KREMOWA ZUPA Z CYKORII 189KREMOWA ZUPA Z CYKORII 4 porcje Czas przygotowania: 15 minut Czas gotowania: 15 minut Składniki: 800 g cykorii 1 duży ziemniak 1 cytryna 150 g
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
PENNE Z SOSEM Z ROQUEFORTA 205PENNE Z SOSEM Z ROQUEFORTA Szybkie, pełnowartościowe danie dla miłośników makaronu, w ten sam sposób możesz przygotować spaghetti. 4 porcje Przygotowanie: ok.15 min. Składniki: 300
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
CIASTO Z DYNI 228CIASTO Z DYNI Proste, łatwe do przygotowania ciasto z dyni, idealne na jesienne i zimowe podwieczorki. 6 porcji Składniki: 1 kg miąższu z dyni
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
SMAŻONE TOFU Z POREM 289SMAŻONE TOFU Z POREM Proste danie wegetariańskie zainspirowane kuchnią azjatycką, również bardzo popularną we Francji- dla tych, którzy lubią nieco bardziej egzotyczne smaki. 4
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
CURRY Z RYBY 199CURRY Z RYBY Proste danie rybne zainspirowane kuchnią azjatycką dla miłośników pikantnych smaków. 4 porcje Przygotowanie: 25 min. Gotowanie: 20 min. Składniki: 4 filety białej
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
SAŁATKA Z CYKORII, GORGONZOLI I ORZECHÓW 179SAŁATKA Z CYKORII, GORGONZOLI I ORZECHÓW Bardzo prosta sałatka z cykorii, dużo bardziej popularnej we Francji niż w Polsce, a szkoda, bo posiada wiele walorów
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
ZUPA Z PORA I IMBIRU 208ZUPA Z PORA I IMBIRU Szybka w przygotowaniu, rozgrzewająca i sycąca zupa, idealna na jesienno- zimową porę. Mimo, że por nie jest moim ulubionym warzywem, to
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
RISOTTO Z INDYKA 231RISOTTO Z INDYKA Smaczne i pożywne danie kuchni włoskiej, również popularne we Francji. Ja lubię je przygotowywać zimą, bo jest bardzo sycące. 4 porcje Czas przygotowania
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
ZABAJONE Z CYTRUSAMI 211ZABAJONE Z CYTRUSAMI 4 porcje Przygotowanie: 10 minut Gotowanie: 15 minut Chłodzenie: 2 godz. Składniki: 1 różowy grejpfrut 4 pomarańcze 2 mandarynki (wypestkowane) ½ cytryny 6 żółtek
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
SURÓWKA WITAMINOWA 212SURÓWKA WITAMINOWA Można by ją również nazwać „sałatką piękności”, ponieważ jest nie tylko bardzo dobra w smaku (wszyscy moi znajomi ją polubili), ale zawiera również dużo
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
MINI SZASZŁYCZKI Z KREWETEK I AWOKADO 223MINI SZASZŁYCZKI Z KREWETEK I AWOKADO Prosta i efektowna przekąska, idealna na aperitif. 6 porcji Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 18 dużych różowych
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
TATAR Z ŁOSOSIA I MANGO 233TATAR Z ŁOSOSIA I MANGO Prosta i zarazem niezwykle wykwintna przystawka, którą oczarujesz swoich gości. 4- 6 porcji Przygotowanie 20 minut Składniki: 600 g wędzonego
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
ZIMOWA SAŁATKA Z KIWI, JABŁEK I CYKORII 185ZIMOWA SAŁATKA Z KIWI, JABŁEK I CYKORII Kolorowa, zdrowa i chrupiąca zimowa sałatka, niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu. Dla 4 osób Przygotowanie: 15 minut
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
SUSZONE ŚLIWKI W CZERWONYM WINIE 231SUSZONE ŚLIWKI W CZERWONYM WINIE Tym razem przepis na prosty, efektowny deser, który możecie przygotować na walentynkowy obiad lub kolację. Życzę Wam wszystkim miłych Walentynek i
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
SAŁATKA Z MANDARYNEK, ZIELONEGO JABŁKA I BAZYLII 248SAŁATKA Z MANDARYNEK, ZIELONEGO JABŁKA I BAZYLII Prosta zimowa sałatka owocowa, którą możesz podać na przykład na podwieczorek. Dla 4 osób 4 mandarynki 1 jabłko
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska