fasolka - 6917 przepisów (strona:180/462)

Resztkowy makaron z warzywami i parówką 159

trochę warzyw, parówki które miałam w lodówce i obiad gotowy.  100 g ugotowanego makaronu kokardki 4 parówki małe 1 cebula 1 cukinia żółta 1 papryka czerwona 20 dkg fasolki szparagowej żółtej 6 gałązek natki pietruszki sól, pieprz czarny i czerwony, chili olej rzepakowy 1 ząbek czosnku Cebule i czosnek drobno kroję i przesmażam na oleju. Dodaję pokrojone na plasterki(...)parówki i dalej smażę, na końcu dodaję pokrojoną paprykę i cukinię. Fasolkę obieram i kroję na kawałki. Gotuję w osolonej wodzie, odcedzam. Dodaję do reszty warzyw i chwilę smażę. Doprawiam sola, pieprzem czarnym i czerwonym,chili, natką pietruszki

wesoła kuchnia
Konserwowa fasolka szparagowa 122

Konserwowa fasolka szparagowa to ciekawy dodatek do obiadu lub składnik sałatki. Rozróżniamy dwie odmiany fasoli: żółtą (bogatszą w potas i … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Konserwowa fasolka</span> szparagowa pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Haricots verts maitre d'hotel 172

możemy mieć pożytek z roślin sezonowych, przynajmniej do momentu, aż klimat ociepli się na tyle, że wszystkie umrą. Dlatego postanowiłem zrobić danie z jednej z moich letnich ulubienic. Składniki: - fasolka szparagowa - margaryna - nać pietruszki - cytryna  Wykonanie: Obcinamy końcówki strąków fasoli. Ja robię to za pomocą nożyczek. Gotujemy do miękkości.  W patelni rozpuszczamy margarynę i podsmażamy delikatnie fasolkę

Kryzysowa Książka Kucharska
Wiejska zupa z klopsikami 120

klopsikami. Pyszny obiad dla całej rodziny!     Składniki: 1,5 – 2 litra wody lub bulionu warzywnego 1/4 główki kapusty 1-2 ziemniaki 1 marchew 1 kalarepa 30dkg fasolki szparagowej pół kalafiora 3-4 pieczarki 1 cebula garść zieleniny typu: pietruszka, koperek, nać selera, lubczyk, itp. 2-3 łyżki kaszy jęczmiennej sól i pieprz Klopsiki: 350g mielonego mięsa wieprzowego(...)łyżki masła 1-2 łyżki mąki     *** Kapustę kroimy w grubą kostkę *** *** Ziemniaki, marchew i kalarepę obieramy oraz kroimy w kostkę *** *** Kalafior myjemy i dzielimy na różyczki *** *** Fasolkę szparagową myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki *** *** Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy w plasterki *** *** Zieleninę myjemy i drobno siekamy *** *** Wszystkie warzywa przekładamy do garnka, zalewamy wodą lub bulionem i zagotowujemy

Blog z Apetytem
Syta zupa jarzynowa z klopsikami 147

tartej 2 ząbki czosnku olej rzepakowy do smażenia Zupa: 2,5 l wody 2 marchewki 1 korzeń pietruszki pół średniej cebuli 150 g białej kapusty kilka różyczek kalafiora garść fasolki szparagowej 2 kostki rosołowe domowej roboty  groszek cukrowy 2 liście laurowe ziele angielskie koper natka pietruszki jogurt naturalny łyżka mąki sól, pieprz Zacznijmy o klopsików.  Mięso mielone mieszamy(...)angielskie (możemy je rozgnieść w moździerzu) oraz liście laurowe. Gotujemy ok. 20 min. W tym czasie możemy poszatkować na kawałki o szerokości 0,5 cm kapustę, pokroić na kawałki fasolkę szparagową, rozdzielić różyczki kalafiora. Po 20 minutach gotowania, możemy wrzucić do wywaru warzywa. Gotujemy ok. 10-15 min. Wrzucamy klopsiki. Teraz możemy spokojnie podbić zupę. Mój sposób jest prosty: łyżkę

Kuchnia moimi oczami
Szybki gulasz warzywny 152

ktoś chce pójść na łatwiznę to zamówić przez Internet gotową mieszankę tandoori masala. Szybki gulasz warzywny - składniki 250 g pieczarek pół kalafiora lub brokuła podzielonego na różyczki 200 g fasolki szparagowej 1 cukinia 2 marchewki 1 por, tylko biała część 2 duże papryki -  czerwona i zielona opcjonalnie 1 papryczka chili opcjonalnie szklanka wody lub bulionu Sos pomidorowy do warzyw(...)imbir drobno posiekać. Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju i podsmażyć cebulę, aż zacznie zmieniać kolor na jasno złoty. Dodać pokrojone w paski papryki, drobno posiekane chili, fasolkę szparagową, różyczki kalafiora, przekrojone na połówki lub na ćwiartki pieczarki, pokrojoną w grube plastry marchewkę i cienkie plasterki pora i smażyć około 10 minut. Dodać czosnek, imbir i przyprawy i smażyć

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
ryż paraboliczny+czarny ryż z warzywami... 134

łyżeczka, woda 3 litry olej rzepakowy 3/4 szklanki, cebula 2 sztuki średnie, marchew 3 sztuki średnie, seler 1 sztuka średnia, pietruszka 1 sztuka korzeń, groszek zielony 25 dag strączki, fasolka szparagowa 25 dag, papryka czerwona 3 sztuki średnie, kalarepka 1 sztuka duża, seler nać 2 sztuki, zielona część pora 1 sztuka, przyprawa kebab-gyros 1/2 opakowania, przyprawa do wieprzowiny(...)warzywne dodawać wg podanej kolejności: na oleju zeszklić cebule pokrojone z cukrem, wsypać pokrojone marchewki, seler, pietruszka korzeń, podsmażać z 10 minut. Wsypać pokrojoną kalarepkę, papryki, wyłuskany groszek, kawałki fasolki szparagowej, natkę selera, liście zielone pora, podsmażać z 10 minut. Wsypać przyprawę kebab-gyros, przyprawę do wieprzowiny, wymieszać, pod przykryciem dusić na mniejszym ogniu z 15 minut, wody nie dolewać

W Mojej Kuchni Lubię
Letnia sałatka z bobem (pikantna) 153

głównie z dzieciństwem, kiedy to zajadaliśmy się gotowanym bobem, tylko lekko posolonym. Tym razem bób wystąpi jako główny bohater sałatki. Letnia sałatka z bobem (pikantna) SKŁADNIKI: - 500g bobu - 200g fasolki szparagowej - 250g mix sałat (sałata lodowa, endywia, cykoria oraz marchew) - 6 małych pomidorów - pół papryczki habanero - 2 ząbki czosnku Gotujemy bób w osolonej wodzie, około 5 minut i odcedzamy. Podobną(...)czynność wykonujemy z fasolką szparagową tyle, że po odcedzeniu kroimy ją w małe kwadraciki. Gdy bób i fasola ostygną, łączymy je z mixem sałat, pokrojonymi pomidorami, papryczką halapenio i zgniecionym czosnkiem. Całość mieszamy.     SKŁADNIKI SOS: - 2 łyżki musztardy czeskiej - 5 łyżek jogurtu naturalnego - 1 łyżka oliwy z oliwek Łączymy ze sobą wszystkie 3 składniki, dokładnie

Związek na patelni
Ogórki w pomidorach 142

pomidorach robiłam już sałatkę z ogórków i fasolki a tym razem wersja bez fasolki. Sałatka prosta bo tylko dwa warzywa-ogórki i cebula ale bardzo smaczna. składniki: 2 kg obranych ogórków 0,5 kg obranej cebuli 2 płaskie łyżki soli 1 słoiczek koncentratu pomidorowego (200-220g) 1/2 szklanki cukru 1/2 szkalnki octu 10% 1/2 szklanki oleju 1/2 łyżeczki mielonego

Monia miesza i gotuje
Wołowina po wietnamsku z brokułami i fasolką szparagową 159

przyprawienia jeszcze długo po ich zjedzeniu. Na dodatek są zazwyczaj szybkie i proste w przygotowaniu, a jedyna trudność polega na zgromadzeniu składników. Ta wołowina po wietnamsku z brokułami i fasolką szparagową Read More Artykuł Wołowina po wietnamsku z brokułami i fasolką szparagową pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny

Flymetothespoon
Sałatka grillowa 167

uniwersalny. Składniki: 150 g makaronu 1 opakowanie sera typu tera 3-5 szt ogórków kiszonych 3-5 szt młodych ziemniaków 5 łyżek oleju sos sałatkowy,pieprz 2 garści fasolki szparagowej 1 szt czerwonej cebuli 3 szt świeżych pomidorów Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Fasolkę szparagową do miękkości ale żeby była jeszcze chrupka. Młode ziemniaka obieramy i gotujemy. Kroimy

Życie zaczyna się w kuchni