feta - 6903 przepisów (strona:260/461)

Baba ghanoush - pasta z bakłażana 101

brązowe. Świeżą oberżynę można przechowywać w lodówce około tygodnia. Co zrobić z bakłażana? Z upieczonego bakłażana możesz przygotować pastę :) Oberżynę możesz zgrillować z oliwą i podawać posypaną serem (np. feta) i ziołami. Po przepołowieniu i wydrążeniu bakłażany świetnie nadają się do faszerowania . Do wypełnienia możesz wykorzystać kasze, mięso mielone, warzywa, sery i ulubione przyprawy oraz zioła. Bakłażan pokrojony

Gary Bez dna
Strudel z cukinią 100

kompozycji smakowej. Składniki na strudel z cukinią 1 opakowanie ciasta francuskiego 400 g cukinii 1 / 2 pora (biała część) 2 ząbki czosnku 100 g sera owczego lub koziego (ew. fety) sól, pieprz do smaku olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Czosnek obrać, drobno posiekać. Cukinię umyć, pokroić w małą kostkę, por umyć, pociąć w plastry. Razem przełożyć

niecodziennikpary
Łatwe obiady z makaronem 109

Zobacz też: Pesto z awokado – do makaronu, kanapek, nachosów Pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym Domowe zielone pesto Kurczak w sosie śmietanowym Kurczak w sosie serowym Sałatka makaronowa z serem feta i granatem   Artykuł Łatwe obiady z makaronem pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny

Kuchnia Bazylii
Francuska tarta z beszamelem i szparagami 78

ładnie wyrosły. Całość smarujemy sosem beszamel. Na sosie układamy szparagi, ser i pomidorki. Całość posypujemy startą mozarellą. Następnie na ciasto układamy podduszoną botwinkę. Później posypujemy pokrojonym w kostkę serem feta, lazurem, camembertem i pokrojoną w plasterki mozzarellą. Pieczemy w 180°C z termoobiegiem przez 25 minut. Gotową posypujemy natką. Smacznego Artykuł Francuska tarta z beszamelem i szparagami pochodzi

PatiGotuje
6 pomysłów na przepisy z ciecierzycą 97

ostro jest świetnym dodatkiem do zupy. Podpłomyki z ciecierzycą Uwielbiam chleb z dodatkiem lekko zgniecionej ciecierzycy. Ma niesamowity smak. Wyrasta jak pita i cudownie smakuje z awokado i feta. Podaję go często do curry. Oczywiście tego typu chlebek można zrobić z innymi strączkami. Będzie to równie smaczne, domowe pieczywo. Chlebki podpłomyki są pyszne, można je swobodnie zamrozić.   Falafel

codojedzenia
Tarta cebulowa 274

widelcem. Pieczemy przez 15 min. Na podpieczony spód przekładamy cebulę. Pieczemy ok. 15-20 min. Posypujemy pieprzem i świeżą pietruszką. Inne pomysły na tartę: Tarta ze szpinakiem i serem feta Korzenna tarta z jabłkami Tarta cieciorkowa z budyniem i gruszka Pełnoziarnista tarta z rabarbarem Pełnoziarnista tarta z porzeczką

Czarnawisienka
Drożdżowe racuszki na serku wiejskim 218

wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/placki-jogurtowe.html), placki z kaszy jaglanej z jabłkiem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/placki-z-kaszy-jaglanej-z-jabkiem.html), placki ziemniaczane z patisonem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/placki-ziemniaczane-z-patisonem.html), placki z cukinii z serem feta (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/placki-z-cukinii-z-serem-feta.html), cytrynowe placki dyniowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/12/cytrynowe-placki-dyniowe.html), drożdżowe placki z dyni z jabłkiem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/drozdzowe-placki-z-dyni-z-jabkiem.html), placki

Waniliowe Improwizacje
Tarta z wędzonym łososiem 59

Spróbujcie – jestem przekonana, że Wam też będzie smakowało. Do przygotowania 4 porcji tarty potrzebujemy: – wędzonego łososia (ok 250 g) – kulkę mozzarelli lub odpowiednio tyle sam gramów fety lub ricotty – 2 pomidory pokrojone w kostkę – 2 jajka (rozbełtane) – 1 opakowanie ciasta francuskiego – sól, pieprz, zioła Formę do tarty wyłożyć ciastem, które nakłuwamy

Szybko Tanio Smacznie
Mekice - bułgarskie pączki 104

racuchy i być płaskie. Moje mimo iż płaskie były przed smażeniem, rosły jak szalone i w rezultacie wyszły jak pączuchy. Podaje się je w Bułgarii po usmażeniu z serem feta lub posypane cukrem pudrem i dżemem. Jada się je przeważnie na śniadanie, na podwieczorek, zapewniam że też są znakomite. Ja swój przepis zaczerpnęłam z książki Mirosławy Bernardes - Rusin

Moje Małe Czarowanie
KREM Z POMIDORÓW PRZEPIS + PORADY Z CZYM PODAWAĆ 96

dodajcie zupie ostrości i wrzućcie posiekaną ostrą papryczkę lub przyprawcie porządnie pieprzem i ostrą papryką. Świetnymi dodatkami do zupy krem z pomidorów czy papryki będą: ser tarty, żółty, posiekana feta lub mozzarella, śmietana lub śmietanka, gęsty jogurt naturalny, oliwa, wszelakie świeże zioła, najlepiej bazylia, kolendra, natka czy koper, z grzankami: serowymi, ziołowymi z masełkiem, czosnkowymi polanymi oliwą, z maślaną

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania