faszerowane jajka - 2176 przepisów (strona:91/146)

Kabaczek faszerowany 168

Składniki : • 1 kabaczek • 150 g mielonej jagnięciny • 1 mała cebula • 1 ząbek czosnku • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki • 4 łyżki passaty (sosu) pomidorowego lub 1 łyżeczka

KUCHNIA POLSKA
Paszteciki naleśnikowe z pieczarkami 142

Nazwałam je pasztecikami, ze względu na mniejszy rozmiar na tzw "jeden kęs". Są to innymi słowy małe krokieciki w wersji wegetariańskiej z farszem pieczarkowym. Składniki na

Tradycyjna Kuchnia
Pierogi z serem na słodko 152

waniliowego żółtko lub całe jajko jeśli ser jest dość suchy Jak zrobić pierogi z serem na słodko: Do miski wsyp przesianą mąkę, dodaj sól i masło, stopniowo dolewaj bardzo ciepłą wodę i zagniataj ciasto. Musi wyjść zwarte, elastyczne, gładkie. Twaróg rozgnieć widelcem, wymieszaj z cukrem, żółtkiem i wanilią. Ciasto rozwałkuj cienko, szklanką wykrawaj kółka, faszeruj je serem, składaj na pół

Dorota Smakuje
Enchilada z kurczakiem 134

warzywami. Dużo się dzieje:) Faszerowane tortille zawinięte w rurkę, zapiekane z serem i sosem pomidorowym, dużo przypraw i smaku. Gotowe ruloniki układa się w naczyniu żaroodpornym, polewa sosem, posypuje serem i zapieka kilkanaście minut. Enchilada z kurczakiem, ryżem i warzywami Enchilada może powstać z farszem mięsnym, np. z kurczaka lub mięsa mielonego, owoców morza, jajek, z ziemniakami połączonymi z twarogiem

Zasmakuj Kuchni
Naleśniki z kurczakiem i marchewką, zapiekane z sosem pomidorowym i żółtym serem 250

zapraszam Was na naleśniki faszerowane marchewką i mięsem z kurczaka, a potem zapieczone z sosem pomidorowym i serem. Żeby łatwiej było mi zawinąć naleśniki, warzywa pocięłam na kształt makaronu. Pomogła mi w tym zgrabna maszynka firmy Unold . Składniki: naleśniki: 3/4 litra zimnej wody 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 1/5 szklanki mąki pszennej 2 jajka tłuszcz do smażenia farsz

Codzienna kuchnia niecodzienna
Papryka faszerowana mięsem 204

sposób bardziej tradycyjny- czyli faszerowaną mięsem i ryżem. Tym razem urozmaiciłam nieco nadzienie, dodałam do farszu rodzynki i cynamon. Uwierzcie, wyszło na prawdę przepysznie. Zapraszam na szybki i prosty obiad. Składniki: 4 czerwone papryki 25 dam mięsa mielonego (u mnie z szynki) 1 cebula 1 woreczek ryżu (ok. 10 dag) duża garść rodzynek 1 jajko 1 łyżeczka ziół prowansalskich

Pobite gary Barbary
Ogórki nadziewane w śmietanowym sosie 135

mój debiut z faszerowanymi ogórkami. Wyszły pyszne! Składniki: 3 szklarniowe ogórki, 20 dag mięsa mielonego, 1 czerstwa bułka, 1 jajo, ½ szklanki śmietany, sól do smaku, pieprz, koperek, 1 łyżeczka mąki, 1 łyżka masła. Wykonanie: Ogórki umyć, obrać ze skórki, przekroić na pół i wydrążyć nasiona.  Mięso mielone zmieszać z namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem, lekko przyprawić do smaku, dokładnie

Tradycyjna Kuchnia
Tarta rustykalna Snack Pack z zielonymi oliwkami i czosnkiem 187

farszem: zielone oliwki faszerowane, czosnek, serek Apetina, świeży rozmaryn i oliwa z oliwek  z ziołami. Tartę przygotujecie w zaledwie 30 minut. Jest idealna na przystawkę, małe co nieco ale również na obiad czy kolację dla ukochanej osoby. Koniecznie musicie jej spróbować. Polecam :) Składniki: Ciasto: szklanka mąki przesianej przez sito 90 g masła 1 jajko  szczypta soli Masa

KreatywnePiny
Pieczona faszerowana papryka 119

Faszerowane warzywa są nie tylko daniem smacznym ale również bardzo efektownym. Świetnie się sprawdzą gdy chcemy mile zaskoczyć naszych gości i jednocześnie się nie przepracować ;) Dziś pora na czerwoną paprykę, która przez swój kształt aż się prosi o nafaszerowanie czymś apetycznym :) Ja skusiłam się na mielone mięso z indyka, cebulę, jajko i zioła. Całość upiekłam w piekarniku. Efekt był naprawdę

Milion Smaków
Pierogi z mięsem 253

nadzieję, że lubicie pierogi faszerowane mięsem? Moja mała uwielbia i ostatnio nie dawała mi spokoju, więc musiałam je zrobić. Są pyszne i nie za suche.  Idealne! Polecam :) Ciasto na pierogi: 2 szklanki mąki 3 łyżki oliwy sól gorąca woda Farsz: 1 kg łopatki marchew pietruszka kawałek selera korzeniowego liść laurowy ziele angielskie 3 cebule jajko sól pieprz wywar jarzynowo

Bea(u)ty kitchen
Kurczak po polsku 297

będę się bała faszerować, ale przyznam szczerze, że trochę czasu zajmuje przygotowanie takiego dania. Ale jeżeli szukacie jakiegoś efektownego pomysłu na rodzinną uroczystość to serdecznie polecam. Pomysł zaczerpnięty z kuchni polskiej. Ja muszę popracować nad krojeniem takiego kurczaka   Składniki: - kurczak (u mnie około 1,6 kg) - 100 g masła; - pół czerstwej bułki; - 2 jajka; - pół szklanki mleka

dom-agi.pl
Placuszki z cukinii z tymiankiem 235

Pierwsze skojarzenie to cukinia faszerowana lub placuszki z cukinii, jednak te ostatnie nigdy nie wychodziły jak trzeba. Zazwyczaj były mokre i dziwne w smaku. Po kilku latach przerwy postanowiłam zrobić je jeszcze raz i jestem bardzo zadowolona! Składniki: 3 małe cukinie lub 2 większe 1/2 czerwonej cebuli listki z kilku gałązek tymianku 2 małe jajka sól, pieprz chili

Pasja Smaku
Pierś faszerowana szpinakiem w cieście francuskim 202

  Soczysta, sycąca potrawa z kurczaka, z słodkawymi burakami i  chrupiącymi orzechami przykryta kołderką z ciasta francuskiego. Nawet szpinakowy farsz nie odwiódł męża od jej

Pyry na Gaz
Faszerowane cukinie 153

Zamarzyła mi się dziś ciepła i lekka kolacja. Delikatne cukinie prosto z piekarnika były idealnym pomysłem. Składniki (4 porcje) -4 cukinie -mała cebula -4 ząbki czosnku

Zielona Kuchnia
Ślimaki smażone panierowane 162

który wysłałam przepis faszerowane kwiaty cukinii , a zorganizowanym w ramach Europejskiego Festiwalu Smaku . Jednym z punktów programu było wspólne gotowanie potraw z użyciem ślimaków. Ponieważ wcześniej nie przygotowywałam nic z ich użyciem, sięgnęłam po przepis z niezawodnej książki Marii Monatowej Uniwersalna Książka Kucharska, z 1910 roku. Ale, aby nie było nudno, zamiast zwykłej panierki (jajko, bułka tarta), dodałam do bułki

królestwo garów