galaretka - 14130 przepisów (strona:150/942)

Ciasto z kaszy manny z owocami 157

kaszę manną ! To ciasto z pewnością pokochacie od pierwszego kęsa. Proste w przygotowaniu, niezwykle smaczne i efektowne.A przy tym - bez pieczenia. PRZEPIS NA CIASTO Z KASZY MANNY  Z GALARETKĄ Składniki ( blacha 25x25 cm )  Masa grysikowa: 1 litr mleka 9 łyżek kaszy manny 200 g masła o temperaturze pokojowej 3/4 szklanki cukru pudru Galaretka z wiśni: 250 g dżemu(...)wiśniowego 150 g mrożonych wiśni 3 płaskie łyżeczki żelatyny Dodatkowo:  około 150 g herbatników  100 g biszkoptów okrągłych 2 galaretki truskawkowe dowolne owoce świeże lub mrożone Wykonanie: Mleko zagotować, na gotujące się mleko wsypać kaszę - ugotować i ostudzić. Dżem wiśniowy zagotować z mrożonymi wiśniami. Żelatynę zalać odrobiną zimnej wody, gdy spęcznieje, dodać do gorących owoców i rozpuścić. Pozostawić

kolorowotorcikowo
Ciasto malinowe z galaretką i kremem 131

Ciasto malinowe z galaretką i kremem, to klasyk, który zawsze smakuje. Jest proste w przygotowaniu, a równocześnie zachwyca wyglądem. U mnie wersja z mrożonych malin, dlatego też brak dekoracji z owoców, ale jeżeli korzystacie ze świeżych, to koniecznie udekorujcie nimi również wierzch ciasta.  SKŁADNIKI Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 140 g cukru 100 g mąki pszennej tortowej 1/2 łyżeczki(...)proszku do pieczenia 10 g kakao 2 łyżki wody Nasączenie: 1 torebka herbaty zielonej lub szarej 2 łyżeczki cukru opcjonalnie 1 kieliszek wódki Warstwa galaretki: 2 galaretki malinowe 700 ml wody 1 kopiasta łyżeczka żelatyny 400 g mrożonych lub świeżych malin Krem i dekoracja: 500 g śmietany 36% 250 g mascarpone 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki cukru pudru

Passions hobbies life
Deser ombre 129

tortownicy. Jeśli szukacie innych inspiracji na desery, zapraszam Was serdecznie do obejrzenia wszystkich przepisów na desery. Deser omre to prosty, owocowy, smaczny, bez cukru deser dla każdego. Składniki 1 galaretka krystaliczna np. o smaku cytrynowym 250 ml wrzątku 1 szklanka borówek 300 g jogurtu naturalnego do dekoracji: garść borówek bita śmietana przygotowana ze 100 ml śmietanki 30%, może być też(...)śmietana w sprayu Sposób przygotowania przepisu na Jogurtowy OMBRE z borówek. Galaretkę krystaliczną zalewamy 1 szklanką wrzątku. Mieszamy do rozpuszczenia się galaretki. Odstawiamy do wystudzenia. Jogurt rozdzielamy w 3 kubeczki. Miksujemy większość borówek (zostawiając garść do dekoracji). Przygotowujemy pierwszą warstwę deseru. Do 1 kubeczka z jogurtem dodajemy 3/6 musu borówkowego i mieszamy. Do 2 kubeczka dodajemy 2/6 musu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rarytas galaretką i malinami 142

Kilkuwarstwowe ciasto z orzeźwiającą galaretką i malinami, dwoma kremami oraz biszkoptami nasączonymi w kawie.     SKŁADNIKI: Biszkopt: blaszka i wymiarach 20x26 cm 3 jajka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki, 1 łyżka kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem kajmakowy: 125 g mascarpone, 200 g masy kajmakowej Krem z białą czekoladą: 200 ml śmietany kremówki, ¾ tabliczki białej czekolady(...)mascarpone Dodatkowo: okrągłe biszkopty, 1 szkl. mocnej kawy, 1 galaretka malinowa, maliny, kawa Inka lub kakao do posypania WYKONANIE: Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białka. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier,ubijamy aż się rozpuści. Następnie dodajemy żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie mieszamy. Przekładamy do blaszki wyłożonej pergaminem. Pieczemy ok. 15-20 minut

słodki bratek
Kruche babeczki z kremem i owocami. Dwa rodzaje waniliowego kremu. 139

Krem patissiere : 500 ml mleka ziarenka z 1 laski wanilii 5 dużych żółtek 80 g cukru 30 g mąki pszennej 30 g skrobi ziemniaczanej Dodatkowo: 2 łyżki jasnej galaretki np. ananasowej + 1/4 szklanki wody lub miód nektarowy miód wielokwiatowy Pszczelarz Kozacki dowolne owoce dżem na spód babeczek np. z czarnej porzeczki lub wiśni Przygotowanie: Do misy miksera wkładamy pokrojone(...)warstwę dżemu porzeczkowego lub wiśniowego (nie może być zbyt słodki). Bez względu na wybór kremu dalej postępujemy tak samo. Krem przekładamy do szprycy i nadziewamy nim babeczki. W międzyczasie galaretkę zalawamy 1/4 szklanki gorącej wody i mieszamy, aż się rozpuści. Odstawić do ostygnięcia (będziemy potrzebować lekko tężejącej galaretki). Na kremie układamy dowolne owoce, polewamy je niewielką (!) ilością tężejącej galaretki

Słodkie okruszki
CIASTO KAWOWE 369

Ciasto kawowe z nutką amaretto i cappuccino . Na kakaowym biszkopcie, z kremem straciatella oraz galaretką kawową. Udekorowane rozetkami z kremu cappuccino i posypane tartą gorzką czekoladą .  Ciasto jest przeznaczone dla osób lubiących kawę .  Jak wykonać ciasto kawowe pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania.  Subskrybuj kanał RITA creative a będziesz na bieżąco z nowymi przepisami.  CIASTO(...)amaretto (50 ml.) cukier (1 łyżeczka) Masa straciatella : czekolada gorzka (150 g) kremówka 30% (600 ml.) cukier puder (3 łyżki ) żelatyna sypka (2 łyżki ) + woda gorąca (0,5 szkl.) Galaretka kawowa :  woda gorąca (800 ml.) kawa rozpuszczalna ( 2 łyżki ) cukier (4 łyżki ) amaretto (50 ml.) żelatyna sypka (6 łyżeczek) Masa cappuccino (dekoracja): kremówka 36% (400 ml.) cappuccino sypkie

RITA food channel
Ciasto jogurtowa delicja 2636

ciasto w upalne dni jak i chłodne wieczory do gorącej kawy lub herbaty :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1600 gram gęstego jogurtu greckiego ( 4 kubki każdy po 400 gram) 3 galaretki przeźroczyste ( u mnie winiary smak winogronowy) 2 galaretki brzoskwiniowe ( mogą być dowolne ulubione) ok 330 gram ciastek delicji o dowolnym smaku ok 250 gram herbatników (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: przeźroczyste(...)galaretki rozpuszczamy w ok 600 ml gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia, brzoskwiniowe galaretki rozpuszczamy w ok 600 ml wody i odstawiamy do ostygnięcia, na dno wyłożonej papierem blachy (rozmiar 36x24cm) układamy warstwę herbatników, w dużej misce mieszamy jogurty greckie z wystudzoną przeźroczystą galaretką, powstałą masę wylewamy na herbatniki, całość wyrównujemy, na masie jogurtowej układamy obok siebie ciastka delicje, ciasto wkładamy

Blog kulinarny S9.PL
Chmurka truskawkowo-kokosowa 146

godzin. Użyjcie też drobnego cukru do jej przygotowania. Rozpuszczony w białkach cukier to połowa sukcesu, druga to odpowiednia temperatura i adekwatny do niej czas suszenia.  Dokończenie ciasta, czyli galaretkę i krem pozostawcie na drugi dzień. Wystarczy że wygospodarujecie jakieś 40 minut i będziecie mieć naprawdę fajne ciacho do kawy! Normal 0 21 false false false PL X-NONE(...)24x36cm Ciasto: 4 żółtka w temp. pokojowej 125g masła 82% (z lodówki) 4 łyżki przesianego cukru pudru 1 łaska łyżeczka proszku do pieczenia 1¼ szklanki przesianej mąki pszennej tortowej Galaretka: 1 litr gorącej wody 4 galaretki truskawkowe 800g mrożonych malin (nie rozmrażamy wcześniej) Krem: 550ml słodkiej śmietany 30% lub 36% 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 roztopiona

Kuchnia w czekoladzie
Sernik na zimno z borówkami i galaretką 123

dość szybko i jest świetną opcją na coś słodkiego bez konieczności stania w gorącej kuchni. Dlatego też dziś mam dla Was przepis na sernik na zimno z borówkami i galaretką. Idealny deser na lato, który z pewnością posmakuje każdemu. Zobaczcie sami jakie to proste! 😉 Składniki: Spód 200 g herbatników 100 g zimnego masła Masa serowa 500 g Twarogu Sernikowego(...)Mascarpone President 25 g żelatyny 50 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) 4 łyżki soku z cytryny Dodatki 200 g borówek 1 op. galaretki (w moim przypadku jagodowo-jeżynowa) Sposób wykonania: Herbatniki kruszymy bardzo drobno i wsypujemy do miski. Dodajemy zimne masło pokrojone w kostkę. Za pomocą dwóch widelców wgniatamy masło w herbatniki do utworzenia jednolitej masy

Mostek w kuchni
Ciasto biszkoptowe z malinami 134

możecie wierzyć mi na słowo, że zdążycie przygotować je jeszcze dziś!  Składniki na blaszkę 22x32cm Biszkopt: 3 jajka ½ szklanki drobnego cukru ½ szklanki mąki pszennej ⅓ szklanki czarnego kakao Galaretka z malinami: 500g mrożonych malin 2 galaretki malinowe rozpuszczone w 750ml wrzącej wody Pianka malinowa: 400ml słodkiej 30% śmietanki 3 łyżki cukru pudru 250g serka mascarpone 1 galaretka malinowa rozpuszczona(...)minut. Gotowy biszkopt wyciągamy z piekarnika i rzucamy blaszką z wysokości ok 40cm na podłogę. Studzimy w temperaturze pokojowej. Maliny: Gdy biszkopt będzie ostudzony, rozpuszczamy galaretki w odmierzonej ilości gorącej wody. Od razu dodajemy mrożone maliny, delikatnie mieszamy i jak tylko zacznie tężeć wylewamy na biszkopt posmarowany cieniutką warstwą pianki malinowej. Pianka malinowa: Śmietankę ubijamy z cukrem i mascarpone

Kuchnia w czekoladzie
Sernik ekspresowy wg przepisu Mamy 176

niego 2 opakowania bitej śmietany i wyszedł świetny. Bita śmietana sprawia że pod wpływem temperatury sernik, aż tak się nie rozpływa. Polecam wypróbować ;). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 galaretki truskawkowe 2 galaretki cytrynowe 1 kg sera z wiaderka 2 opakowania bitej śmietany w proszku winogrona zielone mango brzoskwinie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: W misce rozpuszczamy 2 galaretki o smaku cytrynowym(...)można dać ciut mniej wody niż przewiduje instrukcja na opakowaniu) i czekamy jak trochę przestygną. Następnie mieszamy nasze galaretki z 1 kg sera mielonego z wiaderka oraz 2 opakowaniami bitej śmietany w proszku. Dodajemy również owoce takie jak mango, brzoskwinia i winogrono, a następnie całość dokładnie miksujemy. Przygotowaną masę wylewamy do blaszki i czekamy aż się trochę zetnie. Następnie mieszamy

Blog kulinarny S9.PL
Sernik na zimno z borówkami i galaretką 133

dość szybko i jest świetną opcją na coś słodkiego bez konieczności stania w gorącej kuchni. Dlatego też dziś mam dla Was przepis na sernik na zimno z borówkami i galaretką. Idealny deser na lato, który z pewnością posmakuje każdemu. Zobaczcie sami jakie to proste! 😉 Składniki: Spód 200 g herbatników 100 g zimnego masła Masa serowa 500 g Twarogu Sernikowego(...)Mascarpone President 25 g żelatyny 50 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) 4 łyżki soku z cytryny Dodatki 200 g borówek 1 op. galaretki (w moim przypadku jagodowo-jeżynowa) Sposób wykonania: Herbatniki kruszymy bardzo drobno i wsypujemy do miski. Dodajemy zimne masło pokrojone w kostkę. Za pomocą dwóch widelców wgniatamy masło w herbatniki do utworzenia jednolitej masy

Mostek w kuchni
Biszkoptowe z sernikiem i truskawkami 173

cukru kryształu 80g roztopionego i przestudzonego masła 1 duży budyń waniliowy w proszku Krem truskawkowy: 2 kostki masła 10 łyżek cukru pudru Ok 400g truskawek (waga po odszypułkowaniu) 1 galaretka truskawkowa Dodatkowo: 1kg truskawek 2 galaretki truskawkowe Sposób przygotowania Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy. Gdy się spienią dodajemy szczyptę soli. Do sztywnej piany dodajemy partiami cukier, następnie żółtka(...)serową. Całość przelewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170⁰C na ok 45 minut. Studzimy najlepiej kilka godzin w uchylonym piekarniku. Krem: Galaretkę rozpuszczamy w ½ szklanki wody. Pozostawiamy do lekkiego stężenia. Rozpuszczamy także wg przepisu na opakowaniu 2 galaretki na wierzch ciasta i studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem, następnie stopniowo dodajemy rozgniecione

Kuchnia w czekoladzie
Malinowa chmurka 226

zdecydowanie mniej.  Dzisiaj chciałabym przedstawić Wam przepis na przepyszne ciasto, które już nieraz gościło na moim stole. Połączenie kruchego ciasta, owoców zatopionych w galaretce, otoczonych śmietanką i przełamanych bezowym blatem to istna delicja.  Ciasto wygląda i smakuje obłędnie, wbrew pozorom nie jest trudne do wykonania.  Serdecznie polecam ;)  Składniki ciasto: 3 żółtka(...)lodówce przez 60 minut, po tym czasie ciasto rozwałkować na blaszce o wymiarach 20x30 i podpiec w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 190 stopni, wystudzić.  Składniki galaretka z malinami: 3 galaretki malinowe 500 g malin mrożonych bądź świeżych  750 ml wrzącej wody Wykonanie: Maliny mrożone rozmrozić. Galaretkę porządnie rozpuścić w wrzątku a następnie wymieszać z malinami. Galaretkę

Krakowskie smaki Ani