fasolka - 6917 przepisów (strona:173/462)

Jajka sadzone z ryżem w imbirowym sosie 109

czosnku. Jeśli nie masz imbiru, to trudno, sos też będzie dobry, aczkolwiek imbir dodaje mu świeżości i ostrości. Składniki: 2 jajka 1/2 ryżu 1 szklanka mrożonego groszku 2 garści fasolki szparagowej (może być mrożona) Pęczek rzodkiewek Siekany szczypiorek 2 łyżki oleju Sos 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki octu winnego, jabłkowego lub ryżowego 1 łyżka miodu 1 starty ząbek czosnku(...)temperaturę i gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu przez 18 minut. Odkryj, przemieszaj widelcem. Krok 2 Zagotuj w garnku 2 szklanki wody. Wsyp do gotującej się wody groszek i fasolkę. Gotuj 10 minut, odcedź. Krok 3 Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju, wbij na niego jajka, przykryj i usmaż. Krok 4 Wlej do miseczki lub słoiczka sos sojowy, olej, ocet

Niedzielny kucharz
Pasta z czarnej fasoli z miodem i chili 120

czarne ziarenka mieszczą w sobie ogrom magnezu i błonnika, białka, zdrowych kwasów oraz antocyjanów, które nadają fasoli czarny kolor ale i  mają właściwości przeciwstarzeniowe. To pyszna i piękna fasolka, zwana także czarną fasolą żółwia. Jeżeli jesteście ciekawi innego zastosowania tego strączka w kuchni, to rzućcie okiem na kostarykańską zupę ze wspaniałymi dodatkami, która wisi na blogu od dawna(...)resztę zmiksuj z tahini, czosnkiem, listkami mięty, miodem i chili na gładką pastę. 4. Dopraw do smaku sokiem z cytryny i solą. 5. Przełóż pastę do miseczki, udekoruj odłożonymi fasolkami, listkami mięty i skrop obficie oliwą. Smacznego! Black bean paste with honey and chili Ingredients: 200g of dry black beans 1 teaspoon of baking soda 4 tablespoons of tahini

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Zupa warzywna z Francji czyli Soupe au Pistou Faceta w Kuchni 118

fasoli cannellini 1 cebula pokrojona w pół talarki 1-2 papryki ramiro pokrojonej w talarki 1-2 cukinie pokrojone w talarki 400 g kabaczka pokrojonego w kostkę 200 g fasolki szparagowej pokrojonej w kawałki 3 pomidory bez skórki pokrojone w kostkę 2-3 marchewki pokrojone w talarki 4 liście laurowe 1-2 łyżki suszonego tymianku Sól Pieprz świeżo zmielony(...)lekko zmiękną. Teraz wlej wodę, tyle, by warzywa były zakryte, dodaj liście, tymianek, dopraw solą i pieprzem. Gotuj soupe au Pistou czasmi mieszając ok. 60 minut. Na koniec dodaj fasolkę przepłukaną pod bieżącą wodą i gotuj, aż będzie miękka. Pamiętaj, aby warzywa były ugotowane ale nie rozgotowane. W międzyczasie liście bazylii, czosnek oliwę i parmezan włóż do blendera, zmiksuj

RafalCook
BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM 104

tortilli. INNE PYSZNE DANIA GŁÓWNE I/LUB KOLACJE:   STEK CIELĘCY Z GNOCCHI I GRZYBAMI     ZIEMNIAKI Z PIKANTNYM CHORIZO I MIĘTĄ PIEKIELNIE DOBRE     SCHABOWY Z SEREM FASOLKĄ EDAMAME I GROSZKIEM     PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE     ŁOSOŚ W SOSIE ŚMIETANOWO SZPINAKOWYM Z GORGONZOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI     CURRY(...)WARZYWNE Z PLACKIEM Z PATELNI     KOPYTKA Z FASOLKĄ LIMONKĄ I MIĘTĄ     CHILI CON CARNE INACZEJ     SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ     CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM     CALAMARI Z SOSEM ALFREDO     TAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO   Burrito z kurczakiem z awokado i sosem czosnkowym to: – Grillowana i chrupka

globuskulinarny
Sycąca sałatka z tortellini 121

Margarytki. Oczywiście nie byłabym sobą gdybym go troszkę nie zmodyfikowała. Warto spróbować bo ma moją ulubioną zaletę -szybko-prosto-pysznie. 1 op. tortellini (ja miałam grzybowe) 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka kukurydzy 20 dag szynki pieczonej z indyka(może być szynka konserwowa) 3 średnie pomidory 3 średnie ogórki gruntowe 1/2 pęczka drobnego szczypioru ( nie dawałam) 4-5 łyżek majonezu(...)łyżka pikantnego keczupu sól, pieprz Pomidory (sam miąższ), ogórka i szynkę pokroiłam w drobną kostkę. Fasolkę i kukurydzę wyłożyłam na durszlak i dokładnie odcedziłam. Połączyłam wszystkie składniki, doprawiłam solą i pieprzem, wymieszałam. Dodałam majonez. Jeszcze raz wymieszałam i gotowe

Co w garnkach piszczy
PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE 113

INNE PYSZNE DANIA GŁÓWNE I/LUB KOLACJE:   ŁOSOŚ W SOSIE ŚMIETANOWO SZPINAKOWYM Z GORGONZOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI     CURRY WARZYWNE Z PLACKIEM Z PATELNI     KOPYTKA Z FASOLKĄ LIMONKĄ I MIĘTĄ     CHILI CON CARNE INACZEJ     SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ     CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM     CALAMARI Z SOSEM(...)ALFREDO     TAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO     LECSÓ CZYLI LECZO PO WĘGIERSKU     ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEM     PAD THAI Z KURCZAKIEM     FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI   PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE: – Pyszne i zdrowe delikatne mięso – Szybkie danie – Idealne na obiad i/lub kolację – Delikatny smak

globuskulinarny
Fasola w sosie pomidorowym po grecku 122

minut. Następnie dodać koncentrat pomidorowy rozpuszczony w 200ml wody, dodać cukier, większą część natki pietruszki (zostawić nieco do przybrania), doprawić sporą ilością soli i pieprzu i zagotować.  Fasolkę przełożyć do naczynia żaroodpornego (lub kilku indywidualnych) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekać przez około 30 minut lub do czasu aż fasolka na wierzchu lekko się przypiecze

Codzienne Gotowanie
Gulasz wołowy z warzywami w pomidorowym sosie 103

oraz inne wina znajdziecie w ofercie FAKTORIA WIN SKŁADNIKI: 500g mięsa wołowego na gulasz 2 marchewki 1 pietruszka (korzeń) 1 papryka czerwona 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 garść fasolki szparagowej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 4 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 1/2 łyżeczki cząbru 1 łyżka masła olej rzepakowy natka pietruszki sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Mięso kroimy na mniejszą kostkę(...)takiej ilości, aby przykra wszystkie składniki. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem ok. 40-60 min. Co jakiś czas mieszamy, w razie potrzeby dolewamy wody. Gdy mięso zmięknie, dodajemy fasolkę szparagową i koncentrat pomidorowy. Całość dusimy, aż mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy ze świeżo posiekaną natką pietruszki i świeżą bagietką

kulinarnyJa
ŁOSOŚ W SOSIE ŚMIETANOWO SZPINAKOWYM Z GORGONZOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI 116

duże prawdopodobieństwo, że wykorzystacie ten sos do innych dań, może do makaronu? INNE PYSZNE DANIA GŁÓWNE I/LUB KOLACJE:   CURRY WARZYWNE Z PLACKIEM Z PATELNI     KOPYTKA Z FASOLKĄ LIMONKĄ I MIĘTĄ     CHILI CON CARNE INACZEJ     SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ     CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM     CALAMARI Z SOSEM(...)ALFREDO     TAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO     LECSÓ CZYLI LECZO PO WĘGIERSKU     ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEM     PAD THAI Z KURCZAKIEM     FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI     SPAGHETTI Z CUKINII I MARCHEWKI Z KREWETKAMI     KARTOFFELSALAT SAŁATKA ZIEMNIACZANA   ŁOSOŚ W SOSIE ŚMIETANOWO SZPINAKOWYM Z GORGONZOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI

globuskulinarny
Zupa jarzynowa z klopsikami 218

obiad lub ciepłą kolację. Polecam :) Składniki - 40 dag mięsa mielonego - 1 jajko - 1 łyżka kaszy manny - sól, czosnek mielony, kminek mielony, majeranek - 3 marchewki - pietruszka - kawałek selera - garść fasolki szparagowej - kilka różyczek brokuła i kalafiora - kilka brukselek - 3-4 średniej wielkości ziemniaki - cebula - ząbek czosnku - 2,5 - 3 litra wody - 50 ml śmietanki 30% - łyżka posiekanej natki pietruszki - łyżka posiekanego(...)zupy dodaję pokrojone w większą kostkę ziemniaki. Kiedy woda się zagotuje przekładam do zupy klopsiki, całość delikatnie mieszam. Kiedy klopsiki wypłyną na wierzch do zupy dodaję brukselkę, pokrojoną fasolkę i różyczki kalafiora z brokułem. Wrzucam lubczyk i całość gotuję powoli na wolnym ogniu do miękkości warzyw ( jakieś 15- 20 minut. ) . Pod koniec gotowania do zupy wlewam śmietankę, dodaję posiekane natki

Kuchnia z widokiem na ogród
Fasolka szparagowa z wołowiną i makaronem 104

miałem czerwonej papryki więc dodałem zieloną, którą otrzymałem z domowego ogrodu znajomej.              Składniki:       250 g wołowiny   250 g fasolki szparagowej   250 g makaronu udon   olej   1 cebula   3 ząbki czosnku   1 czerwona papryka   2 pomidory   Kumin rzymski   sól   pieprz(...)łyżeczki słodkiej papryki   1/2 łyżeczki ostrej papryki papryki   natka pietruszki      Przygotowanie:     Fasolkę umyłem, odciąłem końcówki, ugotowałem. Na patelni rozgrzałem olej, włożyłem posiekaną cebulę, czosnek i po chwili pokrojoną w paski wołowinę. Smażyłem do miękkości mięsa. Następnie dodałem pokrojoną oczyszczoną paprykę, pomidory, fasolę i przyprawy. Całość dusiłem ok. 15 minut

R'n'G Kitchen
Fasolka po bretońsku 169

margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif";} Przepis na zupę fasolową już był, także przyszedł czas na fasolkę po bretońsku, która nie chwaląc się, wyszła nam naprawdę dobrze. Zupa fasolowa. Przepis na fasolkę po bretońsku   SKŁADNIKI: - 500g białej fasoli - 1l wody - 1l bulionu - 200g boczku wędzonego - około

Związek na patelni
Gulasz wieprzowy z fasolką i ziemniakami 184

duży garnek takiego gulaszu, możemy wykarmić masę ludzi albo mieć obiad na kilka dni. Składniki (na 3-4 porcje): 700g łopatki wieprzowej 2 cebule 3 ząbki czosnku 250g zielonej fasolki szparagowej – użyłam mrożonej puszka białej fasoli 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 4 średnie ziemniaki 150ml białego wina sól i pieprz do smaku 3 łyżki oleju szczypta chili łyżka słodkiej czerwonej(...)tyle wody aby mięso i ziemniaki były przykryte. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzem, mieszamy. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i dusimy około 15 minut.   Po upływie 15 minut dodajemy zieloną fasolkę szparagową, przykrywamy i dusimy jeszcze 10 minut. Po tym czasie rozprowadzamy w sosie koncentrat pomidorowy, dodajemy odsączoną białą fasolę. Mieszamy, próbujemy i doprawiamy od smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany

Smaczna Strona
3x inspiracje września: Sempre Verde, fioletowa fasolka, wegański sernik rewolucyjny 165

pandemii, ale przetrwała.  Prowadzona przez całą rodzinę.  Zaglądajcie i wspierajcie, bo zdecydowanie warto!  Obsługa i jedzenie godne polecenia.   2. Fioletowa lub, jak kto woli, czarna fasolka Taki wynalazek dostałam od rodziców, którzy co roku uprawiają coraz to dziwniejsze warzywa 😊 . Fasolka po ugotowaniu przybiera zielony kolor. Gdzie ją dostać? Pytajcie, np. na giełdzie rolniczej na ul. Lubelskiej

Qlinarnie i Qlinarnie