staram się robić wszystko od podstaw i wyeliminować gotowce. Dlatego dzisiaj mam instruktaż jak przygotować domową tortille, czyli placki na wrapy. A w przyszłości planuje porwać się na ciasto francuskie, pierwsza próba się nie udała jak na razie ;) Składniki 3 szklanki mąki 1 letniej wody szklanka wody 1/3 szklanki oliwy (ja użyłam z oliwek) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Generalnie
Delusional TrinePrzekąski z ciasta francuskiego na słono cieszą się na moim blogu dużym powodzeniem. Dlatego postanowiłam zebrać je w jednym wpisie i ułatwić Ci... The post Przekąski z ciasta francuskiego na słono appeared first on Eksperymentuj z życiem
Eksperymentalnie.comFrancuska tarta z jabłkami. Edyta Guhl. Popołudniowa kawa podawana jest w tradycyjnych rodzinach w Eifel punktualnie o godzinie 16-stej i towarzyszą jej kanapki, dżem truskawkowy, ser i rzadziej wędliny. Kanapki jedzone są nożem i widelcem. W niedzielę dostaniemy kawałek domowego ciasta, czy nawet lody. Dzisiaj proponuję Wam pyszną francuską tartę z migdałowym nadzieniem i jabłkami. Zanim
dolcevitainmykitchensłuży tylko po to, żeby oderwać go od ciepłej bułeczki i włożyć do środka trochę masła, albo czekolady albo tartego sera – możliwości jest naprawdę dużo! Genialne, prawda? Oryginalne francuskie bułeczki brioche piecze się w specjalnych metalowych foremkach wyglądających jak formy na mini babki, równie dobrze spisze się jednak najzwyklejsza blaszka na muffiny. Składniki: 220 g mąki 100 g masła
CiastkozercySKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 cukinia 6 pieczarek 1 5 dag sera żółtego tartego Koncentrat pomidorowy Pieprz i sól 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego PRZYGOTOWANIE: Ciasto lekko rozwałkowuję. W ciasta wycinam 10 kwadratów. Każdy kwadrat smaruję koncentratem pomidorowym a następnie posypuję serem żółtym tartym. Pieczarki i cukinię obieram kroję w kostkę. Posypuję solą i pieprzem oraz niedźwiedzim czosnkiem. Brzegi
Gotowanie PatkiSKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 chorizo 6 pieczarek 1 czerwona cebula 15 dag sera żółtego tartego Koncentrat pomidorowy Sól i pieprz do smaku Suszona bazylia PRZYGOTOWANIE: Ciasto rozwałkowuję smaruję koncentratem pomidorowym, posypuję solą i pieprzem oraz bazylią. Ciasto dzielę na ok 11 kawałków. Z ostatniego wycinam paski tak by było ok 30 sztuk. Pieczarki myję i kroję
Gotowanie Patkipatelni W Dishonored 2 możemy znaleźć książkę kucharską handlarza ryb (The Fishmonger’s Cookbook) z przepisem na Hagfish Quenelles, czyli serkeńskie rybne kluski. Nazwa quenelles wskazuje na inspirację francuską kuchnią, gdzie oznacza delikatne kluski gotowane na wodzie, podobne kształtem i konsystencją do gnocchii. Ich bazą jest ciasto parzone (Pâte à Choux) połączone ze zmiksowanym mięsem z ryby, chociaż wersje(...)kurczakiem są też często spotykane. Receptura z gry nie wskazuje dokładnych proporcji, dlatego sugerowaliśmy się tradycyjnymi przepisami na ten francuski rarytas. Mimo, iż na pierwszy rzut oka danie może wyglądać na mało smaczne, to delikatne kluski w połączeniu z sosem na białym winie i zapieczonym serem powinnym zadowolić smakoszy ryb. My do nich nie należymy, liczymy zatem na Wasze opinie
Nerds KitchenTort czekoladowy z wafelkami Diana Kruche ciasteczka przekładane dżemem Gosia Czekoladowe ciasto z bananową galaretką Kasia Risotto z soczewicą i kurczakiem Justyna Francuskie ślimaczki z makiem Magdalena Ciasto z konfiturą z borówki Agnieszka Wegański sos bolognese Magdalena Piwny piernik z marmoladą Marzena Chlebek bananowy
Magiczne Życie MartySKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 6 pieczarek 1 cebula czerwona 15 dag sera żółtego Koncentrat pomidorowy Sól i pieprz Oregano PRZYGOTOWANIE: Ciasto rozwijam następnie wycinam kwadraty ok 9 szt. Każdy kwadrat smaruję koncentratem pomidorowym a następnie doprawiam solą i pieprzem oraz oregano. Pieczarki myję i kroję w większą kostkę. Cebulę czerwoną obieram i kroję w piórka. Kwadraty posypuję serem
Gotowanie PatkiCiecierzyca z puszki lub słoika Element pieczonego kurczaka ( np. ćwiartka ) ½ czerwonej cebuli ½ czerwonej świeżej papryki 3 ogórki korniszony Szklankę ugotowanej zielonej fasolki szparagowej Sól Pieprz Majonez 3 łyżeczki musztardy francuskiej Wykonanie: Ciecierzycę wykładamy na sito i przepłukujemy zimną wodą. Pozostawiamy aby woda odciekła. Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę, ogórki i paprykę drobno kroimy. Dodajemy ciecierzycę oraz fasolkę szparagową. Całość(...)doprawiamy solą, pieprzem, musztardą francuską i majonezem. Całość mieszamy i gotowe. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js
Smaki Ewymasłowej 1 pierś z kurczaka połowa dojrzałego mango 100 g sera feta 2 łyżki sosu sojowego 1,5 łyżki sosu słodkie chili 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy francuskiej sól, pieprz odrobina oleju Pierś umyć, osuszyć, pokroić w grubsze paski i polać ją sosem sojowym oraz słodkie chili, a na sam koniec przyprawić pieprzem oraz odrobiną soli. Wymieszać(...)miski) przełożyć sałatę, następnie mango, ser feta, a na sam koniec dodać pokrojone na mniejsze kawałki piersi z kurczaka. Przed podaniem sałatkę polać sosem (jogurt wymieszać z musztardą francuską
UgotowaćGalette to termin z kuchni francuskiej opisujący dość swobodne wypieki w okrągłym kształcie z kruchego ciasta. Termin Gatelle określa jednak nie tylko ciasta, ale również powszechnie znane w kuchni francuskiej naleśniki z mąki gryczanej z pikantnym farszem, najczęściej pokryte tartym serem ementaler, plasterkiem szynki i jajka gotowane na galette, znany we Francji jako galette complète . Wróćmy jednak
Słodki Kompromisdobrze umili weekendowe popołudnie, przygotowuje się ją bardzo prosto, a dekoruje dość swobodnie, czym popadnie. Składniki Czas przygotowania: 45 min 1 opakowanie świeżego, gotowego ciasta francuskiego ok 500 g mieszanych dowolnych, letnich owoców (maliny, porzeczki, morele, czereśnie, truskawki) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru 4 żółtka 500 ml mleka laska wanilii Przygotowanie
Słodki Kompromispółmrokiem......w piecu rumieniły się warstwy cienkiego, chrupiącego ciasta z dyniowo-korzennym nadzieniem.......i wtedy wyszło słońce....;) Składniki Czas przygotowania: 45 min 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 1 szklanka pure z dyni (dowolnej odmiany) * 1 jajko 1/2 szklanki brązowego cukru + ok 2 łyżki 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka mielonego imbiru 1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej * aby upiec
Słodki Kompromisdyni 1 cebula 1 papryka czerwona (150 g) 750 ml bulionu 1-2 łyżki masła szczypta pieprzu Cayenne pieprz, sól do smaku 1 łyżeczka słodkiej papryki Dodatkowo: ciasto francuski szynka parmeńska lub ser żółty zioła prowansalskie ser parmezan […] Artykuł Zupa dyniowa pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.pl