fasolka - 6917 przepisów (strona:174/462)

Łosoś w sosie teriyaki  – Gordona Ramsay’a 99

szczyptę soli, wymieszać). Wyszło super, więc dopóki nie upoluję prawdziwego Mirin, z tego zamiennika będę korzystać. Polecam spróbować. Podawać w towarzystwie Makaronu Soba z jarmużem, wstążkami marchewki, zieloną fasolką, posypanym prażonymi algami Nori. Przepis na tego pysznego Łososia wypatrzyłam w jednym z najnowszych odcinków programu Gordon Ramsay – We własnej Kuchni (,, Gordon Ramsay’s ultimate home cooking”) pod hasłem „Zdrowe gotowanie(...)zbyt gęsty, można dodać odrobinę wody. Wyłożyć na talerze, polać marynatą. Podawać np. z sałatką z makaronu soba. Smacznego! Podawać w towarzystwie Makaronu Soba z jarmużem, wstążkami marchewki, zieloną fasolką, posypanym prażonymi algami Nori . Czytaj więcej: Łosoś w sosie teriyaki – Gordona Ramsay’a The post Łosoś w sosie teriyaki – Gordona Ramsay’a appeared first on Moja

Moja Delicja
Meksykańskie cudo 125

Papryka czerwona ·        Papryka żółta ·        4 ogórki konserwowe ·        410 g puszki fasolki czerwonej ·        520 g sosu meksykańskiego ·        15 dag sera żółtego Sposób przygotowania: 1.    Makaron gotujemy według przepisu(...)makaronie. 4.    Cebulę obieramy, prużymy na rozgrzanym oleju. 5.    Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki i kostkę ogórki. 6.    Następnie dodajemy fasolkę odlaną z zalewy i sos meksykański. 7.    Warzywa z sosem układamy na mięsie i posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem. 8.    Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku

Kulinarna Chwila
Zielone curry z kurczakiem 193

bardzo łatwe danie do przygotowania w jakieś 20-30 minut. 3 porcje 100 gramów ryżu ok 350 gramów fileta z kurczaka 1 mała puszka mleka kokosowego 200 gramów zielonej fasolki szparagowej (użyłam mrożonej) 4-5 łodyg selera naciowego mały kawałek cukinii pół średniej cebuli Ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę łyżka soku z limonki/cytryny 3 łyżeczki zielonej pasty curry ( użyłam kupnej(...)pokrojonego na cienkie plasterki przypraw sosem sojowym i dodaj czosnek oraz pastę curry. Całość smaż chwilę aż mięso zmieni kolor, następnie wlej wymieszane mleko kokosowe zagotuj.  Następnie dodaj fasolkę szparagową oraz seler naciowy, cukinię pokrojone na mniejsze kawałki. dopraw sokiem z cytryny. Całość gotuj chwilę aż warzywa nieco zmiękną (dobrze aby się nie rozgotowały) a sos nieco zgęstnieje. Podawaj

Andzia Pichci
Sałatka meksykańska + film 141

również doskonałą propozycją na lunch lub ciekawym pomysłem na kolację.     składniki na 4 porcje 250 g sera żółtego ( np gouda lub edamskiego ) 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki czerwonej 1 puszka ananasa ( pokrojonego ) 1 por ( biała część ) 5-6 łyżek majonezu czarny pieprz sól przepis Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach po czym przekładamy do miski(...)Umyte białe części pora drobno siekamy i dodajemy do miski z serem żółtym. Następnie do sałatki wrzucamy odsączonego z syropu ananasa, odsączoną z zalewy kukurydzę oraz czerwoną fasolkę. Na końcu do sałatki dodajemy majonez, wszystko doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na 30 minut aby wszystkie smaki się przegryzły.   Artykuł Sałatka

Smakowite Dania
Pyszne skrzydełka z piekarnika marynowane w majonezie, musztardzie i ketchupie. 121

musztardzie i ketchupie. Skrzydełka były pieczone w piekarniku aż były miękkie i mięso odchodziło od kości. To najprostszy sposób na zrobienie drobiowych skrzydełek, są bardzo pyszne! Skrzydełka podałam z fasolką szparagową i bułką tartą z masłem . Pieczemy je wtedy na aluminiowych tackach. Polecam też skrzydełka BBQ , które mają specyficzny dymny posmak, albo pyszne Skrzydełka kurczaka z syropem klonowym. Ten przepis(...)krawędziach, podwyższamy temperaturę do 200 stopni C i dopiekamy skrzydełka ok. 10 minut aż uzyskają chrupiącą, rumianą skórkę. Świetnymi dodatkiem do tych skrzydełek są różne pyszne surówki. lub fasolka szparagowa. The post Pyszne skrzydełka z piekarnika marynowane w majonezie, musztardzie i ketchupie. appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Miseczka curry z kurczakiem, 111

kurczak straci kolor surowizny. Wlać sos sojowy, bulion, whisky, dodać galangal lub imbir, liście keffir, grzyby pokrojone w paski, gotować 5 minut. Wlać mleczko kokosowe, dodać pędy bambusa, fasolkę. Gotować kolejne kilka minut. Fasolka musi delikatnie zmięknąć , ale nie ma być papkowata. Podawać z ryżem. Danie obsypać pokruszonymi orzeszkami. Pycha, polecam

Kuchnia Pokoleń
Pierogi z perliczką podane z pak choi i fasolką szparagową 100

niż klejąca się do dłoni mieszanka mąki i wody. Tym razem postanowiłam, że farszem stanie się upieczona wcześniej perliczka, grillowany bakłażan i papryka. Duszony pak choi jako sałatka z fasolką szparagową też się ciekawie wpisał w kompozycję talerza. No polecam.  Aha, bezwzględnie nie wolno zapomnieć o młotkowanym czerwonym pieprzu. Cały super zapach się jemu właśnie zawdzięcza. Niewątpliwie bliskie memu(...)plastry bakłażana  1 kawałek papryki  oliwa z oliwek  sól i pieprz  Do podania potrzebujesz: masło do smażenia pierogów  pach choi duszony z fasolką szparagową na maśle z solą i pieprzem  czerwony pieprz utarty w moździerzu  bliskie memu sercu - kiełki groszku    Gorącą wodę wymieszaj z masłem, mąką i solą na jednolitą masę

Mango Papaja
Meksykański Raj 143

Sól ·        Olej do smażenia Składniki na sos warzywny: ·        Cebula ·        ½ kg fasolki szparagowej ·        1 opakowanie marchewek mini ·        1 papryka czerwona ·        Sól(...)okrągłe kotleciki wielkości orzecha włoskiego. Kuleczki mięsne smażymy na rozgrzanym oleju. 2.    Na drugiej patelni prużymy obraną i drobno pokrojoną cebulę. 3.    Do cebuli dodajemy fasolkę, marchewki i pokrojoną w paseczki paprykę, solimy. 4.    Gdy warzywa są już miękkie wlewamy sosy meksykańskie, chwilkę gotujemy. 5.    Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu

Kulinarna Chwila
Sałatka z fasolką szparagową i fetą 125

Taką sałatkę można zjeść na drugie śniadanie, kolację lub podać do mięsa do obiadu. Jest naprawdę smaczna. Pomysł zaczerpnęłam z youtube. Składniki: 2 garści fasolki szparagowej zielonej 120 g sera sałatkowego typu feta kilka pomidorków koktajlowych 2 garści mieszanki sałat (u mnie masłowa i rukola) 1/2 czerwonej cebuli Dressing: 3-4 łyżki oliwy z oliwek 1 płaska łyżeczka miodu(...)łyżeczka ostrej musztardy sól, pieprz 1-2 łyżki soku z cytryny Sposób wykonania: 1. Sałatę płuczemy i rwiemy na drobniejsze części. Pomidorki myjemy, kroimy na połówki. 2. Odcinamy końcówki fasolki, przekrawamy na pół i gotujemy w lekko osolonym wrzątku do miękkości. Po ugotowaniu i odcedzeniu wkładamy na chwilę do naczynia z zimną wodą. 3. Cebulę kroimy w piórka, fetę

Kuchnia domowa Ani
Sałatka fasolowa z marynowanym łososiem 112

jesteśmy amatorami) zniewala. Pesto zaś, podkreśla jego walory. Składniki: 2 łyżki pesto z bazylii   1 łyżka soku cytrynowego   300 g fileta świeżego łososia   200 g zielonej fasolki szparagowej   strąk czerwonej papryki   strąk żółtej papryki   3 łyżki octu balsamino   4 łyżki oliwy z oliwek   listki bazylii lub oregano   200 pomidorków miniaturowych(...)pół, oczyściłem, pokroiłem na krótkie paski. Przygotowałem sos : wymieszałem ocet, sól, pieprz i oliwę. Listki bazylii drobno pokroiłem i domieszałem do sosu. Pokrojoną paprykę rozłożyłem na paterze, obłożyłem fasolką, polałem sosem. Pomidorki wcześniej umyte pokroiłem na połówki, ułożyłem na sałatce razem z roladami z łososia. Sałatkę podałem ugarnirowaną łodyżkami różnej zieleniny ( dowolność wskazana

R'n'G Kitchen
Krem z fasolki szparagowej-mniam! 301

Pyszna zupa,fajna alternatywa jak macie nadmiar fasolki szparagowej ,nawet przerośniętej .Nawet niejadki zjedzą ukrytą w ten sposób fasolkę. Polecam

Swojskie jedzonko
Ryba w folii z sosem chimichurri / Chimichurri Baked Fish 158

ziołowy. Taki dressing z oliwą, czosnkiem i ziołami to świetny sos do ryby i mięsa. Ryba pieczona w folii lubi towarzystwo warzyw. Jeśli tak jak ja przygotujecie ją z fasolką szparagową, warto ją jednak wcześniej zblanszować / podgotować, by nie była za twarda. Cienki filet z ryby piecze się bardzo szybko. Sprawdzi się tu większość Waszych ulubionych ryb: halibut, łosoś, dorsz(...)oregano, kilka łyżeczek soku z cytryny lub octu winnego, do smaku, kilka łyżek oliwy extra virgin, sól, pieprz, szczypta chili, do smaku opcjonalnie warzywa, na przykład drobno pokrojona papryka, fasolka szparagowa, cukinia, pomidor (twarde warzywa wstępnie podgotowujemy lub podsmażamy) Przepis na rybę w folii z sosem chimichurri, przygotowanie: Rybę pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć przyprawami, opcjonalnie nałożyć po kawałeczku masła

Lekcje w kuchni
Botwinka z fasolką szparagową i ziemniakami okraszonymi wędzoną słoniną 100

pewnością najlepsza botwinka z fasolką jaką do tej pory jadłam. W połączeniu z ziemniakami okraszonymi wędzoną słoniną smak … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Botwinka z fasolką szparagową</span> i ziemniakami okraszonymi wędzoną słoniną pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Zielone curry z łososiem, krewetkami oraz cieciorką – oryginalne danie jednogarnkowe z rybą 119

obranych i podgotowanych) puszka cieciorki (240g) 2 cebule 4 ząbki czosnku 4 łodygi selera naciowego 2 cm imbiru pęczek szczypiorku kozieradka, kmin rzymski, kolendra, kardamon, kurkuma, sól, pieprz 200g fasolki szparagowej zielonej 150g groszku cukrowego 400 mleczka kokosowego light (puszka) łyżka oleju rzepakowego Dodatkowo ryż (gotowany z kurkumą i kardamonem) oraz papadoms Sposób przygotowania: Na oleju podsmaż w kolejności posiekaną(...)Zalej wodą (tak aby zakryć warzywa) i gotuj aż warzywa będą miękkie. Zalej mlekiem kokosowym i zmiksuj. Do gotującego się sosu wrzuć kawałki łososia, krewetki, cieciorkę oraz zielone warzywa – fasolkę i groszek. Gotuj na wolnym ogniu jeszcze 15 minut. Podawaj z ulubionymi dodatkami np. kuskusem, ryżem, papadoms czy chlebkiem naan

wysmienity
Smaczna codzienność z patelnią tytanową Woll Diamond 115

tytanowej Woll Diamond. SKŁADNIKI: 5 jajek 2 łyżki mleka 40 g startego sera, np. parmezanu, grana padano, żółtego 6 pomidorków koktajlowych 6 różyczek brokułów – u mnie mrożony garść żółtej fasolki – u mnie mrożona (posiekana na nieduże kawałki) łyżka masła klarowanego sól, pieprz do podania: posiekany szczypior lub koperek PRZYGOTOWANIE: Jajka roztrzepuję widelcem z mlekiem w misce, solę i pieprzę(...)patelni rozgrzewam masło klarowane, podsmażam na nim brokuły oraz fasolkę. Gdy lekko zmiękną dodaję pomidorki posiekane na cztery. Podsmażam kilka minut, często mieszam. Gotową masę jajeczną wylewam na warzywa z patelni, przykrywam pokrywką i smażę tak frittatę przez 8 minut. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Frittatę wstawiam na środkową półkę piekarnika

Zasmakuj Kuchni