feta - 6903 przepisów (strona:260/461)

Tortille z jajkiem i parówką 174

Składniki: 2 tortille pełnoziarniste 2 jajka 2 dobrej jakości parówki drobiowe 1/2 szalotki 1 ogórek konserwowy 80 g fety sól, pieprz ketchup Przygotowanie: Jajka usmażyć na minimalnej ilości tłuszczu. Szalotkę … Czytaj dalej Tortille z jajkiem i parówką

czarrna od kuchni
Zawijasy z ciasta francuskiego z pesto miętowym 112

blendujemy. Smarujemy ciasto francuskie po całości. Zawijamy w rulon i kroimy plastry. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok. 20 minut. Sprawdź również przepis na  ROŻKI ZE SZPINAKIEM I SEREM FETA A'LA SPANAKOPITA  oraz  5 SZYBKICH PRZEKĄSEK Z CIASTA FRANCUSKIEGO (z max. 3 składników

Czarnawisienka
Przepisy na lato w 15 minut 94

Tylko jedno słowo „gaspacho”, a brzmi jak cały poemat. Super prosta zupa-krem, chłodnik, znana na całym świecie, pożywna, zdrowa i bardzo prosta. Zobacz przepis Chłodnik z ogórka i fety Najprostszy z chłodników, miks kilku składników, orzeźwiający, ale też sycący. Na upały jak znalazł. Zobacz przepis Vichyssoise, czyli krem z pora i ziemniaków Jedna najlepszych zup i przy

Niedzielny kucharz
4x inspiracje lipca: kiełbaski z Dobrej Kalorii, tiramisu, sałatka z botwinką i ratunkowe ciasto czekoladowe 147

Weganki , ale zamiast ciasteczek użyłam biszkoptów i nabiału zamiast mleka kokosowego. Przyznam się, że to najbardziej tłusty deser, jaki w ogóle robiłam, ale smakował obłędnie. 3. Sałatka z botwinką, fetą i zieloną soczewicą   Świetny sposób, że przerobić nadmiar botwiny. Do sałatki dajemy surową, razem z fetą, ugotowaną zieloną soczewicą, cebulką, pomidorami i prażonymi pestkami słonecznika. Do tego sos winegret

Qlinarnie i Qlinarnie
Sałatka w letnim ogrodzie z kurczakiem 123

obiadu. U mnie akurat tak było. Letni ogród, owoce pyszne soczyste na sałacie. Czy może być coś lepszego. 1 główka sałaty 8 truskawek 150 g czereśni 50 g sera feta ziołowy 1 cebula czerwona 1 pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka olej rzepakowy sos vinaigrette natka pietruszki Pierś z kurczaka myję osuszam. Przekładam do miski posypuję przyprawami do kurczaka

wesoła kuchnia
Sałatka na upały 290

upały. Jest tak gorąco, że ja jem tylko sałatki, do których używam warzywa i owoce jako podstawę sałatki. Potem wybieram odpowiednie źródło białka. Jest to często kurczak , tuńczyk lub feta . Do sałatki z truskawkami świetnie pasuje słone halloumi . Uwielbiam ten ser, który jest trochę nijaki w smaku. Dopiero po usmażeniu lub grillowaniu staje się prawdziwym rarytasem. Truskawki w połączeniu

codojedzenia
SZPINAK ZE ŚMIETANĄ: szybki przepis 144

jarzynka do obiadu.    Zamiast czosnku, do szpinaku możesz dodać posiekaną i podduszoną na maśle cebulę oraz doprawić gałką muszkatołową. Świetnym dodatkiem do szpinaku ze śmietaną jest ser feta lub pleśniowy, dobrze sprawdzi się także parmezan.  Zobacz sprawdzony przepis z kilku prostych składników na szpinak ze śmietaną. Oto składniki potrzebne do przygotowania szpinaku ze śmietaną: ok. 800g

Moja Książka Kucharska
Gozleme z ruskim farszem 111

Gozleme przygotowywałam już w wersji ze szpinakiem i serem feta. Ten Turecki chlebek pieczony jest często z nadzieniem z tłuczonych ziemniaków i koziego sera. Postanowiłam więc pozostać przy ziemniakach, ale zmienić farsz na ten, który znajduje się w pierogach ruskich. Wierzcie mi, że wyszło przepysznie. Chlebki są chrupiące, a ruski farsz pasuje do nich rewelacyjnie. Aby farsz nie był

Passions hobbies life
Skarby natury. Ananas i jego wartość odżywcza 107

czystym sercem polecamy skorzystać z naszych przepisów na: Sałatka z tartego selera korzeniowego z szynką Burger Hawajski. Pyszny burger z anasem z grilla Wytrawna sałatka z arbuzem i serem feta Artykuł Skarby natury. Ananas i jego wartość odżywcza pochodzi z serwisu Przepis Kulinarny ProstePesto

ProstePesto.pl
Poradnik ProstePesto. Wino vs. potrawy 80

piekarnika pieczona w folii Kuchnia PRL. Śledź po białostocku Smażona ryba w panierce z talarkami ziemniaków Japońskie specjały. Okonomiyaki – smaż co lubisz Makaron ze szpinakiem i słonym serem feta Do jakich potraw czerwone wino? Ciężkie czerwone wina są dobrym wyborem, jeżeli na naszym stole pojawi się czerwone mięso, tj. dziczyzna, wołowina, wieprzowina czy baranina oraz aromatyczne sery pleśniowe

ProstePesto.pl
Szparagowa sałatka 73

powstała taka oto ciekawa i smaczna wiosenna wariacja. Składniki Mix sałat (u mnie własna masłowa, lodowa i dębowa) 2 średnie ogórki 1/2 mango Pomidorki koktajlowe 1/2 opakowania sera typu feta Główki z jednego pęczka szparag 4 jaja ugotowane na twardo Dresing 2 łyżki octu balsamicznego 3 łyżki oliwy arachidowej (można zastąpić inną ale ta pozwala uzyskać orzechowy smak

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Skarby natury. Cukinia. Dlaczego po nią sięgać? 110

jedno jest pewne – dieta, w której regularnie będzie się pojawiało to warzywo, wyjdzie nam na zdrowie! Kotlety mielone z brokułem i puree ziemniaczane Chrupiące placuszki z cukinii z serem feta Chłopski garnek czyli sycące danie jednogarnkowe Zapiekane naleśniki z kurczakiem po meksykańsku Makaron z ziołowym kurczakiem i warzywami Artykuł Skarby natury. Cukinia. Dlaczego po nią sięgać? pochodzi z serwisu

ProstePesto.pl
Ziemniaki w mundurkach zapiekane z bryndzą 118

domu. Podawane na gorąco są pyszne, bryndza się ciągnie, a do tego jemy bez użycia sztućców. Składniki na duża blachę do piekarnika: - 12 dużych ziemniaków - 1/2 kg bryndzy lub fety - 2 łyżeczki majeranku - sól - pieprz - olej 1. Ziemniaki dokładnie szorujemy i zostawiamy w łupinach. Gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 15-20 minut, mają pozostać twarde. Studzimy i przekrawamy

Apetyczna babeczka
146.Leniwy, smaczny obiad, czyli: pieczone gołąbki bez zawijania z młodą kapustką i tartą marchewką z dodatkiem nasion chia (bez 139

kokosowego) dodatki: razowy kus-kus, tłuczone ziemniaczki, pęczak, kasza gryczana, sorgo  -prowizoryczna, szybka sałatka: spora garść roszponki(lub innej zieleniny), kilka pomidorków koktajlowych, pół awokado, kilka kosteczek sera feta (lub innego ulubionego), prażone pestki słonecznika, sok z połowy cytryny, kilka łyżek oleju słonecznikowego, szczypta soli i czarnuszki (opcjonalnie) Przygotowanie:  Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu (będzie

Symfonia Smaków