Szybkie ciasto z brzoskwiniami to przepyszny deser na lato. Puszyste , delikatne i wilgotne ciasto z dodatkiem jogurtu naturalnego oraz soczyste, słodkie brzoskwinie to idealne połączenie! Proste
Na-talerzu.plOstatnio dostałam multicookera Crockpot do przetestowania – i na pewno zostaje ze mną w domu! Na pierwszy ogień przygotowałam w nim lasagne wegetariańską. Jeżeli jesteście ciekawi co
FlymetothespoonPyszna letnia sałatka, która idealnie łączy w sobie smaki słodkie i słone – łączymy tutaj słoną fetę z orzeźwiającymi owocami i sezonowym bobikiem. Ta sałatka z
FlymetothespoonZ kaszy jaglanej można wyczarować pyszne i zdrowe placuszki! Podane z karmelem daktylowym lub jogurtem i owocami każdy dzień uczynią smaczniejszym. Tym przepisem biorę udział w
FlymetothespoonSałatka z fasolką szparagową, młodymi ziemniakami i jajkiem to pyszny pomysł na zdrowe i pożywne drugie śniadanie czy lunchbox do pracy. Solidna porcja warzyw i białka
Na-talerzu.plSzybkie i pyszne danie, które powstało – jak zwykle te najlepsze – z resztek z lodówki. Komosa z warzywami po hiszpańsku jest szybka do zrobienia i
FlymetothespoonOtrzymałam ostatnio do testów robota kuchennego Kenwood Titanium Chef XL i postanowiłam go wypróbować przygotowując moje ulubione drożdżówki z rabarbarem i ricottą. Sprawdził się świetnie! Poniżej
FlymetothespoonA gdyby tak zajatyzować kotleta schabowego? Zobaczcie, jaki pomysł na wariację na temat ma @decare! Kotletu schabowe (a w wersji wegetariańskiej – tofu) panierujemy w chrupiącym panko
FlymetothespoonSałatka Gyros to jedna z najpopularniejszych i najbardziej lubianych sałatek na imprezę. Ta kolorowa, warstwowa sałatka z kurczakiem , warzywami i aromatycznym sosem czosnkowym to pyszny pomysł
Na-talerzu.plPanna cotta to jeden z moich ulubionych deserów – mam dla was tę w wersji wegańskiej, zrobioną na mleczku kokosowym z dodatkiem agar agar, który zastępuje żelatynę
FlymetothespoonCiasto zakalec – ale taki, który smakuje pysznie! Clafoutis to ciasto, które przypomina konsystencją naleśniki. Jest bardzo proste, lekkie letnie i pyszne. Po upieczeniu ma być
FlymetothespoonPodkręcaliście kiedyś gołąbki? Zobaczcie jak łatwo można dodać im nieco azjatyckiego smaku – moim zdaniem są znacznie smaczniejsze niż klasyczne! Wystarczył dodatek czerwonej pasty curry i mleczka
FlymetothespoonJezioro Como to jedno z moich ulubionych miejsc we Włoszech, w tym roku wróciłam tam już drugi raz. 4 lata temu zwiedzałam je pod kątem miast
FlymetothespoonSushi zawsze kusi! Próbowaliście już robić je w domu? To wcale nie jest trudne, a już 18.06 obchodzimy Dzień Sushi, więc warto spróbować! Na gifie, który
FlymetothespoonRisotto to zawsze dobry pomysł na obiad – niewiele przy nim roboty, zawsze pyszne i niezastąpione. To risotto ze szparagami i bobem to sezonowe, zielone cudo
Flymetothespoon