Dyniowe szaleństwo trwa, obieram, kroję, piekę, pasteryzuję, zamrażam lub wykorzystuję na bieżąco pure dyniowe. Te zawijańce powstały z silnej potrzeby załagodzenia skutków jesiennej chandry. Kiedy kiepski nastrój coraz bardziej rozpościerał nade mną swoje skrzydła, napełniając dom półmrokiem......w piecu rumieniły się warstwy cienkiego, chrupiącego ciasta z dyniowo-korzennym nadzieniem.......i wtedy wyszło słońce....;) Składniki Czas przygotowania: 45 min 1 opakowanie gotowego ciasta francuskieg... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...