faszerowana papryka - 1742 przepisów (strona:15/117)

Papryki faszerowane szpinakiem 198

Faszerowane papryki to danie, które robię dosyć często. Zmieniam gatunki papryk i farsze. Dzisiejsze papryki mają farsz bardzo lekki - szpinak i mascarpone, plus trochę przypraw. Efekt był na prawdę smaczny. Ponieważ farsz nie wymagał długiego pieczenia, na wszelki wypadek obgotowałam wcześniej papryki, aby na pewno były miękkie.  składniki 10 długich, słodkich  papryk farsz: 250 g szpinaku 6 ząbków

Stare Gary
Jesienne gołąbki 152

miałam w planie robienie gołąbków ( zapas mi się w zamrażarce skończył ). Pokusiło mnie by dodać do masy mięsnej pokrojonej czerwonej papryki. Wiedziałam , że smak będzie dobry bo przecież robię paprykę faszerowaną .Połączenie smaku pomidorów ( sos) i papryki doceniłam już dawno. No i dodatkowy plus - pięknie wyglądają po przekrojeniu. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Cukinia faszerowana 186

dobrze doprawionym mięsem mielonym nabiera charakteru. Ważne, żeby używać cukinii z miękką skórką (młodej), twarda skórka nawet po upieczeniu nie jest zjadliwa. Podobnie do cukinii robię paprykę faszerowaną z tym, że papryka kojarzy mi się definitywnie z jesienią, a cukinia z latem. Wersja dla alergika nie zawiera sera żółtego na wierzchu. 3-4 duże cukinie z miękką skórką(...)łopatki wieprzowej 2 torebki ryżu 1 cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól pieprz ulubione przyprawy (np. zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, czosnek) kawałek żółtego sera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cukinie umyć i przekroić w poprzek na kilka kawałków. Ze środka wydrążyć miąższ, pozostawiając ok. 2 cm na spodzie (aby farsz nam nie wypłynął podczas pieczenia). Wydrążone kawałki cukinii natrzeć mieszanką

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Papryki faszerowane mięsem 93

Papryki faszerowane mi ę sem i ryżem gotowane w bulionie są soczyste i aromatyczne. Potrawa łatwa w przygotowaniu i bardzo smaczna. Danie znakomicie nadaje si ę do odgrzewania w piekarniku bąd ź mikrofalówce, wi ę c spokojnie możemy ją zabra ć do pracy. Papryki można faszerowa ć farszami mi ę snymi,warzywnymi,kaszą, krewetkami. Gorąco papryk ę najlepiej też poda

Smaczne Potrawy
Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i pieczarkami 2451

efekt końcowy jest niezwykle smaczny. Ja trybuję kości z ćwiartek kurczaka przygotowując równie smaczne jak ćwiartki faszerowane klopsy drobiowe gotowane na parze: Klops drobiowy faszerowany pieczarkami i Klops drobiowy faszerowany papryką U mnie w domu faszerowało się zwykle całego kurczaka lub kaczkę, ale ten sposób jest według mnie znacznie lepszy, każdy dostaje swoją porcję faszerowanego mięsa, bez bawienia się(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy mięso jeszcze papryką w proszku i pieczemy około godziny w temp. 180 stopni C w zależności od wielkości ćwiartek. Następnie za pomocą pędzelka smarujemy każdą ćwiartkę kurczaka glazurą z miodu i sosu sojowego, pieczemy jeszcze 30 minut aby ćwiartki się zarumieniły. Danie, rewelacja! Nawet Rafałowi smakowały. Te faszerowane ćwiartki kurczaka smakują również rewelacyjnie na zimno

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Papryka nadziewana kaszą gryczaną i wołowiną 139

Papryki faszerowane to obowiązkowa pozycja wakacyjna w mojej kuchni. Do farszu dodałam pomidory malinowe, które latem smakują niebiańsko. U Ani znajdziecie bardzo smakowity przepis na faszerowane warzywa psiankowate, do których należy między innymi papryka. Składniki: 5-6 papryk (użyłam żółtych) 2/3 szklanki kaszy gryczanej 500 g mięsa mielonego wołowego 1 średnia cebula 4 ząbki czosnku 4 duże pomidory malinowe(...)koncentrat pomidorowy. Gotować kilka minut na małym ogniu. Dodać zioła, wędzoną paprykę, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Sos mięsny wymieszać dokładnie z kaszą. Papryki przekroić w poprzek, wyciąć gniazda nasienne. Posolić w środku. Faszerować po poprzek kaszą z mięsem, układać w naczyniu do zapiekania podlanym olejem. Piec około 45 minut w 175 stopniach z termoobiegiem. 15 minut przed końcem pieczenia

Czerwień i błękit
Papryka faszerowana 145

papryka faszerowana Składniki 8-10 papryk ( podobnej wielkości ,u mnie akurat czerwone ) szklanka ugotowanego ryżu 600 g mielonego mięsa 3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego  1/2 puszki czerwonej fasolki  1/2 puszki kukurydzy konserwowej  pęczek pietruszki  1 większa cebula 2-3 ząbki czosnku  sól, pieprz tymianek  papryka słodka mielona  oliwa z oliwek szklanka bulionu Ryż

Aromatyczne Podróże
Papryka faszerowana ryżem i mięsem mielonym 166

Pięknie wygląda, smakuje i pachnie :) Danie jest bardzo sycące i niezwykle aromatyczne, dzięki pieczonej papryce. Proste w przygotowaniu zjednuje sobie wielu miłośników. Zapraszam! Papryka faszerowana Składniki: 2 średnie papryki 250g mięsa mielonego pól woreczka ugotowanego ryżu sól, pieprz papryka słodka i ostra gałka muszkatołowa mała cebula 2 łyżki oliwy z oliwek garść startego sera żółtego Przygotowanie: Cebulę obrać, pokroić

Tagebuch po polsku
Jedzonko do pracy #38 181

ostatnim czasie na bloga w związku z turecką akcją kulinarną , więcej przepisów z tej części świata znajdziecie na blogu pod hasłem kuchnia turecka . Zapraszam! Śniadanie : Sałatka turecka Lunch : Papryka faszerowana Przekąska : Kiwi PS. Papryki miałam na dwa dni ;)  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Papryka faszerowana z brokułem 123

Papryka faszerowana z brokułem Gotowa papryka z brokułem Składniki Przepis dla 4 osób 4 papryki 1 brokuł 250 g pieczarek 2 pomidory 100 g ugotowanego ryżu 5 łyżek oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku Sól, pieprz 50 g sera pleśniowego typu brie 80 g twardego żółtego sera dojrzewającego typu holenderskiego Sposób przygotowania Pieczarki myjemy i kroimy w plastry. Na patelni

Miód i pieprz
Pomidory faszerowane batatami 159

Często słyszy się o faszerowanej papryce czy cukinii, natomiast rzadziej przychodzi nam do głowy zrobienie tego samego z … pomidorami. Tymczasem okazuje się, że faszerowane pomidory to efektowne danie, które pozwala na spojrzenie na te „kanapkowe” warzywa z nieco innej strony. Do farszu użyłam słodkim ziemniaków w połączeniu z mleczkiem kokosowym i ostrą papryką, co nadało daniu ciekawego(...)smaku i charakteru.   Pomidory faszerowane batatami 2017-05-08 18:48:05 Porcje 3 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 1 duży batat 6 pomidorów 1 łyżka mleczka kokosowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1-2 ząbki czosnku 100 g sera (np. mozzarella) Przygotowanie Batata obierz i pokrój w dużą kostkę. Ugotuj do miękkości (15-20 minut

Powiedz dietom nie
Papryka faszerowana mięsem mielonym i pomidorami 161

Uwielbiam faszerowane warzywa takie jak cukinie, bakłażany czy papryki. Jestem zafascynowana ilością możliwych udziwnień farszy. Oto jedna z opcji. Uprzedzam: bardzo mięsna. Papryka faszerowana mięsem mielonym i pomidorami (2 - 3 porcje): 3 duże papryki mięso mielone wieprzowo - wołowe 500 g puszka krojonych pomidorów 3 łyżeczki przecieru pomidorowego duża cebula 2 ząbki czosnku ser żółty 250 g sól pieprz bazylia oregano

Karola gotuje
Cukinie faszerowane mięsem z indyka i kaszą jaglaną 138

Bardzo lubię faszerowane warzywa. Mają tyle wspaniałych smaków, można przyrządzać je na wiele sposobów i wyglądają niezwykle atrakcyjnie na stole. Cukinie zazwyczaj przygotowuje się z tych najbardziej znanych odmian, podłużnych. Ostatnio kupiłam cukinie okrągłe. Zrobiłam pyszny farsz i nadziałam nim te kształtne bombeczki.   Zobaczcie jak wyglądają i zróbcie, żeby przekonać się jak smakują Składniki: 4 okrągłe cukinie(...)gorącego piekarnika na około25 minut. Kiedy cukinie były miękkie, mogłam je wyjąć z piekarnika. Najlepiej smakują takie świeże jeszcze gorące. Jeśli lubicie i jedliście faszerowane bakłażany, patisony,   faszerowaną paprykę, to koniecznie spróbujcie zrobić faszerowaną cukinię. Smakuje wyjątkowo. Przekonajcie się. Życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi