pęczakiem oraz z surówką czy sałatą. PRZEPIS NA DUSZONY KURCZAK Z FASOLKĄ Składniki na kurczaka duszonego: 4-6 porcji kurczaka – u mnie dwa udka i dwa podudzia 300g fasolki szparagowej 2 cebule olej sól pieprz oregano 1 puszka siekanych pomidorów lub 1 słoik domowych, wekowanych – przepis Jak zrobić duszony kurczak z fasolką: Zaczynamy od naczyń. Do przepisu potrzebujemy
Dorota SmakujeSezon na fasolkę tuż przed nami. Uwielbiam fasolkę i już z niecierpliwością na nią czekam. I zrobię sobie taką oto sałatkę, bo była pyszna! Składniki: 200 g fasolki szparagowej 1 nieduża czerwona papryka 2-3 pomidory kilka ogórków gruntowych szczypiorek koperek sól, pieprz olej 1 ząbek czosnku Sposób przygotowania: 1. Fasolkę umyć, oczyścić, ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku
Kuchnia domowa AniUwielbiam takie posiłki, a dodatkowo zajmują mało czasu! Sos sojowy nadaje wyrazistego smaku oraz zapachu. Palce lizać! Składniki: 1 kostka (180g) tofu wędzonego 50g suchego ryżu białego 200f fasolki szparagowej 2 łyżki sosu sojowego przyprawy: pieprz, sól, czosnek granulowany, papryka słodka olej do smażenia Sposób przygotowania: W garnkach gotujemy ryż i fasolkę (ok. 10 minut). Tofu kroimy w kostkę. Ugotowany
Truskawkowa Fiestamięs ,choć przyznam się szczerze ,że ja to ją mogę samą wcinać-jest po prostu pyszna,zupełnie inna a zarazem bardzo prosta do zrobienia-polecam gorąco Składniki: 40 dag fasolki szparagowej 2 młode marchewki pączek natki pietruszki cebulka czerwona 3 łyżki oliwy lub oleju szczypta cukru, ocet ,sól,pieprz -do smaku Przygotowanie: Fasolkę płuczemy,obcinamy końcówki,marchewkę obieramy,wrzucamy razem
Swojskie jedzonkoSzybka propozycja obiadowa w sam raz na dzisiejsze upały :) Składniki: - 600 g fasolki szparagowej - 1 papryka czerwona - 150 g sera camembert - 3 łyżki masła - 3 łyżki bułki tartej - 1 ząbek czosnku - sól i pieprz Przygotowanie: Fasolkę oczyszczamy i wrzucamy na lekko osolony wrzątek, gotujemy na półmiękko około 7 minut i odcedzamy. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy bułkę tartą
Zainspirowana w kuchniauto'); ga('send', 'pageview'); -10 małych ziemniaków -2 cebule -3 ząbki czosnku -1 łyżeczka kminku -1 łyżeczka curry -1 papryka żółta -1 papryka czerwona -garść żółtej fasolki szparagowej -1 mała cukinia -pół puszki groszku konserwowego -1 łyżka oleju -garść dowolnej zieleniny ( szczypiorek, pietruszka, koperek ) Wołowinę smażymy do chrupkości. Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy 10 minut
Kulinarne przemysleniaJeden z moich ulubionych dodatków do obiadu – fasolka szparagowa z bułką tartą. Nie wiem jak Wy, ale ja i moja rodzina wprost za nią przepadamy. Idealnie pasuje do tradycyjnych panierowanych kotletów z piersi kurczaka lub mielonych. Polecam ją również w towarzystwie domowego gyrosa . Pyszny dodatek, choć lubię ją również zjeść od tak Składniki: około 80 g fasoli szparagowej
Słodkie okruszkiciasto 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki graham Młynomag 1 jajko sól 1 łyżeczka cukru 125 g masła szczypta proszku do pieczenia nadzienie 400 g fasolki szparagowej lub fasolnika chińskiego 150 g bundzu 2 małe wędzone oscypki pół szkl mleka 1 jajko sól pieprz szczypta majeranku szczypta bazylii Fasolkę ugotować na półmiękko. Z podanych wyżej składników zagnieść twarde
Gotowanie jest łatweTym razem mamy dla Was przepis z książki Anny Starmach i Marii Kruczek „Lekkość” - potrawka z soczewicy :) To bezglutenowe, a do
Kuchenne WariacjeSkładniki: 4 duże pieczarki pół małej czerwonej papryki serek szczypiorkowy "Włoszczowa" kilka suszonych pomidorków szczypiorek fasolka szparagowa sól, pieprz, tymianek, zioła prowansalskie Przygotowanie: Pieczarki obrać i usunąć nóżki. Serek wymieszać z drobno pokrojoną papryką, pomidorami i ugotowaną - ostudzoną fasolką. Przyprawić, dodać posiekany szczypiorek i nadziać pieczarki. Grillować w 180st C ok 10 min. Ja podałam
Gaździnka warzymięsa wieprzowego bez kości 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 zielona papryka cukinia 2 cebule 200 g żółtej fasolki szparagowej brokuł sól 2 łyżki mąki 2 łyżeczki oleju po 1/4 łyżeczki cynamonu, rozmarynu, czarnego pieprzu i estragonu Składniki: Mięso umyłem, wygniotłem ręką. Fasolkę również umyłem, odciąłem końcówki
R'n'G Kitchenzupa jest lekka, pachnie wiosną, latem:). Chyba nawet mogę określić ją mianem mojej ulubionej spośród zup, które dotychczas gotowałam. Polecam! 1 udko z kurczaka 1/2 kalafiora 300g fasolki szparagowej 2 młode marchewki 1 pietruszka 3 młode ziemniaki 1 młody por 1 pęczek koperku sól, pieprz, vegeta 1. Kalafior dzielimy na różyczki. Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki. Marchew
Szefowa kuchniZupka jarzynowa z dodatkiem rzodkiewki..rzodkiewki dodajemy na samym końcu - nie trzeba długo ich gotować. 1-2 marchewki 1/2 pietruszki 10-15 dkg fasolki szparagowej kilka różyczek kalafiora kilka ziemniaków spory pęczek rzodkiewek sól, pieprz listek , ziele domowa vegeta śmietana 1-2 łyżki masła Pokrojoną marchewkę, pietruszkę,fasolkę, kalafiora oraz ziemniaki przełożyć do garnka. Wlać wodę , dodać przyprawy
Moje domowe kucharzenieKolejna prosta, szybka i smaczna zupka. 2 -3 białe kiełbaski 1-2 marchewki 0,5 kg żółtej fasolki szparagowej 0,5 szkl. ryżu sól, pieprz domowa vegeta listek, ziele śmietanka 18% koperek Do garnka wlać wodę, włożyć białą kiełbasę, pokrojoną marchewkę, fasolkę, ryż i przyprawy.Gotować na wolnym ogniu. Wyjąć kiełbaskę i pokroić [ ponownie dodać do zupki], zupkę
Moje domowe kucharzenienadaje jej ostrości , co tylko wychodzi jej na dobre.Polecam taką zupę krem na wspólne rodzinne spotkania:). 50 dag.fasolki szparagowej 1 op.mrozonki warzywnej 8 składnikami 1 łyżka soli 1 łyżeczka cukru sól pieprz 1 -2 łyżeczki musztardy DIJONE 1 łyżeczka kozieradki parmezan ****************************************** Fasolkę ugotować w wodzie osobno z solą(...)cukrem do miękkości,odcedzić.Warzywa ugotować na bulionie z kury,przyprawić dodać musztardę i zmiksować na krem.S er parmezan zetrzeć na wiórki.Do talerzy rozlać zupę, włożyć po porcji fasolki szparagowej i posypać parmezanem.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiDzień dobry kochani :-) Dziś mam dla Was kolejną propozycję na makaron tym razem w wersji warzywnej :) składniki 500 g pieczarek 450 g fasolki szparagowej duża cebula 4 ząbki czosnku 1 jajko duża garść pietruszki 200 g makaronu tagliatelle 2 łyżki jogurtu greckiego oliwa sól, pieprz, czosnek Fasolkę gotujemy ( ja miałam mrożoną gotowałam ok 8 minut). Pieczarki szatkujemy , cebulę kroimy
Cukier&PuderReszta to kwestia wyobraźni a ciasto wszystko idealnie połączy. Składniki naszej zapiekanki: -5 ugotowanych ziemniaków -2 plastry wędzonego boczku -por -20 dkg piersi z kurczaka -1/2 kg fasolki szparagowej -3 łyżki startego żółtego sera -3 jajka -3 łyżki mąki ziemniaczanej -3 łyżki majonezu -sól -warzywko -pieprz Pora kroimy na drobne kawałki. Fasolkę gotujemy
Maminek kulinarnyżółtą fasolkę. Nie podaję dokładnych proporcji, gdyż wszystko zależy od naszych upodobań. Ja robię fasolkę z marchewką pół na pół i dodaję 1/3 puszki groszku. Składniki żółta fasolka szparagowa marchew groszek czubata łyżka masła płaska łyżka mąki sól cukier Wykonanie: Marchew obieramy.Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki. Do garnka wkładamy marchew i fasolkę, zalewamy wodą lekko solimy
Walijskie Pichcenietarta do panierki · 2 jajka · Mąka pszenna do obtoczenia · 20 dag fasolki szparagowej · ½ słoiczka papryki konserwowej · Serek topiony z szynką w plastrach Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy
Kulinarna ChwilaZrobiło się nagle bardzo zimno,więc barszcz ukraiński na zimę w sam raz. Myślę,że w każdym domu przepis na tą zupę jest inny. U mnie z fasolką szparagową. SKŁADNIKI: 0,5 kg. żeberek 2 małe marchewki 1 pietruszka kawałek selera i pora 5 średnich buraczków 3 średnie ziemniaki 30 dag. zielonej fasolki szaragowej 1 cebula 3 ząbki czosnku
Kuchnia Beatyjutrzejszy obiad polecam pyszną zapiekankę ziemniaczaną z fasolką i boczkiem. Jest szybka i łatwa do przygotowania. Każdemu będzie smakować. SKŁADNIKI: ½ kg ziemniaków, 300g fasolki szparagowej świeżej lub mrożonej, 250g boczku wędzonego parzonego, 5 plastrów sera żółtego, 5 łyżek śmietany 18%, tymianek, sól, pieprz, masło. PRZYGOTOWANIE: 1. Ziemniaki oraz fasolkę gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki kroję w plastry
Tradycyjna kuchnia KasiRosołek,..ale tym razem z dodatkiem rybki. 30 dkg fileta z ryby 2 marchewki 10-15 dkg fasolki szparagowej 1 por [biała część] sól, domowa wegeta liście laurowe ziele angielskie koperek 1-2 łyżki masła makaron Marchewkę obrać, cebulę opalić.Pora i fasolkę pokroić.Wszystkie składniki [oprócz makaronu i ryby] umieścić w garnku i zalać wodą.Gotować kilka minut, dodać
Moje domowe kucharzeniesmażone zielone warzywa Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1/2 szklanki quinoa 1 mała kapusta pak choi 1/2 pęczka zielonych szparagów 1 szklanka bobu 1 szklanka cienkiej zielonej fasolki szparagowej 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili sól morska olej rzepakowy listki tajskiej bazylii Wykonanie: Quinoę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Bób i fasolkę gotujemy na parze al dente
Kulinarne przygody GatityUwielbiam fasolkę szparagową. Jednak z masełkiem i bułeczką już mi się przejadła, no i jest znacznie kaloryczna i mniej zdrowa niż moja propozycja. Na targu kupiłam fasolkę bez łyka. Nie ma tych wąsów ciągnących się jak to ma miejsce w przerośniętej fasolce. Składanki :) fasolka 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu
AZgotuj!kochani:) Dziś mam dla was przepis na pyszniutki makaron :)))) Przepyszne pesto , kurczak i fasolka - naprawdę niebo w gębie :)))) Przepis otrzymałam od mojej Aleksandry ;) składniki 1/2 opakowania makaronu spaghetti opakowanie fasolki szparagowej mrożonej pęczek natki pietruszki pęczek szczypiorku oliwa z oliwek duża marchew ser typu parmezan pierś z kurczaka ostra papryka curry sól i pieprz Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie. Marchew
Cukier&PuderSkładniki: 150 g makaronu Penne fasolka szparagowa pieczarki 1 cebula 40 ml białego wytrawnego wina pęczek pietruszki sól, pieprz chili cayenne łyżka oleju Przygotowanie: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Fasolkę wrzucić do osolonego wrzątku na 2 min. (gotować na dużym ogniu, wtedy nie straci koloru i będzie chrupka). Pieczarki i cebulę obrać ze skórki, pokroić według uznania. Na patelni
Gaździnka warzy