faszerowana papryka - 1742 przepisów (strona:13/117)

PAPRYKA FASZEROWANA KURCZAKIEM I MOZZARELLĄ 181

Papryka to jedno z moich ulubionych warzyw,zaraz po pomidorach.Dziś propozycja papryki faszerowanej,która jest smaczna oraz świetnie wygląda.Przepisów jest mnóstwo,tutaj możemy kombinować na wszelkie sposoby wg naszego smaku i gustu.W mojej wersji papryka jest przecięta podłużnie,a środek stanowi pierś kurczaka z pomidorami i serem. Składniki:   3-4 papryki czerwone podwójny filet z kurczaka(...)uznania.Pomidory sparzyć wrzątkiem,usunąć skórkę i pokroić w kostkę. Usmażone mięso mieszamy z pomidorami ,połową mozzarelli i połową żółtego sera.Możemy doprawić czosnkiem,pieprzem,bazylią. Tak przygotowaną masą faszerujemy papryki,posypujemy resztką żółtego sera i mozzarelli,ewentualnie bazylią. Papryki pieczemy w 180stC ok 30-45 min,wszystko zależy od wielkości i grubości papryki

Niespełnione zdolności kulinarne
Sos pomidorowy ze śmietaną 209

Szczypta kwasku cytrynowego - opcjonalnie; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Paprykę umyć, osuszyć, oczyścić z błon i nasion, pokroić w drobną kostkę. Wodę (500 ml) wlać do małego garnka. Dodać pokrojoną paprykę, vegetę, liść laurowy, ziele angielskie i zagotować. Do wrzącej wody z przyprawami dodać passatę pomidorową. Wymieszać. Mąkę pszenną wymieszać z niewielką ilością zimnej wody. Powoli wlewać do gotującego się sosu(...)wymieszać. Tak zahartowaną śmietanę dodać do gotującego się sosu. Wymieszać. Zestawić z ognia. Sos doprawić solą, pieprzem, cukrem i kwaskiem cytrynowym (u mnie bez) do smaku. Podawać gorący z faszerowaną papryką, gołąbkami czy pulpetami. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 850 ml sosu. Sos jest kwaskowy w smaku.  Idealnie komponuje się z faszerowaną papryką, gołąbkami

Gospodyni Miejska
Papryka nadziewana serem i cebulą 154

wyobrażam sobie faszerowania papryczki chili. Nie dość, że jest mała to jeszcze bardzo pikantna. Do faszerowania najlepsze będą okazy papryki słodkiej, które są rozmiarowo duże. Najlepsze do faszerowania będą odmiany papryki takie jak Bell czy Banana. Ja sięgnełam po paprykę czerwoną Bell. Tę odmianę dostać można jeszcze w kolorze zielonym i żółtym. Nie zapomnijcie też o konkursie, który nadal trwa(...)stopni Celsjusza na 50 minut. Upieczone papryki podawać jako przystawkę lub jako dodatek do dań mięsnych. Papryka nadziewana serem i cebulą Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując faszerowane papryki. Papryka nadziewana serem i cebulą Nie dodałam do farszu dużej ilości soli dlatego, iż ser feta jest słony i dodając więcej soli łatwo przesolić farsz. Czerwoną cebulę zastąpić możemy cebulą szalotką

mecooks
Bułeczki a'la Pizza na wiele sposobów 246

końca podobało mi się klejenie boków, które podczas pieczenia się rozwarstwiały więc tym razem postanowiłam zrobić bułki po swojemu. Z racji tego że farsz pozostał mi z przepisu na Paprykę faszerowaną  postanowiłam go wykorzystać do bułek a'la pizza. Na 2 mi zabrakło więc na szybko coś dorzuciłam co było pod ręką, wiec podaje przykładowe przepisy na farsze. Składniki(...)szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki wody 2 łyżki oleju 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru Składniki na I farsz Z przepisu na Paprykę faszerowaną 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżki wody Składniki na II farsz salami ogórek kiszony pomidor kukurydza konserwowa ketchup Nie pisze ile dokładnie plasterków salami, połówek plasterków pomidora itp, bo nie wiem

Piekielna Kuchnia Pati
Papryka faszerowana mięsem mielonym 229

Faszerowana papryka to doskonała przystawka lub lekki obiad, który na talerzu zaprezentuje się  bardzo apetycznie. Mięso, warzywa, ryż i ser - kilka prostych składników, z których wyczarujesz pyszne danie. Składniki: 2 duże czerwone papryki 250 g mięsa mielonego 5 szt. dużych pieczarek 1 ząbek czosnku 1 torebka ryżu 4 łyżki parmezanu (lub mozarelli) sól pieprz 1/2 łyżeczki słodkiej papryki(...)poukładaj papryki i całość zapiekaj (pod przykryciem) 50 min. w temp. 190°C - opcja piekarnika: góra/dół. 8. Gotowe danie wyjmij na talerz - posyp serem i posiekaną pietruszką. Faszerowaną paprykę zajadamy na ciepło z grzanką czosnkową. PS. Paprykę możesz podać z sosem - Połowę bulionu z naczynia przelej do garnuszka, dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, łyżkę śmietanki 18%, 2 łyżki startego

Alutka-Gotuje
Mój ulubiony przepis na jesień - zapiekana papryka 185

ostatnie listki... i wypuszcza paczki! Ale, ale! Są też jesienne cudowne warzywa, papryki i dynie, którymi właśnie teraz można się cieszyć do woli i delektować w rożnych daniach.  Papryki faszerowane twarożkiem kanapkowo-sernikowym Mój Ulubiony to nasz jesienny faworyt. Z jednej strony kwintesencja jesieni, z drugiej wspomnienie śródziemnomorskich wakacji spędzonych w atmosferze beztroski, rozgrzanych słońcem i pachnących świeżymi ziołami(...)leniwe oczekiwanie na wyjecie pysznych gorących papryczek z piekarnika ;) Jakie tu pasują zioła? Takie jak lubicie! My robimy przegląd ogródka i bierzemy to co jeszcze jest na krzaczkach. Papryki faszerowane najlepiej oczywiście smakują na ciepło, bez dodatków, lub z porcją ryżu albo grzankami czosnkowymi. Jednak jeśli będziecie chcieli zabrać je do pracy lub szkoły - nie wahajcie się, bo nawet

SzczyptaSmaQ
Papryka faszerowana kaszą jaglaną i pieczarkami 124

Papryka faszerowana należy do moich obiadowych faworytów. Tym razem przygotowałam dla Was p rzepyszną, aromatyczną  wersję bez mięsa. do przygotowania 1 porcji potrzebujemy: - kaszę jaglaną (ja użyłam w woreczku, wykorzystałam 1/3) - kilka pieczarek - świeże zioła - koncentrat pomidorowy - 1 czerwoną paprykę - opcjonalnie ser do posypania Paprykę przekroić na dwie połówki. Oczyścić, opłukać i osuszyć. Kaszę jaglaną ugotować na sypko. Pieczarki(...)wyszorować i pokroić w cienkie plasterki. Podsmażyć na patelni bez dodatku tłuszczu. Dodać kaszę, koncentrat, zioła i całość podgrzać. Połówki papryki faszerować kaszą. Wierzch posypać ziołami. Jeżeli macie ochotę można je również posypać zółtym serem i zapiec w piekarniku! Smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Papryka faszerowana wątróbką pod majonezem 169

Papryka faszerowana wątróbką pod majonezem Jest to ciekawa propozycja dla amatorów podrobów. Wątróbka zapieczona z pachnącym wędzonką boczkiem , jest soczysta i pyszna . Całość ma ciekawy smak i z pewnością zaskoczy pozytywnie biesiadników . Doskonałe danie główne , jeśli jeszcze do niego podamy mizerię , to mamy kompletny obiadek . Składniki na 6 porcji : 0,5 kg drobiowej wątróbki 3 białe papryki 150 g wędzonego(...)piekarnika i pieczemy jeszcze 10 minut aż majonez się wytopi i utworzy z bułką tartą złocistą skórkę . Gotowe , serwujemy na gorąco , nie nadaje się do odgrzewania . Smacznego   Post Papryka faszerowana wątróbką pod majonezem pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Papryki faszerowane mięsem mielonym z ryżem i mozzarellą 458

Jeżeli zastanawiacie się co zrobić ciekawego, pysznego i sycącego na obiad to polecamy papryki faszerowane mięsem mielonym z ryżem i mozzarellą :) Składniki na faszerowane papryki: – 4 papryki – 350 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego – 2 cebulki dymki – 70 g tartej mozzarelli – 100 g ryżu – 1 pomidor – natka pietruszki

Kuchenne Wariacje
Krążki papryki zapiekane z mięsem mielonym 260

Krążki papryki faszerowane mięsem mielonym wraz z dodatkiem ryżu, cebuli oraz pomidorków to pomysł na szybkie i proste danie obiadowe. Całość przed podaniem warto posypać zieloną pietruszką. Jeżeli znudziliście się tradycyjną formą podawania faszerowanych papryk , to ta poniżej powinna przypaść Wam do gustu... i smaku :) Składniki na porcję dla 3-4 osób: 2 papryki, np. czerwona i zielona

Ugotować
Pieczona papryka 130

cebulę na oleju rzepakowym. 2. Do cebuli dodajemy umyte, pokrojone pieczarki i dusimy ok. 10 min. 3. Gotujemy ryż według przepisu na opakowaniu. 4. Ryż mieszamy z pieczarkami. 5. Paprykę faszerujemy przygotowanym farszem, owijamy w folię aluminiową i pieczemy ok. 40 min. w 180⁰C. Faszerowana papryka jest bogata w: - witaminę C (pochodzącą z papryki) która jest antyoksydantem, - błonnik pokarmowy

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Faszerowana cukinia 153

minut. W wersji na grill wyjąć cukinie z folii aluminiowej i ułożyć na kratce grillowej . Podawać gorące np. ze świeżymi pomidorami.   ------------ Podobne: Kokardki z warzywami i gorgonzolą Faszerowane papryki Faszerowane pomidory

Weekendy w domu i ogrodzie
Najlepsze przepisy z kurczaka na Obiad Wielkanocny 255

cieście francuskim 17. stripsy z kurczaka 18. pieczony filet z kurczaka 19. Skrzydełka kurczaka z syropem klonowym 20. Pierś kurczaka faszerowana grzybami, serem i jarmużem 21. Roladki z kurczaka 22. Kurczak z patelni 23. Kotlety drobiowe z papryką i kukurydzą 24. Kotlety drobiowe z marchewką 25. Kurczak z warzywami w piwie 26. kurczak z porami zapiekany w cieście 27. Pierś(...)Roladki z kurczaka z serem i pomidorami 38. Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką 39. faszerowane ćwiartki kurczaka z pieczarkami 40. Klops drobiowy faszerowany pieczarkami 41. klops drobiowy faszerowany papryką 42. Siekane kotlety z kurczaka z papryką 43. Grillowany kotlet z kurczaka 44. Szaszłyki z kurczaka i warzyw 45. Kotlety z kurczaka i ogórków 46. Smażone kotleciki z kurczaka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką 1440

banalnie nudnych ćwiartek kurczaka można wyczarować pyszne faszerowane ćwiartki kurczaka. Na blogu są już faszerowane ćwiartki kurczaka z pieczarkami. Tym razem Piotrek proponuje przygotować Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką . Piotrek, je przygotowuje bo danie jest dosyć pracochłonne, ze względu(...)trybowanie mięsa z kości, a ja za bardzo nie lubię się przemęczać w kuchni Oczywiście umiem trybować kurczaka z kości i przygotowuję Klops drobiowy faszerowany pieczarkami i Klops drobiowy faszerowany papryką , ale to są dania mało pracochłonne. Polecam Wam się pobawić i przygotować danie z jego pomysłu. Przepis na najlepsze Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką: 6 ćwiartek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Papryki faszerowane przepis 159

Papryki faszerowane - przepis Papryki wychodzą soczyste i aromatyczne dzięki kompozycji rozgrzewających przypraw. Składniki: - 4 papryki - 0,5kg mięsa wołowego - 250g pieczarek - 1 cebula - 1 łyżeczka majeranku - 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego - 1 łyżeczka papryki ostrej - 1 łyżeczka kurkumy - 1 łyżeczka oregano - sól morska (szczypta) - pieprz świeżo mielony (do smaku) - 3 łyżki oliwy - 250g przecieru pomidorowego - kilka plasterków żółtego sera(...)świeżym pieprzem, - do mięsa z przecierem dodaj usmażone wcześniej pieczarki i cebulę - wszystko duś przez ok.10-15 minut, - papryki umyj, przetnij na pół i wydrąż środek, następnie faszeruj przygotowanym nadzieniem, - na wierzch każdej papryki połóż mały plasterek sera żółtego, - całość zapiekaj w piekarniku w 180 stopniach pod przykryciem przez ok. 1h, następnie odkryj papryki i zapiecz ok.10 minut. SMACZNEGO

MintTaste