francuskie - 6660 przepisów (strona:102/444)

Rurki z ciasta francuskiego z kremem truskawkowym 200

gotowego ciasta francuskiego. Nadziałam je pysznym kremem truskawkowym. Napiekłam, naowijałam się a one migiem zniknęły :) składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego po 300 g 1 galaretka truskawkowa 300 ml śmietanki 30% 200 g truskawek 1 jajko cukier waniliowy do posypania Ciasto francuskie wyjąć wcześniej z lodówki aby trochę się ogrzało ok 20-30 minut, dzięki temu będzie ładnie się nawijać

Monia miesza i gotuje
ROLADA BROKUŁOWA 298

Nie każdy lubi brokuły, ale w tej wersji powinny przypaść Wam do gustu, ta rolada brokułowa jest naprawdę smaczna i łatwa w przygotowaniu. Zachęcam do spróbowania

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
CARPACCIO Z TRUSKAWEK I FENKUŁÓW 119

Sezon truskawkowy w pełni. Najczęściej rozkoszujemy się ich smakiem podając je na słodko, dlatego dla odmiany chciałabym Wam zaproponować orzeźwiająca przystawkę z truskawkami i koprem włoskim

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
TRUSKAWKI ZAPIEKANE W KOKILKACH 124

Dzisiaj chciałabym Was zaprosić na prosty i smaczny deser z udziałem truskawek. Jego przygotowanie jest niezwykle proste, jedynie pieczenie zajmuje trochę więcej czasu. Przygotowanie :15

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym 118

Wiele osób nie lubi szpinaku, a przecież odpowiednio przyprawiony stanowi doskonałą podstawę wielu dań, nie wspominając już o jego dobroczynnych właściwościach. Tym razem proponuję Wam prosty

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
7 pomysłów na szybki wegański obiad cz. 2 185

Przepis jest banalny. Do środka możemy wpakować nasze ulubione warzywa, sosy, tofu, kotlety sojowe, falafel itp. Do wyboru, do koloru :) Przepis: Najprostsze wegańskie naleśniki 7. Paszteciki z ciasta francuskiego Gotowe ciasto francuskie nadziewamy farszem z kaszy jaglanej (bądź innej) i ulubionymi warzywami. Robimy farsz, lepimy i pieczemy chwilę. Obiad gotowy! Przepis: Paszteciki z ciasta francuskiego z kaszą jaglaną Smacznego

Bananowe Pole
Roladki rybne ze szpinakiem 293

Przygotuj: Świeża ryba (ja użyłem pstrąga łososiowego – 1 porcja ok 200g) Ok. 400g szpinaku 100g. sera feta 4 ząbki czosnku Oliwa z oliwek Ciasto francuskie Jajko Zioła prowansalskie Sól Pieprz Do przygotowania tego dania użyłem ryby dostarczonej przez Świeża-Ryba.pl Zaczynamy od przygotowania szpinakowego farszu. Szpinak mrożony trzeba rozmrozić i odsączyć z namiaru wody. Ząbki czosnku przeciskamy przez(...)kroimy w paski. Ja użyłem pstrąga łososiowego. Jest tańszy niż łosoś, a smakuje równie dobrze. Można oczywiście użyć innej ryby. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy pasek ciasta francuskiego, na którym układamy naszą rybę. Następnie nakładamy ostudzony farsz i całość zawijamy. Smarujemy rozmąconym jajkiem wymieszanym z ziołami prowansalskimi. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 20 minut

MarcinChef
SZASZŁYCZKI Z KURCZAKA Z ANANASEM I SUSZONYMI ŚLIWKAMI 177

W ramach konkursu zorganizowanego przez www.durszlak.pl   i www.alma24.pl chciałabym zaprosić Was na pyszne szaszłyczki z kurczakiem, ananasem i suszonymi śliwkami.   Czas przygotowania: 20 min

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
TABBOULEH Z QUINOA I TRUSKAWKAMI 163

Jako przystawka do grilla idealnie sprawdzi się orzeźwiająca sałatka z quinoa i truskawkami przygotowana nieco inaczej od klasycznego tabbouleh, spróbujcie, a sami się przekonacie! Czas przygotowania

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
DESER Z KIWI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 179

Ten prosty deser z kiwi stanowi oryginalne i zaskakujące połączenie dwóch różnych smaków: słodyczy białej czekolady z kwaskowatym smakiem kiwi. Zapraszam do spróbowania! Przygotowanie: 15 min

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Szparagi w cieście francuskim z boczkiem i serem 150

cieście francuskim :) Polecam :) Nam smakowało bardzo :))) Składniki: szparagi boczek plastry ser żółty plastry  płat ciasta francuskiego Ja szparagi wcześniej podgotowałam w lekko osłodzonej wodzie (cukru dodałam tak 1/2 łyżeczki). Gotowałam około 10 minut. Po wyjęciu ostudziłam. Ciasto francuskie pokroiłam na 8 części. Na każdym ułożyłam plaster sera. Po dwie szparagi owijałam boczkiem, kładłam na cieście i serze

kruche babeczki
Rożki z ciasta francuskiego z pieczarkami - rurki francuskie 237

Rożki francuskie wypełnione farszem z pieczarek mogą stanowić odrębne danie lub możemy je podać w formie przekąski. Świetnie smakują z barszczem czerwonym. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Tarta z jabłkami na cieście francuskim 188

Ciekawostka dla amatorów ciasta francuskiego i słodkości podawanych w oryginalny sposób. Zapraszamy do wspólnego pieczenia!:) 45 minut 5 Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2 duże jabłka 50 g masła 50 g cukru pudru 1 jajko 50 g mielonych migdałów 1 czubata łyżka mąki 1 łyżka likieru amaretto lub 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego lub waniliowego Wykonanie: Przygotowujemy 2 jabłka. Obieramy, usuwamy gniazda(...)Dodajemy resztę składników, tj. likier, migdały oraz mąkę i łączymy składniki mieszając łyżką. Nagrzewamy piekarnik do 200 st. Okrągłą lub każdą inną foremkę wykładamy papierem do pieczenia i ciastem francuskim. Wykładamy na wierzch przygotowaną masę i układamy na niej na zakładkę jabłka. Pieczemy na złocisty kolor ciasta francuskiego przez ok. 25-30 min.   SMACZNEGO

Ania i Marcin gotują
Tosty francuskie 158

zrobić na szybkie śniadanko? Polecam tosty! Mówią, że to francuskie, a więc niech tak będzie. Szybkie, chrupiące i smaczne. Do ich przygotowania potrzeba tak niewiele, a składniki z pewnością znajdują się w prawie każdej lodówce i chlebaku :) Zazwyczaj(...)przygotowuję je z pieczywa, które pozostało z wcześniejszych dni, a tym razem przygotowałam je z pszennych bułek. Z czym podawać? To zostawiam już Waszej inwencji i smaczkom :)  Tosty francuskie  SKŁADNIKI : 1 duża pszenna bułka pokrojona na 4 kromki bądź 4 duże kromki pszenne 2 duże jajka 3-4 łyżki mleka 3 łyżki masła sól, pieprz, papryka słodka

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Gruszki z niebieskim serem i ciastem francuskim 129

gruszka, chrupiące ciasto francuskie i pikantny ser. Idealna przekąska dla niezapowiedzianych gości, do zrobienia dosłownie w 15 minut. A ten smak - nie do opisania! Składniki: 1/2 opakowania ciasta francuskiego 1 gruszka 1/2 opakowania sera  Bavaria Blu   Przygotowanie: Ciasto rozwinąć, delikatnie rozwałkować. Gruszkę umyć, pokroić na cienkie plasterki, wykroić gniazdo nasienne. Poukładać gruszki na cieście, pociąć

Cakes By Kejt