faszerowana papryka - 1742 przepisów (strona:11/117)

Faszerowana papryka w stylu meksykańskim 155

Hola! :) Dzisiaj chciałabym wam zaproponować trochę ostrzejsze wydanie faszerowanej papryki. W standardowym wydaniu przygotowuję ją z farszem składającym się z ryżu i mielonego mięsa. Dzisiejsza wersja jest nieco bardziej urozmaicona i pikantniejsza :) Składniki: 4 papryki (kolor do wyboru) 100 g kaszy jaglanej 250 g mięsa mielonego z indyka 250 g czerwonej fasoli konserwowej jedna czerwona cebula jedna puszka pomidorów pelati(...)górną część - tak aby powstała nam czapeczka, którą później będziemy ją mogli przykryć. Usuwamy gniazda nasienne, czyścimy.  Na dno każdej z papryk wlewamy łyżkę sosu a następnie faszerujemy papryki farszem. do pełna. Sam wierzch  ponownie polewamy sosem i posypujemy serem mozzarella w wiórkach. Papryki przykrywamy czapeczkami. Na dno naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem wlewamy resztę sosu. Na nim ustawiamy

Taste Therapy
Grzybowo-warzywne faszerowane papryki 4. 154

zmiksować kaszę jaglaną z upieczoną dynią i ugotowanymi grzybami.  Zawartość malaksera wyłożyć do miski. Do masy dodać koncentrat pomidorowy. Wymieszać. Całość doprawić do smaku majerankiem, solą i pieprzem. Faszerować papryki przygotowaną masą i ustawiać je na blasze.  Przykryć papryki czapeczkami. Skropić papryki oliwą. Piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Podawać jako przystawkę(...)danie połączone z sałatką. ----------- Podobne: Papryka z kaszą gryczaną i kalafiorem Papryki faszerowane warzywami Papryki z pęczakiem

Weekendy w domu i ogrodzie
Papryka faszerowana czerwonym ryżem i warzywami 106

tygodnie minęły mi na pielęgnowaniu Młodszej, bo przecież ferie i ospa wietrzna, to połączenie idealne :P, teraz odbijam sobie swoje kulinarne zapędy. Składniki: Dla dwóch osób, wg mnie ta faszerowana papryka jest bardzo sycąca i ja miałam problem ze zjedzeniem całej. 2 czerwone, piękne papryki 1/2 szklanki czerwonego ryżu 1/2 dużej, czerwonej cebuli 1/2 zielonej cukinii 2 duże pieczarki

gutfut
Green Pasta Stuffed Peppers 146

szaleństwo trwa. Dzisiaj wersja z makaronem. Oczywiście dodatki to mój sugestywny wybór. Wy możecie je łączyć według własnego uznania. Ja proponuję dzisiaj żółto- zieloną asystę kukurydzy i groszku.  Papryka faszerowana #2 2 zielone papryki 100g drobnego makaronu 3 łyżki kukurydzy 2 łyżki zielonego groszku 1/2 szklanki żółtego sera 1 opakowanie Fix Spaghett 4 Sery z Brokułami 1 łyżka oliwy(...)wypełniłam farszem wydrążone papryki. Fix przygotowałam zgodnie z opisem na opakowaniu, zalałam nim papryki. Naczynie żaroodporne skropiłam oliwą, włożyłam papryki i zapiekłam przez 30min. w 150st. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Powiązane posty: Papryka faszerowana

bastalena
Papryka faszerowana mięsem wołowym 213

zaopatrzyć się w dobrej jakości mięso wołowe i mięsistą, o grubych ściankach paprykę. Farsz przygotowałam ze zdrowszego mięsa mielonego wołowego, ale mięso może być również wieprzowe lub drobiowe. Pieczona papryka faszerowana jest bardzo aromatyczna i powinna zachwycić zarówno smakiem jak i apetycznym wyglądem. Papryki możemy faszerować dowolnie, mięsem, warzywami, ryżem lub dowolnym ich połączeniem. Zapewniam, że na jednym upieczeniu faszerowanej

Kuchcik gotuje
Red Groats Stuffed Peppers 177

znudzonych ziemniakami, ryżem i makaronem. Faszerowana papryka to zapewne żadna nowość. Ale ja z kaszą robię ją po raz pierwszy i uważam, że jest fantastyczna. Doskonale sprawdzi się jako przystawka albo dodatek do dania głównego.  Papryka faszerowana #1 2 czerwone papryki 100g kaszy gryczanej kilka grzybów suszonych 1/2 cebuli ząbek czosnku 1/2 szklanki startego żółtego sera 2 plasterki żółtego

bastalena
Papryka faszerowana soczewicą 155

Gdybym miał wymienić kilka potraw, które regularnie jadło się w moim rodzinnym domu, z pewnością wspomniałbym o faszerowanej papryce. Pieczona faszerowana papryka w moim życiu gości od kiedy tylko pamiętam – wcinałem ją jako przedszkolak, jako uczeń i jem ją do teraz. Rodzinny obiad zawsze

Vegan Taste
PAPRYKA FASZEROWANA RYŻEM, CUKINIĄ I KUKURYDZĄ 130

Prosty i pyszny przepis na paprykę faszerowaną.  Połówki papryk wypełniłam ugotowanym wcześniej brązowym ryżem, który wymieszałam z pastą z podsmażonych pomidorów, cukinii, czosnku i kukurydzy. Całość upiekłam w niewielkiej ilości bulionu, z którego po dodaniu koncentratu pomidorowego powstał aromatyczny sos. Podałam z jogurtem naturalnym i sałatą z winegretem. Brązowy ryż możecie zastąpić białym ryżem np. jaśminowym, a do farszu

cool and minty
Papryka faszerowana mięsem 142

szybki obiad leczo empanada gallega, hiszpański kulebiak jajecznica po węgiersku salsa chili na zimę pasta z czerwonej papryki dla leniwych konserwowe papryczki chili pieczona papryka jajecznica z czerwoną papryką Papryka faszerowana mięsem Czas przygotowania: 120 minut Składniki: 500 g mielonego mięsa z łopatki wieprzowej 500 g mielonego mięsa  z indyka 4 łyżki suchego ryżu 2 cebule 7 papryk olej(...)kroimy. Na rozgrzanym tłuszczu na patelni szklimy ją, aż będzie miękka. W dużej misce dokładnie mieszamy mięso, ryż, cebulę i przyprawiamy. Papryki myjemy i odcinamy górną część, usuwamy nasiona. Papryki faszerujemy mięsem i przykrywamy odciętymi górnymi częściami. Układamy w żaroodpornym naczyniu i przykrywamy pokrywką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 1,5 godziny

Kulinarne przygody Gatity
Wieprzowina na świąteczny obiad 145

świąteczny obiad: Boczek faszerowany mięsem mielonym 2. Schab ze śliwką 3. Schab w sosie ziołowym. Sztuka mięsa. 4. Kotlety ze schabu z farszem z boczku i papryki 5. Schab pieczony z grzybami. Schab faszerowany. 6. schab pieczony z tymiankiem . 7. Schab pieczony z boczkiem 8 Schab faszerowany podgrzybkami 9. Schab pieczony w niskiej temperaturze 10. Schab faszerowany jajecznicą 11. Schab(...)Szynka świąteczna z cytrusami i żurawiną 42. Szynka pieczona w musztardowo-miodowej marynacie 43. łopatka pieczona z oregano 44. Szaszłyki ze schabu 45. Gołąbki z ryżem i mięsem 46. Papryka faszerowana kurkami i mięsem 47. Papryka faszerowana kaszą jaglaną, mięsem i pieczarkami 48. Żeberka z młodą kapustą 49. Schab pieczony z pieprzem i majerankiem 50. Grillowane kotlety wieprzowe The post

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Papryka faszerowana mięsem, cukinią i kaszą jęczmienną 145

Dzisiaj kolejna propozycja na paprykę faszerowaną. Tym razem to papryka faszerowana mięsem, cukinią i kaszą jęczmienną. Danie idealne na obiad i imprezki. Można je bowiem przygotować wcześniej, a w odpowiedniej chwili tylko podgrzać.  Składniki: 10 małych papryk 3 duże cebule 6 ząbków czosnku oliwa 500 g mielonej karkówki 2 czubate łyżeczki majeranku 2 czubate łyżeczki oregano 1 czubata łyżeczka

Smak mojego domu
Papryka faszerowana mięsem i ryżem 125

Sezon na papryki w pełni, wiec trzeba z niego korzystać. Dziś proponuje Wam pieczone papryki, faszerowane mięsem i ryżem. Smacznego! :)    Papryka faszerowana mięsem i ryżem Składniki: 5 papryk 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 woreczek ugotowanego ryżu 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżka pikantnego ketchupu sól pieprz zioła prowansalskie papryka ostra/s

Smaki Natalii
Faszerowane papryki 205

Faszerowane papryki to żadna nowość. Główny składnik farszu to zazwyczaj ryż, a warzywa stanowią dopełnienie. Ta wersja jest odwrotna: ryż jest dodatkiem, a bazą farszu starta cukinia, marchew oraz cebula. Najważniejszą rolę jednak odgrywa bogactwo przypraw: czosnek, świeży imbir, papryczka chili, gałka muszkatołowa, kolendra… to one sprawiają, że stare i dobrze znane faszerowane papryki nabierają niecodziennego charakteru. Zanim się

Roślinna - blog wegański
Papryka faszerowana ryżem i migdałami 126

Przedstawiam Wam kolejny ciekawy pomysł na faszerowane warzywa. Tym razem przygotowałam paprykę faszerowaną ryżem i migdałami. Przepis pochodzi z kuchni greckiej - dodatek rodzynek sprawia, że farsz jest delikatnie słodki, co jest cechą charakterystyczną kuchni tej części świata. Gdy tylko zobaczyłam ten przepis od razu postanowiłam go wypróbować. Nie przypuszczałam, że połączenie ryżu z migdałami i rodzynkami może być takie pyszne(...)Przepis przygotowałam do akcji wspólnego gotowania, której tematem była papryka przygotowana na sposób śródziemnomorski. Zajrzyjcie do dziewczyn i zobaczcie jak one przygotowały paprykę w stylu śródziemnomorskim: Ania , Mopsik , Zuzia . Papryka faszerowana ryżem i migdałami Składniki: 1 duży i dojrzały pomidor 3 różnokolorowe papryki* 1 większa cebula 2 ząbki czosnku 50g mielonych migdałów** + 3 łyżki 80g ryżu garść świeżej mięty garść

Codzienne Gotowanie
Zrazy wołowe – roladki śląskie 262

sosie z zielonego pieprzu Polędwiczki to jedne z moich ulubionych rodzajów mięs. Są de... Makaron z sosem cytrynowym Makaron z sosem cytrynowym to danie z kuchni włoskiej, którą... Papryka faszerowana komosą ryżową Papryka faszerowana komosą ryżową to idealne jarskie danie. ... Tajemnice wołowiny "Panie, moja wołowina jest najświeższa - ta krówka jesz... Post Zrazy wołowe – roladki śląskie pochodzi z bloga

Poezja smaku