faszerowane jajka - 2176 przepisów (strona:103/146)

Dania z piekarnika 151

tymiankiem i oregano Jajka zapiekane z ciecierzycą i brokułami Jajka zapiekane z pomidorkami koktajlowymi Jajka zapiekane z soczewicą i grana padano Jajka zapiekane ze szpinakiem i grana padano Jajka zapiekane z pieczarkami i szpinakiem Mini calzone z brokułami, oliwkami i mozzarellą Pieczone paluszki z cukinii w panierce z dipem jogurtowym Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pieczone(...)kurczaka z cukinią i czosnkiem Pieczone portobello z mozzarellą i gremolatą Pieczona ricotta z gremolatą Pieczone warzywa z czarnuszką i czosnkiem Pieczone warzywa śródziemnomorskie Pieczone ziemniaki Pieczony bakłażan faszerowany kuskusem z cukinią i suszonymi pomidorami Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem, soczewicą i dwoma serami Zapiekany omlet z cukinią i czosnkiem Zapiekany omlet z pak choi Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami

Moja smaczna kuchnia
Naleśniki ziemniaczane z farszem ruskim 134

praskę 2 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 2 łyżki oleju 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej sól Do dużej miski wkładamy przetarte ziemniaki, wbijamy jajka, dodajemy mleko, wodę oraz olej. Całość dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy obie mąki oraz sporo soli do smaku. Ponownie mieszamy. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie dodajcie jeszcze trochę mąki, jeśli zbyt(...)ciasta naleśnikowego. Smażymy do momentu aż brzegi się nie zarumienią, następnie ostrożnie przekładamy na drugą stronę. Smażymy do zarumienienia, a następnie naleśnika delikatnie przekładamy na talerz, jest gotowy do faszerowania.   Na naleśniku rozsmarowujemy ok. 2-3 łyżki farszu formując z niego prostokąt. Następnie zawijamy kolejno do środka każdy róg, by powstała koperta. Naleśnika odwracamy i układamy na talerzu. Swoje

Cooking Monster
Kotlety mielone z żółtym serem 180

Kotlety mielone faszerowane żółtym serem to pomysł na szybkie danie obiadowe. Mięso mielone przygotowane w poniższy sposób będzie soczyste i bardzo smaczne. Najlepiej przyprawić je 30 minut przed smażeniem, aby mięso lekko „przeszło” przyprawami. Takie kotlety świetnie smakują na drugi dzień, np. odgrzane w piekarniku.     Składniki na porcję dla 3-4 osób: 0,5 kg mięsa mielonego(...)szynki 100 g sera żółtego, np. w jednym kawałku 1 szklanka letniej wody lub mleka kilka gałązek zielonej pietruszki 1 jajko 1 czerstwa bułka sól, pieprz ostra papryka bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia Ser żółty pokroić w zgrabną kostkę. Czerstwą bułkę namoczyć w letnim mleku lub wodzie. Lekko odcisnąć z nadmiaru płynu. Do miski przełożyć mięso mielone. Wbić

Ugotować
Papryka faszerowana w pomidorowym sosie, a'la gołąbki. Smaczny letni obiad. 285

Doskonałe danie, w sam raz na lato, kiedy papryczki są najsmaczniejsze i w dobrej, przystępnej cenie. Papryczki wypełnione farszem z mięsa mielonego i ryżu przygotowuje się

Kuchnia z widokiem na ogród
Naleśniki z jajecznicą 143

dzień naleśników bo lubi je cała rodzina, część z nich zjadana jest na bieżąco, część zostaje na kolejne dni na śniadania czy kolacje a część idzie właśnie do faszerowania i mrożenia. Tutaj znajdziecie mój niezawodny przepis podstawowy na naleśniki ! PRZEPIS NA NALEŚNIKI Z JAJECZNICĄ Składni na naleśniki z jajecznicą: 8-10 naleśników – przepis 1 cebula 250g lub więcej kiełbasy wędzonej(...)sól pieprz 8-10 plasterków sera żółtego Jak zrobić naleśniki z jajecznicą: Na patelni szklimy na oleju drobniutko posiekaną cebulę. Dodajemy i podsmażamy na nim kiełbasę pokrojoną w kostkę. Jajka wybijamy do miseczki (sprawdzając ich świeżość – ja po niemiłym doświadczeniu nigdy nie wybijam jajek bezpośrednio na patelnię). Do kiełbasy dodajemy jajka, zioła, przyprawy. Podsmażamy mieszając aż jajecznica zetnie się

Dorota Smakuje
BOUCHEES A LA REINE 194

czapeczki".  Rozkłóconym jajkiem,przy pomocy pędzelka posmarować boki kół umieszczonych na blasze i przykleić do nich kółka z wykrojonym środkiem. Małe kółeczka również umieścić na blasze. Całość posmarować jajkiem i piec około 12-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Cebulkę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzane masło, aby się zeszkliła. Dodajemy drobno pokrojoną pierś(...)dodajemy płaską łyżkę mąki bardzo energicznie mieszając. Dolewamy mleko, aż uzyskamy konsystencję puszystego kremu. Doprawiamy solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową. Powstały sos łączymy z farszem grzybowo-mięsnym. Faszerujemy upieczone koszyczki i podajemy.  Smacznego

Kuchnia w opałach
Sałatka pieczarkowa 196

łyżeczkę soli. Smażyć na małym ogniu aż zmiękną. Powinno to zająć około 10 minut. Kiedy usmażone, odlać wodę i wystudzić. W misce wymieszać zimne pieczarki, kukurydzę, pokrojone w kostkę jajka, pokrojoną w kostkę szynkę z kurczaka. Dodać pozostałą łyżeczkę soli, pieprz, majonez oraz śmietanę. Bardzo dokadnie wymieszać. Schłodzić w lodówce. Sałatka pieczarkowa O czym warto pamiętać przygotowując sałatkę z pieczarek(...)dużo wody, która w trakcie smażenia się uwolni. Szynkę pokroiłam w średniej wielkości kawałki. Pieczarki pokroiłam w plastry. Lubisz pieczarki? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Pieczarki faszerowane fetą . The post Sałatka pieczarkowa appeared first on MeCooks

mecooks
Pierogi ze szpinakiem 173

delikatnie mieszać nożem, potem zagniatać. Zagniatajcie ciasto do środka - jest to zaparzanie ciasta, takie ciasto jest najlepsze na pierogi. Gdy ciasto lekko się połączy dodać jajko i suszoną natkę pietruszki. Wszystko wymieszać nożem, następnie dobrze wyrobić rękoma. Ciasto będzie w delikatne zielone kropki, za sprawą suszonej natki. Wyrobione ciasto rozwałkować na grubość 4 milimetrów. Szklanką do herbaty(...)szpinak i smażyć bez przykrycia dotąd dopóki nadmiar wody nie odparuje. Dodać dobrze rozdrobniony półtłusty twaróg, przesmażyć. Przyprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i dodać szczyptę gałki muszkatołowej. Faszerować kółka z ciasta, zlepiać i gotować w osolonym wrzątku, a gdy wypłyną na wierzch wody, odczekać 2-3 minuty. Po tym czasie wyjąć na talerz. Podawać z masełkiem

Zasmakuj Kuchni
Mini-chlebki nadziane salcesonem 164

chrupką i błyszczącą, długo utrzymują świeżość, stanowią solidną i pożywna porcj ę pieczywka idealną jako przekąska do wieczornego piwka przy meczyku przed telewizorem :) Nadziewałam już kiedyś podobne bocheneczki: Bułki faszerowane pieczarkami i suszonymi pomidorami . Tym razem postanowiłam zaeksperymentować z bardziej intrygującym środkiem i połączyć salceson + serek topiony + ogórek kiszony . A to wszystko okrasić kapką Musztardy Kieleckiej Delikatesowej od WSP SPOŁEM(...)mnie tortowa, typ 450 50g mąki żytniej razowej - pełnoziarnista, typ 20 0 0 200ml mleka 60g masła 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka suchych drożdży - płaska 1 jajko - do posmarowania z wierzchu przed pieczeniem sezam naturalny - do posypania przed pieczeniem FARSZ: 8 plastrów salcesonu - grubsze 1 kostka serka topionego 3-4 ogórki kiszone - duże Musztarda Kielecka Delikatesow

Grunt to przepis!
Muffinki mięsno - ryżowe z fetą zapiekane w kokilkach. Fajna przekąska lub obiad. 178

mięsno-ryżowe z fetą to świetny pomysł na wykorzystanie farszu, który nam pozostał np. z przygotowania gołąbków. Tak właśnie było w moim przypadku... zrobiłam za dużo farszu do  faszerowanych patisonów więc postanowiłam upiec go z dodatkiem fety w kokilkach i był to strzał w dziesiątkę. Polecam wszystkim, którzy nie lubią zadymki kuchennej związanej z smażeniem mielonych na patelni,, czyli(...)przystawkę na przykład na sylwestrowy stół, czy inne imprezy. Polecam :) Składniki ( na 4 porcje ) - 20 dkg mięsa mielonego - 2-3 łyżki ugotowanego ryżu - gruby plaster sera feta - 1 małe jajko - sól, pieprz, czosnek mielony, cebulka prażona w kostce, kminek mielony, majeranek - olej do wysmarowania kokilek Wykonanie Do mięsa mielonego dodaje ryż, jajko i wszystkie przyprawy, mieszam i wyrabiam ręką

Kuchnia z widokiem na ogród
Ziemniaki faszerowane 149

Ostatnio, w moim segregatorze, przeglądając stare kartki z gazet, znalazłam przepis na ziemniaki faszerowane i do obiadu, zamiast tradycyjnych przygotowałam takie nadziewane. Przepis pochodzi z "Oliwii", tylko nie wiem z którego numeru, ani rocznika. Bardzo fajny pomysł na szybki obiad. Można podać w wersji wegetariańskiej  polane sosem i zapiekane z żółtym serem. Do moich ziemniaków przygotowałam pulpety nadziewane pieczarkami(...)polałam sosem i podałam razem z łódeczkami ziemniaczanymi i pulpetami. Rewelacja. Gorąco polecam. Składniki: 4-6 dużych ziemniaków Farsz: 10 dag białego sera 1/2 szklanki  mleka 2  jajka łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz  15 dag żółtego sera Sos: 3 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki oleju 1 1/2 szklanki mleka sól pieprz Wykonanie: Ziemniaki obieram

Bea(u)ty kitchen
Naleśniki szpinakowe zapiekane z indykiem i warzywami 186

Naleśniki szpinakowe zapiekane z indykiem i warzywami Delikatne, smaczne i kolorowe naleśniki ze szpinakiem, zapiekane z żółtym serem, wędliną z indyka oraz warzywami to świetny pomysł

Blog z Apetytem
Babka ziemniaczana z boczkiem 97

obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Na tarce ścieramy również cebulę. Starte ziemniaki odcedzamy na sicie, aby pozbyć się nadmiaru wody. Następnie przekładamy je do miski, dodajemy jajka, mąkę, śmietanę, podsmażony boczek z cebulką i przyprawy. Całość mieszamy dokładnie, aby powstała jednolita masa. Masę ziemniaczaną przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, keksówki lub na blaszkę. Wkładamy ją do piekarnika(...)width="1024"] Babka ziemniaczana z boczkiem[/caption] Zobacz inne przepisy na dania z ziemniaków: Krokiety Ziemniaczane Z Wędzonym Twarogiem Placek Ziemniaczany Z Piekarnika Moskole – Placki Z Gotowanych Ziemniaków Ziemniaki Faszerowane Pieczarkami I Serem Pierogi Ziemniaczane Z Farszem Mięsnym Ziemniaczane Kluski Ze Szpinakiem Artykuł Babka ziemniaczana z boczkiem pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
WYTRAWNE PTYSIE Z AWOKADO 141

mieszamy ciasto. Gdy ciasto będzie gęstą kulką wstawiamy na ogień i mieszamy przez ok 2-3 minuty aby mąka zaparzyła się. Zdejmujemy z ognia. Ciasto przekładamy do miski, dodajemy jajka i miksujemy. Dodajemy ser. Mieszamy. Na blachę do pieczenia wykładamy ciasto tworząc kulki (między kulkami powinna być zachowana odpowiednią odległość gdyż ciasto podczas pieczenia rośnie). Pieczemy(...)cytryny i jogurtem blendujemy na mus. Dodajemy posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Ptysie kroimy na pół i faszerujemy musem z awokado

Kuchnia w oparach
Rolada z mielonej łopatki faszerowana pęczakiem 138

Dzisiaj zapraszam na roladę z mięsa mielonego i kaszy pęczak. Pyszne połaczenie zarówno na zimno, jak i na ciepło przykładowo z sosem grzybowym, polecam. Składniki: 700

Gosia gotuje