sosem ze świeżych pomidorów, podawana ze marchewką (opcjonalnie) oraz świeżą bazylią. Po prostu pycha! Lubicie przepisy z cukinii? Zobaczcie w takim razie: Dietetyczne placki z cukinii zapiekane z serem feta Lekki obiad: makaron z łososiem, cukinią i pomidorem Noodle z kurczakiem i cukinią w sosie curry Jak zrobić ratatuj tak jak w bajce Disney’a? Trudność Początkujący Czas przygotowania
A to pestkastrawna. Czas przygotowania: 15 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 Składniki: ½ kg truskawek 2 duże garści szpinaku 5-6 plastrów wędzonego boczku lub prosciutto 50 g sera koziego, fety, sera pleśniowego (według uznania) ½ szklanki nasion dyni Pieprz do smaku Dresing 2 łyżki oliwy 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy dijon lub innej Przygotowanie: Krok
Niedzielny kucharzzewnątrz gorąco. Wystarczy zrobić jedną większą miskę takiej zupy i na kilka dni mamy z głowy gotowanie obiadów. Polecam podawać z jajkiem ugotowanym na twardo lub rozkruszonym serem feta. Składniki 500 g maślanki lub kefiru 400 g jogurtu naturalnego (może być grecki) lub kwaśnej śmietany pęczek botwiny 2 ząbki czosnku 5 rzodkiewek kalarepa zielony ogórek po 3 łyżki posiekanego
Analiza Smakucoś na szybko to wszelakie propozycje makaronowe się nadają. Można użyć dowolnego rodzaju makaronu, choć bardziej polecam te krótkie, wtedy łyżka w dłoń i smacznego:) Dodatkami mogą być ser feta, parmezan, suszone pomidory. Wersja wege, którą polecam wręcz o każdej porze dnia, nawet na śniadanie! praktykowałam z dodatkiem jajka, pycha! Makaron ze szpinakiem SKŁADNIKI: 340 g szpinaku liście (mrożonego
Zasmakuj Kuchnigrecki będzie w sam raz) i doprawisz do smaku - sól i biały pieprz, maluńka szczypta mielonego kuminu. Jeśli lubisz i masz ochotę posyp sałatkę pokruszonym ulubionym serem w rodzaju feta
Lejdi of the houseTylko jedno słowo „gaspacho”, a brzmi jak cały poemat. Super prosta zupa-krem, chłodnik, znana na całym świecie, pożywna, zdrowa i bardzo prosta. Zobacz przepis Chłodnik z ogórka i fety Najprostszy z chłodników, miks kilku składników, orzeźwiający, ale też sycący. Na upały jak znalazł. Zobacz przepis Chłodnik pomidorowo-bazyliowy Jedliście już chłodnik pomidorowy? To nie jest pomidorowa na zimno
Niedzielny kucharzserię pysznych, zdrowych przepisów oczyszczających podzielonych pod względem dostępności składników i pór roku. WIOSNA LATO JESIEŃ ZIMA Na obecne letnie upały autorzy polecają granitę arbuzową, sałatkę z arbuza i fety, deser malinowy z chia, wodę z maliną i miętą i wiele więcej. Proste, przystępne, smaczne przepisy i piękne zdjęcia naprawdę zachęcają do skorzystania. Polecam
Słodkie okruszkiłyżeczki koncentratu pomidorowego papryka wędzona, ząbek czosnku, oregano, bazylia, sól, pieprz, szczypta cukru 1 łyżka śmietanki 30 % Dodatki: szynka oliwki ogórek kiszony zielony groszek konserwowy ser feta mozzarella ser żółty tarty 1. W garnuszku zagrzewamy wodę wraz z cukrem i rozpuszczamy drożdże - odstawiamy do wyrośnięcia. 2. W misce szykuje mąkę z solą, wlewam wyrośnięty zaczyn i zaczynam wyrabiać
Gotowanie...to proste !Składniki: 2 ugotowane buraki 50 g roszponki lub rukoli ok. 70 g sera feta garść orzechów włoskich sól, pieprz oliwa sok z cytryny Przygotowanie: Obrane buraki pokroić w kostkę razem … Czytaj dalej Surówka z burakiem
czarrna od kuchnitruskawkami i grillowanym ananasem, które jest smaczna idealna na lunch do pracy. To ostatni krzyk kulinarnej mody. Sałatka pięknie wygląda, smakuje wyjątkowo. Składniki · ½ świeżego ananasa · kilka truskawek · ser feta w kostkach
Kulinarne pyszności Molkilekką kolację. Jeśli macie ochotę na inne wersje warzywnych placków to podrzucam kilka inspiracji: Pieczone placki z marchewki, ziemniaków i gruszki Z batata i kalafiora Z cukinii, sera feta i suszonych pomidorów Z cukinii, ziemniaków i marchewki Pełnoziarniste z kukurydzą Ziemniaczano-marchewkowe PIECZONE ZIELONE PLACKI Z GROSZKU I CUKINII Czas przygotowania 50 minut Z podanych składników wyszło
HealthyCreationsLista naszych narodowych dań jest dosyć długa, jednak na jej szczycie królują pierogi. Niepozorne ciasto z farszem dziś gości u mnie w zupełnie innej wersji –
Vegan Tastedrugim umieścić przygotowany sos miodowo-musztardowy i polać nim sałatkę tuż przed podaniem. Jeśli lubicie takie sałatki, to koniecznie również wypróbujcie nas przepis na: sałatkę szpinakową z serem feta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka ze szpinakiem – Składniki: Składniki na sałatkę ze szpinakiem: 150 g świeżego szpinaku np. Baby 10 sztuk małych pomidorków, np. koktajlowych, papryczkowych, wiśniowych, truskawkowych
Kulinarne Przebojekuchnia z grillem z prawdziwego zdarzenia! Tutaj naprawdę można zjeść porządny kawał mięcha przypieczony jak trzeba! Wczoraj nastąpiło oficjalne otwarcie i potrwa przez cały weekend, będzie to nie lada feta, więc warto się wybrać na rynek Manufaktury i skorzystać z okazji do spróbowania tych bałkańskich rarytasów, a przede wszystkim pieczonego prosiaka. Delicje! W czwartek miałam okazję próbować menu degustacyjnego
Cooking MonsterRyba, bakłażan i ziemniaki zapiekane w piekarniku. Pod koniec pieczenia dorzucam pomidory koktajlowe. Całość podaję na mieszance sałat, posypane fetą i liśćmi bazylii. Dietetyczne danie w stylu nieco śródziemnomorskim. Ziemniaki
Bullio