Na dobre zaczął się sezon na przeziębienia i grypy, więc przygotowałam dla Was zestawienie przepisów na dania, które dobrze zrobią Waszemu organizmowi w chwili osłabienia i
FlymetothespoonŚwięta to niekoniecznie tylko barszcz – mam dla Was propozycję na inną, aromatyczną i pełną umami zupę. Ta świąteczna zupa grzybowa z borowików i prawdziwków, to prawdziwy
FlymetothespoonSzarpana wieprzowina , czyli po angielsku pulled pork , to przepyszny sposób na przygotowanie mięsa wieprzowego. Taka wieprzowina jest super soczysta – po prostu rozpływa się w ustach
Na-talerzu.plMetrowiec to klasyczne ciasto, które większość z nas na pewno pamięta z wizyt u babci. Pyszne, puszyste biszkopty – jasny i kakaowy – przełożone budyniowym kremem
Na-talerzu.plNie musisz mieć drogiego ekspresu, żeby przygotować w domu pyszną, aromatyczną kawę. Chciałam Ci dzisiaj pokazać inne, tańsze opcje, które dla mnie są nawet bardziej smakowite
FlymetothespoonOstatnio do mojej biblioteczki trafiła pozycja obowiązkowa dla każdego foodiesa – bo kto z nas nie pamiąta Anthonego Bourdain? Książka „Dookoła świata – niepokorny przewodnik
FlymetothespoonSernik królewski to jeden z najpopularniejszych i najsmaczniejszych polskich serników. Pyszne warstwy kruchego ciasta kakaowego otulają obłędnie pyszną, kremową masę serową . Nie ma co się dziwić
Na-talerzu.plPo raz kolejny wzięłam na warsztat Toczony z nerkowców od Wege Sióstr – tym razem ten z solą wędzoną i nori! Idealnie wślizgnął się między kolorowe warstwy
FlymetothespoonMakaron faszerowany szpinakiem i ricottą to przepyszny pomysł na obiad w stylu włoskim. Makaron typu muszle, czyli lumaconi lub conchiglioni , nadziewamy aromatycznym farszem szpinakowo-serowym i
Na-talerzu.plUdka z kurczaka pieczone w miodzie i musztardzie w towarzystwie pieczonych ziemniaków to przepyszny pomysł na prosty, jednogarnkowy obiad dla całej rodziny. Mięso przygotowane w ten
Na-talerzu.plNeapol to stan umysłu. Albo się go kocha, albo nienawidzi – ja zdecydowanie składanim się ku temu pierwszemu. Może dlatego, że to miasto tak cudownie smakuje
FlymetothespoonBartek Kieżun to specjalista od smakowania miast – wie, jak smakować i wie, jak zarazić chęcią smakowania czytelnika. Zjadł już Włochy, Stambuł i Portugalię – tym
Flymetothespoongrzania góra i dół przez około 15 – 20 minut . Pod koniec obserwuję. Gdy kawałki kurczaka się zarumienią, to wyjmuję z piekarnika i odstawiam do ostudzenia. Jest to wersja FIT bez tłuszczu. Kurczaka możesz także obsmażyć na patelni. W tym celu rozgrzej tłuszcz na patelni (smalec np gęsi lub olej roślinn) i wrzuć kawałki kurczaka. Obsmażaj na średnim ogniu(...)ostudzenia. Krok 3. Przygotowuję sos Do salaterki wrzucam 6 – 8 łyżek jogurtu naturalnego . Możesz też użyć 1 – 2 łyżek majonezu zamiast części jogurtu naturalnego). Ja w wersji FIT nie dodaję majonezu. Wrzucam także 1 łyżkę musztardy i 1 łyżeczkę miodu . Czosnek obieram z łupinek. Kroję w drobną kostkę i rozgniatam końcówką noża lub przecieram w prasce. Dodaję
Ania gotujeTen wegetariański ramen z grzybami jest pełen umami i aromatów. Rozgrzeje Ciebie w chłodne, jesienne i zimowe wieczory i otuli swoim rozkosznym smakiem i kremową konsystencją
Flymetothespoon