feta - 6903 przepisów (strona:262/461)

Jajka faszerowane awokado i granatem z fetą 139

chyba prawie codziennie. Na Wielkanoc nadziewam je różnymi cudownymi rzeczami i lubię tutaj kombinowac, bawiąc się smakami. Jako fanka zielonego przygotowałam te wiosenne jajka faszerowane awokado i granatem z fetą albo Read More Artykuł Jajka faszerowane awokado i granatem z fetą pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny

Flymetothespoon
Pizza przepis na idealne ciasto 94

czosnku 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki oregano 2 łyżeczki bazylii sól pieprz SKŁADNIKI PIZZY: 250 g sera tartego mozzarella (1 pizza) salami kabanosy czerwona cebula ser feta 1. Przygotowanie ciasta zaczynamy od zrobienia zaczynu. Do rozkruszonych drożdży dodajemy ciepłą wodę i cukier. Mieszamy i po chwili dodajemy 2 łyżki mąki. Tak wymieszany zaczyn przykrywamy i odstawiamy

karolgotuje
WRAP Z TAPIOKI NAWODNIONEJ Z MASŁEM CZEKOLADOWYM I TRUSKAWKAMI 87

tapioce wspominałam Wam już prędzej przy okazji przepisu na  wrapa w wersji wytrawnej z warzywami i serem feta . Dziś mam dla Was propozycję podania wrapa z tapioki w słodkiej wersji z masłem czekoladowym i truskawkami. Jest to prosty i szybki deser do przygotowania dosłownie w kilka chwil. Truskawki można zastąpić każdym innym lubionym owocem. Mi i mojej rodzinie

Zrób to smacznie
Przepisy na Wielkanoc 144

mini ściągę z przepisami na świąteczne śniadanie, które z pewnością zasmakują Waszym bliskim 😉 COŚ NA CIEPŁO Zupa chrzanowa z jajkiem COŚ NA ZIMNO Faszerowane jajka Jajka faszerowane fetą i pomidorami   Jajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane szpinakiem i fetą Jajka faszerowane śledziem i burakiem Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem COŚ NA SŁODKO Sernik z aronią

Z notatnika dietetyka
Carpaccio z buraków 145

mój sprawdzony przepis na sos czosnkowy . Ostatnim etapem jest posypanie tak przygotowanej potrawy słonecznikiem łuskanym. Do posypania carpaccio z buraków możesz zamiennie wykorzystać: orzechy włoskie, kawałki orzechów pistacjowych, ser feta, ser kozi twarogowy, czy parmezan. Wypróbowaliście ten przepis? Jakie wrażenia? Możecie pochwalić się swoimi carpaccio z buraków w komentarzach Artykuł Carpaccio z buraków pochodzi z serwisu ugotuj-przepis.pl | Przepisy kulinarne

ugotuj-przepis.pl
Pasty kanapkowe - moc inspiracji 107

macie zestawienie pysznych past na kanapki :)  - wystarczy kliknąć w nazwę! A jeśli szukacie dobrego  blendera ręcznego  -  TUTAJ - KLIK!  duży wybór! Bagietka z pastą z fety i pomidorów FIT kanapkowa pasta z fasoli Fit pasta jajeczna z awokado Fit pasta jajeczna ze szczypiorkiem (bez majonezu) FIT pasta z bobu do kanapek Guacamole czyli pasta

Moje Kuchenne Rewelacje
Czego nie jeść w ciąży? 132

masa urodzeniowa, wady serca, układu moczowego i kostno stawowego, opóźnienie rozwoju psychomotorycznego, upośledzenie umysłowe czy deformacja twarzy. Dodatkowo spożywanie alkoholu może doprowadzić do poronienia czy przedwczesnego porodu. Sery pleśniowe, feta, camembert Serów tych należy unikać w czasie ciąży, ponieważ mogą one być źródłem listerii - bakterii, która wywołuje infekcje pokarmowe z ostrym przebiegiem oraz uogólnione infekcje grypowe. Kobiety w okresie

Z notatnika dietetyka
Sałatka z pęczaku z fetą, suszonymi pomidorami i oliwkami 86

babcia gotuję ją pod kołdrą:) Tym razem zostało mi kaszy z obiadu, więc powstała pyszna, pożywna sałatka. 2 i 1/2 szklanki ugotowanego pęczaku 300 g sera feta 10 połówek suszonych pomidorów 20 szt oliwek Kalamata 3 łyżki siekanej zielonej pietruszki 4 łyżki oliwy z suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku 50 g prażonej cebulki sól i pieprz Oliwki wydrylować

Krylowa Kuchnia
Baba ghanoush - pasta z bakłażana 94

brązowe. Świeżą oberżynę można przechowywać w lodówce około tygodnia. Co zrobić z bakłażana? Z upieczonego bakłażana możesz przygotować pastę :) Oberżynę możesz zgrillować z oliwą i podawać posypaną serem (np. feta) i ziołami. Po przepołowieniu i wydrążeniu bakłażany świetnie nadają się do faszerowania . Do wypełnienia możesz wykorzystać kasze, mięso mielone, warzywa, sery i ulubione przyprawy oraz zioła. Bakłażan pokrojony

Gary Bez dna
Strudel z cukinią 94

kompozycji smakowej. Składniki na strudel z cukinią 1 opakowanie ciasta francuskiego 400 g cukinii 1 / 2 pora (biała część) 2 ząbki czosnku 100 g sera owczego lub koziego (ew. fety) sól, pieprz do smaku olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Czosnek obrać, drobno posiekać. Cukinię umyć, pokroić w małą kostkę, por umyć, pociąć w plastry. Razem przełożyć

niecodziennikpary
Łatwe obiady z makaronem 94

Zobacz też: Pesto z awokado – do makaronu, kanapek, nachosów Pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym Domowe zielone pesto Kurczak w sosie śmietanowym Kurczak w sosie serowym Sałatka makaronowa z serem feta i granatem   Artykuł Łatwe obiady z makaronem pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny

Kuchnia Bazylii
Francuska tarta z beszamelem i szparagami 74

ładnie wyrosły. Całość smarujemy sosem beszamel. Na sosie układamy szparagi, ser i pomidorki. Całość posypujemy startą mozarellą. Następnie na ciasto układamy podduszoną botwinkę. Później posypujemy pokrojonym w kostkę serem feta, lazurem, camembertem i pokrojoną w plasterki mozzarellą. Pieczemy w 180°C z termoobiegiem przez 25 minut. Gotową posypujemy natką. Smacznego Artykuł Francuska tarta z beszamelem i szparagami pochodzi

PatiGotuje
6 pomysłów na przepisy z ciecierzycą 91

ostro jest świetnym dodatkiem do zupy. Podpłomyki z ciecierzycą Uwielbiam chleb z dodatkiem lekko zgniecionej ciecierzycy. Ma niesamowity smak. Wyrasta jak pita i cudownie smakuje z awokado i feta. Podaję go często do curry. Oczywiście tego typu chlebek można zrobić z innymi strączkami. Będzie to równie smaczne, domowe pieczywo. Chlebki podpłomyki są pyszne, można je swobodnie zamrozić.   Falafel

codojedzenia