fasolka - 6917 przepisów (strona:166/462)

Angielskie śniadanie 94

śniadaniowa rozszerzyła się na klasę średnią i wyższą. Tak pokrótce wygląda historia – English breakfast, śniadania, które jest znane na całym świecie. Podstawą tegoż śniadania jest bekon, kiełbaski, kaszanka, fasolka w pomidorach, pieczarki, pomidor, jajka, grzanki, herbata lub kawa. Oczywiście śniadanie to różni się w zależności od regionu i kraju. W Irlandii będzie to biały – pudding(...)międzyczasie rozgrzej piekarnik do do 180 stopni. Po czwarte włóż naczynie do piekarnika na jakieś 20-25 minut, lub do momentu, aż białko się lekko zarumieni. W międzyczasie fasolkę podgrzej w mikrofali lub rondelku, a grzanki w tosterze lub na patelni. Na koniec przed podaniem dopraw śniadanie pieprzem i świeżym szczypiorkiem i oczywiście zajadaj. Proste prawda… 𝘼𝙡𝙚𝙛𝙤𝙧𝙢𝙖 𝘾𝙚𝙧𝙖𝙢𝙞𝙘𝙨

RafalCook
WĄTRÓBKA PO CHIŃSKU (keto, LCHF, redukcja, bez laktozy) 92

czosnku 30 g pora 30 g cebuli 50 oliwy z oliwek lub masła klarowanego 2 g suszonych grzybów mun 50 g papryki żółtej 50 g papryki czerwonej 70 g fasolki szparagowej 70 g brokułu 20 ml sosu sojowego mocnego bez glutenu sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony inne przyprawy np. papryka słodka mielona lub chilli w wersji bardziej(...)jasno zieloną część pora pokroić drobno a jeśli jest cienki, to można pokroić go w krążki. Partykę umyć, wydrążyć i pokroić w drobne paski lub kostkę. Brokuła i fasolkę ugotować w osolonej wodzie a następnie odcedzić. Na patelni dobrze rozgrzać tłuszcz i podsmażyć na nim cebulę i czosnek. Wątróbkę oprószyć pieprzem i przełożyć na patelnię. Smażyć z każdej strony

Ola la LCHF
Afelia. Gulasz wieprzowy z Cypru 106

kuskus . Jeśli macie ochotę na ryż to polecam długoziarniste odmiany, w tym brązowy ryż pełnoziarnisty. Z dodatków warzywnych polecam natomiast poszarpaną sałatę (rzymską, lodową) z lekkim winegretem, zieloną fasolkę szparagową lub najprostszą sałatkę z pomidora, ogórka i czerwonej cebuli z jogurtem greckim. Sprawdź też inne pomysły na rozgrzewający obiad: Leczo z cukinii Marokański tagine z wołowiny i ciecierzycy Fasolka

Na-talerzu.pl
Pilaff z warzywami i fasolką... 78

łyżeczki wegańskiego bulionu w proszku - u mnie wegański 'Osem' (albo 2 szklanki wywaru warzywnego) 1 listek laurowy sól i biały pieprz 1 cukinia, pokrojona w kostkę 400g puszka drobnej fasolki, odcedzona i dobrze opłukana W sporym garnku rozgrzej na średnim ogniu olej. Dorzuć cebulę i marchewkę i podsmaż, aż cebula zacznie się robić przeźroczysta - około 5 minut. Wsyp ryż(...)dopraw do smaku.  Wymieszaj, zagotuj, przykryj i gotuj na wolnym ogniu 10 minut. Wsyp cukinię - nie mieszaj, zostaw ją na wierzchu, przykryj i gotuj kolejnych 10 minut. Wmieszaj fasolkę, wyłącz źródło ciepła, i zostaw pod przykryciem na kilka minut. Przemieszaj i podawaj

Lejdi of the house
Leczo z papryką i kiełbasą 66

doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podobne przepisy: Leczo z kiełbasą, cukinią i papryką Pieczone leczo Leczo z habanero Leczo z mięsem mielonym Leczo z chorizo Wegetariańskie leczo z fasolką szparagową Wegetariańskie leczo z oliwkami Leczo z kiełbasą, papryką i fasolką szparagową Artykuł Leczo z papryką i kiełbasą pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Zupa fasolowa 86

najlepiej zostawić na noc. Do garnka wlać wodę, dodać mięsa i zagotować. Zdjąć szumy i wyrzucić. Dodać kostkę rosołową lub wywar, czosnek, sól do smaku, fasolę i gotować aż fasolka będzie zaczynała mięknąć. Teraz czas na marchew, seler, pietruszkę, majeranek, przecier pomidorowy. Gotować do momentu aż fasolka i warzywa będą miękkie. Dodać makaron i kiełbasę pokrojoną w pół- plasterki. Dodać

Kuchnia Pokoleń
Stek z kalafiora z piekarnika 119

inne dodatki, spróbujcie podać steki z ryżem , pieczonymi ziemniakami czy kaszą (zwłaszcza drobną jak kuskus czy kasza orkiszowa). Z dodatków warzywnych rewelacyjnie sprawdza się prosta salsa pomidorowa , zielona fasolka lub sałata z cytrusowym winegretem. Kluczowa przyprawa Ten stek z kalafiora z piekarnika swój wyjątkowy aromat zawdzięcza jednej z moich ulubionych przypraw – mam na myśli wędzoną paprykę . Charakterystyczny, pikantny, dymny(...)pieczenia. Odcedź warzywa, dodaj masło, mleko i gałkę muszkatołową. Zmiksuj blenderem do uzyskania gładkiej masy. Przełóż puree na talerz i ułóż na nim steki. Podawaj z salsą pomidorowem, zieloną fasolką lub sałatą. Przygotowałeś/aś ten przepis? Podziel się efektem! Zostaw komentarz poniżej. Nie zapomnij też oznaczyć @przepisynatalerzu i dodać hashtag #przepisynatalerzu na Instagramie i na Facebooku! The post Stek

Na-talerzu.pl
Kurczak z warzywami i ryżem 89

porcji:  2-3 osób Trudność przygotowania:  łatwe Cena:  przystępna SKŁADNIKI : 400g fileta z piersi kurczaka 200g ryżu basmati 1 cebula 1 czerwona papryka 1 cukinia 100g fasolki szparagowej 1/2 małego brokuła 0.4l bulionu warzywnego 2g sproszkowanego szafranu 2 łyżki oleju sól pieprz 1. Fileta z kurczaka oczyszczamy, kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju(...)podsmażamy na rumiany kolor. 2. Następnie kroimy drobno cebulę i przekładamy na patelnię. 3. Cukinię kroimy w półksiężyce a paprykę w grubszą kostkę. Fasolkę natomiast kroimy na 2-3 równe długości. Wszystko dodajemy do kurczaka i podsmażamy. 4. Podsmażone i wymieszane warzywa zasypujemy ryżem. Do bulionu dodajemy sproszkowany szafran i mieszamy. Polewamy po całej powierzchni ryżu i warzyw. 5. Teraz

karolgotuje
Kolorowe roladki schabowe 74

jest to co lubię! Delikatne mięso, rozpływające się w ustach z dodatkiem sera, ogórka konserwowego, papryki oraz musztardy. Całość idealnie komponuje się z młodymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem oraz fasolką szparagową! Palce lizać! Przepis poniżej! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 0,5 kg schabu wieprzowego 1 papryka czerwona 1 marchewka musztarda ogórki konserwowe lub w zalewie curry kilka plasterków sera cebula sól(...)papryki, pół ogórka konserwowego oraz ćwiartkę cebuli. Całość zawijamy. Obtaczamy w jajku a potem w mące. Smażymy na wolnym ogniu pod przykrywką z każdej strony. Podajemy z ziemniakami i fasolką szparagową! Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Gotuj z Prezesem
duszone piersi kurczaka w sosie własnym... 483

suszony 1 łyżka, woda 4 szklanki, pieprz mielony czarny 1 łyżeczka, do zagęszczenia sosu: reszta mąki i 1 szklanka wody i 1,5 łyżeczki soli, ziemniaki ugotowane 1 kg, fasolka szparagowa ugotowana 70 dag Piersi kurczaka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, piersi duże przeciąć na połowę i jeszcze raz na połowę, powinno być 16 kawałków, piersi wymieszać z kucharkiem, obtaczać(...)mąki wymieszać z solą w wodzie i wlać do piersi mieszając do zagęszczenia sosu, posypać pieprzem mielonym i zdjąć z ognia. Ziemniaki w osolonej wodzie ugotować i tłuczkiem pognieść, fasolkę ugotować do miękkości w osolonej wodzie - szybkie, łatwe, proste danie na obiad z piersi kurczaka, duszone w sosie są idealne do ziemniaków, makaronów, ryżu czy kaszy..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Letni obiad, czyli kasza smażona z warzywami i jajkiem 91

różne produkty i eksperymentować, dlatego dziś zamiast kaszy gryczanej na mojej patelni pojawia się kasza jęczmienna. Oczywiście usmażę ją z jajkami, ale obok nich znajdą się również warzywa, czyli fasolka szparagowa i cukinia. W takim zestawie będzie to z pewnością idealnie skomponowany posiłek. Letni obiad, czyli kasza smażona z warzywami i jajkiem to proste i łatwe do przygotowania danie(...)przy okazji możemy też wykorzystać produkty, które zalegają nam w lodówce. Ja użyłam cukinie i fasolkę, ale wspaniale sprawdzą się tutaj również inne warzywa, np. papryka, kalafior czy marchewka. KLIKNIJ I CZYTAJ DALEJ

Kulinarne przygody Gatity
Chilli z indyka, z fasolką czarne oczko... 98

mięsa z indyka; szczypta płatków chilli - mniejsz, lub większa, zależnie od preferencji smakowych; 400g puszka siekanych pomidorów + odrobina wody (około pół puszki, tyle, by wypłukać resztki); 2 400g puszki fasolki czarne oczko, odcedzonej i opłukanej; sól, biały pieprz i mała szczypta cukru dodatkowo: ugotowany na sypko ryż do podania, ewentualnie starty żółty ser W sporym garnku rozgrzej olej. Wrzuć cebulę(...)pomidory i wodę. Dopraw do smaku - odrobinka cukru pomoże zneutralizować często bardzo kwaśne puszkowane pomidory.  Wymieszaj, zagotuj, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30-40 minut. Wsyp fasolkę i gotuj kilka minut - do zagrzania całości. Podawaj z ryżem, kleksem kwaśnej śmietany, albo dobrym chlebem i startym żółtym serem.  Przechowywanie: ostudzone chilli można przechowywać przez kilka

Lejdi of the house