faszerowane jajka - 2176 przepisów (strona:85/146)

Rolada z mięsa mielonego 139

kanapkach.   Dania z mięsem mielonym… ** Pyzy z mięsem ** Ziemniaki faszerowane mięsem ** Klopsiki z piekarnika ** Paprykowe krążki nadziewane mięsem   Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo-wołowego 1 bułeczka np. kajzerka 3 ząbki czosnku 1 cebula 4 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 jajko 3 łyżki mąki pszennej przyprawy: sól i pieprz (możesz użyć swoich ulubionych

Kulinarny S.O.S.
Pieczarki faszerowane 96

Faszerowane pieczarki to pyszny dodatek do obiadu,lub zakąska. Myślę,że to połączenie zadowoli każdego smakosza tych grzybków. SKŁADNIKI: 12 raczej większych pieczarek(jak widać moje były nieco małe) 20 dak.mięsa mielonego 2 jajka przyprawy:sól,pieprz,majeranek,cebula pokrojona w drobną kostkę,czosnek przeciśnięty przez praskę- według uznania bułka tarta do panierowania, masło klarowane lub olej do smażenia

Kuchnia Beaty
Kotlety mielone z wątróbką drobiową 114

fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Ostatnio robiliśmy gruszki faszerowane wątróbką drobiową…oczywiście farsz został, więc zagospodarowaliśmy po swojemu. I…pycha wyszła…przepycha… <3 Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Składniki 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 duża cebula 3 jajka 100 g wątróbki drobiowej 1 łyżka masła bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz

R'n'G Kitchen
Co jeść zamiast pszennych tortilli? Wiosenne wrapy z cieniutkich omletów. 160

Ważne, by patelnia nie była mocno rozgrzana - smażymy w niskiej temperaturze, by jajka delikatnie i stopniowo się ścinały. Placuszki będą wtedy elastyczne, a nie suche i twarde. Gdy omlet jest ścięty i brzegi odchodzą od patelni, podważamy go łyżką i przekładamy na drugą stronę.  Gotowe omlety faszerujemy ulubionymi dodatkami i zawijamy najpierw dolną część do środka, by zabezpieczyć środek

Poezja Smaków - blog kulinarny
Faszerowana główka kapusty włoskiej 245

serkiem. Ta potrawa to alternatywa dla tradycyjnych gołąbków, ale bez ryżu. Kapusta faszerowana w całości to domowy i smaczny obiad, który ciekawie się prezentuje na stole. Polecam Składniki: 1 główka kapusty włoskiej 500 g mielonej wieprzowiny 100 g parzonego boczku 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 2-3 łyżki wody 1 łyżka masła 1 łyżka

Oryginalny smak
Biała kiełbasa w bułce ( faszerowane bułeczki ) 163

bułki można faszerować przeróżnymi produktami , ja zapraszam na bułki faszerowane białą kiełbasa , z dodatkiem przypraw , smakuje fajnie, zapraszam do wypróbowania . Składniki  6 bułek ( według uznania )  3 laski białej kiełbasy  1 pęczek kopru  1 łyżeczka pieprzu ziołowego  1 łyżeczka majeranku  sól himalajska różowa  2 jajka  pół szklanki mleka  6 plasterków sera żółtego

Mój Smak
SKRZYDEŁKA FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM 309

nich to wielka strata.Muszą być i koniec.Na specjalne okazje robimy faszerowane pieczarkami,które pojawiły się już na blogu lub te,które proponuję dzisiaj.Zawsze okazują się hitem przyjęcia Składniki:   ok 15-20 skrzydełek ok 1 kg mielonego mięsa(karczek lub łopatka) 1-1,5 cebuli jajko czosnek sól,pieprz przyprawa do kurczaka czubryca czerwona przyprawa do mięsa wieprzowego

Niespełnione zdolności kulinarne
Placki z cukinii z boczkiem 156

białostockiej, ja rozkoszuje się w kwiatach cukinii i samej cukinii: smażonej, faszerowanej, duszonej… Dziś w formie placków z cukinii z boczkiem i cebulką. Są świetne! Koniecznie wypróbuje to połączenie.     Składniki: 2 cukinie ok. 100 g wędzonego boczku 1 duża cebula 6-7 łyżek mąki 3 jajka sól, pieprz   Wykonanie:   Czytaj dalej... Artykuł Placki z cukinii

Pasja Smaku
Naleśniki Nadziewane Gotowanym Mięsem i Warzywami 195

który wykorzystujemy go barszczu czy gotowania. Zamiast to wyrzucać można przygotować naleśniki faszerowane gotowanym mięsem i warzywami. Ja wykorzystuje warzywa i mięso królika na których gotowałam barszcz czerwony. Składniki na około 8 dużych naleśników: 1,5 szklanki mąki 2,5 szklanki mleka 2 łyżki oliwy 2 jajka szczypta solio szczypta cukru Pozostałe składniki: ugotowane warzywa – marchewka, pietruszka, seler, burak ugotowane

Mama Gotuje
Roladki faszerowane z mięsa mielonego 5423

Roladki faszerowane z mięsa mielonego Pomysł na bardzo smaczny, a zarazem prosty i szybki w wykonaniu obiad. Roladki możemy podać z ziemniakami, kluskami lub kaszą, w towarzystwie ulubionej surówki. Palce lizać!     Składniki: ok 0,7 kg mięsa mielonego wołowego lub wieprzowego 1 jajko 3-4 łyżki bułki tartej 1 łyżka musztardy 1 wędzona kiełbasa 1 cebula Przyprawy: sól(...)plasterków suszonych grzybów 1,5 szklanki bulionu lub wody 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego olej do smażenia pół szklanki mąki do obtoczenia zrazów       *** Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą, musztardą i przyprawami- do smaku *** *** Cebulę oraz kiełbasę kroimy w kosteczkę *** *** Przyprawione mięso dzielimy na 6-7 porcji. Każdą część rozpłaszczamy dłonią na płaski placek i obkładamy porcją

Blog z Apetytem
Biała papryka faszerowana mięsem i serem 159

6 białych papryczek 500 g mięsa mielonego 100 g sera żółtego i czerwonego sól pieprz majeranek 1 jajko szczypta świeżo utartej gałki muszkatołowej olej do formy

Gotowanie jest łatwe
Pomidory faszerowane jajecznicą 190

Nie jest to może pomysł zbyt rewelacyjny , ale jest to danie jakby 2 w 1. Przepis znalazłam  w gazetce Kauflandu , ale jeszcze  przerobiłam go

Proste Potrawy
Przepis na Wigilię: Faszerowany pieczony szczupak 137

warta jest końcowego efektu. Ryba ładnie wygląda i wyśmienicie smakuje. Faszerowany i pieczony szczupak jest daniem, które od kilku lat regularnie gości na naszym wigilijnym stole. Polecamy wam nasz sprawdzony przepis na to smakowite i piękne danie. Składniki: Szczupak świeży, patroszony 1 bułka kajzerka 1 szklanka mleka 2 jajka 4 łyżki masła 2 łyżki drobno posiekanego koperku Sól i pieprz(...)Delikatnie oprósz solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piecz 35-40 minut. Podawaj w całości lub pokrojonego w plastry. Smacznego!   Artykuł Przepis na Wigilię: Faszerowany pieczony szczupak pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Podudzia z kurczaka nadziewane pieczarkami 152

Rewelacyjne rozpływające się w ustach podudzia z kurczaka faszerowane pieczarkami. Smaczny obiad świetna propozycja na różnego rodzaju przyjęcia. 6 szt dużych podudzi (pałek) z kurczaka  8 dużych pieczarek 1 mała cebula sól  pieprz odrobina czosnku w proszku Czubata łyżka bułki tartej 1 małe jajko przyprawa do kurczaka lub ulubione przyprawy A by przygotować takie nadziewane pałeczki z kurczaka

Andzia Pichci
Pieczarki faszerowane szynką i żółtym serem 131

Karnawał w pełni, na domowe imprezy proponuję pyszna przekąskę, faszerowane pieczarki. Świetnie się sprawdzą zarówno na szwedzkim stole, jak i imprezie zasiadanej. Są banalnie proste do zrobienia, a smakują naprawdę wybornie. Polecam. Składniki : 8 dużych pieczarek 150 g szynki  tradycyjnej z tłuszczykiem  HAŃDEREK 1 jajko 150 g  ostrego sera żółtego 1 łyżka kwaśnej śmietany 2 ząbki czosnku

Gosia gotuje