faszerowane jajka - 2176 przepisów (strona:100/146)

Babka ziemniaczana z boczkiem 149

obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Na tarce ścieramy również cebulę. Starte ziemniaki odcedzamy na sicie, aby pozbyć się nadmiaru wody. Następnie przekładamy je do miski, dodajemy jajka, mąkę, śmietanę, podsmażony boczek z cebulką i przyprawy. Całość mieszamy dokładnie, aby powstała jednolita masa. Masę ziemniaczaną przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, keksówki lub na blaszkę. Wkładamy ją do piekarnika(...)width="1024"] Babka ziemniaczana z boczkiem[/caption] Zobacz inne przepisy na dania z ziemniaków: Krokiety Ziemniaczane Z Wędzonym Twarogiem Placek Ziemniaczany Z Piekarnika Moskole – Placki Z Gotowanych Ziemniaków Ziemniaki Faszerowane Pieczarkami I Serem Pierogi Ziemniaczane Z Farszem Mięsnym Ziemniaczane Kluski Ze Szpinakiem Artykuł Babka ziemniaczana z boczkiem pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
WYTRAWNE PTYSIE Z AWOKADO 179

mieszamy ciasto. Gdy ciasto będzie gęstą kulką wstawiamy na ogień i mieszamy przez ok 2-3 minuty aby mąka zaparzyła się. Zdejmujemy z ognia. Ciasto przekładamy do miski, dodajemy jajka i miksujemy. Dodajemy ser. Mieszamy. Na blachę do pieczenia wykładamy ciasto tworząc kulki (między kulkami powinna być zachowana odpowiednią odległość gdyż ciasto podczas pieczenia rośnie). Pieczemy(...)cytryny i jogurtem blendujemy na mus. Dodajemy posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Ptysie kroimy na pół i faszerujemy musem z awokado

Kuchnia w oparach
Rolada z mielonej łopatki faszerowana pęczakiem 189

Dzisiaj zapraszam na roladę z mięsa mielonego i kaszy pęczak. Pyszne połaczenie zarówno na zimno, jak i na ciepło przykładowo z sosem grzybowym, polecam. Składniki: 700

Gosia gotuje
Pomysł na śniadanie – jajecznica i szparagi 194

Pomysł na śniadanie – jajecznica i szparagi to pożywne i bardzo smaczne danie, które możemy być świetnym pomysłem na weekendowe, późne śniadanie. Najlepiej jest je przygotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak po włosku w sosie Marinara 231

słońca, hałasują cykady. Malownicze krajobrazy współgrają z dobrym winem i wspaniałą kuchnią. Od północy do południa Włoch, rozprzestrzeniają się zapachy wspaniałej kuchni włoskiej. Jednym z takich dań jest kurczak faszerowany szpinakiem w klasycznym sosie marinera, który można dowolnie modyfikować i wzbogacać ulubionymi dodatkami - oliwkami, ostrą papryczką, anchois czy czerwonym winem. Danie wspaniale smakuje z lampką lekkiego, Włoskiego wina Valpolicella. Napisz(...)Czas gotowania 35 min Czas przygotowania 1 hr 5 min Ingredients 2 filety z kurczaka 80 g mozzarelli pieprz biały sól Panierka 50 g parmezanu 60 g panko * 1 jajko Szpinak 130 g sera ricotta 120 g liści szpinaku 1 łyżka oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku gałka muszkatołowa pieprz biały sól Sos Marinara 200 g pomidorów krojonych z puszki

Wędrówki po kuchni
Piątek: Zawijane cannelloni 155

Liczba porcji : 2 Napełnianie cannelloni farszem jest zadaniem kłopotliwym i trudnym. Kiedy podgotujesz makaron, żeby po zapieczeniu był mięciutki, zawsze ryzykujesz, że delikatne ciasto będzie się rwało w trakcie faszerowania. Nie dogotujesz to wtedy bierzesz ryzyko, że makaron będzie twardawy. Sprawę ułatwia zastosowanie szprycy, ale to już zadanie z pogranicza cukiernictwa. Problem można rozwiązać w inny sposób – zamiast rurek warto(...)ułatwia sprawę. Sami spróbujcie! Składniki: 200 g ricotty (standardowe opakowanie) 1 kulka mozzarelli 1/2 szklanki tartego parmezanu 1/2 szklanki kremowego sera (np. mascarpone) 10 płatów makaronu lasagna 1 duże jajko Duża garść szpinaku 1 ząbek czosnku 1 butelka passaty pomidorowej 1 mała cebula 1 łyżka masła Liść laurowy Szczypta gałki muszkatołowej Łyżka masła 2 łyżki oleju Sól, pieprz do smaku

Niedzielny kucharz
Rolady drobiowe ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami 297

Może dlatego rzadziej pojawia się na blogu. Co nie znaczy, że na co dzień go nie ma w moim jadłospisie. Wręcz przeciwnie. Często zdarza mi się przyrządzać rolady i faszerować mięso, ale rzadko kiedy na zdjęciach wyglądają na tyle estetycznie, by podzielić się z Wami zdjęciami. Cóż - jeszcze długa droga przede mną w tej kwestii... Pomysł na farsz pojawił się(...)same w sobie mają słony smak.  Składniki na 6 rolad: 6 filetów z kurczaka 100 g sera feta 50 g suszonych pomidorów 2 garście szpinaku pieprz mąka 2 jajka bułka tarta Mięso rozbijamy na cienkie plastry (najlepiej pomiędzy płatami folii spożywczej). Suszone pomidory kroimy na drobne kawałki, szpinak drobno siekamy a sera feta kruszymy. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy

My simple kitchen
38 najlepszych pomysłów na kasze 245

rukolą i klementynką Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą, oliwkami i czerwoną cebulą Sałatka z kaszy gryczanej z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z kaszy gryczanej ze szpinakiem i jajkiem sadzonym Sałatka z kaszy gryczanej z cieciorką i ogórkiem konserwowym Sałatka z kaszy jaglanej z ziołowym dressingiem Sałatka z kaszy jęczmiennej z chrupiącymi warzywami Sałatka z kaszy pęczak, z kabanosem, rukolą(...)kuskusem posypane szczypiorkiem Kuskus z lazurem i winogronami Kuskus z pomarańczą i marchewką z jogurtem i miodem Kuskus z musem jabłkowym z orzechami włoskimi Koktajl szpinakowo - pomarańczowy Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami  Pieczarkowa z kuskusem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Sałatka z komosy ryżowej z papryką

Moja smaczna kuchnia
MENU NA KOMUNIĘ, URODZINY, PRZYJĘCIE DOMOWE 1170

decydują się na home party przygotowałam małą podpowiedź, co można przygotować do jedzenia nie drogo i smacznie. DANIA GŁÓWNE DO WYBORU:  Rosół z kury  Flaczki sojowe z jajkiem gotowanym na twardo  Krem z boczniaków   2.  Pierś z kurczaka po królewsku z młodymi ziemniakami  Polędwiczki wieprzowe duszone w powidłach  tu Łosoś pieczony(...)pieczarkowa  TU Sałatka ze szpinakiem  TU Przekąski na zimno i  gorąco:  Naleśniki z marynowanym w rozmarynie kurczakiem, gorgonzolą i borówkami  TU Ser camembert faszerowany śliwkami    TU Roladki z bakłażana nadziewane pastą z pestek dyni i słonecznika  TU kulki drobiowe  TU Poza tym:   pieczywo, korniszonki, oliwki, półmisek wędlin, kapary, ciasto

pieprzny smaczek
KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 228

Krokiety to faszerowane naleśniki w panierce z bułki tartej, smażone na patelni. Farsz do krokietów można wykonać w wielu wersjach, jednak na święta Bożego Narodzenia najczęściej przygotowuje się nadzienie z kapustą kiszoną i suszonymi grzybami, czyli takie samo jak do pierogów czy kulebiaka. Samo przygotowanie krokietów jest dość pracochłonne, bo trzeba wykonać farsz, nasmażyć naleśników, a następnie każdy naleśnik nadziewać(...)farszem, składać, panierować i smażyć. Jest tego trochę, ale do czerwonego barszczu nic tak nie smakuje, jak domowej roboty krokiety... Składniki: Ciasto naleśnikowe: (około 15 szt.) 4 jajka 2 szklanki mleka 2 szklanki wody mineralnej gazowanej 3 szklanki mąki pszennej 4-5 łyżek oleju 1/2 łyżeczki soli Nadzienie: 1 kg kiszonej kapusty z marchewką 100 g suszonych grzybów 2 cebule

Kuchnia MagdaLeny
KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 228

Krokiety to faszerowane naleśniki w panierce z bułki tartej, smażone na patelni. Farsz do krokietów można wykonać w wielu wersjach, jednak na święta Bożego Narodzenia najczęściej przygotowuje się nadzienie z kapustą kiszoną i suszonymi grzybami, czyli takie samo jak do pierogów czy kulebiaka. Samo przygotowanie krokietów jest dość pracochłonne, bo trzeba wykonać farsz, nasmażyć naleśników, a następnie każdy naleśnik nadziewać(...)farszem, składać, panierować i smażyć. Jest tego trochę, ale do czerwonego barszczu nic tak nie smakuje, jak domowej roboty krokiety... Składniki: Ciasto naleśnikowe: (około 15 szt.) 4 jajka 2 szklanki mleka 2 szklanki wody mineralnej gazowanej 3 szklanki mąki pszennej 4-5 łyżek oleju 1/2 łyżeczki soli Nadzienie: 1 kg kiszonej kapusty z marchewką 100 g suszonych grzybów 2 cebule

Kuchnia MagdaLeny
Kapusta pekińska faszerowana białym serem i kaszą jaglaną - błyskawiczne jarskie gołąbki. 228

twarogiem z dodatkiem kaszy jaglanej, a całość podlałam pysznym wywarem z pieczarkami. Jak wyszło? Całkiem smacznie - fani kaszy jaglanej oraz pierogów ruskich powinni być naprawdę zadowoleni :-)  Kapusta pekińska faszerowana białym serem i kaszą jaglaną - błyskawiczne jarskie gołąbki. Składniki na 8 sztuk: duża główka kapusty pekińskiej 400 g twarogu półtłustego 100 g kaszy jaglanej ugotowanej według opisu na opakowaniu biała(...)pekińskiej zdjąć osiem największych liści, wyciąć twarde (białe) części i króciutko sparzyć je wrzątkiem. Pozostałą kapustę pozostawiamy na surówkę .  2. Biały ser dokładnie rozgnieść widelcem, dołożyć kaszę, masło, jajko oraz bardzo drobniutko posiekaną połowę cebuli. Wyrobić i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podzielić na osiem równych części i nałożyć po jednej do każdego wcześniej przygotowanego liścia kapusty, zawijając

Poezja Smaków - blog kulinarny
Pomidory faszerowane pieczarkami oraz wędzonym serem zapiekane z jajkami. 208

font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}   Przepis na pomidory faszerowane z dedykacją dla DonPedro Pomidore :) Składniki: 4 pomidory 6 pieczarek   ½ cebuli   50 g wędzonego sera (np. oscypek, ser biały wędzony) 4 jaja   łyżka masła   sól, pieprz(...)szypułkami i wydrążamy środek pozbywając się miąższu, uważając aby nie uszkodzić ścianek. Nadziewamy pomidory wkładając do nich pieczarki z cebulą i kolejno ser wędzony, pozostawiamy  miejsce na jajko. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą i przekładamy do niego pomidory, podgrzewamy około 10 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wyjmujemy całość i do każdego pomidora wbijamy po jednym jajku. Wszystkie posypujemy

Symfonia smakowa
naleśniki z serem 420

praskę do ziemniaków lub mieląc na maszynce do mielenia).  Ja przeważnie przepuszczam przez praskę do ziemniaków. 4. Do sera dodajemy żółtko (wcześniej należy wyparzyć jajko) i oba cukry. 5. Dokładnie mieszamy. W przypadku gdy widzimy, ze ser jest za sypki, dodajemy śmietanę i wszystko razem dokładnie mieszamy. 6. Nasza podstawowa masa serowa już jest gotowa(...)cynamonem, to do mojej masy serowej dodałam właśnie cynamon. 8. Naleśniki mamy usmażone, masę serow ą  także zrobiliśmy - pora nam wiec przystąpić do faszerowania naleśników. U mnie w domu naleśniki z serem składane są zawsze w chusteczkę, tak wiec pokażę jak właśnie

Kulinarnie z Polką na Kresach