna pianka, która przypomina puszyste ptasie mleczko doskonale komponuje się z galaretką z marakui. Całość jest niezwykle lekka oraz idealna pod względem słodkości. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia. Polecam! (Forma o wymiarach 28 x 28 cm) Pianka: 2 "Śnieżki" - bite śmietany w proszku 400 ml mleka(...)galaretki cytrynowe 600 ml wody 1 łyżka soku z cytryny Galaretka z marakui: 1 puszka pulpy z marakui (565g) (*) 3,5 łyżeczki żelatyny 100 ml gorącej wody Ponadto: około 100g biszkoptów Przygotować piankę. Galaretki należy rozpuścić w 600 ml gorącej wody, ostudzić i schłodzić w lodówce (nie mogą zgęstnieć). "Śnieżki" dokładnie ubić z mlekiem, a następnie powoli połączyć
Di gotujepodaje z sosem owocowym. Któż go nie zna! Ja natomiast wprowadziłam kilka zmian i powstał deser o smaku cytynowo-truskawkowym, coś na wzór pana cotta 😉 Zamiast żelatyny użyłam galaretek o smaku cytrynowym i truskawkowym, pominęłam cukier, gdyż galaretki są słodkie i całość podałam w miseczkach waflowych. Oczywiście nie mogło zabraknąć musu owocowego... i tu główną rolę odegrały truskawki 🍓🍓🍓 Pychotka!!! Składniki(...)śmietanki 30% 1/2 op. galaretki cytrynowej 1/2 op. galaretki truskawkowej ok. 300 g truskawek 4 miseczki waflowe Wykonanie: 200 ml śmietanki podgrzewamy w rondelku i rozpuszczamy w niej galaretkę cytrynową. Studzimy, a następnie wlewamy do miseczki waflowej. Miseczki waflowe powinny być podwójne, tzn. jedna włożona w drugą, gdyż po wlaniu masy pierwsza miseczka trochę nasiąka, a dzięki tej drugiej deser
Kuchnia MagdaLenysprawić sobie lub najbliższej osobie trochę przyjemności... A nic nie daje tyle przyjemności co pyszny deser 😉 Oto przepis na prosty i dość szybki deser, o ile przygotujemy sobie wcześniej galaretkę, np. na noc lub rano przed pracą. Bo samo przygotowanie deseru to raptem 10 minut! Deser ten wykonany jest na bazie śmietanki kremówki z dodatkiem wiśni deserowych, gorzkiej czekolady oraz(...)galaretki przygotowanej z herbaty Teekanne o smaku wiśni i czekolady, która dopełnia całości. Mój deser nie jest zbyt słodki, ale jego słodkość można dopasować pod siebie, dodając mniejsze lub większe ilości cukru. Nie trzeba wielu składników oraz czasu, aby stworzyć coś pysznego! Składniki: (4 porcje) 500 ml śmietanki 36% 3 szt. herbaty Desire Teekanne ok. 300 g wiśni deserowych
Kuchnia MagdaLenybudyń waniliowy - pół szklanki cukru pudru lub jak ktoś woli więcej (do smaku) - łyżeczka cukru z wanilią - 100ml przetartych malin Mus malinowy: - 300ml przetartych malin - 150ml jogurtu naturalnego - 1 galaretka malinowa zrobiona na 50ml wody Do ozdobienia: - 1 galaretka malinowa Sposób wykonania: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, na środkowy poziom wstawiamy głębszą blaszkę z wodą. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia(...)ustawiam blaszkę na kratce bo czasem zdarzyło się, że dostała mi się woda do środka a na kratce odciekła. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia, najlepiej na kilka godzin. Rozrabiamy galaretkę w 50ml wrzątku, studzimy i mieszamy z przetartymi malinami i jogurtem. Mus wylewamy na zimny sernik i wstawiamy do lodówki. Na wierz można zrobić galaretkę jak ja a można ułożyć świeże
Wypieki ReneDziś zapraszam na kolorowe babeczki,a właściwie na jogurtowo-galaretkowy deser. Do zrobienia w kilka chwil, dłużej nieco trwa czekanie aż zastygną. 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka malinowa duży jogurt naturalny Galaretkę cytrynową rozpuścić w 400 ml wody ,malinową w 250 ml. Wystudzić. Przygotować 10 babeczkowych foremek silikonowych,powlewać po trochu cytrynowej galaretki i odstawić(...)lodówki. Jogurt zmiksować z malinową galaretką,rozlać do foremek i na wierzch wylać resztę żółtej galaretki. Schłodzić w lodówce. Przed wyłożeniem foremki zanurzyć na chwilę w gorącej wodzie, w ten sposób bez problemu wyłożymy ich zawartość
Kolorowa kuchnia Elki