Składniki: 3 litry wody 1 kalafior porcje rosołowe 350 g fasolki szparagowej 1 łyżka Kucharka pieprz, natka pietruszki 100 g marchewki 500 g ziemniaków Wodę wlewamy do garnka, wrzucamy porcje rosołowe - według uznania jak chcemy aby był intensywny smak :), wsypujemy kucharka, dodajemy marchewkę i doprawiamy pieprzem. Kiedy zacznie nam się gotować wrzucamy pokrojonego kalafiora, fasolkę i pokrojone w kostkę ziemniaki
Moje-pitraszenieSkładniki: 300 g makaron świderki 1 czerwona papryka 100 g fasolki szparagowej mrożonka bukiet warzyw (brokuł, kalafior, marchewka) 250 g wędliny (szynka,kiełbasa) 1 cebula 250 g żółtego sera 1 szklanka śmietany 18% 2 jajka olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie, ostudzić. Paprykę, wędliny i cebulę pokroić w kostkę. Fasolkę gotujemy w wodzie, odcedzamy
magiczna kuchnia KasiSkładniki: 100 g kaszy jaglanej 150 g Soli średnia marchewka pół pęczka natki pietruszki kilka suszonych pomidorów 2 jajka 100 g fasolki szparagowej 4 łyżki bułki tartej Sos 180 g jogurtu greckiego kilka kropel cytryny łyżeczka cukru sól, pieprz pół pęczka posiekanego koperku Przygotowanie: Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Marchew obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Solę
Gaździnka warzySkładniki: udziec z indyka 1,5 kg, przyprawa kebab- gyros Prymat 1 opakowanie, oliwa 10 łyżek, marchew 4 sztuki, cebula 1 sztuka, fasolka szparagowa 15 dag, seler naciowy 6 łodyg, ząbki czosnku 5 sztuk, papryka zielona 1 sztuka, papryczka chili 1 sztuka, woda 2 szklanki udziec indyka bez kości obsypać przyprawą i dobrze natrzeć, schować do lodówki na 2 godziny
W Mojej Kuchni Lubiękaszy jaglanej. Babeczki są delikatne, miękkie i bardzo zdrowe. Tuńczyk nadaje wilgotności babeczkom. Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 1 puszka tuńczyka w sosie własnym Princes garść zielonej ugotowanej fasolki szparagowej 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka 2 łyżki pestek dyni 3 łyżeczki czerwonego pesto z suszonych pomidorów 1 jajko 1 łyżka posiekanej pietruszki sól pieprz szczypta chilli Kaszę płuczemy
Kuchnia w oparachSkładniki 4 plastry schabu b/k 2 cebule kawałek wędzonego boczku 3-4 ząbki czosnku 2 listki laurowe fasolka szparagowa sól, pieprz, wegeta kilka kropel maggi śmietanka 30% 1-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 25 ml wódki Przygotowanie Boczek pokroić w plasterki i podsmażyć na smalcu. Dodać posiekaną cebulę i przyprawy. Wlać bulion, a kiedy się zagotuje włożyć schab (ja pokroiłam
Gaździnka warzyJest sycąca, ale przy tym lekka i niezapychająca. Do zabrania ze sobą do pracy również się nada:) Składniki: 100g makaronu mini kokardki Lubella 2 pieczone młode buraczki 50g fasolki szparagowej 50g kabanosów (albo ulubionej chudej szybki) świeża bazylia dressing: 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy francuskiej 2 łyżki oliwy 1 łyżka białego octu winnego szczypta soli szczypta ziół Makaron
Obiad gotowyróżne produkty i eksperymentować, dlatego dziś zamiast kaszy gryczanej na mojej patelni pojawia się kasza jęczmienna. Oczywiście usmażę ją z jajkami, ale obok nich znajdą się również warzywa, czyli fasolka szparagowa i cukinia. W takim zestawie będzie to z pewnością idealnie skomponowany posiłek. Letni obiad, czyli kasza smażona z warzywami i jajkiem to proste i łatwe do przygotowania danie
Kulinarne przygody Gatitypapryczka chilli 1 mała, kucharek 1 łyżeczka, czosnek granulowany 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżeczki, woda 1/2 szklanki, ziemniaki 10 sztuk, pory 2 większe, fasolka szparagowa 1 puszka udka kacze ponacinać na skórze i w garnku szybkowara 5 litrów "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" podsmażyć na maśle z obu stron, przełożyć na talerz, przygotować przyprawę
W Mojej Kuchni Lubięsmażenia, 1 sztuka cebula biała, 6 sztuk czosnek ząbki, 1 mała papryczka chilli, 1/2 łyżeczki sól ziołowa, 4 sztuki kiełbasa śląska, 1 łyżka masło do smażenia, 25 dag fasola szparagowa fasolkę ugotować w osolonej wodzie i odlać na sito ziemniaki ugotowane w mundurkach obrać, pokroić na grubsze plastry na maśle klarowanym zeszklić cebulę pokrojoną z czosnkiem i papryczką chilli dodać
W Mojej Kuchni LubięSkładniki na dwie porcje. Składniki: 1 szklanka suchego makaronu świderki 150 g mięsa mielonego np. wołowego 1 szklanka fasolki szparagowej 1 marchew 5 łyżek kukurydzy konserwowej 1 puszka pomidorów krojonych bez skórki Olej do smażenia Sól, pieprz do smaku Przepis: Makaron gotujemy w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy mięso mielone
Emcia PichciSkładniki: -2 pojedyncze piersi z kurczaka -1 brokuł -150 g. fasolki szparagowej zielonej -3 marchewki -1 mała cebula czerwona -1/3 łyżeczki soli -1/3 łyżeczki pieprzu -łyżeczka curry -1/2 łyżeczki majeranku -1/2 łyżeczki papryki słodkiej czerwonej -olej do smażenia Sposób przygotowania: Warzywa myjemy. Marchewki obieramy i kroimy w plastry o grubości 0,5 cm. Fasolką odkrawamy końcówki
Magia jedzenia.fasolką 250 g gotowych pierożków tortellini (z szynką lub z grzybami) 1 cebula 2 łyżki oleju 500 ml przecieru pomidorowego 200 ml bulionu z kury lub warzywnego 250 g fasolki szparagowej 1 łyżeczka suszonego oregano ½ łyżeczki cukru sól do smaku Tortellini ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. W czasie jak pierożki się gotują, pokroić cebulę w piórka, wrzucić do garnka
Posadzone i zjedzoneproste i bardzo tanie danie obiadowe. Staram, się aby posiłki przeze mnie przygotowywane były smaczne i niedrogie. 500 g udek z kurczaka 300 g zielonej fasolki szparagowej 2 łyżki mąki 1 łyżeczka curry 0,5 łyżeczki ostrej czerwonej papryki 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich Przyprawa do kurczaka Sól Pieprz Olej Udka obficie przyprawić przyprawą do kurczaka. Rozgrzać olej na patelni
VioletoweKucharzenieświeżych lub mrożonych warzyw. Polecam przepis Zupa jarzynowa z kalafiorem SKŁADNIKI: 6 szklanek bulionu 2 marchewki 1 duża pietruszka 1/3 selera 1 mała cebulka 6 niedużych różyczek kalafiora garść fasolki szparagowej zielonej (lub żółtej – jak wolisz) 2 lekko czubate łyżeczki śmietany 18 % lub 1/3 szklanki śmietanki 30 % 1 łyżeczka masła 1 liść laurowy, 2 kulki ziela angielskiego sól, pieprz
Zasmakuj Kuchni