ZUPA Z PORA I IMBIRU

ZUPA Z PORA I IMBIRU

ZUPA Z PORA I IMBIRU

ZUPA Z PORA I IMBIRU Szybka w przygotowaniu, rozgrzewająca i sycąca zupa, idealna na jesienno- zimową porę. Mimo, że por nie jest moim ulubionym warzywem, to tę zupę wyjątkowo polubiłam.   4-6 porcji Czas przygotowania: 20 min. Czas gotowania: 30 min.   Składniki: • 3 pory • 4 duże ziemniaki • 1 l bulionu drobiowego z kostki (bio) • 40 g masła • Mały kawałek świeżego korzenia imbiru • ¼ czerstwej bagietki (lub kawałek innego chleba)   • ½ pęczka drobnego szczypiorku • 20 cl gęstej śmieta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.