fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:130/256)

na maśle cukiniowo-fasolkowa zupa... 144

Składniki: woda 3,5 litra, fasolka szparagowa 60 dag, ziemniaki 6 sztuk, włoszczyzna 1 pęczek, kostka rosołowa 2 sztuki, cukinia 1 większa/zielona, masło 1/4 kostki, kucharek 1,5 łyżki, wędzona papryka w proszku 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 3/4 łyżeczki, koperek 1 pęczek, natka pietruszki 1 pęczek fasolkę pokroić na kawałki do garnka, ziemniaki obrane pokroić na kawałki

W Mojej Kuchni Lubię
zupa wielowarzywna na maśle z ziemniakami... 162

Składniki: woda 3,5 litra, fasolka szparagowa 1/2 kg, brokuł 1 sztuka, papryka zielona 1 sztuka, włoszczyzna 1 pęczek, cukinia 1 sztuka, ziemniaki 6 sztuk, masło 1/4 kostki, kostka rosołowa 2 sztuki, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, gałka muszkatołowa mielona 1 łyżeczka, koperek 1 pęczek fasolkę żółtą pokroić na kawałki, brokuły różyczki odciąć od głąba, opłukać

W Mojej Kuchni Lubię
Kasza jaglana z tyńczykiem 130

Składniki: 100 g kaszy jaglanej marchewka pietruszka kilka listków laurowych kilka ziarenek ziela angielskiego kawałek imbiru,  sól 2 ząbki czosnku 2 puszki tuńczyka w oleju łyżeczka octu jabłkowego fasolka szparagowa pęczek natki Przygotowanie: Marchewkę, pietruszkę, czosnek, liść laurowy, ziarenka ziela angielskiego zalać wodą, doprawić solą. Do gotującej się wody włożyć kaszę i gotować ok 15 min. Tuńczyka odsączyć

Gaździnka warzy
Tarta na cieście jaglanym z fasolką i oscypkiem 164

ciasto 1 szkl mąki jaglanej 0,5 szkl mąki pszennej 1 jajko 125 g masła sól nadzienie 500 g fasolki szparagowej lub chińskiej 250 g sera białego 120 g oscypka 0,5 szkl mleka 2 jajka sól pieprz szczypta mięty szczypta tymianku Z podanych składników zagnieść twarde ciasto, wylepić formę do tarty, nakłuć i podpiec ok 15 min w temp

Gotowanie jest łatwe
Sałatka z marchewki i fasolki 154

smaki. Jest to propozycja na lekki lunch bądź dodatek do mięsa. Sałatka jest bogata w błonnik i przyjemnie chrupie za sprawą prażonego słonecznika. Polecam! Składniki: 3 marchewki 300 g fasolki szparagowej 1-2 łyżki oliwy lub masła klarowanego 2 łyżki słonecznika 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka miodu 2 łyżki wody sól, pieprz, odrobina chilli Marchewki obrać, ugotować

Moja Galeria Smaku
Sałatka z kaszą gryczaną i kabanosem 87

serdecznie zapraszam :) Sałatka z kaszą gryczaną i kabanosem - 100g kaszy gryczanej ( jeden woreczek) - 3 kabanosy - 100 g kukurydzy konserwowej - 100g groszku konserwowego - papryka konserwowa ( do smaku) - 150g ugotowanej fasolki szparagowej ( u mnie zielona) Sos: - 2 łyżki miodu - 2 łyżki octu winnego - 100ml oliwy - suszone zioła ( u mnie koperek ) Kaszę gotujemy do miękkości według przepisu na opakowaniu. Studzimy i przesypujemy

Kuchnia Pełna Emocji
Penne z fasolką i mięsem 116

dzisiaj, oby jutra nie było w taki sposób. I powstał makaron...wszak pyszny <3  Składniki 300 g makaronu penne 250 g mięsa mielonego wołowego 150 g fasolki szparagowej 1 cebula 1 marchew (średniej wielkości) 3 łyżki oleju 1 łyżeczka curry 2 łyżki koncentratu pomidorowego natka pietruszki cukier sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false

R'n'G Kitchen
Zupka jarzynowa 146

litra wody 1 kostka rosołowa 2 liścia selera 2 liścia poru opcjonalnie 1 liść lubczyku jeśli macie 5 liści pietruszki 4 ziemniaki 4-5 marchewek ok. pół kilograma fasolki szparagowej mały kalafior 2 łyżki mąki niepełna szklanka mleka 2 łyżki masła do zasmażki pół kartonika słodkiej śmietanki 18%, takiej do kawy 250 ml sól, pieprz i nawet można dodać

Wołowina od rekina
Zupa jarzynowa. 141

Składniki: 3 litry wody 1 kalafior porcje rosołowe 350 g fasolki szparagowej 1 łyżka Kucharka pieprz, natka pietruszki 100 g marchewki 500 g ziemniaków Wodę wlewamy do garnka, wrzucamy porcje rosołowe - według uznania jak chcemy aby był intensywny smak :), wsypujemy kucharka, dodajemy marchewkę i doprawiamy pieprzem. Kiedy zacznie nam się gotować wrzucamy pokrojonego kalafiora, fasolkę i pokrojone w kostkę ziemniaki

Moje-pitraszenie
Zapiekanka makaronowa 154

Składniki: 300 g makaron świderki 1 czerwona papryka 100 g fasolki szparagowej mrożonka bukiet warzyw (brokuł, kalafior, marchewka) 250 g wędliny (szynka,kiełbasa) 1 cebula 250 g żółtego sera 1 szklanka śmietany 18% 2 jajka olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie, ostudzić. Paprykę, wędliny i cebulę pokroić w kostkę.  Fasolkę gotujemy w wodzie, odcedzamy

magiczna kuchnia Kasi
Kotlety jaglane z Solą 130

Składniki: 100 g kaszy jaglanej 150 g Soli średnia marchewka pół pęczka natki pietruszki kilka suszonych pomidorów 2 jajka 100 g fasolki szparagowej 4 łyżki bułki tartej Sos 180 g jogurtu greckiego kilka kropel cytryny łyżeczka cukru sól, pieprz pół pęczka posiekanego koperku  Przygotowanie: Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Marchew obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Solę

Gaździnka warzy
szybkowar-udziec indyka w warzywach... 135

Składniki: udziec z indyka 1,5 kg, przyprawa kebab- gyros Prymat 1 opakowanie, oliwa 10 łyżek, marchew 4 sztuki, cebula 1 sztuka, fasolka szparagowa 15 dag, seler naciowy 6 łodyg, ząbki czosnku 5 sztuk, papryka zielona 1 sztuka, papryczka chili 1 sztuka, woda 2 szklanki udziec indyka bez kości obsypać przyprawą i dobrze natrzeć, schować do lodówki na 2 godziny

W Mojej Kuchni Lubię
MUFFINY Z KASZY JAGLANEJ, TUŃCZYKA I PESTO 110

kaszy jaglanej. Babeczki są delikatne, miękkie i bardzo zdrowe. Tuńczyk nadaje wilgotności babeczkom. Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 1 puszka tuńczyka w sosie własnym Princes garść zielonej ugotowanej fasolki szparagowej 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka 2 łyżki pestek dyni 3 łyżeczki czerwonego pesto z suszonych pomidorów 1 jajko 1 łyżka posiekanej pietruszki sól pieprz szczypta chilli Kaszę płuczemy

Kuchnia w oparach
Duszony schab 158

Składniki 4 plastry schabu b/k 2 cebule kawałek wędzonego boczku 3-4 ząbki czosnku 2 listki laurowe fasolka szparagowa sól, pieprz, wegeta kilka kropel maggi śmietanka 30% 1-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 25 ml wódki Przygotowanie Boczek pokroić w plasterki i podsmażyć na smalcu. Dodać posiekaną cebulę i przyprawy. Wlać bulion, a kiedy się zagotuje włożyć schab (ja pokroiłam

Gaździnka warzy
Salatka makaronowa z burakami 133

Jest sycąca, ale  przy tym lekka i niezapychająca. Do zabrania ze sobą do pracy również się nada:) Składniki: 100g makaronu mini kokardki Lubella 2 pieczone młode buraczki 50g fasolki szparagowej 50g kabanosów (albo ulubionej chudej szybki) świeża bazylia dressing: 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy francuskiej 2 łyżki oliwy 1 łyżka białego octu winnego szczypta soli szczypta ziół Makaron

Obiad gotowy