fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:116/256)

Warzywno- ryżowe kotleciki 233

bardzo smaczne i dobrym pomysłem na lunch czy dodatek do  jakiegoś mięsa, ewentualnie tak jak w moim przypadku do sałaty. Składniki : 150 g ugotowanego ryżu , 2 marchewki , Garść fasolki szparagowej zielonej, Pól pora , Kumin , Sól, pieprz, Kolendra, 3 jajka, Pół szklanki mąki Olej do smażenia Zieloną fasolkę obieramy i blanszujemy. Następnie schładzamy ją w zimnej wodzie, by pozostała pięknie

cookpl
Fasolka szparagowa z kiełbasą i sosem pomidorowym 108

kiełbasy w samym sosie, ale dziś odmieniłam troszkę. Składniki: * ok. 1/2 kg fasoli szparagowej zielonej albo żółtej * puszka pomidorów krojonych * 1 laska kiełbasy * mała cebula – ja miałam cukrową * duży ząbek czosnku * łyżeczka masła lub oleju * przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra Fasolkę podgotowałam w osolonej wodzie. Na patelni rozpuściłam masło i wrzuciłam pokrojoną laskę kiełbasy. Następnie dodałam cebulkę(...)naszego smaku. U mnie była lekko pikantna. Odcedzoną fasolkę przełożyłam do patelni z sosem i dusiłam przez kilka minut. Odstawiłam na chwilkę by wszystko naszło smakiem. Smacznego! Lidka Artykuł Fasolka szparagowa z kiełbasą i sosem pomidorowym pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Warzywny kociołek z kurczakiem curry 151

Dużo sezonowych warzyw: cukinia, papryka, pomidory, fasolka szparagowa, cebula oraz filety z kurczaka z przyprawą curry - danie jednogarnkowe, duża porcja dla całej rodziny! Składniki: 2 średniej wielkości cukinie, 2 papryki czerwone, 2 papryki zielone, duża garść fasoli szparagowej zielonej, 2 cebule, 5-6 pomidorów polnych, 800 g  filetów z piersi kurczaka, sól, pieprz, łyżeczka curry, łyżka oleju   Przygotowanie(...)paski, cukinię w kostkę, z fasoli odcinamy końcówki. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić w kostkę. Na dużą głęboką patelnię lub garnek wrzucamy kurczaka wraz z olejem, cebulą oraz fasolką, podsmażamy przez 5 minut, mieszając co jakiś czas. Następnie dodajemy paprykę. Dusimy na średnim ogniu przez 20 minut, mieszając co jakiś czas, następnie dodajemy cukinię oraz pomidory i dusimy

Lena Gotuje
Zapiekane faszerowane bataty 235

razem babaty upiekłam, wypatroszyłam i nadziałam. Już pomalutku mogę cieszyć się własnymi warzywami, ale w miedzyczasie hoduję też kiełki, które wykrzystałam w tym przepisie, ale śmiało możecie je zastąpić fasolką szparagową, czy młodym groszkiem. Składniki na 4 porcje: 4 bataty (1 osoba=1 pyra) 300-400 g skiełkowanej fasolki mung* 1 duża papryka 2 kostki naturalnego tofu płaska łyżeczka soli

greenscarf
Roladki ze schabu nadziewane fasolką 331

patyczki, 1/3 szklanki oleju do smażenia. Jeżeli mamy do dyspozycji solidną porcję schabu na obiad, a już przejadły nam się zwykłe schabowe - proponuję zapiekane roladki nadziewane żółtą fasolką szparagową, szynką i żółtym serem. Danie wyśmienicie smakuje z dodatkiem gotowanej marchewki i młodych ziemniaczków z koperkiem:) Żółtą fasolkę ugotować do średniej miękkości. Plastry schabu położyć na desce, przykryć folią

Świat Domowej Kuchni
Fasolka szparagowa z cebulką 173

Składniki: 450g fasolki szparagowej 2 cebule sól, tymianek łyżka - dwie masła natka pietruszki Przygotowanie: Do osolonej gotującej się wody wrzucić oczyszczoną fasolkę i gotować 4 - 5 min na dużym ogniu. Odcedzić i przelać ją zimną wodą (fasolka powinna być chrupka nie rozgotowana) Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć na nim drobno pokrojoną cebulę. Doprawić do smaku solą, tymiankiem. Zdjąć

Gaździnka warzy
Warzywna potrawka z kurczaka 268

Dowolne warzywa – u mnie mrożonka jarzyn wiosennych hortex (marchewka, kalafior, fasola szparagowa, groszek, brukselka ), brukselki nie dodałam do dania, bo jej nie lubię. Można także wykorzystać sezonowe warzywa np. fasolka szparagowa, pieczarki, cukinia i papryka. Ząbek czosnku Pół cebuli 3 ziela angielskie Liść laurowy 05 – 0,6 l bulionu ( ewentualnie woda i kostka rosołowa) 1,5 łyżki śmietany – u mnie

Fabryka pomysłów
Szczeciński frytburger 246

miasto gdzie w budkach jako pozycja w menu figuruje frytburger czyli po prostu bułka z frytkami :) Postanowiłem przygotować podobną w nieco zdrowszej i urozmaiconej wersji :) Składniki: - bułka - ziemniaki - marchewka - fasolka szparagowa - seler Wykonanie: Ziemniaki, marchewkę i seler obieramy i kroimy w słupki o kwadratowym przekroju średnicy niecałego centymetra - tzw. frytki. Fasolki nie musimy, bo już ma podobny kształt. Wszystko pieczemy

Kryzysowa Książka Kucharska
Kaszotto z fasolką i cukinią 214

indyka, albo filet z kurczaka. Zapewniam Was jednak, że bez niego smakuje ono tak samo wyśmienicie :) Zatem zapraszam do lektury przepisu… Składniki 1 cebula 1 cukinia 300g fasolki szparagowej 1/2 szklanki kaszy pęczak 500ml bulionu warzywnego 3 łyżki sosu sojowego pieprz 1 łyżeczka oregano oliwa Kaszotto z fasolką i cukinią – przepis Na oliwie szklimy pokrojoną w kostkę cebulę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Fasolka szparagowa z bułka tartą 122

Mój ulubiony,sezonowy dodatek do obiadu.Kocham ją od małego-żółta fasolka szparagowa. Nie będę rozwodzić się nad przepisem,bo każdy chyba go zna.W każdym razie zachęcam do zakupu i wcinania fasolki,bo cena już całkiem przystępna (7,5zl) Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Sałatka z fasolki marynowanej i serka wiejskiego 232

Składniki: 1 słoi czek fasolki szparagowej marynowanej 1 serek wiejski 3-4 łyżki kukury dzy 2 pomidory sieka n y koperek Sposób przygotowania: 1. Fasolkę odsączamy z zal ewy. Kroimy na mniejsze kawałki. 2. Umyte pomidory d owolnie kroimy. 3. Serek mieszamy z pozostałymi skł adnikami, dopraw iamy koperkiem. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Piccalilli 180

mamy do czynienia z rzeczami szybko psującymi się, to ilość octu, zawartego w musztardzie, zapobiega zepsuciu. Przepisy są różne, ale ja wybrałem taki, jaki mi się najbardziej podobał. Składniki: - fasolka szparagowa - czerwona cebula - musztarda Dla mnie idealnym wykorzystaniem było na grillu, jako dodatek do kiełbasek, zarówno na talerzu jak i w bułce. Wykonanie: Fasolkę i cebulkę kroimy i podsmażamy. Dodajemy

Kryzysowa Książka Kucharska
Ryż smażony z krewetkami 101

danie możesz skomponować po swojemu, bo tak naprawdę to od Ciebie zależy jakie warzywa wylądują w Twoim ryżu. Ja wykorzystałam do niego resztkę papryki czerwonej oraz płaską zieloną fasolkę, które drobniej pokroiłam i podsmażyłam krótko wraz z krewetkami i aromatyczną pastą z czosnku, imbiru i chilli. Później wystarczy dodać już tylko ryż i sos zrobiony z 3 składników i danie(...)starta na tarce pasta z czosnku, imbiru i chilli (1 łyżka pasty gotowej lub przygotowanej samodzielnie w proporcjach 1:1:1) – 10-15 krewetek – pół czerwonej papryki – 1 szklanka fasolki szparagowej lub płaskiej odmiany – 2 jajka – szczypior dymki do podania Przygotowanie : Ryż ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Paprykę i fasolkę pokrój, paprykę w cienkie paseczki lub kostkę a fasolkę

nietylkopasta.pl
Fasolka szparagowa w pomidorach 192

Prosto, smacznie i zdrowo. Taką fasolkę można potraktować jako samodzielne danie obiadowe lub kolacyjne albo jako dodatek do mięs. 1/2 kg fasolki szparagowej 300 ml passaty pomidorowej cebulka ząbek czosnku oregano sól, pieprz, cukier do smaku starty parmezan i koperek do posypania Fasolkę umyć, oczyścić i ugotować w lekko osolonej wodzie. W międzyczasie na łyżce oleju zeszklić posiekan ą cebulkę

Smakołyki Asi
Zielone strączki z czerwoną quinoą i szałwią 166

jeśli ktoś jeszcze o niej nie słyszał to zapraszam na stronę  https://fififo.com/   Składniki: 1 szklanka ugotowanej czerwonej quinoy 1 woreczek młodego bobu 250 gram zielonej fasolki szparagowej 250gram zielonego groszku 1/8 kiszonej limonki 2 ząbki czosnku garść świeżych listków szałwi oliwa z oliwek  pieprz sól Wykonanie: Fasolkę obieramy i kroimy na kawałki, groszek wyłuskujemy z łupinek

Quinoa Raz!